|
|
#391 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
no to teraz ja i moja lista dokonanych zakupow: -seboradin lotion -skrzypovita -olejek rycynowy -serum na koncowki z avonu -seboradin ampulki mam dostac w sobote na imieniny -woda pokrzywowa (na skore glowy) to chyba tyle ! pozdrawiam dziewuszki i przepraszam,ze tak malo mnie w tym watku ale szkola szkola szkola
|
|
|
#392 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: dylematy małolaty heheh:)
Cytat:
. WIdze ze juz sie niezle zaopattrzyals we wszystko . Zaciekawila mnie tylko ta woda pokrzywowa Ja mam plyn pokrzywow do wcierania na przetluszczajace sie wlosy ale nie wiem czy to jest to samo Napisz cosik o tym
|
|
|
|
|
|
#393 |
|
Wtajemniczenie
|
ah właśnie mam na główce słynną maseczkę, już nie liczę który raz jej używam, ale przed każdym myciem, to dla mnie obowiązek
![]() Myślałam nad zakupem Wax'u, ale skoro używam olejku rycynowego i nafty to może tyle wystarczy, nie chcę za bardzo męczyć włosów kosmetykami. A i tani ten Wax nie jest, więc wolę wydać kasę na kilka opakowań olejku i nafty i na dłużej mi starczy. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#394 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Drogie zapuszczaczki...
![]() Jak już wcześniej pisałam kupiłam sobie dzisiaj Wax, i od razu wypróbowałam... Zostawiłam go na 30 min, głowa w worku, podgrzewałam suszarką, i siedziałam w zimowej czapce... Fajnie ![]() Efekty? Hmm... Cóż, po pierwszym użyciu mam włosy jak bo każdej odżywce (np. złota linia pantene, fructis) PLUS.. wyjątkowo ładnie mi się ułożyły (co się przez ostatnio tygodnie nie zdarzało bardzo intensywnie błyszczą na złoto. Jakim cudem, skoro to wax do włosów ciemnych? )Ogólnie rzecz biorąc, myślę, że się polubimy. Z tego co pamiętam Smerfeta po pierwszym użyciu była średnio zadowolona, a już po kilku bardzo ![]() Czekam na głębsze efekty związane z regeneracją i wogóle. No i może zaczną jeszcze szybciej rosnąć? Dzisiaj sprawdziłam ile urosły mi pasma przy twarzy... Ostatni raz u fryzjera byłam 4 lipca, i wychodzi na to, że urosły z tempie ok 2,2 cm (mierzyłam linijką ) na miesiąc!!! Ogólnie ponad 4 cm...Jestem zszokowana i zadowolona ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
#397 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.A co do Waxu to ciesze sie, ze Ci sie spodobal bo ja go bardzo lubie .Zuzylam dopiero polowe chociaz kupilam go w czerwcu badz w lipcu Jest strasznie wydajny
|
|
|
|
|
|
#398 |
|
Raczkowanie
|
Ale z Was szczęściary. Mi po 2 miesiącach urosły 2 cm, czyli nie przekroczyłam podręcznikowego przyrostu (Wax ma kolejną krechę
).
|
|
|
|
|
#399 |
|
Wtajemniczenie
|
Rany, jakby mi rosły 5cm na 2 m-ce, to też bym zapuszczała!
![]() Mi rosną ciut więcej niż podręcznikowy 1cm na miesiąc, bo co roku przybywa mi 15cm (też mierzyłam z linijką ), ale to i tak za wolno, zebym mogła wytrzymać i je w końcu zapuścić. :/
|
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny... jutro idę do fryzjera
![]() Zawsze robiłam to z radością i tak dalej, ale teraz muszę to zrobić niestety. Mam potraktowane brzytwą końcówki, co wygląda nieciekawie i utrudnia mi prostowanie prostownicą, bo się tak dziwnie zahacza. No i kwestia wypadających włosów - będzie mi łatwiej, kiedy będą lżejsze i krótszem właśnie teraz kiedy mam zamiar często traktować je waxem i wogóle ![]() Skracam o min. 5 cm. Ale raczej nie chcę więcej!!! W sumie nie jest źle, bo przy moim tempie rośnięcia włosów, za dwa miesiące mam takie jak dzisiaj, tylko o wiele zdrowsze... ![]() 3majcie kciuki dziewczyny |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#402 |
|
Raczkowanie
|
wloski moga ci wypadac po waxie - ja mialam taki efekt i odlozylam. podobno czesto sie zdarza , ze po waxie i seboradinie wlosy wypadaja - przynajmniej na poczatku kuracji. ja sie wystraszylam, odstawilam i problemu juz nie mam...
|
|
|
|
|
#403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od ok. miesiąca używam szamponu i toniku z garniera neril, więc wydaje mi się, że to co ma mi jeszcze w zwiększonej ilości wypaść, to wypadnie i w najbliższym czasie się unormuje ![]() Ale prawdę mówiąc, to trochę się martwię. Bo stosuję Neril już od miesiąca, a poprawy jeszcze nie ma. Chyba muszę być cierpliwa, bo w ulotkach piszą, że trzeba zaczekać NAWET 10 TYGODNI! No dobra. No to czekam
|
|
|
|
|
|
#404 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem czy to normalne... Narazie jeszcze pouzywam ale nad zakupem nastepnego chyba sie zastanowie
|
|
|
|
|
|
#405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też używam Waxu - zastosowałam go już jakieś 5 razy, a włosy wciąż wypadają nie wiecie po jakim mniej wiecej czasie ten problem z wypadniem znika ? i czy w ogóle znika |
|
|
|
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz wychodzę z domu i idę do fryzjera....
![]() Strasznie to przeżywam Smerfeto, wydaje mi się że może być podobnie jak z środkami na wypadanie włosów... Czyli na efekty trzeba czekać nawet 10 tyg No bo przeciez skóra, cebulki, muszą mieć czas, żeby się wzmocnić i tak dalej
|
|
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
a te włosy, które mi wypadają to są te stare, zniszczone i słabe ?
|
|
|
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ufam, że tak jest
|
|
|
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
no to ja tez zaufam
tylko zebym niedlugo nie zostala lysa jak tak dalej pojdzie ale widze ze jakies nowe wloski wyrastaja u nasady przy czole heh fajnie to wyglada
|
|
|
|
|
#410 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moją pierwszą reakcją po wyjściu od fryzjera były... no cóż... łzy w oczach ![]() Wcale nie czuję się lepiej. Wróciłam do domu, umyłam szybko włosy, żeby nie wyglądać jak grzyb, teraz czekam aż wyschną, i prostowanie ![]() Dam jeszcze znać później. Wogóle to kupiłam sobie u fryzjerki ten malutki jedwab w płynie Farouk Biosilk. No cóż. Włosy rosną w końcu, trzeba być mocnym, nie "miętkim" ![]() |
|
|
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
a ja chyba skuszę się jeszcze na ten olejek kokosowy ktory podobno niezle nawilza kudełki
|
|
|
|
|
#413 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak w ogóle to dużo sobie skróciłaś te włoski? Da się je związać? Ale przynajmniej masz zdrowe końcówki i teraz możesz dalej sobie zapuszczać starannie dbając o końce. Chciałabym żebyś wkleiła zdjęcie jeśli będziesz miała dostęp do cyfrówki, bo ja też będę musiała podciąć włosy i też się boję, może byś mi w jakiś sposób pomogła...
|
|
|
|
|
|
#414 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#415 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
to taki olejek może miec postać stałą lub ciekłą ktory nakłada sie na włosy lub na rzęsy i ponoć nieźle nawilża i odżywia
tu możecie poczytać o nim http://www.phpbbserver.com/phpbb/vi...=biochemiaurody a tu jest sam olejek http://www.wegetarianin.pl/sklep/pr...products_id/208
|
|
|
|
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Puniax, może jutro uda mi się zrobić jakieś fotki. Powoli się przyzwyczajam do siebie... ale powoli. Ogólnie rzecz biorąc byłam wczoraj u fryzjera dwa razy. Najpierw mi zwaliła maksymalnie i ciachnęła dużo za dużo, a potem późnym wieczorem poszłam do lepszego salonu, i mi trochę fryz "podrasowała", naprawiła to co tamta spierzyła. I wogóle z tego wszystkiego wynikła... GRZYWKA ![]() Podoba mi się, tylko JEST ZA KRÓTKA!!! Za mocno mi wystrzępiła końce, i nie sięga nawet do brwi Dziewczyny, macie jeszcze jakiś pomysł jak maksymalnie przyśpieszyć to odrastanie włosów, powiedzmy tylko tych z grzywki... ponacierać je czymś, zrobić jakąś maskę?? Pomocy ![]()
|
|
|
|
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
faktycznie, coś źle skopiowałam
tu jest fragment o tym olejku : nawilżaj i zmiękczaj Brak odpowiedniego nawilżenia włosów często powoduje ich łamliwość. Jeśli twoje włosy są suche traktuj je wyjątkowo delikatnie. Hinduski stosują w takim wypadku cotygodniową maseczkę olejową. Wmasuj we włosy i skórę głowy olejek kokosowy. Przykryj głowę plastikowym czepkiem i pozostań w nim najdłużej, jak możesz. |
|
|
|
|
#419 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#420 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale grzywka to odrasta bardzo szybko, bo każdy milimetr na czole to dużo. Najlepiej to wie ktoś, kto ma grzywkę, bo co chwilę musi ją podcinać. Głowa do góry! A propos preparatów na porost włosów, to może zapytaj dobrych fryzjerów lub aptekarki? |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:48.

. WIdze ze juz sie niezle zaopattrzyals we wszystko
Ja mam plyn pokrzywow do wcierania na przetluszczajace sie wlosy ale nie wiem czy to jest to samo
Napisz cosik o tym
bardzo intensywnie błyszczą na złoto. Jakim cudem, skoro to wax do włosów ciemnych? 

).