![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Live Earth
martini
http://www.kulturaonline.pl/,tytul,artykul,883.html jest Damien na Kulturze ![]() ![]() .... ja #@%#$ zrobili przerwe jak zaczął śpiewać ![]() po prostu.... ![]()
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
no niezle... moze pokaza to znowu, miejmy nadzieje. Do Rihanny i Shakiry tez wracali. Teraz przerwali, bo pokazuja Al Gora
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Nie ma za co.
![]() ![]() Cytat:
No wiem, że info jest, ale jego strona internetowa milczy. I jak ja mam zaplanować w sierpniu wyjazd?????
![]() |
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
Niestety podobno odwolali ten festiwal, bo sponsorowi nie udalo sie sciagnac wszystkich gwiazd i calkowicie zrezygnowano. A mial byc w sierpniu tego roku
![]() http://muzyka.onet.pl/0,1546622,newsy.html
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Dostałam info od znajomego, podobno w Wyborczej przeczytał
![]() przepraszam za wprowadzenie w błąd ![]()
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Promyczki nadzieji, które szybko gasną nie są zbyt przyjemne
![]()
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Lepsze takie, które szybko gasną niż te, które się długo dopalają, bo i tak nie ma szans na ogień.
![]() W Londynie zaraz Papryczki. Słyszałyście o koncercie w Chorzowie? Ponoć się nie popisali. ![]() ![]()
![]() |
#39 |
Wtajemniczenie
|
To dziwne, bo to taki koncertowny pewniak przeciez :-P
Nie tylko oni przestali sie starać podobno Dream Theater też zagrali koncert od niechcenia (w Katowicach, a beda grac jeszcze w pazdzierniku w W-wie)
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, kto to teraz na zywo?
![]() EDIT: Duran Duran ![]() ![]()
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
od jakis 30 minut siedze przyczepiona do monitora i czekam na koncert w Nowym Jorku...
![]() na razie nie ma nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Skoro koncert ma zaczać się o 14:30 ich czasu, to musi to być planowo 20:30 naszego. (bo oni chyba mają 6 godzin do tyłu ![]() Może czekają, aż się skończy koncert w Waszyngtonie? Nie wiem, ciężko mi powiedzieć. Musisz po prostu sprawdzać.
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Aha... czyli musze sobie jeszcze troszke poczekac
![]() mam nadzieje ze jak coś filmiki z koncertu beda dostepne na youtube ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Ja też liczę na Youtube
![]() Ale oglądnęłam przed chwilą Red Hotów! ![]()
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
najlepiej publika zlapala kontakt z artysta na Snoop Dogu ;-) (Hamburg) Chociaz ciekawe ile by dzieci udalo sie wyzywic gdyby tak spieniezyc jego zloty lancuch i ciuszki Burberry;-)
sympatyczne bylo tez jak dzieci z Hamburga najpierw tanczyly breaka, spiewaly a potem mowily przeslanie do innych dzieci w kilkunastu jezykach ![]() ![]()
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
ghana miałam rację (
![]()
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Ghana mają małą obsuwę, więc jeszcze ok godz. Według rozpiski Fall Out Boy jest 7. Na początku w Londynie zespoły grały po 10-15 minut, dolicz kilka przerw, ale masz szansę zobaczyć ich przed północą.
![]() Paula jeszcze 4 wykonawców i w Hamburgu będzie Chris. Wiecie swoją drogą, to niesamowite. Siedzę sobie w środku Polski i oglądam koncerty z Londynu, NY, Waszyngtonu (teraz Hamburg, bo mama lubi Meluę - bleee, muszę się ewakuować z pokoju ![]() A inna sprawa jest taka, że pewnie pół świata robi to co ja. Więc w wyniku tego i tych koncertów, wydziela się tyle ciepła i zużywa tyle prądy co np. jeden kraj przez rok.
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
żałuję, że nie rozgłośniono tej akcji, nie rozumiem też, dlaczego nie ma transmisji w tv publicznej
![]() ![]() a tak naprawdę większość nie wie w ogóle o całej akcji..
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
Szczerze mowiac to ja tez srednio wierze w to, ze wiele zmieni taki koncert...Nawet jezeli kazdy ma wplyw na srodowisko i moze je chociaz w czesci oszczedzic, to wymaga to duzo silnej woli cierpliwosci, sprzeciwiania sie trendom jaki niesie dzisiejszy swiat.
Z jednej strony widzisz powodzie i ta aure nietypowa dla lipca za oknem, a z drugiej wielu ludzi nie robi sobie nic z tego, planuje wakacje, kupuje kolejne auta i zbiera w okol siebie rzeczy bez ktorych moglby zyc. To jest taka troche walka z wiatrakami... Niby kilka osob moze zmienic swoje podejscie, moze czytac przy swieczkach ;-) i nie korzystac z plastykowych rzeczy, ograniczac prad. A z drugiej jak dla wielu z nas sensem tej calej imprezy jest zobaczenie swojego idola/ulubienca na ekranie tv.W zasadzie nie wiadomo do konca jak ten watek traktowac, traktujacy o wydarzeniu kulturalnym czy moze taki ktory nalezaloby umiescic na plotkowym... ![]() ![]() Non stop byla tez mowa o oswietleniu koncertu i prywatnych odrzutowcach,z ktorych korzysta wiele wystepujacych na koncercie gwiazd. Z drugiej koncert w Tokio zasilal prad czerpany z baterii slonecznych, wiele zespolu zagralo bez oswietlenia i pradu (unpplaged) Mam mieszane uczucia. Osobiscie chyba nie stac mnie na to, zeby az tak bardzo poswiecac temu ile czego zuzywam, jestem na to zbyt niezorganizowana osoba... ![]() Ale moze duzo tez zalezy od wychowania, gdyby wychowano nas w kulturze szanujacej to co daje nam natura, napewno byloby inaczej. A przyzwolenie na ignorowanie tego co sie dzieje wokol jest powszechne. Antyglobalistow traktuje sie z przymruzeniem oka, jak nieogroznych wariatow ![]() Zreszta niedawno mielismy doczynienia z kontrowersyjnym i niedokonca rozwiazanym tematem Doliny Rospudy, temat nieco inny ale dotyczy tego samego ochrony przyrody. Z jednej strony racje ludzkie, ze mieszkancy nie daja rady tak zyc, z drugiej tysiace lat potrzeba bylo by stworzyl sie tam taki mikroklimat. Jezeli osusza sie torfy, to nastepuje nieodwracalny proces murszenia i taka gleba do niczego sie nie nadaje, jest do pupy ;-) To samo z zanieczyszczeniem srodowiska (nawet jezeli nie jest bezposrednia przyczyna ocieplenia klimatu) to bardziej nam grozi wyczerpanie nieodnawialnych zasobow srodowiska naturalnego, slodkiej wody, ropy naftowej itd... Ale kogo to na codzien obchodzi ? edit: byla mowa w wiadomosciach o tych koncertach ![]()
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Ghana Jabłko wystartowało
![]() Ja podobnie do Was nie wierzę, że to coś zmieni. Tak samo, jak nie wierzę w pomoc Afryce itp. Nie ma co ukrywać, jesteśmy pokoleniem hedonistycznym, interesuje nas tu i teraz i żeby za bardzo się nie przemęczać. Może to też sprawa naszych przyzwyczajeń itp. Bo np. w takiej Szwecji czy Holandii system ochrony środowiska świetnie funkcjonuje.
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Ach, dzięki martini
![]() ![]() Wychodzę, a z Chris niestety za mną nie pójdzie ![]() A już tak blisko ![]() ![]() No nic, liczę na powtórki. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
wiem widzialam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | ||
Wtajemniczenie
|
Wiesz martini, gdyby to naprawde lezalo ludziom na sercu, to nioslo by to za soba wiele pozytywnych zmian w mentalnosci... Przerazaja mnie czasy w jakich zyjemy, ten wszechobecny konsumpcjonizm jako pomysl na zycie, styl bycia kreowany przez amerykanskie Mtv, gdzie kazdy ma po kilka wypasionych bryk i dom z basenem powoli wkracza do naszej rzeczywitosci, moze nie doslownie..ale jednak.Jestesmy ludzmi podlaczonymi do pradu ;-)
Gdyby tak wieksza uwage przywiazywac do rzeczy niematerialnych byloby za pewne inaczej, lepiej. Jak wielu ludzi porusza sie samochodami, jak czesto widzicie wiecej niz 1 osobe w samochodzie? Ja mieszkam w W-wie i po prostu chyba kazdy pelnoletni czlonek rodziny jezdzi samochodem ![]() Dobrze, ze chociaz jest metro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jezli dalej tak bedzie to grozi nam smog znany wielu emigrantom z Londynu ;-) Cytat:
PROTOKÓŁ Z KIOTO Cytat:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Protok%C3%B3%C5%82_z_Kioto
![]() |
![]() |
#55 |
Wtajemniczenie
|
Apeluje o to by osoby odwiedzajace ten watek
![]() ![]() Apropos... Warto jeszcze przypomniec ze na poczatku wrzesnia tego roku do Warszawy przyjedzie Bob Geldof (tworca slynnego LIVE 8 (pomoc dla Afryki o ile sie nie myle) ) na festiwal, na ktory bedzie wstep wolny ![]() Z ciekawostek to na warszawskim polu mokotowskim ustawione byly/sa telebimy dla chetnych, ktorzy chcieli obejrzec transmisje koncertow na duzym ekranie. Chociaz nie wiem czy to mialo sens przy dzisiejszej aurze ![]() ![]()
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miss zgadzam się, ale chwilowo nie mogę wdać się w dłuższy dyskurs, bo oto w London do występu szykuje się James Blunt - ulubieniec mojej mamy ![]()
![]() |
![]() |
#57 |
Wtajemniczenie
|
a u nas Metallica na tvp kultura (WEBLEY, LONDYN)
nothing else matters... są Ql :-P
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co to za festiwal tak w ogóle? Ja też oglądam Beastie. A mamie daję oglądać jej ulubieńców, a potem patrzę na jej rozanieloną minę. Na punktcie Blunta mama ma odjazd podobny do mojego z Damienem. Już nie mówiąc o U2 i Pearl Jam. Mam nadzieję, że panienki z Pussycat Dolls się streszczą, bo chcę zobaczyć Foo Fighters (liczę na "Walkin After You" i "The Best Of You", przynajmniej jedna musi się pojawić). Bo potem przenoszę się za ocean i nie ruszam sie, aż nie zobaczę brykającego Stinga&co. ![]() A wiecie, że Rio będzie? edit: o nie, one mają grać 30 min. ![]()
![]() |
![]() |
#60 | |
Wtajemniczenie
|
doszlam do wniosku
![]() ![]() A Metallica dala jeden z lepszych wystepow, sa czadowi ![]() Rozruszali nawet sztywniakow z Wembley. Cytat:
AAAAA przegapilam Tangerine Dream ![]() Nevermind, zaraz zakladam osobny watek :-P
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.