Aparaty ortodontyczne cz. IV - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-28, 21:52   #1711
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV

ja tam żuje gumę cały czas i nic sie nie dzieje, a trochę przez te kilka lat wyżułam już bardziej cos sie stanie jak ugryziesz orzecha niz gumę

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-28, 22:04   #1712
kanashimi
Raczkowanie

GG do kanashimi

to ja nie wiem czemu mnie przestrzegali bym jej nie ruszala raczej :/ Choc w sumie to dla mnie żaden problem bo wole pastylki, dropsy itp niż gumy:/

zazdroszcze Tobie i wam ogolnie waszych ząbków :/ przeważnie mimo wad macie je foremne itp:/ głównie chodzi o "kły" moje są duże, zaokrąglone i do szpica zakończone
Aparatka 23.12.2008 godzina 12:30 - góra

"Smutek to coś czego nienawidzę, ale to on ukształtował moje uczucia"

BECK
kanashimi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-28, 22:45   #1713
dzastixxx
Przyczajenie

Post Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV

Cytat:
Napisane przez martaaaaaa Pokaż wiadomość
Witam serdecznie, jeszcze nigdy nie zaglądałam na ten wątek ... ale postanowiłam jednak podzieli się swoimi wrażeniami. Aparat noszę już od ponad 3 lat .... no własnie .... i końca nie widać ... zdecydowałam się na aparat kosmetyczny (czego nie polecam bo gumki robią się szybko żółte i o zgrozo ceramiczne zamki po takim czasie też ... o czym nie zostałam poinformowana).
Dziewczyny .... nie chcę wylewać wam tutaj żali, wiem ze leczenie takie wymaga czasu ... ale po tylu latach nie widze efektów i wpadam juz w lekka deprechę. Chciałabym przestarzec Was przed ROYALDENTEM we Wrocławiu (leczę się u dr bartkowiak) - moje leczenie jest raczej przypadkowe, z miesiąca na miesiąc moją zeby przesuwane są raz w jedna az w druga stronę - po tylu latach nie mam ich nawet prostych (!) nie mówić juz o zgryzie. Pacjenci sa przyjmowani hurtowo na szybkiego, czasme sama musze zwraac uwage że nie załozono mi gumek, pytac w biegu o noszenie wyciągów, z miesiąca na miesiąc zmienia się taktyke leczenia tzn. Pani doktor sama zapomina co mi mówi miesiąc wczesniej, generalnie mnie kojarzy z widzenia ale co mam w duzi kompletnie (niestety chyba dopiero od niedawna zauwazyłam że coś jest wklepywane w komputer, jakas historia leczenia choć i tak nie jestem tego pewna).

Nie jestem histeryczka, nie marudze na ból, jestem cierpliwa - ale to co tam się wyparwia jest poprostu porażką. Mysle o tym zeby zmienic ortodonte ale boje się ze nowy lekarz nowa wizja :/ zresztą powierzyłam swoje zdrowie i kupe kasy w tej klinice ...i powiem Wam ze nie wiem co robić :/ mówiłam im ze jestem niezadowlona, ze trace do nich zaufanie .... skutkuje to jednorazowo :/
aha...aparat miałam mieć ściagniety w czerwcu 2008 - jest gruzień a zeby wyglądają dokładnie tak samo :/ już mi to spac nie daje :/ czuje się oszukana i naciagana a niby taka renomowana klinika w centrum Wrocławia ehhhhh

