|
|
#721 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: emigrancki los;)
A chodzicie dziewczynki do Jamba Juice? Mniam, mniam. Oprocz koktajli z energy boost
odkrylam ostatnio parmezanowego precla i drozdzowke borowkowo-cynamonowa (borowki w sensie te niebieskie, nie czerwone, bo wiem ze w roznych czesciach Polski roznie sie mowi ). www.jambajuice.com
|
|
|
|
#722 |
|
Wtajemniczenie
|
kiedys... do momentu jak przeczytalam w Glamour ile to ma kalorii i co moge zjesc zamiast jednego koktajlu z Jamba Juice. To "dziadostwo" ma w sobie mnostwo cukru i kalorii wiec radze uwazac. W Glamour bylo napisane, ze za jeden taki sok mozna zjesc malego steka z pieczonym ziemniakiem z warzywami a na deser caly kubek owocow z bita smietana (low-fat) i cos tam jeszcze..
Wiec ja dziekuje za taki doplyw kalorii
|
|
|
|
#723 |
|
Zadomowienie
|
Mysle, ze to co Glamour napisal to przesada. W kazdym sklepie jest katalog z wartoscia odzywcza, mozna poczytac.
|
|
|
|
#724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie, ze sa wartosci odzywcze. ..ale tych sokach ich nie ma, bo jak maja byc? jesli robia je na miejscu? Ja tam wierze, ze one maja tyle kalorii bo wystarczy zrobic sobie sok w domu i nie dodac cukru i zobaczyc jaki jest inny smak niz tamtych sokow.. no i jak bierze sie z jogurtem to jogurt sam w sobie ma bardzo duzo cukru. |
|
|
|
|
#726 |
|
Rozeznanie
|
A ja jak najbardziej bym sie skusila, bo uwielbiam takie rzeczy, ale u mnie w miescie jambajuice nie ma
|
|
|
|
#727 |
|
Wtajemniczenie
|
kiedys sie tez na to kusilam..ale jak czlowiek je i lody i ciacha.. to trzeba sobie czegos odmowic.. a nie powiem, ze kiedys to pilam i bylo pyszne..ale juz koniec z tym..szkoda tylko, ze nie moge tego samego zrobic odnosnie lodow, ciastek i winka
|
|
|
|
#728 |
|
Zadomowienie
|
Oni szczyca sie wlasnie tym, ze ich naturalne koktajle (owoce + jogurt + lod - nie lody) sa zdrowe. Jestem wiec zaskoczona Waszymi postami...
|
|
|
|
#729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale cukier to zawsze cukier... |
|
|
|
|
#730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mialam ostatnio okazje poznac sprawe glebiej (na zajeciach mielismy zaprojektowac kampanie reklamowa dla cukru. Z reszta takowa ma ujrzec swiatlo dzienne w "prawdziwym zyciu", podobnie jak bylo z mlekiem - Got milk?, bawelna itp.). Sugar Association wytoczylo rowniez sprawe Splendzie za to, ze pozuje na "cukier bez kalorii", kiedy prawda jest, ze zmienia sklad chemiczny w molekule i cukrem nie jest. Moglabym duzo opowiadac, w kazdym razie wole cukier (ktory ma tylko 15 cal w lyzeczce) niz wszelkie sztuczne dosladzacze. Podobnie jest z tluszczem, weglowodanami, kaloriami itp. - wszystko w umiarze jest potrzebne i nie zaszkodzi. |
|
|
|
|
#731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#732 |
|
Wtajemniczenie
|
tylko, ze w takich sokach, nawet w jogurtach owocowych, nie ma malo cukru! PRzeczytajcie na etykiecie ile jest go np w puszcze coli...to nie sa dwie, trzy lyzeczki, moje drogie. Nawet soki w kartonach, czy butelkach nie sa zalecane do picia gdyz zawieraja bardzo duzo cukur. Dietetycy mowia, ze jesli chcemy je pic, to najlepiej rozcienczac z woda ze wzgledu wlasnie na kalorycznosc, ktora wynika z naturalnego cukru jaki jest w owocach ale rowniez z tego, ze dosladadza sie to sztucznie. Gdy robi sie samemu taki koktajl i nie wsypie sie cukru tylko uzyje same owoce i jogurt naturalny to zapewniam, ze smak jest zupelnie inny niz tych jumba juice..
Ale ja tu sie wymadrzam a sama zajadam lody, ktore maja duzo cukru .. dobrze, ze chociaz jakos jestem w stanie trzymac sie z daleka od jumba juice
|
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
Nineczka ale smaka mi narobilas tymi opisami ciast
Az poszlam szukac slodkiego do kuchni ale niestey nic nie znalazlam( pod koniec tygodnia to u mnie pustki bo ja wszystko slodkie zjadam blyskawicznie jak odkurzacz normalnie ![]() My nie mamy tego sklepu o ktorym piszesz mamy za to sklep z naturalna zywnoscia Food Fantasy-musze sprawdzic czy maja takie ciasto ktorym piszesz ![]() Ide spac
|
|
|
|
#734 |
|
Zadomowienie
|
Bylam dzisiaj na zakupach w "molu", centrum handlowym znaczy sie i podeszlam do stanowiska Clinique zobaczyc, czy robia makijaze. Okazuje sie, ze tak i w dodatku za darmo (chcialam dac napiwek, ale nie wolno im przyjmowac).
Pani byla bardzo pomocna, sluchala czego szukam i zrobila mi ciekawy, codzienny makijaz. Pokazala mi, jak najlepiej nakladac cienie do mojego typu oczu i jak sobie radzic z rozem (slicznie jej to wyszlo). Kupilam sobie blyszczyk w odcieniu, jakiego szukalam i mimo, ze makijaz ciut za mocny jak dla mnie (nie uzywam eyelinera), to milo zobaczyc, jak osoba nie znajaca mnie spojrzy na ma twarz i co poleci. Bardzo przyjemne doswiadczenie. Mam jeszcze pytako - jakie sklepy z ciekawa bielizna w znosnych cenach mozecie polecic? Vctoria's Secret jakos srednio mnie interesuje. |
|
|
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to zawsze polecam Tj maxxx jezeli chodzi o bielizne,mozna tam niezle rzeczy wyszperac, bielizne Calvin Klein np i wogole maja niezla jakosc za niska cene.
Ja dzisiaj bylam na festiwalu w Decator-mala miescina kolo Springfield,spotkalismy sie tam z ciotka TZ ktora przyleciala z Colorado. Kupilam sobie torebke w stylu Vintage(nie moglam sie powstrzymac jak ja zobaczylam) i spodnice indyjska,najadlam sie tez dobrych rzeczy az szkoda bylo wracac
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#736 |
|
Wtajemniczenie
|
ladna bielizne mozna znalezc w roznych miejscach.. tak jak Elf poleca TJmax albo Ross-tam tez mozna kupic Calvin Klein i tym podobne.
|
|
|
|
#737 |
|
Zadomowienie
|
Tylko zanim ja cos w TJ Maxx znajde, to pol dnia minie...
![]() Probowalyscie Gap Body moze? |
|
|
|
#738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lubie GAP, chociaz trzeba dobrze pogrzebac, zeby cos fajnego wyszukac.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#740 |
|
Zadomowienie
|
Z H&M mam pare kompletow i jestem zadowolona. Bylam dzisiaj w Nordstrom ale wybor byl w sumie niewielki i zero wyprzedazy
.
|
|
|
|
#741 |
|
Wtajemniczenie
|
JA polecam Nordstrom Rack.. tam masz ciagle wyprzedaze..
|
|
|
|
#742 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie odnosnie kosmetykow Revlon. Zauwazylam, ze ze sklepow zniknely ich podwojne cienie do oczu i obecnie mozna kupic tylko poczworne lub pojedyncze. Tez to zauwazylyscie?
|
|
|
|
#743 |
|
Raczkowanie
|
noooo w koncu cos dotyczace mnie w 100%!!!
juz myslalam ze to wariuje...i wymyslam sobie problemy...w koncu "tu" jest lepiej niz w polsce pod wieloma wzgledami...a mimo tego czuje sie albo winna za to ze ja mam lepiej albo kompletnie samotna... moj los... najpierw "studencki wyjzad do usa" oczywiscie z zamiarem powrotu do polski, potem nieplanowane poznanie mojego meza, zostawienie wszystkiego w polsce, probny kres, ktory zakonczyl sie naszymi zareczynami , a teraz w koncu za kilka miesiecy powrot na floryde, zakp domu...uffff...same te przeprowadzki kompletne nie pomagaja zorganizowac sobie zycie...juz nie wspomne o tych wszystkich emigracyjnym problemach, zaginieciu papierow itd...zwariowac mozna ![]() jeszcze kilka miesiecy temu zajmowalam sie chociaz zoragnizowaniem naszego slubu w polsce a teraz czekam az w koncu najdzie czas na moj rozwoj, i chociaz jestem szczesliwa z moim kochaniem i nie mam powodu do narzekania to brakuje kogos kto zrozumie twoje problemy i ze tak powiem polski, kobiecy sposob myslenia...i nie tylko mam na mysli rodzice, przyjaciol...kogos kto poprostu mysli jak ty...kogos kto nie spojrzy na ciebie jak na niespotykane zdarzenie, szczegolnie kiedy uslyszy inny akcent i nie moze zrozumiec wypowiedzianego z dziesiec razy slowa...w koncu zastanawiam sie co ja tu robie?? ahhh...gdyby nie athoni to by mnie juz tu dawno nie bylo wiec rozumiem rozterki kazdej z was...oj rozumiem...i doslownie za kazdym razem kiedy czytam ze ktos jest z usa to mam wielka nadzieje ze gdzies blisko mnie i ze w koncu jest jakas nadzieja rozmowy po ludzku ![]() pozdrawiam wszystkie emigrantki |
|
|
|
#744 |
|
Zadomowienie
|
Witamy, witamy w tym "emigranckim" gronie wizazanke z East Coast.
![]() ![]()
|
|
|
|
#745 |
|
Wtajemniczenie
|
monis, witaj!
.. ale masz piekne oczy.. widzialam, chyba na fryzjerskim Twoje fotki.. bardzo ladna z Ciebie kobieta
|
|
|
|
#746 |
|
Raczkowanie
|
oczka?heh.....dziekuje bardzo![]() juz nabralam uprzedzen do siebie po obczytaniu forum i przejrzenia waszych makijazy...jezzuuunniuuuu ...tu sa same piekne kobiety na tym forum ps.mi rowniez milo ze sie tu znalazlam
|
|
|
|
#747 |
|
Wtajemniczenie
|
zamieszcze tez info tutaj..
w poniedzialek 15-tego na Hallmark Channel bedzie film "Czlowiek, ktory zostal papiezem".. u mnie w Kalifornii ma to byc o 17-tej, wiec musicie sprawdzic o ktorej bedzie u Was.. Ja jestem ciekawa tego filmu. Dodam, ze film zostal nakrecony w wersji angielskiej i podobno bardzo ladnie pokazana jest tam historia Polski tzn jej kawalek wiec mozecie obejrzec go z Waszymi amerykanskimi polowkami
|
|
|
|
#748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No, Kochana, to prawda jest tu mnostwo pieknych kobiet.. oj, potrafia one wykonywac przepiekne makijaze.. niestety mojego nie znajdziesz bo ja mam bardzo opadajace powieki (ratunku!! ) i ograniczam sie tylko do tuszu do rzes.. moze kiedys zrobie sobie korekte powiek, choc moj maz mowi, ze takie oczka mu sie podobaja, bo sa inne.. no ale
|
|
|
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy Monis
![]() Zazdroszce przeprowadzki na Floryde,ja prawie juz mialam sie przeprowadzac do Miami ale przez glupi blad pracodawcy sie nie udalo(nie pofatygowal sie sprawdzic waznosci pewnego dokumentu)Ale zalowalam ![]() Teraz tez niedlugo czeka mnie przeprowadzka bo moj maz zmienia prace,mam nadzieje ze do wiekszego miasta Tez sie zawsze modle ze moze spotkam jakas Polke mieszkajaca w poblizu
|
|
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
A tak wogole to sliczna jestes Monis masz taka egzotyczna urode
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.

odkrylam ostatnio parmezanowego precla i drozdzowke borowkowo-cynamonowa (borowki w sensie te niebieskie, nie czerwone, bo wiem ze w roznych czesciach Polski roznie sie mowi 

, a teraz w koncu za kilka miesiecy powrot na floryde, zakp domu...uffff...