dylematy małolaty heheh:) - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-10-24, 10:20   #601
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dot.: dylematy małolaty heheh:)

[QUOTE=wunia83]Wersja nieudana: Laurent na Hipotecznej

mieszkalam pol zycia w lublinie,stamtad pochodze ale mieszkam teraz w lodzi i chodzilam zawsze scinac sie do Karola-kiedys pracowal na spoldzielczosci pracy a teraz wlasnie w adresie powyzej!!nigdy nie bylam niezadowolona, nawet jak nie chcialam scinac duzo to bylo ekstra.goroco go polecam!!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-24, 10:28   #602
Opiumalfa
Zakorzenienie

czesć dziewczyny!!!oczywisice ten sam problem zmiatal mi sen z powiek od jakiegos roku najpierw myslalm ze to na jesien/wiosne ale w lecie nie przestaly wypadac.kupilam vichy AMINEXIL AMPULKI DO WCIERANIA i zuzylam 18 ampulek, mowiac szczerze nie przestaly mi jakos wypadac,moze troche mniej,ale na pewno szybciej rosly.w koncu stwierdzilam ze tak nie moze byc i zaczelam czytac wasze wypowiedzi i oto jak sie zaopatrzylam:
1.seboradin ampulki kuracja na 14 dni, wcieralam codziennie albo co drugi dzien(troche przetluszczaja wlosy ale niewiele)
2.szmpon seboradin niger
3.balsam z zenszeniem jako odzywka (bo ciezko sie rozczesuje bez niej)
4.od wewnatrza Humavit skrzyp i pokrzywa
5.raz na tydzien treatment henna wax(nakladam na wlosy czepek kapielowy i na to recznik zeby bylo cieplo)
6.po wykonczeniu ampulek zamiast bede uzywac lotionu seboradin

kuracja trwa jakies niecale trzy tygodnie i widze poprawe naprawde spora, nosze zazwyczaj kucyk iwec mi w czasie dnia nie maja jak wypadac ale jak czesze na wieczor to jest niewiele wlosow na szczotce, przed myciem tez rozczesuje i niewiele, w czasie mycia kilka, wiecej po odzywce, no i troche sie martwie ze rozczesujac wlosy jednak jest ich troche?dziewczyny to minie, ile mam pypadac podczas czesania po myciu??

ogolnie jestemzadowolona, na poduszcze jest dwa wlosy po nocy na krzyz, polecam seboradin goraco!!
Stary 2005-10-24, 10:31   #603
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wunia83
Wersja nieudana: Laurent na Hipotecznej
Wersja udana: pani Edyta w Pro Arte

A jutro idę podciąć grzywkę tutaj: www.fryzjer.lublin.pl

Nie wiem, skąd mi się to bierze, ale... lubię zmieniać fryzjera. Nawet sprawdzonego, tak jak pani Edyta. Taka ...niewierna klientka jestem Zobaczymy jutro, czy mi to wyjdzie na dobre
to miala byc to:/troche mi sie nie udalo zacytowac
Stary 2005-10-25, 15:04   #604
ja-czarna
BAN stały

Lokalizacja: Jagoda na planie słyszysz rapowanie...Czarna moje rozpoznanie...KALISZ lokalizowanie :)

Hym...ja jestem już bliska załamania.....DLACZEGO ONE TAK WOLNO ROSNĄ ...ja bym chchiała od razu ... używam tylko szamponów ziołowych ale mam sobie zamar kupić zestaw Saponics... zobaczymy co z tego bedzie... włosy mama zdrowe... a codziennie od 3 lat je myję i prostuję sama fryzjerka mi powiedziała, że jest w szoku co polecacie jesio na szybszy wzrost włosków??? Bo ja to bym kiedyś chciała zachwycić taką fryzurką...uda mi się???
ja-czarna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-25, 15:07   #605
smerfeta01
Zakorzenienie

ja zamierzam za ok. miesiąc zabrać się za rozjaśnianie włosów, więc będzie mi potrzebna jakaś dobra kuracja wzmacniajaca zebym łysa nie została zastanawiam się nad całą serią Seboradin ( szampon, odżywka, lotion ) i jakieś tabletki może Skrzypovita?
mi też włoski mało rosną, ale rosną
smerfeta01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-25, 15:08   #606
ja-czarna
BAN stały

Lokalizacja: Jagoda na planie słyszysz rapowanie...Czarna moje rozpoznanie...KALISZ lokalizowanie :)
Exclamation Dot.: dylematy małolaty heheh:)

jesio zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fryzurka1.jpg (32,6 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzurka2.jpg (30,8 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzurka3.jpg (101,0 KB, 60 załadowań)
ja-czarna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-25, 15:20   #607
Opiumalfa
Zakorzenienie

smerfeta polecam cala game SEBORADIN!!!
Stary 2005-10-25, 15:37   #608
beoneself
Zakorzenienie

Ahhh te cudne włosy Alby
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-26, 12:47   #609
Puniax
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beoneself
Ahhh te cudne włosy Alby
Nooooooooo. Chyba każda z nas tak uważa...... I w ogóle ta Alba taka ładna jest....
Puniax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-26, 13:55   #610
smerfeta01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa
smerfeta polecam cala game SEBORADIN!!!

to w takim razie sobie kupię jak będę mieć jakiś przypływ kaski
Stary 2005-10-26, 14:45   #611
beoneself
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Puniax
Nooooooooo. Chyba każda z nas tak uważa...... I w ogóle ta Alba taka ładna jest....
Za każdym razem rewelacyjna fryzura, w KAŻDEJ jej do twarzy. Za każdym razem nowy - dopasowany kolor brwi Ciekawy styl, fajne ciuchy...
Mam kilkaset fotek na kompie (:
Stary 2005-10-26, 17:24   #612
kiciulka1985
Zakorzenienie

http://www.wizaz.pl/forum/attachment...hmentid=141224

Za taka fryzurke dlalabym sie pochalastac
Ja tez zapuszczam wloski... najdluzsze od spodu z tylu glowy do kopatek, najkrotsze z przodu do brody a miejscami krocej...
A co tej fryzurki to najabrdziej mi sie podoba grzywka i kolorek
kiciulka1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-26, 20:20   #613
beoneself
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiciulka1985
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...hmentid=141224

Za taka fryzurke dlalabym sie pochalastac
Ja tez zapuszczam wloski... najdluzsze od spodu z tylu glowy do kopatek, najkrotsze z przodu do brody a miejscami krocej...
A co tej fryzurki to najabrdziej mi sie podoba grzywka i kolorek
Ah ta fryzura Lohan to już prawie wizażowa klasyka (:

Co jest, dziewczyny? Piszcie co tam u Was, jak zapuszczanie i walka z wypadaniem?

Ja przedwczoraj po raz drugi podcinałam grzywkę, bo te igiełki zaczynały mi przeszkadzać (:
Reszta włosów sobie rośnie, ostatnio przed ponad tydzień dałam im odetchnąć od prostownicy i chodziłąm w spiętych
Stary 2005-10-26, 20:31   #614
..::LiMoNkA::..
Raczkowanie

hej dziewczyny sorki ze zagladam tutaj tak zadko ale same wiecie ... przyszlam pochwalic sie moja nowa zdobycza ktora jest szampon do wlosow tlustych z firmy FITOMED czailam sie juz na niego od dluzszego czasu ale neistety jest bardzo trudno dostepny odzywki niestety nigdzie nie znalazlam sklad jest obiecujacy gdyz na drugim miejscu po aqua znajduja sie olejki roslinne a nie SLS szamponik sie srednio pieni, ma przyzwoity zapach i ogolnie robi na mnie dobre wrazenie. oczywiscie moja mama dostaje juz szalu kiedy slyszy o moich kolejnych szamponach seboradin, radical, saponics, fitomed, sunsilk, kokosowy z oriflame, pantene i jeszcze kilka inych ...normalnie nie ma miejsca na nie w lazience (dobrze ze mam dwie :p) a co do moich wlosow to ja chce aby byly taaaaaaaaaaakie dlugie a narazie niestety sa taakie
..::LiMoNkA::.. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-27, 00:12   #615
Puniax
Rozeznanie

A mi dziewczyny dzisiaj wypadło podczas mycia baaardzo dużo włosów. Nie wiem, co się dzieje. Przecież już mi nie wypadały... Byż może chodzi tutaj o przemęczenie i stres w ostatnich dniach (taką mam nadzieję). Bo jeśli nadal będą wypadały, to znów będę musiała się zaopatrzyć w całą serię do włosów wypadających... Ale jednak mam nadzieję, że to chwilowe...

Edytowane przez Puniax
Czas edycji: 2005-10-27 o 12:11

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-10-27, 08:47   #616
Nogala1
Raczkowanie

hej dziewczyny ja po każdej wizycie u fryzjera obiecuje sobie że zapuszczam włosy, ale za każdym razem przychodzi kryzys i wtedy ścinam, a potem żałuje teraz mam włosy tak do połowy pleców i chciałabym tak jeszcze z 10 cm, ale znowu mam kryzys i bardzo mocno sie zastanawiam czy nie sciąć tak do ramion i mocno pocieniować (i znowu przez tydzień będzie mi się podobało , a potem będe załować) w czasie mojego kryzysu powinny być pozamykane wszystkie salony fryzjerskie pozdrawiam
Nogala1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-27, 12:29   #617
Puniax
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nogala1
hej dziewczyny ja po każdej wizycie u fryzjera obiecuje sobie że zapuszczam włosy, ale za każdym razem przychodzi kryzys i wtedy ścinam, a potem żałuje teraz mam włosy tak do połowy pleców i chciałabym tak jeszcze z 10 cm, ale znowu mam kryzys i bardzo mocno sie zastanawiam czy nie sciąć tak do ramion i mocno pocieniować (i znowu przez tydzień będzie mi się podobało , a potem będe załować) w czasie mojego kryzysu powinny być pozamykane wszystkie salony fryzjerskie pozdrawiam
Ale i tak najgorsze jest zapuszczanie włosów krótkich na długość chociaż do ramion. Bo jak się ma długie (np. do łopatek) i chce się mieć dłuższe, to nie jest tak najgorzej.., da się je ułożyć, pokręcić... a takie do szyji trudno się układają i ciężko się je zapuszcza...
Stary 2005-10-27, 12:36   #618
smerfeta01
Zakorzenienie

ja stwierdziłam że zapuszczanie całkiem dobrze mi wychodzi włosy urosły mi już ok. 3cm jednak stały się jakieś sianowate i musze je dobre nawilżać - właśnie zastanawiam się nad kupnem jakiejs dobrej maseczki nawilżającej, myślę konkretnie nad Dove
i muszę się bardziej zabrać nad ich wzmocnieniem bo czeka mnie rozjaśnianie...
Stary 2005-10-27, 15:28   #619
Puniax
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smerfeta01
ja stwierdziłam że zapuszczanie całkiem dobrze mi wychodzi włosy urosły mi już ok. 3cm jednak stały się jakieś sianowate i musze je dobre nawilżać - właśnie zastanawiam się nad kupnem jakiejs dobrej maseczki nawilżającej, myślę konkretnie nad Dove
i muszę się bardziej zabrać nad ich wzmocnieniem bo czeka mnie rozjaśnianie...
Smerfetko, a to rozjaśnianie to jest konieczne? Bo ja bym ci chciała odradzić... Kiedyś rozjaśniałam bardzo dużo i dobrze wiemy, że rozjaśniacze są najbardziej szkodliwe spośród malowideł do włosów... Ja jeśli miałabym rozjaśniać włosy, to tylko cieniutkie pasemka.
Stary 2005-10-27, 15:31   #620
Puniax
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ..::LiMoNkA::..
hej dziewczyny sorki ze zagladam tutaj tak zadko ale same wiecie ... przyszlam pochwalic sie moja nowa zdobycza ktora jest szampon do wlosow tlustych z firmy FITOMED czailam sie juz na niego od dluzszego czasu ale neistety jest bardzo trudno dostepny odzywki niestety nigdzie nie znalazlam sklad jest obiecujacy gdyz na drugim miejscu po aqua znajduja sie olejki roslinne a nie SLS szamponik sie srednio pieni, ma przyzwoity zapach i ogolnie robi na mnie dobre wrazenie. oczywiscie moja mama dostaje juz szalu kiedy slyszy o moich kolejnych szamponach seboradin, radical, saponics, fitomed, sunsilk, kokosowy z oriflame, pantene i jeszcze kilka inych ...normalnie nie ma miejsca na nie w lazience (dobrze ze mam dwie :p) a co do moich wlosow to ja chce aby byly taaaaaaaaaaakie dlugie a narazie niestety sa taakie
Nooo rzeczywiście sporo masz tych szamponów... Ja mam aktualnie jeden - Timotei miodowy, ale jak znów zaczną mi wypadać te cholerne kłaki (bo ostatnio coraz więcej pojawia się ich w brodziku po myciu włosów), to będę musiała kupić jakiś szampon i tonik, miałam Seboradin, to być może teraz spróbuję Neril, ale jeszcze się wstrzymam, może przestaną, bo to się dzieje od kilku dni tylko.
Stary 2005-10-27, 16:31   #621
beoneself
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Puniax
Nooo rzeczywiście sporo masz tych szamponów... Ja mam aktualnie jeden - Timotei miodowy, ale jak znów zaczną mi wypadać te cholerne kłaki (bo ostatnio coraz więcej pojawia się ich w brodziku po myciu włosów), to będę musiała kupić jakiś szampon i tonik, miałam Seboradin, to być może teraz spróbuję Neril, ale jeszcze się wstrzymam, może przestaną, bo to się dzieje od kilku dni tylko.
Na pewno przestaną wypadać, MUSZĄ (:

Ja mam obecnie na stanie trzy szampony: Pregaine, który używam,
Garnier Neril, którego już nie używam bo dla mnie jest bezskuteczny, a połowa drugiej butelki została, więc chyba wcisnę tacie ,
i Sunsilk do włosów delikatnych, taka jasnobeżowa butelka, kiedyś używałam, przed moją walką z wypadaniem i tak stoi i stoi...

Co można zrobić z nieużywanymi szamponami (: ?
Stary 2005-10-27, 18:25   #622
Puniax
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beoneself
Na pewno przestaną wypadać, MUSZĄ (:

Ja mam obecnie na stanie trzy szampony: Pregaine, który używam,
Garnier Neril, którego już nie używam bo dla mnie jest bezskuteczny, a połowa drugiej butelki została, więc chyba wcisnę tacie ,
i Sunsilk do włosów delikatnych, taka jasnobeżowa butelka, kiedyś używałam, przed moją walką z wypadaniem i tak stoi i stoi...

Co można zrobić z nieużywanymi szamponami (: ?
No właśnie, to jest to, czego nie znoszę. Mam hopla na punkcie kosmetyków, ale nienawidzę, kiedy stoją bezużytecznie. Jestem z natury osobą bardzo lubiącą porządek, zodiakalną panną, i lubię mieć na stanie tylko takie kosmetyki (i nie tylko kosmetyki), których używam, a jak stoją i zajmują miejsce, to mnie po prostu wku... Dlatego staram się najpierw zużyć to, co mam, a potem kupić i używać nowych. A jak się da, to komuś daję
Stary 2005-10-27, 18:34   #623
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Puniax
No właśnie, to jest to, czego nie znoszę. Mam hopla na punkcie kosmetyków, ale nienawidzę, kiedy stoją bezużytecznie. Jestem z natury osobą bardzo lubiącą porządek, zodiakalną panną, i lubię mieć na stanie tylko takie kosmetyki (i nie tylko kosmetyki), których używam, a jak stoją i zajmują miejsce, to mnie po prostu wku... Dlatego staram się najpierw zużyć to, co mam, a potem kupić i używać nowych. A jak się da, to komuś daję
A ja zodiakalną panna nie jestem,ale też tak mam
U mnie chyba z 5butelek szamponów stoi,a ja używam tylko jednego
a reszte mama zazwyczaj zużywa (farciara każdy szampon może używać ).
Stary 2005-10-27, 18:39   #624
Puniax
Rozeznanie

U mnie to jest do takiego stopnia, że moja rodzina dostaje czasem szału, bo non stop się ich czepiam, dlaczego nie zużyją czegoś do końca, a zaczynają używać drugie opakowanie... Mają mnie nieraz dosyć, ale nie znoszę, jak moja siostra trzyma 7 buteleczek perfum, w których jest po kilka kropli
Stary 2005-10-27, 19:26   #625
NasteCzka
Wtajemniczenie

=]

Edytowane przez NasteCzka
Czas edycji: 2005-10-28 o 19:07
NasteCzka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-27, 22:55   #626
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ..::LiMoNkA::..
sklad jest obiecujacy gdyz na drugim miejscu po aqua znajduja sie olejki roslinne a nie SLS szamponik sie srednio pieni
Im gorzej szampon się pieni tym lepiej dla nas

A tak na marginesie
Przy myciu i rozczesaniu włosków wypadło mi ich ok 25, to dużo?
Stary 2005-10-28, 15:20   #627
2-B
Rozeznanie

chyba nie, skoro dziennie wypada nam ok. 100 włosów, a przecież przy myciu włosów wypada ich najwięcej.
2-B jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-28, 15:20   #628
beoneself
Zakorzenienie

Froggie, kolejny uroczy avatar (:
Stary 2005-10-28, 15:22   #629
beoneself
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez froggie

Im gorzej szampon się pieni tym lepiej dla nas

A tak na marginesie
Przy myciu i rozczesaniu włosków wypadło mi ich ok 25, to dużo?
Ajjj... tyle to mi ostatnio przy czesaniu wypadło

A gdyby tyle wypadało mi przy myciu, tobym szczęściwa była (:
Tak więc nie masz się czym martwić!
Stary 2005-10-28, 17:19   #630
NasteCzka
Wtajemniczenie

nie pomoże mi nikt?
NasteCzka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości