|
|
#2191 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
Cytat:
![]() Blondi, pisałam o tym wcześniej - nosiłam aparat pierwszy raz od 11.2001 do 10.2003 ale leczenie był źle przeprowadzone + wyrosły mi ósemki i wszystko szlag trafił... Więc teraz pozostaje mi zacząć od nowa. Ale tym razem trafiłam na dobrych specjalistów i wierzę, że bedzie dobrze
|
|
|
#2192 |
|
Blond forever!
|
W takim razie trzymam kciuki za Twoje leczenie, aby tym razem przebiegło sprawnie i z olśniewającym i stałym efektem <zaciska pięści>
|
|
|
#2193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pełna kultura, 100% zainteresowania Tobą i Twoimi sprawami, i indywidualne nieschematyczne podejście - to prawda ![]() Dziś miałam wizytę, doktor aparat zakładał komuś innemu przede mną ![]() A ja dostałam znowu pętelki fantazyjne z grrrubego łuku - w rurkę trudno było go wepchnąć ale wlazł. I wzięłam sobie mix gumek ciemnoróżowych i fioletowych Kolejna wizyta za 4 tygodnie. Niniejszym ogłaszam, że na najbliższe kilka dni przechodzę na dietę płynną , jak schodziłam z fotela to mnie nawet łuki brwiowe bolały i odechciało mi się buszować na wyprzedażach dziś
|
|
|
#2194 |
|
Raczkowanie
|
Czy któraś z Was zakładała aparat w Ortodencie we Wrocławiu? Prowadzi mnie dr Kądziela, ciekawa jestem jakie są opinie na temat jej efektów.
|
|
|
|
|
#2195 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez TatteredAndTorn Czas edycji: 2009-01-09 o 19:38 |
||
|
|
|
|
#2196 |
|
Raczkowanie
|
Boli, boli, ale zdecydowanie jest to ból do przeżycia, dokucza w sumie prawie tylko wtedy, kiedy próbuje się coś zbyt twardego jak na obecny stan zębów zjeść
|
|
|
|
|
#2197 |
|
Raczkowanie
|
Ja wczoraj miałam wizytę. Dostałam grubsze druty plus pierwszy raz łańcuszek ten kolorowy. Wzięłam niebieski. Wzbudziłam zainteresowanie w szkole, każdy się pytał dlaczego, po co itd
(informacja dla tych wszystkich,którzy myślą, że będąc w LO wstyd nosić aparat ) Szczerzyłam się jak głupia, strasznie mi się podoba mimo tego, że widać go na kilometr![]() Normalnie wyję z bólu, jeszcze dostałam dzisiaj piłką prosto w twarz i moje zęby jeszcze bardziej cierpią ![]() Niniejszym ogłaszam, że zaczęto u mnie cofać jedynki ![]() A tak poza tym to strasznie mnie denerwuje jak ktoś pisze tu, że chciałby aparat,ale się wstydzi. Czy dziewczyny/chłopaki udzielający się tutaj to psychologowie, żeby wybawiać Was z kompleksów Poza tym dla mnie aparat to żaden wstyd,a jak ktoś by mi powiedział, że mu się coś nie podoba to miałabym to głęboko gdzieś I jeszcze powiedziałabym, żeby spojrzał na swoje jakże piękne uzębienie Resztę mądrych zdań dopisały dziewczęta
Zadrutowana od 16.06 i 01.09 /2008r. ![]() Edytowane przez Lady No Nick Czas edycji: 2009-01-09 o 20:27 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#2198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2199 |
|
Kokon pro
|
SMV Slonce trzymaj sie tam
|
|
|
|
|
#2200 |
|
Raczkowanie
|
Jak szukałam dobrego ortodonty we Wrocławiu, to wiele osób odradzało mi dr Kądzielę - ona przyjmuje w Orto Dencie, prawda? W końcu znalazłam dr Iwanickiego a do niej ostatecznie nie poszłam, więc nie mam informacji z własnego doświadczenia.
|
|
#2201 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() . To samo tyczy się ludzi, znajomych.. Te wszystkie wątpliwości to bzduuury .Btw. idę dziś z kolegą na jego 100dniówkę, i uwierzcie mi, zamierzam się szeroko szczerzyć do każdego zdjęcia! A co
|
|
|
#2202 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Mam pytanie do osób, które już noszą aparat i które miały wyrywane zęby, żeby leczenie miało sens: Które zęby mieliście usuwane? (tylko ósemki, czy może także inne?)
Edytowane przez Sylviiaa Czas edycji: 2009-01-10 o 11:52 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#2203 |
|
BAN stały
|
mam kłopot ide na robienie zdj RTG i niestety mam kolczyk w wardze ktorego nie moge odkrecic i sama to juz go wogole nie zaloze
czy naprawde musze zdjac? mam labret
|
|
|
|
|
#2204 |
|
Blond forever!
|
spioch7, hmmm...
Wydaje mi się, że będziesz musiała ten kolczyk chyba zdjąć na zdjęcie... Ja z tego co pamiętam to nawet w uszach zdejmowałam, tylko wiadomo bez żadnego problemu... Idź na zdjęcie i po prostu zapytaj, co i jak.
|
|
|
#2205 |
|
Rozeznanie
|
Metal w skórze może spowodować ponoć nawet jej poparzenie.
Ja jak miałam śruby w nodze i miałam robione liczne rtg tego miejsca, to zawsze zakrywali mi nogę jakiś śmiesznym materiałem, dla 'ochrony'.
|
|
#2206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Żeby szpara po wyrwaniu sie zeszła, potrzeba było ponad pół roku, ale przeżyłam jakoś
|
|
|
#2207 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2208 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No to mnie pocieszyłaś... Mam nadzieję, że ja będę zadowolona. Co do usuwania zębów - u mnie usuwane były wszystkie 4, ósemki nie. |
|
|
|
|
|
#2209 |
|
Zadomowienie
|
u mnie jedna 5 i jestem baardzo zadowolona. wybralam sie po to az do gdanska (mieszkam w warszawie ), ale bylo warto. mam tam zaufanego chirurga i sie prawie nie zestresowalam. niestety wyrywali mi gdy mialam okres, a to niestety oznacza wieksze krwawienie. obudzilam sie w hotelu z wieeelka plama krwi na poscieli, a nastepnego dnia non stop mialam w ustach smak krwi
teraz bardzo ladnie wszystko sie zagoilo
|
|
|
|
|
#2210 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, mam prośbę! Poddajcie mi swoje maile (oczywiści jeśli tylko macie na to ochotę
), a ja wam powysyłam zaproszenia do takiej stronki, na której zbiera się punkty za klikanie w różne oferty i za te punkty można później zamówić całą masę słodyczy Wiem, że jest cała masa stron, które w ten właśnie sposób oszukują i wcale nie wysyłają nagród, ale ta strona jest z całą pewnością sprawdzona, bo moja współlokatorka otrzymała od nich wczoraj paczkę Żeby złożyć pierwsze zamówienie trzeba nazbierać 1000pkt. Więc jeśli ktoś ma ochotę na osłodę bólu aparatowego to piszcie swoje maile (może być na PW)
|
|
|
#2211 |
|
BAN stały
|
jak sie ma raka to moze^^ale tak? Sama mam druty w nodze i owszem zakrywali mi np brzuch (jajniki) bo rtg jest rakotworcze ^^ ale kazdy moze miec inne info
|
|
|
|
|
#2212 |
|
Raczkowanie
|
Veneno to strona na której mozna znaleźć opinie dot. Twojej orto - są dość zróżnicowane. Jezeli Tobie coś nie pasuje w sposobie jej leczenia, to zawsze możesz się zgłosić na konsultację do innego lekarza
![]() http://www.znanylekarz.pl/lekarz-201...w-strzelin.php
|
|
#2213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2214 |
|
Rozeznanie
|
Baaardzo różne - z reguły zagraniczne, m.in. ferrero rocher, skittles, żelki, fruittela, twix, kitkat
|
|
|
#2215 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie aparatki! Ja swój aparacik noszę od 15 maja 2008 roku. Jak tak czytałam to u was to wszystko bardzo skomplikowane. Jakies sprężynki, separacje itp. Ja nic takiego nie miałam. Wgl moja ortodontka bardzo się dziwiła bo po miesiącu noszenia aparatu miałam proste ząbki. W sumie to ja tych ząbków az tak krzywych nie miałam, bo tylko dwójki mi nachodziły, ale bardzo szpecące to było. Ostatnio mnie zaskoczyła, bo zdjęła mi gumeczki i załozyła wszystko metalowe i ten drucik jak miałam pojedyńczy to teraz mam taki z trzech drucików łańcuszek. I ogólnie to bardzo fajnie to wygląda
Moja ortodontka mówiła mi że jak mi zdejmie aparat to będę miała cos na noc jeszcze zakładane żeby to wszystko się utrwaliło i wtedy też da mi cos na wybielanie ząbków. Tak więc będę miała 2 w 1 Nie umiem wstawić zdjęc, ale podam link do mojego zdjęcia z aparacikiem. Zdjęcie zrobione po 3 miesiacach noszenia aparatu.http://img237.imageshack.us/my.php?i...8371767yf8.jpg |
|
|
|
|
#2216 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak na razie miałam usuniętą tylko jedną ósemkę na dole, ponieważ strasznie pokrzywiła mi dolny łuk ![]() We czwartek idę na pierwszą konsultację dot. aparatu dlatego pytam, bo nie wiem czego się spodziewać. Na pewno trzeba będzie coś wyrwać, ale ewidentnie jest to kwestia indywidualna...Obawiam się, bo po tamtym wyrwaniu ósemki dochodziłam do siebie przez cały tydzień
|
|
|
|
#2217 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
ja tez mam labreta musisz zdjac niestety czy chcesz czy nie, bo kolczyki zaburzaja obraz rtg i robia smugi. plamy, idz do piercera on ci odkreci jak sama nie mozesz choc w gumowych rekawiczkach to latwe tak samo jak i zalozenie kolczyka |
|
|
|
|
|
#2218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powodzenia
|
|
|
|
|
|
#2219 |
|
Zadomowienie
|
Lepszy aparat stały czy taki, który można nosić w nocy, w domu, itp.?
|
|
|
|
|
#2220 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Druty a cztery śruby długości po 5cm to jednak lekka różnica, prawda? ![]() Może to profilaktyka, może co innego, mówię jak było..
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.

ale wlazł. I wzięłam sobie mix gumek ciemnoróżowych i fioletowych
, jak schodziłam z fotela to mnie nawet łuki brwiowe bolały i odechciało mi się buszować na wyprzedażach dziś

(informacja dla tych wszystkich,którzy myślą, że będąc w LO wstyd nosić aparat
Poza tym dla mnie aparat to żaden wstyd,a jak ktoś by mi powiedział, że mu się coś nie podoba to miałabym to głęboko gdzieś

3/3/6-22/7/8
.