dylematy małolaty heheh:) - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-11-10, 19:47   #691
anciaahk
kosmitka

Wink Dot.: dylematy małolaty heheh:)

Cytat:
Napisane przez Puniax
Tu masz wszystkie cztery rodzaje Humavitu. Wizażanki najczęściej łykają Humavit Z, ale ty nie możesz, bo zawiera on skrzyp...

http://www.domzdrowia.pl/index.phtml...8a683&litera=H
dzięęęęki
Wybieram między dwoma - jeden uzupełnia codzienną dietę w witaminy B1, B2, niacynę oraz składniki mineralne; ale co to niacyna? A drugi Humavit M zawiera magnez i witaminę B6, który ułatwia zapamiętywanie w procesach uczenia się oraz sprzyja zachowaniu elastyczności naczyń krwionośnych.... Stres mam, witaminy będą w Vitapilu więc chyba to drugie ...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-10, 21:12   #692
baby_doll
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Smile Dot.: dylematy małolaty heheh:)

Ja też zapuszczam włosy (po raz kolejny:P) Teraz mam takie wycieniowane: najdłuższe za ramiona, najkrótsze (przy twarzy): to ust. Rownież marzą mi się takie najmniej do połowy pleców... zobaczymy jak pójdzie Powodzenia dziewczyny
baby_doll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-10, 21:41   #693
beoneself
Zakorzenienie

Dot.: dylematy małolaty heheh:)

Ha. W ramach mojej walki z wypadającymi włosami kupiłam sobie żelazo (: Mimo, że moja lekarka nie kazała mi, bo stwierdziła, że wszystko w normie. Tymczasem po porównaniu wyników z normami wychodzi mi jakaś śmiesznie mała ilość żelaza
I nie chcę zapeszać, ale chyba jest już trochę lepiej? A może wmawiam sobie?

No i cały czas zapuszczam (: Tylko nie wiem czemu, ale mam wrażenie, że włosy mi jakoś wolniej rosnąć zaczęły. Ale rosną!

I odrastają... Ostatnio przy prostowaniu zauważyłam całą masę malutkich, około centrumetrowych włosków

Jak tam u Was? (:
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-11, 09:14   #694
Puniax
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez baby_doll
Ja też zapuszczam włosy (po raz kolejny:P) Teraz mam takie wycieniowane: najdłuższe za ramiona, najkrótsze (przy twarzy): to ust. Rownież marzą mi się takie najmniej do połowy pleców... zobaczymy jak pójdzie Powodzenia dziewczyny
Ja mam dokładnie tą samą długość (też wycieniowane). A do lipca przyszłego roku chciałabym mieć jak najdłuższe. Zobaczymy, ile nam urosną.
Puniax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-11, 09:18   #695
Puniax
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beoneself
Ha. W ramach mojej walki z wypadającymi włosami kupiłam sobie żelazo (: Mimo, że moja lekarka nie kazała mi, bo stwierdziła, że wszystko w normie. Tymczasem po porównaniu wyników z normami wychodzi mi jakaś śmiesznie mała ilość żelaza
I nie chcę zapeszać, ale chyba jest już trochę lepiej? A może wmawiam sobie?

No i cały czas zapuszczam (: Tylko nie wiem czemu, ale mam wrażenie, że włosy mi jakoś wolniej rosnąć zaczęły. Ale rosną!

I odrastają... Ostatnio przy prostowaniu zauważyłam całą masę malutkich, około centrumetrowych włosków

Jak tam u Was? (:
Jest nadzieja, że nareszcie się poprawi Trzymamy kciuki. U mnie po staremu. Nie obcinałam, nie farbowałam... Łykam Vitapil i tylko tyle, nie używam żadnych specjalnych szamponów ani odżywek (tylko WAX - on jest strasznie wydajny ). Włosy przestały mi wypadać gdy powróciłam do łykania tabletek (najpierw wyciągu ze skrzypu polnego, a teraz Vitapilu), bo miałam miesięczną przerwę. Po prostu ja bardzo źle się odżywiam, a czasami w ogóle się nie odżywiam, i mam niedobory witamin, dlatego muszę je uzupełniać suplementami.
Stary 2005-11-28, 11:25   #696
froggie
Zakorzenienie

Coś tu dawno nikt nie pisał co z wami??
A ja się wam pochwalę
Mogę już zapleść warkoczyk
Stary 2005-11-28, 15:27   #697
..::LiMoNkA::..
Raczkowanie

Matko kochana dziewczyny dzisiaj bylam u fryzjera aby podciac koncowki o 1 moze 2 cm a babka wyrombala mi polowe wlosow . Cale pol roku zapuszczania poszlo na marne...Normalnie prawie sie poryczalam po wyjsciu od fryzjera...Teraz siedze z waxem na glowe, kuplilam sobie skrzyp polny i mam zamiar od nowa zaczac intensywna kuracje..Plukanki,seborad in,skrzyp,wax,nafta itp. wracaja do codziennych rytualow ech...Na dodatek dowiedzialam sie ze mam bardzo wysuszone wlosy...Jezu jestem zalamana...
..::LiMoNkA::.. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-28, 16:19   #698
Puniax
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ..::LiMoNkA::..
Matko kochana dziewczyny dzisiaj bylam u fryzjera aby podciac koncowki o 1 moze 2 cm a babka wyrombala mi polowe wlosow . Cale pol roku zapuszczania poszlo na marne...Normalnie prawie sie poryczalam po wyjsciu od fryzjera...Teraz siedze z waxem na glowe, kuplilam sobie skrzyp polny i mam zamiar od nowa zaczac intensywna kuracje..Plukanki,seborad in,skrzyp,wax,nafta itp. wracaja do codziennych rytualow ech...Na dodatek dowiedzialam sie ze mam bardzo wysuszone wlosy...Jezu jestem zalamana...
Limonko, nie załamuj się, odrosną szybko, a przy okazji się wzmocnią. Będziemy z tobą
Ah, te wysuszone włosy, ja od skóry mam bardzo zdrowe, nawilżone, aż się ładnie połyskują, ale od połowy długości włosy są matowe (po farbowaniu) i suche, i chyba nie ma maseczek lub odżywek, aby je porządnie nawilżyć. Ja już nie używam tych specyfików do wypadających włosów, używam normalnych produktów (teraz mam szampon i odżywkę Pantene Pro-V Intensywna regeneracja), ale ciągle szukam jakiejś super nawilżającej maseczki...
Stary 2005-11-28, 16:22   #699
Puniax
Rozeznanie

A na Beoneself to sie chyba obrażę, bo mi nie przesłała kilku fotek z fryzurkami Alby A tak w ogóle, to ciekawe jak tam reszta naszych wizażanek, co u Noska, Beoneself, bo u Limonki i Froggie już wiemy.
Stary 2005-11-28, 17:57   #700
2-B
Rozeznanie

limonka, najwyraźniej przedobrzyłaś

a ja mam już włosy prawie do pasa, oczywiście jeszcze trochę mi brakuje, ale juz mam trochę dłuższe niż do połowy pleców jestem z siebie dumna
Stary 2005-11-28, 18:13   #701
Puniax
Rozeznanie

A mi wystarczą do połowy pleców, marzę o takich. Może się kiedyś doczekam...
Stary 2005-11-29, 10:55   #702
mentosik
Przyczajenie

GG do mentosik

Ja tez zapuszczam... No i mam do ramion ale wycieniowane i nie chce ich równac bo jestem niecierpliwa... Moze znajde zdjatko mojej wymarzonej to dam, ale musze poszukac... Mialam juz fryzure jak Julia z TATU, jak Ashlee Simpson i jeszcze tylko nie myslalam nad BJ z Green DAY...:p mNIEJSZA Z TYM...
mentosik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-29, 13:34   #703
Nogala1
Raczkowanie

dziewczyny słyszałyście moze o szamponach i odżykach firmy zerofrizz podobno są super ja widziałam je wDaglasie były tam różne szampony, odżywki , maski, olejki tej firmy ja zastanawiałam sie nad szamponem i odżywką z serii wygładzajaco-odżywczej (pojemność ich to 355ml) i szampon i odżywka kosztują po 29 zł na szamponie napisane jest nawet ze chroni przed ciepłem suszarki i prostownicy( co dla mnie ma wielki + bo prawie codziennie torturuje moje włosy suszarką ) chciałam zapytać czy ktoś może uzywał juz tych kosmetyków bo ja widziałam je pierwszy raz na oczy
Nogala1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-29, 21:59   #704
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nogala1
dziewczyny słyszałyście moze o szamponach i odżykach firmy zerofrizz podobno są super ja widziałam je wDaglasie były tam różne szampony, odżywki , maski, olejki tej firmy ja zastanawiałam sie nad szamponem i odżywką z serii wygładzajaco-odżywczej (pojemność ich to 355ml) i szampon i odżywka kosztują po 29 zł na szamponie napisane jest nawet ze chroni przed ciepłem suszarki i prostownicy( co dla mnie ma wielki + bo prawie codziennie torturuje moje włosy suszarką ) chciałam zapytać czy ktoś może uzywał juz tych kosmetyków bo ja widziałam je pierwszy raz na oczy
Ja też pierwsze słyszę, ale nazwa firmy mnie rozbroiła ZEROFRIZZ
ze względu na nazwę bałabym się kupić
Stary 2005-11-29, 22:30   #705
AGATA28
Raczkowanie

Mam Dla Was Sprawdzony Specyfik Na Porost Włosow.naprawde Szybciej Rosną!!kupujecie W Sklepie Czarną Rzepe.trzecie Na Drobnej Tarce I Z Wiórkow Wyciskacie Sok.sok Wcieracie Za Pomoca Wacika W Skore Glowy(nie Wlosy!!!!).najlepiej Robic To Mając Na Rekach Gumowe Rękawiczki Bo Paluchy Beda Piec.i Nie Przerażajcie Sie Jak Głowa Zacznie Was Piec I Bedzie Ciepla.piecze Przez Ok 15 Min Ale Naprawde Warto.nie Bojcie Sie Ze Wlosy Wypadną...hihi.w Rezultacie Pieczenia Cebulki Wlosa Są Pobudzane,jest Lepsze Ukrwienie Skory Glowy I Tym Samym Włosy Szybciej Rosną,są Mocniejsze I Bardziej Lśniące.zabieg Wykonuje Sie Raz W Tygodniu.poprawa Widoczna Juz Po Ok 4 Tygodniach.acha!!po Nasmarowaniu Na Glowe Ubieramy Worek Foliowy I Wlosy Splukujemy Po Ok Godzine.sposob Wypróbowany Przez Całą Moją Rodzinkę-naprawde Działa!!!!
AGATA28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-29, 22:46   #706
froggie
Zakorzenienie

U mnie z rodziny tak zrobił i co?
Jest łysy bo mu powypadały włoski
Stary 2005-11-29, 22:54   #707
AGATA28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez froggie
U mnie z rodziny tak zrobił i co?
Jest łysy bo mu powypadały włoski

nie śmiej sie to naprawde działa!!w mojej rodzinie nie ma nikogo kto by łysiał
AGATA28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-29, 23:37   #708
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AGATA28
nie śmiej sie to naprawde działa!!w mojej rodzinie nie ma nikogo kto by łysiał
Ja się wcale nie smieję
Może to zalezy od wrażliwości skóry? Że na jednych działa a drugim szkodzi?
Stary 2005-11-30, 12:43   #709
Puniax
Rozeznanie

Popieram, ja też używałam tego sposobu jako walkę z nadmiernym wypadaniem włosów. Niestety podczas samego wcierania wypadało mi strasznie dużo włosów, a lepsze efekty widzę po łykaniu tabletek witaminowych. A przy tym jak ta rzepa śmierdzi... Moja rodzina chciała mnie wygonić z domu
Stary 2005-12-03, 21:39   #710
froggie
Zakorzenienie

Dziewczyny zgrzeszyłam
Pofarbowałam włoski bo już mnie odrosty dobijały, miały 4-8cm!!! I tak nieładnie to wyglądało. Teraz mam ciemny blond i nie mam odrostów
A włosków raczej nie zniszczyłam, mam taką nadzieję, bo nie malowałam ich żadną żrącą farbą a saszetką z kochanego Mariona
Stary 2005-12-04, 11:44   #711
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez ..::LiMoNkA::..
Ja miałam to samo, poszłam obciąć grzywkę a wyszłam z wystrzyżoną głową. Mam cienkie włosy a fryzjerka je pociapała degażówkami. Co prawda minął już prawie miesiąc i można powiedzieć że się przyzwyczaiłam, ale żal mi bardzo tego zapuszczania... bo wszystko trzeba znów zacząć od nowa. Teraz nie pozwolę się dotknąć żadnym degażówkom!!!
A do fryzjera idę w sobotę wymyśliłam takie cudo do umalowania że nie wiem co z tego wyjdzie hihihi.
Stary 2005-12-04, 15:46   #712
Puniax
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez froggie
Dziewczyny zgrzeszyłam
Pofarbowałam włoski bo już mnie odrosty dobijały, miały 4-8cm!!! I tak nieładnie to wyglądało. Teraz mam ciemny blond i nie mam odrostów
A włosków raczej nie zniszczyłam, mam taką nadzieję, bo nie malowałam ich żadną żrącą farbą a saszetką z kochanego Mariona
Nie zgrzeszyłaś, spokojnie. Ja też miałam odrosty tej długości i też ufarbowałam na mój naturalny kolor czyli ciemny blond i teraz jest o wiele lepiej, mam już ok. 10 cm swoich naturalnych (nie farbowanych) włosów, lśniących i wiem, że napewno w najbliższej przyszłości nie będę ich farbować. Może w lipcu na swój ślub, ale to tylko może, ale szczerze mówiąc, to wątpię. Farbowanie pasemek rozjaśniaczem jest męczące, drogie i szkodliwe dla włosów, bo bardzo szybko pojawiają się odrosty i trzeba często farbować. Dlatego postanowiłam z tym skończyć. Już nie farbowałam włosów 5 miesięcy! To mój duży sukces. A zaczęłam farbować po ukończeniu ósmej klasy podstawówki.
Stary 2005-12-04, 15:50   #713
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez Puniax
Nie zgrzeszyłaś, spokojnie. Ja też miałam odrosty tej długości i też ufarbowałam na mój naturalny kolor czyli ciemny blond i teraz jest o wiele lepiej, mam już ok. 10 cm swoich naturalnych (nie farbowanych) włosów, lśniących i wiem, że napewno w najbliższej przyszłości nie będę ich farbować. Może w lipcu na swój ślub, ale to tylko może, ale szczerze mówiąc, to wątpię. Farbowaniu jasnych pasemek jest męczące, drogie i szkodliwe dla włosów, bo bardzo szybko pojawiają się odrosty i trzeba często farbować. Dlatego postanowiłam z tym skończyć. Już nie farbowałam włosów 5 miesięcy! To mój duży sukces. A zaczęłam farbować po ukończeniu ósmej klasy podstawówki.
To tak jak ja . Niestety nie mogę przestać, mam sporo siwych włosów, siwieję już od dobrych 3-4 lat (czyli zaczęłam jak miałam 21-21 lata). Coś trzeba zrobić, żeby wyglądać jak człowiek, więc pozostaje tylko malowanie, a co za tym idzie - i kasa, i zniszczone włosy, i mnóstwo komsetyków regenerujących, nawilżających itd itd.
Naturalnie jestem brunetką, więc tym bardziej odpada powrót do naturalnego koloru, bo wyglądam w brązach fatalnie . Zazdroszczę Ci tego Puniax!!!
Stary 2005-12-04, 16:06   #714
Puniax
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anciaahk
To tak jak ja . Niestety nie mogę przestać, mam sporo siwych włosów, siwieję już od dobrych 3-4 lat (czyli zaczęłam jak miałam 21-21 lata). Coś trzeba zrobić, żeby wyglądać jak człowiek, więc pozostaje tylko malowanie, a co za tym idzie - i kasa, i zniszczone włosy, i mnóstwo komsetyków regenerujących, nawilżających itd itd.
Naturalnie jestem brunetką, więc tym bardziej odpada powrót do naturalnego koloru, bo wyglądam w brązach fatalnie . Zazdroszczę Ci tego Puniax!!!
Naprawdę jesteś naturalną brunetką? To w takim razie ja tobie zazdroszczę, zawsze marzyłam o czarnych włosach, tylko że mi by odrastały jasne, a to wygląda ikropnie.
Stary 2005-12-04, 16:10   #715
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez Puniax
Naprawdę jesteś naturalną brunetką? To w takim razie ja tobie zazdroszczę, zawsze marzyłam o czarnych włosach, tylko że mi by odrastały jasne, a to wygląda ikropnie.
A dla mnie owrotnie!!! Odrosty mam czarne jak smoła, przed farbowaniem naturalne włosy były zdecydowanie jaśniejsze niż teraz, więc już nie mogę odpuścić. W sumie wolałabym zacząć malować je na jednolity kolor, ale jak pomyślę o blondzie z czarnym odrostem to mam gęsią skórke.... fuj!
Stary 2005-12-04, 16:38   #716
Puniax
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anciaahk
A dla mnie owrotnie!!! Odrosty mam czarne jak smoła, przed farbowaniem naturalne włosy były zdecydowanie jaśniejsze niż teraz, więc już nie mogę odpuścić. W sumie wolałabym zacząć malować je na jednolity kolor, ale jak pomyślę o blondzie z czarnym odrostem to mam gęsią skórke.... fuj!
Ja bym na twoim miejscu zaczęła farbowac na ciemny brąz, przykryłoby twoje jasne włosy, a farby są mniej szkodliwe niz rozjaśniacz.
Stary 2005-12-08, 13:55   #717
gadmarka
Zakorzenienie

GG do gadmarka

Dziewczyny napiszcie czy olejek rycynowy i olej rycynowy to jedno i to samo, bo kupilam przed chwilką to drugie a laski w pracy krzyczą ze to nie to

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-12-08, 14:21   #718
Opiumalfa
Zakorzenienie

to to
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-08, 14:28   #719
gadmarka
Zakorzenienie

GG do gadmarka

Senkju Opiumalfa, odetchnęłąm z ulgą
Stary 2005-12-08, 16:56   #720
Puniax
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gadmarka
Dziewczyny napiszcie czy olejek rycynowy i olej rycynowy to jedno i to samo, bo kupilam przed chwilką to drugie a laski w pracy krzyczą ze to nie to
Oczywiście że to jest to samo, miałam i jedno i drugie. Różnica jest chyba taka, że olej jest w większej buteleczce - przynajmniej u mnie tak było
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości