|
|
#2371 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
A pomyśl, jakie oczy Kamil zrobi, jak sobie poczyta
![]() Cytat:
![]() Trzymamy, pochwal się jak wrócisz
|
|
|
#2372 |
|
Blond forever!
|
Haha, ale jak to przeczyta znowu ktoś nowy, to już teraz będzie wiedział, że do tego "kółka" to trzeba się umiejętnie wkupić i miec rozum zamiast sieczki
![]() Się Kamil zdziwi, normalnie aż czekam na Jego reakcje
|
|
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
Smv, trzymaj się dzielnie
![]() Dzięki wszystkim, za odpowiedź co do zmiany orto, przyjaciółka stwierdziła, że spróbuje zasięgnąć opinii innego, może ktoś podjąlby się leczenia. Z drugiej strony, czemu miałaby nie dostać wycisków i zdjęć, za które zapłaciła? Może nie będzie probemu z ich uzyskaniem. A tak poza tym, niezła mnie tu wojna ominęła Jednak w sprawie lingwalnych, mogę powiedzieć tyle, że moja orto też robiła jakieś kursy, szkolenia zakładania tego aparatu, ale nie ma o tym dobrego zdania. Z tego względu, że jak mówiła- są bardzo duże trudności z mówieniem i niektórzy NIGDY nie nauczą się mówić prawidłowo spółgłosek przedniojęzykowo-zębowych (np. "t") i będą seplenić. Co do ogólnej wymowy- trwa to od 2 tygodniu do kilku, ażeby mówić jako tako i się przyzwyczaić, ale niektórzy nigdy nie nauczyli się wymawiać niektórych spółgłosek. Tak samo jak osoba bez zębów nie nauczy się wymawiać prawidłowo, będzie seplenić, tak też aparat lingwalny uniemożliwia zupełnie prawidłowe mówienie. Nasze zęby, dziąsła, język są już tak ukształtowane z natury, że mówimy tak jak mówimy. Brak któregokolwiek mechanizmy, albo zmiana powoduje zachwianie równowagi. W sumie wydaje się to logiczne.Poza tym ja pracuję w mediach, gdzie liczy się wizerunek i niektórzy tutaj noszą normalny aparat (tzn nie akurat prezenterzy, bo oni muszą już mieć idealny uśmiech), ale inni pracownicy i nikt ich za to nie linczuje, nie wyzywa, nie wygraża, nie dyskryminuje .
Edytowane przez kilianna Czas edycji: 2009-01-13 o 18:01 |
|
|
|
|
#2374 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
|
|
|
|
#2375 | ||
|
Zakorzenienie
|
No ja też
![]() Cytat:
Zwłaszcza przy zaczętym leczeniu mogą nie zgodzić się na wydanie dokumentacji, ale to chyba nie są zbyt częste przypadki ![]() Cytat:
|
|
|
#2376 |
|
Raczkowanie
|
Hejka..
Dawno mnie tu nie bylo. A tu jaki ogien- przyszlo dziewcze, nawrzeszczalo, nawyzywalo wszystkich dostala bana i koniec historii. Dobre.. A tak juz na powaznie.. Juz za 2 tyg mam wizyte u orto, mysle ze znow da mi grubszy drucik. Czeka mnie tez piaskowanie ![]() Pozdrawiam mocno aparatki i aparaciarza Pamietajmy- spokoj ma byc
|
|
|
|
|
#2377 |
|
Blond forever!
|
Mogłabyś mi napisać na czym polega ten zabieg? Czy boli? Ile kosztuje? Jaki jest jego cel? I można go wykonać przy założonym aparacie? Czy każdy może go miec? I czy likwiduje ten zabieg kamień?
Bo ja nigdy nie miałam piaskowania, żaden dentysta mi tego nie proponował... A podczas ostatniej wizyty orto mówiła, że od wewnątrz zębów mam trochę kamienia...
|
|
|
#2378 |
|
Raczkowanie
|
Myślę, że Ewcia jako modelka nie musi nic mówić, tj wyboru dokonała dobrego. Zresztą, udowodniła, że to niewiele ma do powiedzenia. Nie mam nic do aparatów lingwialnych, ale nie uważam, żeby w robieniu PRAWDZIWEJ KARIERY aparat przeszkadzał..Tyle.
Po piaskowaniu bolą mnie całe dziąsła, mam jakieś dziąsła nadwrażliwe.. |
|
|
|
|
#2379 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Piękne Cytat:
![]() Kamil czy też Karol.... ![]() Skomentuję akcją naszej SUperStar ktora mnie ominęła A poza tym to wiecej nic nie napisze, wszak jestem taka zakompleksiooonaaa. Jak zwykle obcierają mnie końcówki drutów..... Ten mój orto nie calkiem radzi sobie z ich obcinaniem
|
|
|
|
#2380 |
|
Raczkowanie
|
Witam !
temat jest o aparatach a ja mam pytanie co do tego... co gorzej boli zakładanie dołu czy góry?? bo ja już gore mialam zakladana i przez 3 pierwsze dni nie mogłam gryzc ... czy z dolem bedzie podobnie? |
|
|
|
|
#2381 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest trochę o piaskowaniu i usuwaniu kamienia ![]() Dziąsła mogą trochę boleć PO, ale w trakcie nie boli. Aparat w niczym nie przeszkadza. Kamień nie schodzi pod wpływem piaskowania, trzeba zrobić skaling. No nie? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie ma reguły, co boli bardziej
Papryczki wróciły!!! Edytowane przez papryka85 Czas edycji: 2009-01-13 o 19:40 |
|||
|
|
|
|
#2382 |
|
Raczkowanie
|
Przygotowuje zabki do zakladania dolu, musze cos tam wyleczyc i denta powiedziala ze mnie czeka piaskowanie. Troszke osadu mam wiec mam nadije ze mi cos to pomoze, NIe mam pojecia ILE TO BEDZIE KOSZTOWALO. Znow ciulam na aparat(dol) ajjjjj. Ale musze przyznac - zabki przyzwoicie sie prostuja, wiec dol tez trzeba upiekszyc. Bo jak sie drutowac to konkretnie
|
|
|
|
|
#2383 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie ominęło
![]() a ja coraz bliżej do pierwszej wizyty (separacja) i coraz bardziej nie mogę się doczekać ![]() a że jeszcze nie mam zdjęcia... może w czwartek albo piątek się uda
|
|
|
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
Zależy ile osadu, ale jak nie masz dużo, to pewnie zapłacisz około 100 zł.
|
|
#2385 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Później trochę krwawiły i były bardziej wrażliwe. Aha i mi po piaskowaniu dentystyka zakazała pić kawy, herbaty w tym samym dniu. Ale ząbki były prześliczne
|
|
|
|
|
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma lekko ![]() Uwaga, Kamil na komputerze, werble proszę
|
|
|
#2388 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
No kurcze nie pomyślałam
. A teraz mam paskudnego druta co mnie szpeci .Na ulicę nie wyjdę. Nie będę mieć przyjaciół. Idę się w piwnicy zabunkrować.
|
|
|
|
|
#2390 |
|
Konto usunięte
|
a ja zrobie
nastepnie na koniec ![]() no i rodzynek dostał największy "pocisk" ![]() taka fala krytyki na mnie spadla ze nie wiem od czego zaczac, a nawet nie wiem tak dokonca za co ![]() tak sobie patrze na moj avatar, rzeczywiscie, troche mam nie wyjsciowa facjate, lekko krzywy nos, odstajace uszy, brzydko wydepilowane brwi, no coz do modela mi daleko ![]() a z tego co widze, modelki tez na mnie nie leca moze pantofelek sie nie spodobał ![]() Karol tez ladnie, kojarzy mi sie z ukochanym Papiezem JP II ![]() mam taki metlik w głowie ze juz naprawde nie wiem czy mam sie całkowcie zmienic , czy zaakceptujecie mnie takim jakim jestem ?
|
|
|
|
|
#2391 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czysta parodia Cię ominęła
|
|
|
#2392 |
|
Raczkowanie
|
Heloł, ale modelka to nie tylko dziewczę, które łazi po wybiegu w najnowszych ciuszkach. To przede wszystkim osoba, która "użycza" swojej twarzy do zdjęć, często będąc przy tym uśmiechniętą = aparat widać.
|
|
|
|
|
#2393 |
|
Wtajemniczenie
|
ale sie zra ludze,kurde.
nie dziwie,sie,ze jestm inna. ja nawet klocic sie nie umiem... :O mnie zeby nie bola, ale drut ociera i z facetem jest do... d**y ;(;( az zyc sie nie chce i w dodatki moja ciocia ma raka piersi... ;(;(;( |
|
|
|
|
#2394 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Papryczki wróciły!!! Edytowane przez papryka85 Czas edycji: 2009-01-13 o 20:53 |
|||
|
|
|
|
#2395 |
|
Kokon pro
|
ty "karol" wez sie schowaj taki niewyjsciowy jestes ;]
konwersacje zaliczone ale temat po ciulu dostalam "tradycja" i zdjecie pikne z parady jakies made in berlin haha ![]() ja za piaskowanie +skaling placilam 150 zl nie powiem zeby bylo milo :P krew mi sikala bo mialam dziasla jeszcze opuchniete ;] najbardziej niemile bylo gdy piaskowala siekacze dolne od strony jezyka a pfe
Edytowane przez kasiek87 Czas edycji: 2009-01-13 o 20:47 |
|
|
|
|
#2396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A piaskowania i skalingu też nie lubię. Po piaskowaniu jestem finezyjnie uchlapana solą, dentysta też w kropki i jest świetnie, jak jeszcze go o coś pytam i oboje próbujemy zachować powagę, a i mnie chce się śmiać z niego i jemu ze mnie, bo oboje wyglądamy jak mumie
|
|
|
#2397 |
|
Konto usunięte
|
doszedłem do wniosku ze musze zmienic avatara
![]() denerwuje mnie juz ten łuk podniebienny, wbił mi sie juz tak gleboko ze orto go chyba nie znajdzie
Edytowane przez 201701160959 Czas edycji: 2009-01-13 o 20:54 |
|
|
|
|
#2398 |
|
Raczkowanie
|
To i ja dołączam do wątku
od dwóch tygodni mam aparat na dolnym łuku (tak, tak - metal ), a od tygodnia "wspaniałego" haasa (to już całkowite oszpecenie )P.S. nie wiem, czy zdołam się wkupić, czy może się okaże, że mam sieczkę zamiast mózgu
|
|
|
|
|
#2399 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
musisz nam troche poslodzic, komplemenciorow nawalic to sie zastanowimy bo wiesz te naaaaaaasze kompleksy
|
|
|
|
|
|
#2400 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
PeeS Dostałam wczoraj wypłatę i tak się zastanawiałam, żeby sobie w siebie zainwestować i kupić sobie jakiś fajny ciuch, ale może jednak zainwestuję w siebie i udam się do dentysty na piaskowanie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

.

nastepnie
na koniec 
do modela mi daleko
3/3/6-22/7/8