Błagam Cię powiedz, że coś z tym zrobisz. Sprawa jest jasna- oszukali Cię. Dalsze leczenie w tej klinice to tylko wyrzucanie pieniędzy w błoto a do tego kosztem Twojego zdrowia.
Potrzebny jest Ci ktoś komu możesz zaufać- ja polecam Ortho-Med we Wrocławiu na Krzyckiej, dr Iwanowskiego. Możesz poszukać o nim wiadomości np. na stronie Znanylekarz.pl ma naprawdę dobre noty- ja sama właśnie zaczęłam się u niego leczyć i jestem pod dobrym wrażeniem ich fachowości. Na ich stronie pokazane są przypadki jak w 3 lata leczyli ogromne wady. Plan leczenia jest przedstawiany jasno na 2 wizycie po kompeksowym badaniu. Podejście do pacjenta jest bardzo ludzkie,wszystko dokładnie wyjaśnią. A do tamtej kobiety nawet już nie idź. Trzymam kciuki, że się wszystko dobrze ułoży!
dzastixxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-28, 22:52   #1714
Roksana1332
Raczkowanie

kanashimi wyprostują Ci sie ładnie i bedzie super Tylko musisz być cierpliwa, bo efekt koncowy trzeba troche poczekać A ja już za 2 dni zakładam aparacik i już wiem napewno,że to beda
różowe gumeczki, troche obawiam sie ze zżołkną, ale moze nie bedzie tak źle Grunt to pozytywne myślenie

Smak życia nie jest już

taki jak kiedyś...
Roksana1332 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-28, 22:57   #1715
kanashimi
Raczkowanie

GG do kanashimi

Cytat:
Napisane przez Roksana1332 Pokaż wiadomość
kanashimi wyprostują Ci sie ładnie i bedzie super Tylko musisz być cierpliwa, bo efekt koncowy trzeba troche poczekać A ja już za 2 dni zakładam aparacik i już wiem napewno,że to beda
różowe gumeczki, troche obawiam sie ze zżołkną, ale moze nie bedzie tak źle Grunt to pozytywne myślenie
hmm wiem że się wyprostują, ale moje kły pozostaną raczej jakie są, a są wielkości niestety jedynek i są dosc zaokrąglone, co niestety znacznie utrudnia czyszczenie ich i mnie bardzo denerwuje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a.jpg (13,9 KB, 102 załadowań)

BECK
Stary 2008-12-28, 23:05   #1716
Roksana1332
Raczkowanie

Ojć Musisz sie przyzwyczaić do swoich ząbków Niektórzy maja jeszcze gorszy kształt, i nic na to nie mogą poradzić. Nie przejmuj się aż tak tym... Raczej nikt Ci sie nie bedzie wpatrywał w ząbki:P. Wazne,że będą prościutki i zadbane Nie martw się.

Smak życia nie jest już

taki jak kiedyś...
Stary 2008-12-28, 23:22   #1717
kilianna
Zakorzenienie

Kanashimi Ty się nie martw kształtem ząbków, bo zobaczysz, że jak one się naprostują, to zyskają na wyglądzie. Proste zęby wiadomo, że zawsze lepiej wyglądają, nawet jak nie mają najpiękniejszych kształtów, bo krzywe choćby i super "wykrojone" są po prostu brzydkie.
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-29, 00:01   #1718
kanashimi
Raczkowanie

GG do kanashimi

Roksana1332 i kilianna bardzo dziękuje, już mi trochę lepiej mam nadzieję, że macie rację

BECK

Edytowane przez kanashimi
Czas edycji: 2008-12-29 o 00:06
Stary 2008-12-29, 00:09   #1719
dygotka8
Zakorzenienie

ja jem orzechy i żuję gumę...mam nadzieję,że nic sobie nie uszkodzę,ale jak na razie jest OK
nie bójcie się,że gumeczki różowych zżółkną-i tak za 3-4 tyg je znowu wymienią!!!więc bez obaw mi moje nie zżółkły,ani nie wyblakły

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-29, 00:25   #1720
Roksana1332
Raczkowanie

Dziewczyny,macie jakąś dobra metode,aby uzyskać ładny kolor ząbków ? Jak się już wyprostują fajnie mnieć śnieżnobiały uśmiech.Może używać jakaś dobra pastę podczas noszenia aparaciku. W końcu szczotkuję się po każdym zjedzonym posiłku,ale nie jestem pewna czy coś to da. A do wybielaczy nie jestem przekonana,bo wiem,że niszczą szkliwo. Mogłybyście mi coś poradzić Z góry dziekuję.

Smak życia nie jest już

taki jak kiedyś...
Stary 2008-12-29, 08:25   #1721
ariva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
pokażę Wam coś

tutaj ząbki przed założeniem drugiego aparatku : http://www.wizaz.pl/forum/attachment...2&d=1208455251
tutaj w aparatku: http://www.wizaz.pl/forum/attachment...9&d=1210155527
a tutaj teraz , dwa łuki, to było z miesiąc temu robione, wyglądają teraz praktycznie tak samo, może nieco w przodzie : http://www.wizaz.pl/forum/attachment...4&d=1227639004

widac różnicę?
Widac.
Super,ze dodalas zdjecia,bo chcialam zobaczyc ten gruby drut
Stary 2008-12-29, 11:49   #1722
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kanashimi Pokaż wiadomość
hmm wiem że się wyprostują, ale moje kły pozostaną raczej jakie są, a są wielkości niestety jedynek i są dosc zaokrąglone, co niestety znacznie utrudnia czyszczenie ich i mnie bardzo denerwuje
ja mam identyczne kły
Cytat:
Napisane przez Roksana1332 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,macie jakąś dobra metode,aby uzyskać ładny kolor ząbków ? Jak się już wyprostują fajnie mnieć śnieżnobiały uśmiech.Może używać jakaś dobra pastę podczas noszenia aparaciku. W końcu szczotkuję się po każdym zjedzonym posiłku,ale nie jestem pewna czy coś to da. A do wybielaczy nie jestem przekonana,bo wiem,że niszczą szkliwo. Mogłybyście mi coś poradzić Z góry dziekuję.
a mi został miesiąc do założenia aparatu i się zastanawiam, czy nie wybielić jakoś zębów przed? teraz mam białe, ale nie jakoś bardzo jak myślicie, czy to nie ma sensu, bo i tak nie będzie widać?

parodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-29, 12:08   #1723
kliwia
Zakorzenienie

parodia zdecydowanie bezsensu myślę.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-29, 12:36   #1724
Blondi2989
Blond forever!

I ja też myślę tak jak kliwia - bez sensu
Lepiej zainwestować w biel zębów po ściągnięciu aparatów.
Blondi2989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-29, 13:25   #1725
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

nie wiem czy mi sie dobrze wydaje ale przed zakaldaniem aparatu nie mozna(nie powinno sie) wybielac zebow chyba 3 mies??
ktos gdzies tu na watku juz o tym pisal - chyba z powodu problemow z klejeniem zamkow czy cos takiego.
Wybielanie ogolnie oslabia zeby, a z aparatem zeby sa duzo bardziej narazone, i taki zabieg moze przyspozyc tylko klopotow takich jak wieksza podatnosc na ubytki i demineralizacje

jesli zalewam to porsze mnie tu wyprostowac
Djana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-29, 15:50   #1726
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Djana dobrze mówisz. Dziewczyny nie dajcie się zwariować - najpierw wyprostować a potem ewentualnie wybielać. Tyle że to osłabia zęby, samej mi to kiedyś po glowie chodziło, ale doszłam do wniosku, że nie będę jakoś specjalnie wybielać i pozostanę przy pastach wybielających - szkoda mi zębów chyba :P
dzastixxx widzę, że leczysz się tam gdzie ja :P Narazie tutaj same pochlebne opinie ma ten lekarz. I dobrze! Bez naciągactwa i kombinacji, kawa na ławę - i tak powinno być wszędzie. A oszukanej i naciąganej koleżance leczącej się w Royaldencie zalecam konsultację właśnie u dra Iwanickiego bo to co piszesz, to przechodzi ludzkie pojęcie...

Jak tam po świętach dziewczyny? Mak dał wam się we znaki(w zamki :P )? Mnie tam nic nie powstrzyma przed ukochanym makowcem ;>
pozdrawiam aparatki i aparata ;P (te ex aparatki też). Aha i ja tu zdaje się też weteranka, czyż nie? ;P
Stary 2008-12-29, 16:24   #1727
ewciaa92aa
Raczkowanie

.

Edytowane przez ewciaa92aa
Czas edycji: 2009-11-23 o 22:08
ewciaa92aa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-29, 17:08   #1728
Roksana1332
Raczkowanie

Ja jutro idę na zakładanie aparaciku,a nie miałam żadnego wycisku.Czy to jest możliwe.Moja ort,powiedziała na ostatniej wizycie,że 30.12 zakładamy może przeoczyła ten sczegół,albo o tym zapomniała ? Czy wycisk jest konieczny?

Smak życia nie jest już

taki jak kiedyś...
Stary 2008-12-29, 17:37   #1729
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Hm to trochę dziwne, że tak na oko ta pani działa. Wyciski robi się po to, aby zrobić na ich podstawie odlew szczęki, który służy ortodoncie do policzenia ile miejsca potrzeba aby to i owo poustawiać i poprzekręcać. Jednakże, czytałam wypowiedź ortodonty, który pisał, że możliwe jest czasem zakładanie bez wycisku jak przypadek jest banalny a lekarz doświadczony i ma plan leczenia w głowie. Więc to nie jest takie bardzo dziwne, że nie masz wycisku, ale chyba żadna z nas tutaj zadrutowanych nie miała założonego aparatu bez wycisku...?
Stary 2008-12-29, 17:43   #1730
Roksana1332
Raczkowanie

Dzieki za informacje a może ten wycisk,że mi zrobić już po założeniu aparatu, czy ta może być ???

Smak życia nie jest już

taki jak kiedyś...
Stary 2008-12-29, 17:51   #1731
ariva
Wtajemniczenie

Dla mnie wycisk robili. Aczkolowiek niepotrzebnie naczytalam sie wielu przesadzonych opinii w internecie.Pozniej jedynie drzalam,a okazlo sie,ze niepotrzebnie,bo ten wycisk dla mnie nie byl takim zlym dowiadczeniem,a nawet hm... fajnym
Stary 2008-12-29, 18:01   #1732
Roksana1332
Raczkowanie

Ale czy możliwe jest zrobienie wycisku w trakcie noszenia aparatu, czy koniecznością jest przed jego założeniem ?!? Bardzo zalezy mi na tej informacji

Smak życia nie jest już

taki jak kiedyś...
Stary 2008-12-29, 18:11   #1733
jagoda
Raczkowanie

GG do jagoda

Roksana1332, wyciski robi się przed założeniem aparatu, żeby można było ustalić plan leczenia i zobaczyć, co tak naprawdę w ustach piszczy czasem robi sie też wyciski w trakcie leczenia, gdy lekarz uzna to za konieczne. Natomiast o zakładaniu aparatu bez wycisków nie słyszałam, ale nie mam na tyle wiedzy, żeby stwierdzić, że tak być nie powinno. Najlepiej zapytaj swojego orto, powinien Ci wyjaśnić wszystko co i jak Nie sądzę, żeby ktrórakolwiek z nas była w stanie odpowiedzieć Ci jednoznacznie, czy Twój orto robi dobrze czy źle, bo przecież same nie jesteśmy lekarzami ale użytkowniczkami aparatów

jagoda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-29, 18:41   #1734
magda3647
Przyczajenie

Cześć, zastanawiam się nad założeniem aparatu, mam 21 lat a dopiero się zdecydowąłam, co prawda nie byłam jeszcze u ortodonty ale już się przymeirzam do tego.... oczywisćie zależy mi zeby było tanio i i jak najmniej widocznie, jak każdemu z resztą Czy to prawda, zę mozna ząłożyć z przodu porcelanowe zamki (?tak się nazywają?) a z tyłu matalowe? a moze metalowe tylko jakies gumki? Zalezy mi aby było to funkcjonalne, nieprzebarwiajace się i łatwe w obsłudze co mozecie w tym wypadku polecić?
magda3647 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-29, 19:24   #1735
Alka133
Raczkowanie

GG do Alka133

Tak więc, jestem po wizycie u orto Gumeczki niebiesko- różowe, już 1,5 msc z aparatem na dole. Orto mi dzisiaj powiedziała że może w lutym załozymy górę) Zmieniła mid ziś łuk i załozyła coś pomiezy 2 zębami taki drut żeby się zęby odsunęły 2 od siebie chyba, bo tam się musi jeszcze 1 pomiedzy nie zmieścić..
Stary 2008-12-29, 20:02   #1736
daga0204
Zadomowienie

Niebiesko - różowe? Fajnie to musi wyglądac

Ja z makiem nie miałam problemu bo nie lubię
a dla mnie wycisk był nieprzyjemny ;/ jakoś tak, tak.. bee xD
Teraz znowu będzie mi wkładała gumki między zeby ;/ nie wiem jak was ale mnie to boli, może dlatego że ja i tak mam za małą szczękę... No nie wiem, z resztą jeszcze miesiąc mam i juz się zastanawiam jakie tu sobie gumki założyć
daga0204 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-29, 21:38   #1737
Alka133
Raczkowanie

GG do Alka133

Kurde, aparatki Wy moje, już nie mogę z bólu przez to coś roszpychające..;(

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-29, 21:40   #1738
Alka133
Raczkowanie

GG do Alka133

Cytat:
Napisane przez magda3647 Pokaż wiadomość
Cześć, zastanawiam się nad założeniem aparatu, mam 21 lat a dopiero się zdecydowąłam, co prawda nie byłam jeszcze u ortodonty ale już się przymeirzam do tego.... oczywisćie zależy mi zeby było tanio i i jak najmniej widocznie, jak każdemu z resztą Czy to prawda, zę mozna ząłożyć z przodu porcelanowe zamki (?tak się nazywają?) a z tyłu matalowe? a moze metalowe tylko jakies gumki? Zalezy mi aby było to funkcjonalne, nieprzebarwiajace się i łatwe w obsłudze co mozecie w tym wypadku polecić?
Ja ci polecam zwły metalowy aparat, ja np. płacę 1200 zł za 1 łuk, gumki mam kolorowe, ale mozesz mieć srebrne, czyli takie jak metal.. aparat jest naparwde wygodny. wiek tu nie gra roli, ważne że się wogóle zdecydowałaś zyczę Ci odwagi i wytrwałosci w dążeniu do celu
Stary 2008-12-29, 22:09   #1739
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
parodia zdecydowanie bezsensu myślę.
Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
I ja też myślę tak jak kliwia - bez sensu
Lepiej zainwestować w biel zębów po ściągnięciu aparatów.
Cytat:
Napisane przez Djana Pokaż wiadomość
nie wiem czy mi sie dobrze wydaje ale przed zakaldaniem aparatu nie mozna(nie powinno sie) wybielac zebow chyba 3 mies??
ktos gdzies tu na watku juz o tym pisal - chyba z powodu problemow z klejeniem zamkow czy cos takiego.
Wybielanie ogolnie oslabia zeby, a z aparatem zeby sa duzo bardziej narazone, i taki zabieg moze przyspozyc tylko klopotow takich jak wieksza podatnosc na ubytki i demineralizacje

jesli zalewam to porsze mnie tu wyprostowac
Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Djana dobrze mówisz. Dziewczyny nie dajcie się zwariować - najpierw wyprostować a potem ewentualnie wybielać. Tyle że to osłabia zęby, samej mi to kiedyś po glowie chodziło, ale doszłam do wniosku, że nie będę jakoś specjalnie wybielać i pozostanę przy pastach wybielających - szkoda mi zębów chyba :P
dzięki dziewczyny to sobie dam spokój, tak źle nie wyglądają cały czas używam past wybielających

Edytowane przez parodia
Czas edycji: 2008-12-29 o 22:10
parodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-29, 22:30   #1740
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ariva Pokaż wiadomość
Widac.
Super,ze dodalas zdjecia,bo chcialam zobaczyc ten gruby drut
jutro dodam drugi gruby drut hehe

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości