|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Color assist - bezpieczny ściagacz kolor - potrzebuję opinii kogoś kto stosował
oki
to czekam z niecierpliwoscia! a powiedz zuzyłas dwie saszetki na jaka ilosc wlosów?na jak długie? od razu nakladałas farbe?ja dobre dwa lata farbowałam castingiem, pisalam gdzies wczesniej. jestem na etapie rudawo blond z resztkami czarnego którego chce sie pozbyc :/ i mysle wlasnie o jakims decolr co by im dal rade
Edytowane przez pestka1234 Czas edycji: 2011-01-15 o 21:19 |
|
|
|
|
#422 | ||
|
Przyczajenie
|
Dot.: Color assist - bezpieczny ściagacz kolor - potrzebuję opinii kogoś kto stosował
Szampon powinien być o neutralnym odczynie, ja taki kupiłam w hurtowni fryzjerskiej. Do ostatniego mycia pomieszałam troche wody ciepłej i trochę szamponu z 6% wodą(kilka kropli) jaką miałam do dekoloryzatora. Włosy po dekoloryzacji farbowane farba jasny popielaty blond nie sciemniały ani trochę. najważniejsze jest bardzoooo dokładne wypłukanie włosów po dekoloryzacji.
---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
Mnie kolor zszedł prawie idealnie, zycze żeby u Ciebie był taki sam efekt. ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
Mnie kolor zszedł prawie idealnie, zycze żeby u Ciebie był taki sam efekt. Po dekolorze wysuszyłam włosy i od razu po wysuszeniu nałożyłam farbę. |
||
|
|
|
|
#423 |
|
Przyczajenie
|
Dzieki bardzo za informacje
|
|
|
|
|
#424 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Elgon ma tutaj dobre opinie wiec może u Ciebie będzie ok. Życze powodzenia, daj znać jak Ci poszło---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- aaa jeszcze jedna byc moze istotna informacja, ja farbowałam farba fryzjerską kupioną tez w hurtowni...generalnie ja sie boje farb drogeryjnych u mnie nie daja takich kolorów jakie maja na opakowaniu. |
|
|
|
|
|
#425 |
|
Przyczajenie
|
i Jabetka?
. i co prawda zamówilam jedna saszetke elgon ale mysle nad ty matrixem.. siostra zawsze farbami z matrix robila i bardzo zadowolona była. a bardzo mało opini wlasnie o matrix znalazłam, tym sciagaczu koloru musze to przemyslec.....
|
|
|
|
|
#426 |
|
Zadomowienie
|
zastosowałam elgon... ogólnie to preparat dobry, bo rzeczywiście czarny kolor zszedł
ale nie polecam do stosowania w domu.. uważam, że gdybym wybrała się z tym do fryzjerki to na pewno efekt byłby rewelacja, bo ona wiedziałaby jak to zaaplikować itp itd. dlatego też jutro dzwonię do fryzjerki i mam nadzieję, że ona mi coś wymyśli na te włosy![]() zostały mi dwie saszetki, mogę odsprzedać, bo ja już prawdopodobnie nie będę używać jeśli jest ktoś zainteresowany to proszę pisać
|
|
|
|
|
#427 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
pozdrawiam i licze na pomoc aga
|
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Dziewczyny mam do Was pytanie czy ktoras z Was stosowala moze Elgon na zwilzone wlosy? Niedlugo zabieram sie do zabiegu z Elgonem ale mam dlugie, geste wlosy i nie wyobrazam sobie zebym musiala go klasc na suche wlosy...Nawet jak maluje wlosy zawsze zwilzam je woda...Co mi doradzicie?
|
|
|
|
|
#429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec ja podziekuje komus kieszen nabijac. Ja zalupilam dwie saszetki to wszylo na to, ze jedna saszetka starczyla mi na styk na pol glowy ...Sciagnelo mi kolor do jasnitkiego rudzielca. Podkusila mnie fryzjerka zeby zrobic na to plukanke rozjasniaczem (tez elgon), zeby wyszedl bladzik i tu zrobilam blad.... Odrazu po nalozeniu rozjasniacza powrocil ciemny kolor Zastanawiam sie co by byl gdybym go nie polozyla czy wlosy by sciemnialy same z siebie ![]() Czy ktoras z Was po nie udanym sciagnieciu koloru zaryzykowala jeszczeraz ???Czy ktoras z Was po nie udanym sciagnieciu koloru zaryzykowala jeszczeraz ??? Cos mnie kusi, zeby tym razem zakupic 4-5 saszetek i powtorzyc zabieg... |
|
|
|
|
|
#431 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja może też odważę się w koncu zaryzykować. Kto nie ryzykuje ten nie ma
|
|
|
|
|
|
#432 |
|
Przyczajenie
|
Tak jak pisałyście włosy bardzo "wciągają" farbe, ale tylko przy pierwszym użyciu czy już cały czas?
|
|
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny powiedzcie jak uniknac powrotu ciemnego koloru? Czy ten NEUTRALIZATOR rzeczywiście pomaga? Moze ktorejs z Was zostalo troche Neutralizatora na zbyciu, chcetnie bym przygarnela.
|
|
|
|
|
#434 |
|
Zadomowienie
|
Hej! No niezłe jaja są z tym Elgonem
![]() Ja kilka dni temu ściągałam nim czarny kolor. Rozjaśnił włosy genialnie, wręcz niewiarygodnie! Miałam takie rudo-złotawe... Zaraz po dekoloryzacji położyłam na włosy farbę profesjonalną 10/1 czyli bardzo jasny blond popielaty... I co? I mam praktycznie czarne spowrotem Jakieś czary...Nie wiem co dalej.. Kupię jeszcze raz... Tylko co zrobić zaraz po rozjaśnieniu? Może użyć właśnie farby dodatkowo rozjaśniającej? Nie mam pojęcia... Działać działa, nie niszczy kompletnie no ale jaki to sens, skoro efekt jest kilkuminutowy?
|
|
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
Rozmawialam z babka z Elgonu ze sklepu to mowila ze trzeba dobrze wyplukac wlosy najlepiej z 10min pod bierzaca woda .Mozna tez je przeciagnac Neutralizerem albo szamponem peelingujacym tylko gdzie go dorwac ... Ja zaopatrzylam sie w farbe Garniera Color Naturals E0 rozjasnia 4-6 tonow. zobaczymy co z twego wyjdzie
|
|
|
|
|
#436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
L'Oreal ma też farby rozjaśniające i przy tym koloryzujące - np. z serii ultrarozjaśniających kasztanów... |
|
|
|
|
|
#437 | |
|
Zadomowienie
|
Już kiedyś pisałam o tym powrocie ciemnego koloru:
Cytat:
W ten weekend też będę ściągać kolor, planuję za pierwszym razem użyć z 75% produktu, porządnie wyszorować włosy z 3 razy a później nałożyć jeszcze pozostały na wszelki wypadek. Edytowane przez Jazzlyn Czas edycji: 2011-03-29 o 17:27 |
|
|
|
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#439 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnio zmywałam szamponem neutralizującym Una (Elgon też ma taki szampon neutralizujący w ofercie) a za pierwszym razem wszystkim co miałam pod ręką, może to być zwykły szampon oczyszczający (do włosów przetłuszczających się) albo przeciwłupieżowy, ważne żeby nie był zbyt delikatny jak szampon dla dzieci.
|
|
|
|
|
#440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje za pomoc Edytowane przez *milka* Czas edycji: 2011-03-29 o 19:45 |
|
|
|
|
|
#441 |
|
Zadomowienie
|
Z 3-4?:P Spłukałam wodą dekoloryzator, wyszorowałam włosy porządnie szamponem, spłukałam dokładnie i tak z 3 razy jeszcze.
|
|
|
|
|
#442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To życzę powodzenia, ja też zamierzam pozbyć sie czerni, ale r. blanche. Czekam na przesyłkę. Byłoby miło jakbyś zamieściła zdjęcia z efektem dekoloryzacji.
|
|
|
|
|
|
#443 |
|
Rozeznanie
|
ja pamietam jak sciagałam elgonem kasztan- zaaplikowałam raz- umyłam porzadnie 2-3 razy- potem odczekałam bodajze 2-3 dni i dopiero pofarbowałam farbka rozjasniajaca i nic mi sie nie przyciemniło wyszło tak jak chciałam
dodam, ze ten kasztan miałam raz połozony na włosy miodowy blond- rozjaniane, to moze dlatego tak łatwo poszło
|
|
|
|
|
#444 |
|
Przyczajenie
|
Niedługo zamierzam dekoloryzować włosy Elgonem
Na którymś z wątków wyczytałam, że po dekoloryzacji trzeba użyć specjalnego szamponu z ph 5.5.I w związku z tym mam do was pytanie...Czy możecie polecić jakiś konkretny szampon? A może któraś z was słyszała o tym szamponie ? Loreal Professionnel Optimiseur Platino - szampon w formie mleczka do stosowania po zabiegu dekoloryzacji włosów Specjalne mleczko do mycia włosów po dekoloryzacji, usuwa z włosów wszystkie pozostałości po produktach chemicznej dekoloryzacji. Pozwala uzyskać jednolity odcień na włosach, które zamierzamy ponownie koloryzować kremem koloryzującym. Dekoloryzacja globalna, pasemka lub balejaż odbywa się przy wykorzystaniu czynników aktywnych, które mogą działać nawet po spłukaniu produktu. Dlatego konieczne jest stosowanie odpowiedniego szamponu po wykonaniu zabiegu. Szampon-mleczko Optimiseur Platino eliminuje wszelkie ślady utleniania po dekoloryzacji (całościowej, pasemek lub balejażu). Sposób użycia: Używamy po rozjaśnieniu, ściągnięciu koloru lub po pasemkach. Szampon nanieść na mokre włosy. Produkt dokładnie rozprowadzić na całości włosów i dokładnie malaksować 1-2 minuty, dokładnie spłukać. Zabieg nie wymaga powtórzenia. Proszę o pomoc
|
|
|
|
|
#445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i szmpon ktory polecila mi Jazzlyn Podaje Ci linka http://excellgroup.pl/sklep/product.php?id_product=6365 jest o wiele tanszy niz Lorel o ktorym wspomnialas
|
|
|
|
|
|
#446 |
|
Przyczajenie
|
Chyba też się na niego skuszę
Dzięki
|
|
|
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
mam pytanie, czy po dekoloryzacji (elgonem lub wspominanym tu matrixem), a także umyciu neutralizującym szamonem i odczekaniu jakiś czas mogę potraktować włosy jak niefarbowane? Mój naturalny kolor to ciemny brąz- czy jeśli po dekoloryzacji nałożę kolor blond, da on taki efekt na włosach (oczywiście mówie o farbie 2-3 tony jaśniejszej od koloru docelowego) Z góry bardzo dziękuję za pomoc! |
|
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie dotarla do mnie paczuszka z Elgonem
Ale mnie korci zeby juz dzis go zastosowac ![]() Jazzlyn mam pytanko po raz pierwszy po zastosowaniu Elgonu czym zmywalas wloski? Odrazu wszystko wyszlo ladnie czy nie powrocil Ci kolor ??? Doradzcie mi dziewczyny czym mozna jeszcze splugac dobrze wloski,moze szampon przeciw lupiezowy ? Edytowane przez *milka* Czas edycji: 2011-04-11 o 10:37 |
|
|
|
|
#449 |
|
Zadomowienie
|
Po raz pierwszy chyba właśnie przeciwłupieżowym zmywałam (takim najzwyklejszym z Rossmana, Yung), nie miałam nic innego w domu :P Kolor nie powrócił, pewnie dlatego że nakładałam elgon dwa razy po 30 min, więc pewnie nie było szans żeby jakiekolwiek pigmenty zostały na włosach.
A jaki kolor ściągasz? |
|
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
Sredni braz taki podlatujacy w rudawy.. Tym razem zamowilam 4 komplety
Jeden zestaw starcza mi na polowe wlosow, wiec teraz naloze 2x po 30 min. Tylko musze wykombinowac jakis pozadny szampon do wyplukania pozostalosci po Elgonie...
Edytowane przez *milka* Czas edycji: 2011-04-11 o 18:18 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.

to czekam z niecierpliwoscia! a powiedz zuzyłas dwie saszetki na jaka ilosc wlosów?na jak długie? od razu nakladałas farbe?

musze to przemyslec.....

Wiec ja podziekuje komus kieszen nabijac.