|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
ja tam żuje gumę cały czas i nic sie nie dzieje, a trochę przez te kilka lat wyżułam
już bardziej cos sie stanie jak ugryziesz orzecha niz gumę
|
|
#1712 |
|
Raczkowanie
|
to ja nie wiem czemu mnie przestrzegali bym jej nie ruszala raczej :/ Choc w sumie to dla mnie żaden problem bo wole pastylki, dropsy itp niż gumy:/
zazdroszcze Tobie i wam ogolnie waszych ząbków :/ przeważnie mimo wad macie je foremne itp:/ głównie chodzi o "kły" moje są duże, zaokrąglone i do szpica zakończone
Aparatka 23.12.2008 godzina 12:30 - góra"Smutek to coś czego nienawidzę, ale to on ukształtował moje uczucia" BECK |
|
|
|
|
#1713 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Błagam Cię powiedz, że coś z tym zrobisz. Sprawa jest jasna- oszukali Cię. Dalsze leczenie w tej klinice to tylko wyrzucanie pieniędzy w błoto a do tego kosztem Twojego zdrowia. Potrzebny jest Ci ktoś komu możesz zaufać- ja polecam Ortho-Med we Wrocławiu na Krzyckiej, dr Iwanowskiego. Możesz poszukać o nim wiadomości np. na stronie Znanylekarz.pl ma naprawdę dobre noty- ja sama właśnie zaczęłam się u niego leczyć i jestem pod dobrym wrażeniem ich fachowości. Na ich stronie pokazane są przypadki jak w 3 lata leczyli ogromne wady. Plan leczenia jest przedstawiany jasno na 2 wizycie po kompeksowym badaniu. Podejście do pacjenta jest bardzo ludzkie,wszystko dokładnie wyjaśnią. A do tamtej kobiety nawet już nie idź. Trzymam kciuki, że się wszystko dobrze ułoży! |
|
|
|
|
|
#1714 |
|
Raczkowanie
|
kanashimi wyprostują Ci sie ładnie i bedzie super
Tylko musisz być cierpliwa, bo efekt koncowy trzeba troche poczekać A ja już za 2 dni zakładam aparacik i już wiem napewno,że to bedaróżowe gumeczki, troche obawiam sie ze zżołkną, ale moze nie bedzie tak źle Grunt to pozytywne myślenie
|
|
#1715 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aparatka 23.12.2008 godzina 12:30 - góra"Smutek to coś czego nienawidzę, ale to on ukształtował moje uczucia" BECK |
|
|
|
|
|
#1716 |
|
Raczkowanie
|
Ojć
Musisz sie przyzwyczaić do swoich ząbków Niektórzy maja jeszcze gorszy kształt, i nic na to nie mogą poradzić. Nie przejmuj się aż tak tym... Raczej nikt Ci sie nie bedzie wpatrywał w ząbki:P. Wazne,że będą prościutki i zadbane Nie martw się.
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
Kanashimi Ty się nie martw kształtem ząbków, bo zobaczysz, że jak one się naprostują, to zyskają na wyglądzie. Proste zęby wiadomo, że zawsze lepiej wyglądają, nawet jak nie mają najpiękniejszych kształtów, bo krzywe choćby i super "wykrojone" są po prostu brzydkie.
|
|
|
|
|
#1718 |
|
Raczkowanie
|
Roksana1332 i kilianna bardzo dziękuje, już mi trochę lepiej
mam nadzieję, że macie rację
Aparatka 23.12.2008 godzina 12:30 - góra"Smutek to coś czego nienawidzę, ale to on ukształtował moje uczucia" BECK Edytowane przez kanashimi Czas edycji: 2008-12-29 o 00:06 |
|
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
ja jem orzechy i żuję gumę...mam nadzieję,że nic sobie nie uszkodzę,ale jak na razie jest OK
![]() nie bójcie się,że gumeczki różowych zżółkną-i tak za 3-4 tyg je znowu wymienią!!!więc bez obaw mi moje nie zżółkły,ani nie wyblakły
|
|
#1720 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,macie jakąś dobra metode,aby uzyskać ładny kolor ząbków ? Jak się już wyprostują fajnie mnieć śnieżnobiały uśmiech.Może używać jakaś dobra pastę podczas noszenia aparaciku. W końcu szczotkuję się po każdym zjedzonym posiłku,ale nie jestem pewna czy coś to da. A do wybielaczy nie jestem przekonana,bo wiem,że niszczą szkliwo. Mogłybyście mi coś poradzić
Z góry dziekuję.
|
|
#1721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super,ze dodalas zdjecia,bo chcialam zobaczyc ten gruby drut
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak myślicie, czy to nie ma sensu, bo i tak nie będzie widać?
|
||
|
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
parodia zdecydowanie bezsensu myślę.
|
|
|
|
|
#1724 |
|
Blond forever!
|
I ja też myślę tak jak kliwia - bez sensu
![]() Lepiej zainwestować w biel zębów po ściągnięciu aparatów. |
|
|
|
|
#1725 |
|
Zadomowienie
|
nie wiem czy mi sie dobrze wydaje ale przed zakaldaniem aparatu nie mozna(nie powinno sie) wybielac zebow chyba 3 mies??
ktos gdzies tu na watku juz o tym pisal - chyba z powodu problemow z klejeniem zamkow czy cos takiego. Wybielanie ogolnie oslabia zeby, a z aparatem zeby sa duzo bardziej narazone, i taki zabieg moze przyspozyc tylko klopotow takich jak wieksza podatnosc na ubytki i demineralizacje jesli zalewam to porsze mnie tu wyprostowac |
|
|
|
|
#1726 |
|
Zadomowienie
|
Djana dobrze mówisz. Dziewczyny nie dajcie się zwariować - najpierw wyprostować a potem ewentualnie wybielać. Tyle że to osłabia zęby, samej mi to kiedyś po glowie chodziło, ale doszłam do wniosku, że nie będę jakoś specjalnie wybielać i pozostanę przy pastach wybielających - szkoda mi zębów chyba :P
dzastixxx widzę, że leczysz się tam gdzie ja :P Narazie tutaj same pochlebne opinie ma ten lekarz. I dobrze! Bez naciągactwa i kombinacji, kawa na ławę - i tak powinno być wszędzie. A oszukanej i naciąganej koleżance leczącej się w Royaldencie zalecam konsultację właśnie u dra Iwanickiego bo to co piszesz, to przechodzi ludzkie pojęcie... Jak tam po świętach dziewczyny? Mak dał wam się we znaki(w zamki :P )? Mnie tam nic nie powstrzyma przed ukochanym makowcem ;> pozdrawiam aparatki i aparata ;P (te ex aparatki też). Aha i ja tu zdaje się też weteranka, czyż nie? ;P
|
|
#1727 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez ewciaa92aa Czas edycji: 2009-11-23 o 22:08 |
|
|
|
|
#1728 |
|
Raczkowanie
|
Ja jutro idę na zakładanie aparaciku,a nie miałam żadnego wycisku.Czy to jest możliwe.Moja ort,powiedziała na ostatniej wizycie,że 30.12 zakładamy
może przeoczyła ten sczegół,albo o tym zapomniała ? Czy wycisk jest konieczny?
|
|
#1729 |
|
Zadomowienie
|
Hm to trochę dziwne, że tak na oko ta pani działa. Wyciski robi się po to, aby zrobić na ich podstawie odlew szczęki, który służy ortodoncie do policzenia ile miejsca potrzeba aby to i owo poustawiać i poprzekręcać. Jednakże, czytałam wypowiedź ortodonty, który pisał, że możliwe jest czasem zakładanie bez wycisku jak przypadek jest banalny a lekarz doświadczony i ma plan leczenia w głowie. Więc to nie jest takie bardzo dziwne, że nie masz wycisku, ale chyba żadna z nas tutaj zadrutowanych nie miała założonego aparatu bez wycisku...?
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1730 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki za informacje
a może ten wycisk,że mi zrobić już po założeniu aparatu, czy ta może być ???
|
|
#1731 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla mnie wycisk robili. Aczkolowiek niepotrzebnie naczytalam sie wielu przesadzonych opinii w internecie.Pozniej jedynie drzalam,a okazlo sie,ze niepotrzebnie,bo ten wycisk dla mnie nie byl takim zlym dowiadczeniem,a nawet hm... fajnym
|
|
|
|
|
#1732 |
|
Raczkowanie
|
Ale czy możliwe jest zrobienie wycisku w trakcie noszenia aparatu, czy koniecznością jest przed jego założeniem ?!?
Bardzo zalezy mi na tej informacji
|
|
#1733 |
|
Raczkowanie
|
Roksana1332, wyciski robi się przed założeniem aparatu, żeby można było ustalić plan leczenia i zobaczyć, co tak naprawdę w ustach piszczy
czasem robi sie też wyciski w trakcie leczenia, gdy lekarz uzna to za konieczne. Natomiast o zakładaniu aparatu bez wycisków nie słyszałam, ale nie mam na tyle wiedzy, żeby stwierdzić, że tak być nie powinno. Najlepiej zapytaj swojego orto, powinien Ci wyjaśnić wszystko co i jak Nie sądzę, żeby ktrórakolwiek z nas była w stanie odpowiedzieć Ci jednoznacznie, czy Twój orto robi dobrze czy źle, bo przecież same nie jesteśmy lekarzami ale użytkowniczkami aparatów
|
|
#1734 |
|
Przyczajenie
|
Cześć, zastanawiam się nad założeniem aparatu, mam 21 lat a dopiero się zdecydowąłam, co prawda nie byłam jeszcze u ortodonty ale już się przymeirzam do tego.... oczywisćie zależy mi zeby było tanio i i jak najmniej widocznie, jak każdemu z resztą
Czy to prawda, zę mozna ząłożyć z przodu porcelanowe zamki (?tak się nazywają?) a z tyłu matalowe? a moze metalowe tylko jakies gumki? Zalezy mi aby było to funkcjonalne, nieprzebarwiajace się i łatwe w obsłudze co mozecie w tym wypadku polecić?
|
|
|
|
|
#1735 |
|
Raczkowanie
|
Tak więc, jestem po wizycie u orto
Gumeczki niebiesko- różowe, już 1,5 msc z aparatem na dole. Orto mi dzisiaj powiedziała że może w lutym załozymy górę ) Zmieniła mid ziś łuk i załozyła coś pomiezy 2 zębami taki drut żeby się zęby odsunęły 2 od siebie chyba, bo tam się musi jeszcze 1 pomiedzy nie zmieścić..
|
|
|
#1736 |
|
Zadomowienie
|
Niebiesko - różowe? Fajnie to musi wyglądac
![]() Ja z makiem nie miałam problemu bo nie lubię ![]() a dla mnie wycisk był nieprzyjemny ;/ jakoś tak, tak.. bee xD Teraz znowu będzie mi wkładała gumki między zeby ;/ nie wiem jak was ale mnie to boli, może dlatego że ja i tak mam za małą szczękę... No nie wiem, z resztą jeszcze miesiąc mam i juz się zastanawiam jakie tu sobie gumki założyć
|
|
|
|
|
#1737 |
|
Raczkowanie
|
Kurde, aparatki Wy moje, już nie mogę z bólu przez to coś roszpychające..;(
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1738 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zyczę Ci odwagi i wytrwałosci w dążeniu do celu
|
|
|
|
#1739 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to sobie dam spokój, tak źle nie wyglądają cały czas używam past wybielających
Edytowane przez parodia Czas edycji: 2008-12-29 o 22:10 |
|||
|
|
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
jutro dodam drugi gruby drut
hehe
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.

już bardziej cos sie stanie jak ugryziesz orzecha niz gumę 

Sprawa jest jasna- oszukali Cię. Dalsze leczenie w tej klinice to tylko wyrzucanie pieniędzy w błoto a do tego kosztem Twojego zdrowia.
Tylko musisz być cierpliwa, bo efekt koncowy trzeba troche poczekać
A ja już za 2 dni zakładam aparacik i już wiem napewno,że to beda