Live Earth - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-07-07, 16:19   #31
Papryczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Live Earth

martini

http://www.kulturaonline.pl/,tytul,artykul,883.html

jest Damien na Kulturze

.... ja #@%#$ zrobili przerwe jak zaczął śpiewać
po prostu.... wyłączyłam z nerwów tv ..

Papryczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-07, 16:29   #32
miss_seepy
Wtajemniczenie

no niezle... moze pokaza to znowu, miejmy nadzieje. Do Rihanny i Shakiry tez wracali. Teraz przerwali, bo pokazuja Al Gora

miss_seepy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-07, 16:31   #33
martini.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ghana Pokaż wiadomość
dziekuję
Nie ma za co. Tylko weź pod uwagę to, że mogą byś małe obsuwy w jedną lub drugą. Bo np. jak w London było już na scenie Black Eyed Peas, to na stronie nadal wisiało, że będą za 10 min.

Cytat:
Napisane przez miss_seepy Pokaż wiadomość
Maritini. lepiej bym tego nie wyjasnila!!

Cytat:
Napisane przez Papryczkaa Pokaż wiadomość
martini

http://www.kulturaonline.pl/,tytul,artykul,883.html

jest Damien na Kulturze

.... ja #@%#$ zrobili przerwe jak zaczął śpiewać
po prostu.... wyłączyłam z nerwów tv ..

dziewczyny Wy oglądacie na żywo z tej strony?
Przykro mi bardzo, że nie widziałaś. Ale może da się to jeszcze gdzieś złapać? Na youtube itp.?

No wiem, że info jest, ale jego strona internetowa milczy. I jak ja mam zaplanować w sierpniu wyjazd?????
martini. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-07, 16:32   #34
miss_seepy
Wtajemniczenie

Niestety podobno odwolali ten festiwal, bo sponsorowi nie udalo sie sciagnac wszystkich gwiazd i calkowicie zrezygnowano. A mial byc w sierpniu tego roku

http://muzyka.onet.pl/0,1546622,newsy.html

Stary 2007-07-07, 16:35   #35
Papryczkaa
Zakorzenienie

Dostałam info od znajomego, podobno w Wyborczej przeczytał

przepraszam za wprowadzenie w błąd

Stary 2007-07-07, 16:38   #36
martini.
Zakorzenienie

Cytat:
Dostałam info od znajomego, podobno w Wyborczej przeczytał

przepraszam za wprowadzenie w błąd
No coś Ty. Dałaś mi przynajmniej promyczek nadziei . W takim razie czekam nadal. Albo ja gdzieś pojadę dalej. Nie chce Mahomet do góry, to góra do Mahometa musi .
Stary 2007-07-07, 16:44   #37
Papryczkaa
Zakorzenienie

Promyczki nadzieji, które szybko gasną nie są zbyt przyjemne

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-07-07, 17:02   #38
martini.
Zakorzenienie

Cytat:
Promyczki nadzieji, które szybko gasną nie są zbyt przyjemne
Lepsze takie, które szybko gasną niż te, które się długo dopalają, bo i tak nie ma szans na ogień.

W Londynie zaraz Papryczki. Słyszałyście o koncercie w Chorzowie? Ponoć się nie popisali.
Stary 2007-07-07, 17:04   #39
miss_seepy
Wtajemniczenie

To dziwne, bo to taki koncertowny pewniak przeciez :-P
Nie tylko oni przestali sie starać podobno Dream Theater też zagrali koncert od niechcenia (w Katowicach, a beda grac jeszcze w pazdzierniku w W-wie)

Stary 2007-07-07, 17:10   #40
Papryczkaa
Zakorzenienie

dziewczyny, kto to teraz na zywo?

EDIT: Duran Duran już wiem

Stary 2007-07-07, 17:44   #41
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana

od jakis 30 minut siedze przyczepiona do monitora i czekam na koncert w Nowym Jorku...
na razie nie ma nic
ghana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-07, 17:52   #42
martini.
Zakorzenienie

Cytat:
To dziwne, bo to taki koncertowny pewniak przeciez :-P
Nie tylko oni przestali sie starać podobno Dream Theater też zagrali koncert od niechcenia (w Katowicach, a beda grac jeszcze w pazdzierniku w W-wie)
Tylko, że właśnie podobno koncert muzycznie był bez zarzutu, ale atmosfera do kitu.

Cytat:
od jakis 30 minut siedze przyczepiona do monitora i czekam na koncert w Nowym Jorku...
na razie nie ma nic
Edit: Tu jest rozpiska godzinowa : http://liveearth.msn.com/about/factsheet
Skoro koncert ma zaczać się o 14:30 ich czasu, to musi to być planowo 20:30 naszego. (bo oni chyba mają 6 godzin do tyłu)

Może czekają, aż się skończy koncert w Waszyngtonie? Nie wiem, ciężko mi powiedzieć. Musisz po prostu sprawdzać.
Stary 2007-07-07, 18:08   #43
ghana
Zakorzenienie

Aha... czyli musze sobie jeszcze troszke poczekac
mam nadzieje ze jak coś filmiki z koncertu beda dostepne na youtube.
Stary 2007-07-07, 18:12   #44
ksh
Zakorzenienie

Ja też liczę na Youtube
Ale oglądnęłam przed chwilą Red Hotów!
e veux seulement oublier
Et puis je fume

ksh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-07, 18:20   #45
miss_seepy
Wtajemniczenie

najlepiej publika zlapala kontakt z artysta na Snoop Dogu ;-) (Hamburg) Chociaz ciekawe ile by dzieci udalo sie wyzywic gdyby tak spieniezyc jego zloty lancuch i ciuszki Burberry;-)

sympatyczne bylo tez jak dzieci z Hamburga najpierw tanczyly breaka, spiewaly a potem mowily przeslanie do innych dzieci w kilkunastu jezykach M.in po polsku

Stary 2007-07-07, 18:44   #46
martini.
Zakorzenienie

ghana miałam rację () za 50 min. początek koncertu w NY.
Stary 2007-07-07, 18:52   #47
ghana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martini. Pokaż wiadomość
ghana miałam rację () za 50 min. początek koncertu w NY.
dziekuje Ci bardzo mam nadzieje ze koncert Fall Out Boy nie bedzie w srodku nocy bo tego bym juz nie zniosla
Stary 2007-07-07, 19:07   #48
martini.
Zakorzenienie

Ghana mają małą obsuwę, więc jeszcze ok godz. Według rozpiski Fall Out Boy jest 7. Na początku w Londynie zespoły grały po 10-15 minut, dolicz kilka przerw, ale masz szansę zobaczyć ich przed północą.

Paula jeszcze 4 wykonawców i w Hamburgu będzie Chris.

Wiecie swoją drogą, to niesamowite. Siedzę sobie w środku Polski i oglądam koncerty z Londynu, NY, Waszyngtonu (teraz Hamburg, bo mama lubi Meluę - bleee, muszę się ewakuować z pokoju ).

A inna sprawa jest taka, że pewnie pół świata robi to co ja. Więc w wyniku tego i tych koncertów, wydziela się tyle ciepła i zużywa tyle prądy co np. jeden kraj przez rok.
Stary 2007-07-07, 19:18   #49
Papryczkaa
Zakorzenienie

żałuję, że nie rozgłośniono tej akcji, nie rozumiem też, dlaczego nie ma transmisji w tv publicznej.. przesłanie dotarło by do większej ilości osob

a tak naprawdę większość nie wie w ogóle o całej akcji..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-07, 19:21   #50
miss_seepy
Wtajemniczenie

Szczerze mowiac to ja tez srednio wierze w to, ze wiele zmieni taki koncert...Nawet jezeli kazdy ma wplyw na srodowisko i moze je chociaz w czesci oszczedzic, to wymaga to duzo silnej woli cierpliwosci, sprzeciwiania sie trendom jaki niesie dzisiejszy swiat.
Z jednej strony widzisz powodzie i ta aure nietypowa dla lipca za oknem, a z drugiej wielu ludzi nie robi sobie nic z tego, planuje wakacje, kupuje kolejne auta i zbiera w okol siebie rzeczy bez ktorych moglby zyc.
To jest taka troche walka z wiatrakami...
Niby kilka osob moze zmienic swoje podejscie, moze czytac przy swieczkach ;-) i nie korzystac z plastykowych rzeczy, ograniczac prad. A z drugiej jak dla wielu z nas sensem tej calej imprezy jest zobaczenie swojego idola/ulubienca na ekranie tv.W zasadzie nie wiadomo do konca jak ten watek traktowac, traktujacy o wydarzeniu kulturalnym czy moze taki ktory nalezaloby umiescic na plotkowym... Moim pierwszym celem bylo zobaczenie Genesis i gwiazd kt ore nie odwiedzaja Polski... dlatego umiescilam je na kulturze

Non stop byla tez mowa o oswietleniu koncertu i prywatnych odrzutowcach,z ktorych korzysta wiele wystepujacych na koncercie gwiazd.
Z drugiej koncert w Tokio zasilal prad czerpany z baterii slonecznych, wiele zespolu zagralo bez oswietlenia i pradu (unpplaged)

Mam mieszane uczucia. Osobiscie chyba nie stac mnie na to, zeby az tak bardzo poswiecac temu ile czego zuzywam, jestem na to zbyt niezorganizowana osoba...
Ale moze duzo tez zalezy od wychowania, gdyby wychowano nas w kulturze szanujacej to co daje nam natura, napewno byloby inaczej. A przyzwolenie na ignorowanie tego co sie dzieje wokol jest powszechne. Antyglobalistow traktuje sie z przymruzeniem oka, jak nieogroznych wariatow
Zreszta niedawno mielismy doczynienia z kontrowersyjnym i niedokonca rozwiazanym tematem Doliny Rospudy, temat nieco inny ale dotyczy tego samego ochrony przyrody.
Z jednej strony racje ludzkie, ze mieszkancy nie daja rady tak zyc, z drugiej tysiace lat potrzeba bylo by stworzyl sie tam taki mikroklimat.
Jezeli osusza sie torfy, to nastepuje nieodwracalny proces murszenia i taka gleba do niczego sie nie nadaje, jest do pupy ;-) To samo z zanieczyszczeniem
srodowiska (nawet jezeli nie jest bezposrednia przyczyna ocieplenia klimatu)
to bardziej nam grozi wyczerpanie nieodnawialnych zasobow srodowiska naturalnego, slodkiej wody, ropy naftowej itd...
Ale kogo to na codzien obchodzi ?

edit: byla mowa w wiadomosciach o tych koncertach tzn. krotki news.

Stary 2007-07-07, 19:38   #51
martini.
Zakorzenienie

Ghana Jabłko wystartowało . Gra już pierwszy wykonawca.

Ja podobnie do Was nie wierzę, że to coś zmieni. Tak samo, jak nie wierzę w pomoc Afryce itp. Nie ma co ukrywać, jesteśmy pokoleniem hedonistycznym, interesuje nas tu i teraz i żeby za bardzo się nie przemęczać.

Może to też sprawa naszych przyzwyczajeń itp. Bo np. w takiej Szwecji czy Holandii system ochrony środowiska świetnie funkcjonuje.
Stary 2007-07-07, 19:45   #52
paula007
Zakorzenienie

Ach, dzięki martini ale już nie zdążę.

Wychodzę, a z Chris niestety za mną nie pójdzie

A już tak blisko

No nic, liczę na powtórki. I Waszą relację.

paula007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-07, 19:48   #53
ghana
Zakorzenienie

wiem widzialam teraz brzdaka KT Tunstall. Niestety musze na razie wylaczyc. Cos mi za bardzo przerywa
Stary 2007-07-07, 19:51   #54
miss_seepy
Wtajemniczenie

Wiesz martini, gdyby to naprawde lezalo ludziom na sercu, to nioslo by to za soba wiele pozytywnych zmian w mentalnosci... Przerazaja mnie czasy w jakich zyjemy, ten wszechobecny konsumpcjonizm jako pomysl na zycie, styl bycia kreowany przez amerykanskie Mtv, gdzie kazdy ma po kilka wypasionych bryk i dom z basenem powoli wkracza do naszej rzeczywitosci, moze nie doslownie..ale jednak.Jestesmy ludzmi podlaczonymi do pradu ;-)
Gdyby tak wieksza uwage przywiazywac do rzeczy niematerialnych byloby za pewne inaczej, lepiej.
Jak wielu ludzi porusza sie samochodami, jak czesto widzicie wiecej niz 1 osobe w samochodzie? Ja mieszkam w W-wie i po prostu chyba kazdy pelnoletni czlonek rodziny jezdzi samochodem
Dobrze, ze chociaz jest metro jezdze zawsze komunikacja miejska,a gdy mam gdziez max 2-3 km, to ide na piechote. bo tak jest po pierwsze wbrew pozorom szybciej, po drugie ekologicznie i oszczednieAle wiekszosc osob woli dojezdzac do szkoly lub pracy wlasnym samochodem, bo jest im wygodniej..Ile bezyny pala samochody stojace w korkach! Nie pomyslcie sobie nagle, ze zeswirowalam na punkcie ekologii Co to to nie Ale fakty wobec jakich stoimy sa niezaprzeczalne
Jezli dalej tak bedzie to grozi nam smog znany wielu emigrantom z Londynu ;-)

Cytat:
Smog, zanieczyszczone powietrze zawierające duże stężenia pyłów i toksycznych gazów, których źródłem jest głównie motoryzacja i przemysł. Rozróżnia się dwa rodzaje smogu:

1) smog typu Los Angeles (smog fotochemiczny, utleniający), może wystąpić od lipca do października przy temperaturze 24÷35°C, powoduje ograniczenie widoczności do 0,8÷1,6 km (powietrze ma brązowawe zabarwienie). Głównymi zanieczyszczeniami są: tlenek węgla, tlenki azotu, węglowodory aromatyczne i nienasycone, ozon, pyły przemysłowe. Dla wytworzenia się smogu tego typu konieczne jest silne nasłonecznienie powietrza, natomiast ani dym, ani mgła nie mają większego znaczenia.

2) smog typu londyńskiego (kwaśny, "siarkawy"), może wystąpić w zimie przy temperaturze -3÷5°C, powoduje ograniczenie widoczności nawet do kilkudziesięciu m. Głównymi zanieczyszczeniami powietrza są: dwutlenek siarki, dwutlenek węgla, pyły. Smog powoduje duszność, łzawienie, zaburzenie pracy układu krążenia, podrażnienie skóry. Wywiera również silne działanie korozyjne na środowisko.

PROTOKÓŁ Z KIOTO

Cytat:
Protokół z Kioto jest uzupełnieniem Ramowej Konwencji Narodów Zjednoczonych dotyczącej Zmian Klimatycznych (United Nations Framework Convention on Climate Change) i jednocześnie międzynarodowym porozumieniem dotyczącym globalnego ocieplenia. Został on wynegocjowany na konferencji w Kioto w grudniu 1997. Traktat wszedł w życie 16 lutego 2005 roku, trzy miesiące po ratyfikowaniu go przez Rosję 18 listopada 2004.
Wiecej:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Protok%C3%B3%C5%82_z_Kioto

Stary 2007-07-07, 19:53   #55
miss_seepy
Wtajemniczenie

Apeluje o to by osoby odwiedzajace ten watek jednak dorzucily swoje trzy grosze do dyskusji... Zaciekawily was koncerty czy przeslanie Live Earth?

Apropos...
Warto jeszcze przypomniec ze na poczatku wrzesnia tego roku do Warszawy przyjedzie Bob Geldof (tworca slynnego LIVE 8 (pomoc dla Afryki o ile sie nie myle) ) na festiwal, na ktory bedzie wstep wolny

Z ciekawostek to na warszawskim polu mokotowskim ustawione byly/sa telebimy dla chetnych, ktorzy chcieli obejrzec transmisje koncertow na duzym ekranie. Chociaz nie wiem czy to mialo sens przy dzisiejszej aurze 10 w skali Boforta (?) i fuckin' deszcz

Stary 2007-07-07, 20:02   #56
martini.
Zakorzenienie

Cytat:
wiem widzialam teraz brzdaka KT Tunstall. Niestety musze na razie wylaczyc. Cos mi za bardzo przerywa
Czasami wystarczy odświeżyć stronę albo poczekać. Na początku z Londynem też tak było a teraz rzadko kiedy coś przeskakuje.

Miss zgadzam się, ale chwilowo nie mogę wdać się w dłuższy dyskurs, bo oto w London do występu szykuje się James Blunt - ulubieniec mojej mamy .
Stary 2007-07-07, 20:24   #57
miss_seepy
Wtajemniczenie

a u nas Metallica na tvp kultura (WEBLEY, LONDYN)

nothing else matters...

są Ql :-P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-07, 20:29   #58
ghana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martini. Pokaż wiadomość
oto w London do występu szykuje się James Blunt - ulubieniec mojej mamy .
i ja dlatego mojej mamie nie mowie ze wystepuje Akon.
przegonilaby mnie z kompa, az by sie kurzylo
teraz ogladam Beastie Boys. uwielbiam tych facetow;P
Stary 2007-07-07, 20:39   #59
martini.
Zakorzenienie

Cytat:

Apropos...
Warto jeszcze przypomniec ze na poczatku wrzesnia tego roku do Warszawy przyjedzie Bob Geldof (tworca slynnego LIVE 8 (pomoc dla Afryki o ile sie nie myle) ) na festiwal, na ktory bedzie wstep wolny
A także jeszcze bardziej sławnego Live Aid i Band Aid ("Do They Know It's Christmas?" ).

A co to za festiwal tak w ogóle?

Ja też oglądam Beastie.

A mamie daję oglądać jej ulubieńców, a potem patrzę na jej rozanieloną minę. Na punktcie Blunta mama ma odjazd podobny do mojego z Damienem. Już nie mówiąc o U2 i Pearl Jam.

Mam nadzieję, że panienki z Pussycat Dolls się streszczą, bo chcę zobaczyć Foo Fighters (liczę na "Walkin After You" i "The Best Of You", przynajmniej jedna musi się pojawić). Bo potem przenoszę się za ocean i nie ruszam sie, aż nie zobaczę brykającego Stinga&co.

A wiecie, że Rio będzie?

edit: o nie, one mają grać 30 min.
Stary 2007-07-07, 20:45   #60
miss_seepy
Wtajemniczenie

doszlam do wniosku ze zamieszanie z tym koncertem zamieszaniem ale wywoluje ono generalnie same pozytywne skojarzenia

A Metallica dala jeden z lepszych wystepow, sa czadowi
Rozruszali nawet sztywniakow z Wembley.

Cytat:
Bob Geldof wystąpi w Warszawie Data opublikowania: 03/07/2007 1:17 pm

Wokalista Bob Geldof wystąpi 1 września na placu Teatralnym w Warszawie. Koncert będzie nosił nazwę "Music For Peace"

"Wrzesień to miesiąc symboliczny nie tylko w Polsce, ale i w całej Europie, a od 2001 roku także w Ameryce i całym świecie" - powiedział Andrzej Matusiak, dyrektor Stołecznej Estrady. Według niego, "pamięć tragicznych wydarzeń sprzed ponad 60 lat i tych całkiem niedawnych powinna być stale obecna w świadomości mieszkaŃców naszego globu. Chcielibyśmy, aby koncert był symbolicznym wyrazem tej pamięci".

Obok Geldofa, gwiazdą imprezy będzie Lech Janerka. Wstęp na koncert jest bezpłatny.

Bob Geldof to popularny muzyk irlandzki, znany jest ze swej działalności charytatywnej, za którą uzyskał nominację do Pokojowej Nagrody Nobla oraz brytyjski tytuł szlachecki. W latach osiemdziesiątych zasłynął zorganizowaniem koncertu Live Aid na stadionie Wembley w Londynie, z którego dochód przekazany został na rzecz potrzebujących w Afryce. W 2005 roku był inicjatorem

akcji Live 8, której celem było zwrócenie uwagi społeczności międzynarodowej na główne problemy Afryki - głód, biedę, bezrobocie i AIDS.

Stołeczna Estrada już wcześniej organizowała podobne koncerty, m.in. Tangerine Dream na Moście Świętokrzyskim, Andreasa Vollenweidera w Królikarni oraz "Warszawa przeciw terroryzmowi" na dziedzińcu Ratusza.

Info.PAP

AAAAA przegapilam Tangerine Dream
Nevermind, zaraz zakladam osobny watek :-P

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości