|
|
#151 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: dylematy małolaty heheh:)
Cytat:
efekt tak dlugiej pracy na marne...ja juz tez dwa miesiace ponad zapuszczam i teraz bede bardzo dbala o koncowki aby jak najdluzej moc ich nie scinac
|
|
|
|
|
|
#152 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja myślę identycznie i mam niemal identyczną sytuację
|
|
|
|
|
|
#154 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#155 |
|
Raczkowanie
|
ej ale popatrzcie 'podciecie dlugich wlosow konieczne jest conajmniej raz na 6 tyg. nie tylko ze wzgdledu na wyglad wlosow, ale dla poprawienia ich kondycji' to z jakiegos artykulu o zapuszczaniu wlosow. z tego co tam pisalo to wychodzi ze wtedy najszybciej rosna bo wlosy sa zdrowe, a takie niepodcinane wogole wlosy lamia sie na koncach i przez to sie wydaje ze wolniej rosna (bo im na koncach ubywa). dlatego ja stosuje metode podcinania co miesiac po pol cm :P
|
|
|
|
|
#156 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oczywiscie fakt ze zapuszczam wlosy nie znaczy ze przez kilka lat bede sie bala nozyczek ale pprost szkoda mi narazie nisszczyc tego o co walczylam. podetne jakos w listopadzie albo pazdzierniku moze gdybym trafila na jakas dobra fryzjerke to bym szybxiej poszla podciac koncowki bo jak narzaie zadna jeszcze nie rozumiala co to znaczy KONCOWKI bo ona miala swoja wizje mojej nwej fryzury...:/
|
|
|
|
|
|
#157 |
|
Raczkowanie
|
to fakt przewaznie jak mowisz fryzjerce zeby podciela 1 cm to leci conajmniej 10 hehe. ja na szcescie mam ten klopot juz z glowy.tobie sie wydaje ze masz zdrowe koncowki ale mama mowi co innego to jak to jest:P
|
|
|
|
|
#158 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#159 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dziewczyny, to Wy przez cały okres zapuszczaia włosów macie zamiar w ogóle ich nie podcinać?
Ja tam chyba co 2-3miesiące będę podcinała o... hm... 1cm? Przynajmniej taki miałam zamiar...
|
|
|
|
|
#160 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
ja mysle,ze podetne tak okolo grudnia
no moze listopada..ale z drugiej strony to nie wiem jak skoro mam wycieniowane, a potem chcialabym odwrotnie zeby te krotsze byly dluzsze sama nie wiem, ostatnio jak scinalam wloski (miesiac temu..) to fryzjerka obiecala mi nie ruszac jednej partii wlosow, sama mi to zaproponowala, mowiac ze sa niezniszczone a skoro zapuszczam to szkoda mojej pracy w najwiekszej desperacji wpadlam na pomysl ze wyrownam wszystkie do najkrotszych i dopiero zaczne zapuszczac ale najkrtosze mam do "za ucho" ![]() P.S ale mnie zazdrosc zlapala (patrzcie zlacznik )
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
ja końcówek nie podcinam, bo mam całkowicie zdrowe, nie rozdwajają się ani nic takiego
tylko szampon koloryzujący nie łapie mi dobrze końcówek, są jaśniejsze, niż pozostałe włoski. Może mama mi podetnie gdzieś w październiku 1cm
|
|
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
no i użyłam tego waxu...hm..powalających efektów to jakoś na razie nie zauważyłam, praktycznie jakiegokolwiek efektu brak
włosy przy zmywnaiu tej maseczki były strasznie cieżkie, ale jak wyschły to wróciły do swojego pierwotnego stanu i są lekkie, puszyste. Nie błyszczą się jakoś szczególnie, nic się nie zmieniło. Może na efekty muszę dłużej poczkeać
|
|
|
|
|
#163 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. mam identyczna sytuacje !! przed wakacjami bylam u fryzjerki i poprosilam o zrobienie jakiejs fajnej fryzurki ale bez zmieniania dlugosci (glownie prosilam o podciecie koncowek bo wywijaly sie w rozne strony). pani oczywiscie powiedziala ze zostawi dlugosc i zaczela mi skracac te wloski na zewnatrz bo powiedziala ze chce mi podniesc fryzurke...no i po wysjsciu od fryzjera mialam osobna fryzurke do ucha i kilka wloskow starej dlugosci... teraz jak probuje zwiazac wlosy to wlosy mi wypadaja bo sa jeszcze za krotkie...P.S Jestes bez serca jak moglas zalaczyc takie piekne wlosy
|
|
|
|
|
|
#164 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#165 |
|
Raczkowanie
|
dzieffcynki a ja musze sie wam czyms pochwalic
.... byalm dzisiaj w sklepie zielarskim, kupilam sobie suszony skrzyp i pokrzywe (sypkie) i teraz bede przed kazdym myciem parzyc je i po myciu polewac wloski . czytalam w ksiazce mojej babci LEKI Z BOZEJ APTEKI o plukance na porost wloskow i tam wlasnie bylo o pokrzywie,bzie czarnym i bialym,lisciach orzecha itp. poza tym slyszalam ze to ladnie wzmacnia wloski wiec postanowilam sobie robic takie plukanki...poza tym patrzac na cene (pokrzywa 1,50 opakowanie a skrzyp 1,40 zl ) to naprawde warto...ciekawe jakie beda efekty za miesiac ....
|
|
|
|
|
#166 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ośmielam się dołączyć do klubu zapuszczaczek
Mi z kolei pan fryzjer uciachał trochę włosów gdzieś tak w czerwcu ). Ja na zapuszczanie mam taki patent: tuż po feralnej wizycie u fryzjera poszłam do innego salonu, gdzie bardziej utalentowana pani Edyta zrobiła mi ekstra grzywkę Resztę włosów wiążę w kucyk i jako tako to wygląda. Bo jak mam włosy związane, to jakoś mogę się oszukiwać, że nie są wcale takie krótkie I grzywka też pomaga, bo widzę różnicę między grzywką, a resztą włosów, które są - jakby nie patrzeć - dużo dłuższe. Do tego wszystkiego tłumaczę sobie, że przecież lato = gorąco, więc i tak chodziłabym w tym kucyku. To taka moja mała ideologia, która pozwala mi przetrwać okres zapuszczania No bo - same pewnie wiecie - jutro na przykład idę podciąć grzywkę, ale aż mnie korci żeby coś w końcu zrobić z tymi nijakimi włosami
|
|
#167 |
|
|
limonko
aha! co do płukanek to dopisuje je do sposobow ktore bede wykonywac jeden po drugim smerfeta, ja myślę, że na bardziej spektakularne trzeba będzie dłużej poczekać, bo to nie jest byle jakie nabłyszczadło do włosów,ale odżywka przede wszystkim mająca na celu wzmocnić je od wewnątrz i poprzez to poprawić ich wygląd (tak mi tłumaczyła mamuś, a zna się bo pracuje w aptece ) najwazniejsza jest wiec stosowanie zgodnie z zaleceniami, a przede wszystkim regularnosc! będzie dobrze wunia, serdecznie witamy ja też mam grzywkę! i postanowiłam właśnie poprzez nią nasycyć potrzebę odwiedzania fryzjerów a związane włoski + plus grzywka to wedlug mnie bardzo fajne połączenie, a co dopiero długie (wkrótce) włoski + grzywka![]() P.S. chce mi się juz do Polskii
|
|
|
#168 |
|
|
wunia?? a gdzie byłaś u fryzjera? zarówna w wersji udanej jak i nieudanej?
bo ja też ostatnio u bardzo fajnej pani Edytki hehe, moze ta sama
|
|
|
#169 |
|
Zadomowienie
|
Wersja nieudana: Laurent na Hipotecznej
Wersja udana: pani Edyta w Pro Arte A jutro idę podciąć grzywkę tutaj: www.fryzjer.lublin.pl ![]() Nie wiem, skąd mi się to bierze, ale... lubię zmieniać fryzjera. Nawet sprawdzonego, tak jak pani Edyta. Taka ...niewierna klientka jestem Zobaczymy jutro, czy mi to wyjdzie na dobre
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Do dziewczyn z klanu zapuszczaczek
:Co wy na to, zebyśmy sfotografowały nasze obecne fryzurki, i wrzuciły tutaj razem z fotkami włosów, do których dążymy? )
|
|
|
|
|
#171 |
|
|
wunia też tam byłam!!!!!!!!!
(ale z ta zmiana fryzjerow to ja tez tak mam..beoneself, hmm ja sie troche wstydze te odrosniete wlosy nie wygladaja zbyt ładnie ja chodze w zwiazanych (przy ludziach..)... ale moze jak zaczniecie to sie odwaze!no, to ktora pierwsza??
|
|
|
#172 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Ooo, ja popeiram propozycję!
Tzn. chętnie popodziwiam Wasze włoski, bo sama nie mam cyfrówki /Chyba, że wywołam fotki z wakacji i jakaś dobra duszyczka mi je zeskanuje /
|
|
|
|
|
#173 |
|
Zadomowienie
|
Nosku, to by się zgadzało - jedyny "problem"
z panią Edytą to to, że jak widzisz te jej piękne, dłuuuugie włosy, to aż szlag trafia Ja przynajmniej zawsze aż mam ochotę się za swoim półdługim sianem schować jak tam wchodzę i ją widzę...
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
No to skoro zaproponowałam, to jako pierwsza ... wklejam moje włosy
Ale teraz wy MUSICIE! Bo inaczej macie kopa Albo namówię panią Edytę przeciwko wam Haha ![]() Włosy są gładkie, bo wyprostowane prostownicą i wogóle... Nie chciałybyście widzieć moich włosów bezpośrednio po myciu |
|
|
|
|
#175 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#176 |
|
Zadomowienie
|
Beoneself, gdybym ja miała taaakie super włosy, to chyba nie musiałabym już korzystać z usług pani Edyty
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
Po pierwsze: są rozczesane i wyprostowane.
Po drugie: lampa błyskowa ![]() W rzeczywistości niestety tak nie wyglądają ![]() Po trzecie: Wypadają garściami I ja nie wiem jak to powstrzymać... Jak myślicie, czy Garnier Neril szampon+Garnier Neril tonik... Wystarczy? W najbliższym czasie mam zamiar zakupić jeszcze wax. uh
|
|
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
A wy się nie wymigiwać, tylko wklejać swoje włosy!!!!!
![]() A niedługo wkleję Wam moje włose w stanie "naturalnym"... Tak dla kontrastu. Haha |
|
|
|
|
#179 |
|
Rozeznanie
|
Wax poprawi napewno kondycję włosów, szampon i odżywka do włosów wypadających też się przyda, ale jeśli ci rzeczywiście wypadają garściami, to koniecznie musisz jeszcze wspomóc je od wewnątrz (jakieś kapsułki np. wyciąg ze skrzypu polnego, Humavit, Skrzypovita, ... jest ich bardzo duzo), a jeśli ci finanse na to pozwalają, to kup też odzywkę w ampułkach (to taka kilkunastodniowa kuracja wzmacniająca włosy). Dobre są ampułki Seboradin, kuracja trwa 14 dni.
A mojej koleżance nie pomagało nic, ani żadne tabletki, ani żadne kosmetyki, i ktoś jej polecił ampułki Vichy. Kosztowały ok. 150 zł, ale twierdzi, że lepiej uzbierać i przeprowadzić jedną, choć drogą kurację i mieć problem z głowy, nić ciągle kupować różne specyfiki. Być może ma rację, ale bałabym się ryzykować taką sumą. A jakby nie pomogły...??? |
|
|
|
|
#180 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny!
Mam nadzieje ze mnie takze przyjmniecie do klubu zapuszczaczek![]() buziaczki
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

I przydałoby się je podciąć, ale tak mi szkoda, bo mam już spore... Nie obetnę! Może na Wszystkich Świętych podetnę 1,5-2 cm czyli za 2 miesiące.
efekt tak dlugiej pracy na marne...ja juz tez dwa miesiace ponad zapuszczam i teraz bede bardzo dbala o koncowki aby jak najdluzej moc ich nie scinac 

Ja tam chyba co 2-3miesiące będę podcinała o... hm... 1cm? Przynajmniej taki miałam zamiar...
no moze listopada..

).
I grzywka też pomaga, bo widzę różnicę między grzywką, a resztą włosów, które są - jakby nie patrzeć - dużo dłuższe. Do tego wszystkiego tłumaczę sobie, że przecież lato = gorąco, więc i tak chodziłabym w tym kucyku. To taka moja mała ideologia, która pozwala mi przetrwać okres zapuszczania
) najwazniejsza jest wiec stosowanie zgodnie z zaleceniami, a przede wszystkim regularnosc! będzie dobrze