emigrancki los;) - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-07-20, 22:48   #391
CzarnyElf
Zakorzenienie

Dot.: emigrancki los;)

Cytat:
Napisane przez Anahstasia
Swiete slowa Moj TZ jest starszy ode mnie o 19 lat i teraz z perspektywy czasu wiem, ze jest on czyms najlepszym, co moglo mi sie w zyciu przydarzyc. Poza tym... niewazne ile lat sie ma, a na ile sie czuje
Ja tez tak mysle jezeli chodzi o mojego TZ-nie wyobrazam sobie byc z kims innym.
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-07-21, 00:59   #392
jenn
Rozeznanie

GG do jenn

Dziewczyny, co z tymi ksiazkami i gazetami? Z jakich stron internetowych najlepiej zamawiac? Mozecie cos polecic?
jenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-07-21, 01:01   #393
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf
Naprawde Wam sie tak podoba?To moje zdjecie przerobione na czarno biale i dodany jeszcze wirtualny makijaz(bawilam sie ze zdjeciem i takie cos wyszlo)

Wklejam oryginal bez zmniejszania i bez wirtualnego makijazu(brwi mam na tym jednak za cienkie-teraz mam grubsze)
noo, super jest, swietny efekt jest zdjecia czarno bialego z dodanymi kolorkami.. no i ujecie swietne, wygladasz jak super modelka. mi sie te cienkie brwi calkiem podobaja
vanilla_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-07-21, 01:03   #394
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jenn
Dziewczyny, co z tymi ksiazkami i gazetami? Z jakich stron internetowych najlepiej zamawiac? Mozecie cos polecic?
niestety nie wiem jenn nigdy nie zamawialam nic. moze dziewczyny beda wiedzialy?
Stary 2005-07-21, 03:07   #395
Rodolphe Lindt
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf
Naprawde Wam sie tak podoba?To moje zdjecie przerobione na czarno biale i dodany jeszcze wirtualny makijaz(bawilam sie ze zdjeciem i takie cos wyszlo)

Wklejam oryginal bez zmniejszania i bez wirtualnego makijazu(brwi mam na tym jednak za cienkie-teraz mam grubsze)
Ojej oryginal jest jeszcze lepszy
Rodolphe Lindt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-07-21, 03:11   #396
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vanilla_sky
noo, super jest, swietny efekt jest zdjecia czarno bialego z dodanymi kolorkami.. no i ujecie swietne, wygladasz jak super modelka. mi sie te cienkie brwi calkiem podobaja

Ja lubie jednak grubsze brwi,te jakies takie wyskubane mi sie wydaja
Zauwazylam cos dziwnego-ostanio po wydepilowaniu brwi wogole nie chca mi odrastac-dziwne....
Stary 2005-07-21, 03:12   #397
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rodolphe Lindt
Ojej oryginal jest jeszcze lepszy
Fajnie ze Ci sie podoba
wogole zastanawialam sie czy pokazac to zdjecie bo widze w nim wady(makijaz na szybko byl robiony)W tym avatorku jednak wszytko poprawilam
Stary 2005-07-21, 03:59   #398
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jenn
o wlasnie jenn, a gdzie zamawialas redlinskiego?
Stary 2005-07-21, 04:00   #399
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf

Ja lubie jednak grubsze brwi,te jakies takie wyskubane mi sie wydaja
Zauwazylam cos dziwnego-ostanio po wydepilowaniu brwi wogole nie chca mi odrastac-dziwne....
mi po latach depilowania duzo slabiej odrastaja. kiedys mialam taaaakie krzaczory a teraz nic
Stary 2005-07-21, 04:12   #400
jenn
Rozeznanie

GG do jenn

Zamowilam z www.domksiazki.com Niestety nie maja magazynow np "Twoj Styl" bym poczytala ech...
Stary 2005-07-21, 04:40   #401
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jenn
Zamowilam z www.domksiazki.com Niestety nie maja magazynow np "Twoj Styl" bym poczytala ech...
u nas poslkie magazyny sprzedaja polskie sklepiki, co prawda drogawo.
a czytalas ten artykul o "twoim stylu"? byl link w jakims innym watku
Stary 2005-07-21, 09:34   #402
shachownica
Zakorzenienie

vanilla a mogłabyś coś napisać o inszych akademikach, ja ostatnio przechodzę fazę amerykańskich seriali kryminalnych i właśnie po raz kolejny dowiedzialam się, że tamtejsze campusy to prawie 'sin city' a jak jest naprawde?

twory i potwory

shachownica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-07-21, 14:32   #403
jenn
Rozeznanie

GG do jenn

Cytat:
a czytalas ten artykul o "twoim stylu"? byl link w jakims innym watku
Nie, nie czytalam. Cos ciekawego? Jesli tak, bede baaardzo wdzieczna za linka
Stary 2005-07-21, 17:29   #404
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf
Dzieki za odpowiedz Tak masz racje wszystko zalezy od ludzi i miejsca gdzie sie trafi,wszedzie mozna spokac Kenow I Barbi

Anastazjo co do Twojej cery to nie grzesz dziewczyno (widzialam zdjecia) masz sliczna cere nadmiaru kilogramow tez nie zauwazylam
Dziekuje Elfie Niemniej jednak sama dobrze wiesz, ze najlepiej sie widzi swoje mankamenty
Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-07-21, 17:31   #405
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
A na poludniu polskich gazet niemal zupelnie nie widuje. Dowiadywalam sie o koszty prenumeraty z Polski prosto od wydawcy, ale wychodzi to baaaardzo drogo dlatego zaagnazowalam w te sprawe rodzinke. Przez miesiac kupuja mi rozna prase, po czym wysylaja w jednej paczce. Troche sie musze naczekac, ale zawsze...
Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-07-21, 18:22   #406
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shachownica
vanilla a mogłabyś coś napisać o inszych akademikach, ja ostatnio przechodzę fazę amerykańskich seriali kryminalnych i właśnie po raz kolejny dowiedzialam się, że tamtejsze campusy to prawie 'sin city' a jak jest naprawde?
jestem niedoinformowana wiec moze napisz mi, co to dokladnie znaczy sin city? szczerze mowiac nie bardzo sie orietuje
Stary 2005-07-21, 18:30   #407
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jenn
Nie, nie czytalam. Cos ciekawego? Jesli tak, bede baaardzo wdzieczna za linka
to taki przesmiewczy artykul ktory nabija sie z wysilkow twojego stylu by byc pismem z wyzszych sfer ja wciaz lubie czytac te gazetke, ale wiele prawdy w tym artykule jest
link do artykulu
http://www.kafeteria.pl/przykawie/obiekt.php?id_t=320
link do watku
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=60326

Stary 2005-07-21, 18:30   #408
Magda.
Zadomowienie

Sin city - miasto grzechu, to ksywka Las Vegas, ale tez tytul filmu. No taka Sodoma i Gomora.
Magda. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-07-21, 18:31   #409
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
A na poludniu polskich gazet niemal zupelnie nie widuje. Dowiadywalam sie o koszty prenumeraty z Polski prosto od wydawcy, ale wychodzi to baaaardzo drogo dlatego zaagnazowalam w te sprawe rodzinke. Przez miesiac kupuja mi rozna prase, po czym wysylaja w jednej paczce. Troche sie musze naczekac, ale zawsze...
moze dlatego, ze mniej tam polakow? w moim misateczku jest ogromna populacja polska...
Stary 2005-07-21, 18:33   #410
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
a jakie gazetki czytujesz z polski, jesli mozna zapytac?
Stary 2005-07-21, 18:34   #411
Magda.
Zadomowienie

Dziewczynki, a czytacie jakies amerykanskie gazetki regularnie? Ja mam subksrypcje Organic Style, czesto czytam tez gazety codzienne.
Stary 2005-07-21, 18:41   #412
jenn
Rozeznanie

GG do jenn

Z pism o modzie wielbiam In Style, ale nie kupuje regularnie. Czasem skusze sie na Vouge, szczegolnie jesli wydanie jest grube jak ksiazka - mozna wertowac ile wlezie
Stary 2005-07-21, 18:41   #413
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magda.
Sin city - miasto grzechu, to ksywka Las Vegas, ale tez tytul filmu. No taka Sodoma i Gomora.
aha, myslalam, ze jakas wieksza filozofia sie za tym kryje
czyli pytanie jest, czy amerykanskie akademiki sa jak sodoma i gomora?
zalezy ktora uczelnia, moja jest stanowa (nie prywatna = tansza) wiec wiele roooznych ludzi tam jest. owszem, odchodzi maksymalne picie, imprezowanie, w zeszlym semestrze nawet odbyla sie orgia, w ktorej uczestniczylo paru moich kolegow ale ogolnie to chyba w wiekszosci akademikow tak jest? to znaczy nie mowie, ze zaraz orgie, ale picie, narkotyzowanie sie to na pewno...
Stary 2005-07-21, 18:45   #414
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magda.
Dziewczynki, a czytacie jakies amerykanskie gazetki regularnie? Ja mam subksrypcje Organic Style, czesto czytam tez gazety codzienne.
ja kiedys mialam subskrypcje do cosmo (nie bijcie, to bylo do cwiczenia angielskiego ), ale potem zrezygnowalam bo wszystkie tematy i artykuly sie zaczely powtarzac
mialam tez prenumerate psychology today ale tez zrezygnowalam, bo z psychologia to pismo malo ma wspolnego..
chwilowo nie prenumeruje nic, lubie czasem kupic marie claire, glamour i tym podobne.
Stary 2005-07-21, 18:47   #415
Magda.
Zadomowienie

A stojac przy kasie w supermarkecie mozna niezle sie naczytac o Bradjelinie, Bennifer i tym podobnych. :rotlf:
Stary 2005-07-21, 18:48   #416
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magda.
A stojac przy kasie w supermarkecie mozna niezle sie naczytac o Bradjelinie, Bennifer i tym podobnych. :roftl:
o tak, przy kasie nie zaluje sobie... trzeba dac odpoczac mozgowi
Stary 2005-07-21, 19:00   #417
Rodolphe Lindt
Zadomowienie

Dzis po raz kolejny przechodzilam przez dzielnice gdzie bardzo popularne sa tzw wyprzedaze garazowo-trawnikowe. Co myslicie o tej praktyce? Bardzo czesto leza tam takie rzeczy osobistego uzytku w tej trawce, ogolnie wszystko jest bardzo zniszczone. Ale jest to chyba jakas szansa zdobycia kilku dolcow i pozbycie sie niepotrzebnych rzeczy z domu albo kupienie czegos (prawdopodobnie bardzo tanio, nie wiem bo cen nie sprawdzilam) co akurat potrzebuje sie. Mnie to jednak bardzo jakos zniesmacza .
Rodolphe Lindt jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-07-21, 19:06   #418
Magda.
Zadomowienie

Garage sales i yard sale uwielbiam i gdy mieszkalam na przedmiesciach albo jezdzilam do USA na wakacje, bardzo czesto jezdzilam "po garazach" i kupowalam. Raz nawet zorganizowalismy z ukochanym wlasna garage sale. Aha, targowanie jest ogolnie przyjete i oczekiwane.

Mozna znalezc rarytasy, np. nowe lub prawie nowe meble, zastawy stolowe, dekoracje domu itp. Czesto sprzedawane sa niechciane prezenty, np. slubne i mozna sie swietnie oblowic. Jakosc zalezy na pewno od dzielnicy.

Zawsze zaluje, ze w PL tego nie ma i pewnie by sie nie przyjelo, podobnie jak baby shower (jak to stwierdzil tesc mojej kolezanki, to takie "zebranie" - co za kretyn).
Stary 2005-07-21, 19:16   #419
jenn
Rozeznanie

GG do jenn

Cytat:
o tak, przy kasie nie zaluje sobie... trzeba dac odpoczac mozgowi
Dokladnie, ja taka gazetke zakupie raz na jakis czas i trzymam w toalecie, podczytujac przy okazji czynnosci toaletowo-higieniczno-fizjologicznych.
Dzieki za link Vanilla, widze ze pismo TS niegdys jedyne przyzwoite jak dla mnie jeszcze bardziej sie popsulo. Swoja droga artykul jest tak pelen jadu, ze nawet juz mnie nie zdolal rozsmieszyc. Przy okazji trafilam na linka do "Chinki.." Co to sie porobilo!
Stary 2005-07-21, 19:20   #420
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rodolphe Lindt
Dzis po raz kolejny przechodzilam przez dzielnice gdzie bardzo popularne sa tzw wyprzedaze garazowo-trawnikowe. Co myslicie o tej praktyce? Bardzo czesto leza tam takie rzeczy osobistego uzytku w tej trawce, ogolnie wszystko jest bardzo zniszczone. Ale jest to chyba jakas szansa zdobycia kilku dolcow i pozbycie sie niepotrzebnych rzeczy z domu albo kupienie czegos (prawdopodobnie bardzo tanio, nie wiem bo cen nie sprawdzilam) co akurat potrzebuje sie. Mnie to jednak bardzo jakos zniesmacza .
garage sales nie sa zle. wiem, ze mozna z niby niczego zarobic mila kase calkiem ubran bym nie kupila... ale kiedys udalo mi sie dorwac ksiazki kinga po 25 centow!
a poza tym mam bzika na punkcie ochrony srodowiska, recyclingu.. wiec mysle, ze lepiej puscic rzeczy znowu w obieg niz wyrzucac na smietnik
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości