|
|
#301 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: dylematy małolaty heheh:)
Cytat:
Biorąc pod uwagę wszystkie moje zabiegi, które wykonuję w celu wzmocnienia i zagęszczenia moich włosów, to niedużo A ja miałam kiedyś włosy długości ok 3-4 cm (wtedy były modne takie króciutkie cięcia na "chłopaka" - np. Anita Lipnicka, Edyta Górniak, Kasia Stankiewisz, Demi Moore, Sharon Stone tak były obcięte), i stwierdzam, że takie były trudniejsze do ułożenia, bo musiałam myć codziennie i układać, bo zaraz gdzieś odstawały, jak to krótkie włoski. Ale za to z myciem ich schodziło o wieeeeele krócej
|
|
|
|
|
|
#302 |
|
Rozeznanie
|
a ja się pofatygowałam i zmierzyłam te moje włosy i tak mniej więcej to mają długość jakiś 40cm, a chce mieć jeszcze dłuższe
|
|
#303 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zapuszczam
![]() Miałam zamiar ściąć na "fryzurkę przejściową" ale stwierdziłam, że jeszcze fryzjerka tak mnie pięknie zetnie, że znów zapuszczanko by było od początku ![]() Ja łykam skrzyp polny i zaczęłam myć Seboradinem Niger, ale efektów jeszcze nie widzę (2mycia dopiero). Bardziej ten szampon mnie zainteresował ze względu na wrażliwą skórę głowy aniżeli na porost ![]() I wcale nie śmierdzi jak pisały inne dziewczyny, jak dla mnie pachnie ![]() jak chcecie smrodku to kupcie dziegieciowy (taki prawdziwy z apteki) ten to dopiero jedzie..... jak stare gumowce
|
|
#305 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz mi go nawet brakuje bo juz mi sie szampon skonczyl,lotionu resztka a balsam ma juz troszke inny zapch..niby taka sama nuta zapachowa ale bardziej chemiczna...Ale cos mi sie wydaje ze juz niedlugo skonczy sie moja tesknota za seboradinem bo planuje ponowny zakup calej serii lacznie z ampulkami ...A powie wam tez cos co mnie zdziwilo..Zawsze jak nakladalam sobie nafte kosmetyczna to nigdy nie moglam jej dokladnie zmyc i jak wieczoram ja nakladalam to nastepnego dnia rano musialam myc je znowu...Wczoraj za to nalozylam ja i umylam a dzisiaj mam super wloski,zero tluszczu i na dodatek sa takie fajne ...Bardzo mnie to zdziwilo. A jeszcze do Froggie bardzo dobrze ze nie pszlas do fryzjera bo ja tak zrobilam przez zapuszczaniem i bardzo potem zalowalam..Poprosilam o podciecie zniszczonych koncowek i zachowanie dlugosci bo zapuszcam a fryzjerka zostawila mi 3 wloski dlufie a gore mi cala "wyrabała" i maialam osobna krotka fryzure do ucha i nie dalo sie ani zwiazac wlosow ani nic...Tetraz na szczescie juz mi odroslt i moge je zwiazac jakos...Chyba nawet o podciecie koncowek poprossze mame a nie pojde do fryzjera..Chociaz po ostatniej wpadce mamy coraz bardziej sie boje ...Jka golila tate maszynka to przez przypadek jakos wyjechala i i niestety biedny tatus musial sie na lyso obciac |
|
|
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
Do Limonki, i wszystkich innych wizażanek, które używały balsamu Seboradin Niger.
Nie obciąża on włosów? bo moje okropnie się przetłuszczają i odżywek nie stosuję, bo po każdej mam kluski na głowie o wiele szybciej. A po szamponiku tymże to takie fajne sianko na głowie
|
|
#307 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
balsamik jest bardzo fajny. nakladasz gio na 3 minutki na lepek i splukujesz a potem masz super wloski miekkie i puszyste
|
|
|
|
|
|
#308 |
|
Zadomowienie
|
Froggie: jeśli masz baaardzo przetłuszczające się włosy (jak zresztą i ja), to lepiej kup Seboradin lotion, a nie balsam
A jeśli chodzi o fryzurki przejściowe, to ja właśnie ostatnio poszłam zrobić sobie coś z zapuszczanymi włoskami (o czym już pisałam kilkanaście postów wyżej ) i wcale nie żałuję. Wcześniej miałam już taki kiepski humor - włosy non-stop związane w kucyk, fryzury właściwie żadnej... A ta wizyta u zachwalanej przeze mnie i przez noska pani Edytki tak mi poprawiła samopoczucie, że mam teraz siłę na kolejne pół roku zapuszczania
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuś, widzę żeś z Lublina, gdzie ta magiczna fryzjerka jest i ile bierze za ścięcie???
Bo mnie już kucyk też dobija, taka monotonia, i coś chyba wymodzę na głowie, ale bliżej października, jak pozaliczam sesję i takie tam. Okiej, być może zakupię, jak tylko szampon mi przypadnie do gustu (czytaj nie zdrapię po nim calej głowy )
|
|
#310 |
|
Zadomowienie
|
Pani Edyta pracuje w salonie Pro Arte na rogu Racławickich i Spadochroniarzy. Cięcie - to zależy od długości włosów, ja ostatnio zapłaciłam za cięcie + prostowanie 67zł. Także tanio nie jest, ale z drugiej strony... warto!
|
|
#311 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a masz może fotkę swojej fryzurki, bądź podobnej do niej? |
|
|
|
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
Aha to wiem gdzie, dzięki za info
![]() ale faktycznie drogo, ale to w centrum prawie, a tam ceny zawsze są wyższe, a szkoda. Bo ja u siebie to 20zł za cięcie płacę +5,10zł za modelowanie, którego zazwyczaj i tak nie robię
|
|
#313 |
|
Zadomowienie
|
mam, mam fotkę fryzurki takiej jak moja - poszłam z nią do pani Edytki i mam identyczną prawie (włoski troszkę już dłuższe niż u pani na zdjęciu)
|
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
oj dziewczyny nawet nie wiecie jak ja bym już chciała mieć długie włosy
jak tak patrzę na te fryzurki pań z długimi, gęstymi włosami to żal serce ściska
|
|
|
|
|
#315 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#316 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam takie włosy jak na fotce, tylko gdzieś o 1-2 cm dłuższe.
Edytowane przez skrawka Czas edycji: 2005-09-11 o 21:32 |
|
|
|
|
#317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtedy nadasz fajny kształt fryzurce i od razu będziesz mieć ich "mniej" na głowie Zazdroszczę Bo ja jak sobie wycieniuje włosy to od razu mi ich połowa znika, są takie cieniutkie i delikatne, że nie dla nich cieniowanie...
|
|
|
|
|
|
#319 |
|
Rozeznanie
|
a podobno gdy ktoś ma siano na głowie to po wycieniowaniu ma jeszcze większe siano
a tak apropo to jak mogę sobie sama wycieniować włosy?
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#320 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ostatnio jak byłam u fryca, bo babka ścinała mi ponad godzinę włosy, z długości trochę za ucho na krótkie. Wycieniowała je bardzo, a ich i tak było duuuuuuuuuuuuuużo ![]() Oddam włosy w dobre ręce Ktoś chce? Bo mam nadmiar
|
|
|
|
|
|
#321 |
|
Rozeznanie
|
SZCZEPCIO ja wezme :P
|
|
|
|
|
#322 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#324 |
|
BAN stały
|
Oj tak, starczy i dla Ciebie kochana
|
|
|
|
|
#325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#326 |
|
Raczkowanie
|
Ja się pierwsza zapisałam
.
|
|
|
|
|
#327 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wierzcie mi, starczy dla wszystkich
|
||
|
|
|
|
#328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#329 |
|
BAN stały
|
Niedługo będę miała mniej włosów, to wtedy życz mi 2 dzieci
|
|
|
|
|
#330 |
|
Wtajemniczenie
|
dziołchy, nie wiem czy płakać czy dokarmiać swoje włoski różnymi bajerami, spójrzcie na to
:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.

Kiedyś miałam włosy do kolan, teraz mam takie 15 cm
W przyszłym tyg jade do fryzjera skrócić je tak na 5 cm
I żeby wyglądać jak człowiek muszę im poświęcić conajmniej godzine po każdym myciu i tak co 2 dzień
Więc stwierdziłam, że krótkie będą lepsze. No, ale i tak żyją własnym życiem, bo po 2 tyg od ścięcia znowu przybierają na grubości :/ Co robić??? 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
flejksy
Teraz mi go nawet brakuje bo juz mi sie szampon skonczyl,lotionu resztka a balsam ma juz troszke inny zapch..niby taka sama nuta zapachowa
...A powie wam tez cos co mnie zdziwilo..Zawsze jak nakladalam sobie nafte kosmetyczna to nigdy nie moglam jej dokladnie zmyc i jak wieczoram ja nakladalam to nastepnego dnia rano musialam myc je znowu...Wczoraj za to nalozylam ja i umylam a dzisiaj mam super wloski,zero tluszczu i na dodatek sa takie fajne 

A ta wizyta u zachwalanej przeze mnie i przez noska pani Edytki tak mi poprawiła samopoczucie, że mam teraz siłę na kolejne pół roku zapuszczania

: