emigrancki los;) - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-08-24, 02:37   #1021
vanilla_sky
Zakorzenienie

Dot.: emigrancki los;)

Cytat:
Napisane przez nineczka
ja tez lubie lekki zarost.. nie lubie jak facet nie ma w ogole zarostu..
Wkleje jeszcze jedno.. niestety nie moge znalezc zadnego zdjecia bez okularow.. choc mam ich sporo bo jak byla u nas mama to nam robila..bo wczesniej to mielismy zdjecia tylko ze mna w roli glownej
twoj maz tez fajnie wyglada, taki meski sie wydaje
hehe, ja tez mam wiekszosc zdjec w okularach slonecznych
vanilla_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-24, 02:40   #1022
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jenn
Zanim poznalam mojego Matta nie mialam dobrego zdania o amerykanskich chlopakach, wydawali mi sie tacy plytcy, nie romantyczni, latwi. Pracowalam wsrod mlodziezy w naszym wieku (22-25lat) i wydaje mi sie ze sex na jedna noc przychodzil im latwiej niz Polakom w tym wieku. To oczywiscie uogolnienie, ale wydaje mi sie ze generalnie sa w tych sprawach bardziej wyluzowani.
mam takie same odczucia obserwujac chlopakow na uniwerku. sa oczywiscie wyjatki...
Stary 2005-08-24, 02:43   #1023
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bunny-pie
Dziewczyny z USA, powiedzcie czy to mozliwe

Dzisiaj w nocy tesc zabral tesciowa do szpitala, bo miala strasznie mocne krwawienia, naprawde mocne. czeka ponad 9 godzin w poczekalni. Przeciesz to jest durnota!!! Dlaczeho tak dlugo musi czekac? bez lekarza, siedzi i siedzi Z tego co wiem to w niemczech sie czeka niedlugo (góra 2 godziny), przedewszystkim w spitalach jezeli to cos waznego, a jak ktos nie przestaje krwawic to przeciesz moze umrzec. a oni nic

Boze, to tak wszedzie w USA? juz sie boje jak cos sie znowu stanie, to przeciesz mozna umrzec....
sluzba zdrowia jest beznadziejna w usa jakbym zaczela opisywac swoje z nia niemile doswiadczenia, to ten watek zyskalby 10 nowych stron
Stary 2005-08-24, 02:45   #1024
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magda.
A poza tym to witam juz z powrotem. Jak ten czas w PL szybko przelecial...
hej magda, podrozniczko nasza. to moze teraz opisz ze szczegolami jak bylo w polsce
Stary 2005-08-24, 03:09   #1025
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vanilla_sky
bardzo mi przypominasz jakas francuska aktorke na tym zdjeciu, ale nie moge sobie przypomniec ktora
haa a to w koncu kogos przypominamPrzewaznie ludziom przypominam francuskie aktorki albo aktorki lat 30 hihihi,a na tym zdjeciu to nohol mialam czerwony(chora bylam) probowalam ukryc makijazem
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-24, 03:19   #1026
vanilla_sky
Zakorzenienie

dziewczyny, wlasnie wrocilam z zakupow, znowu dobra sumka w plecy (nie mowie, bo wstyd) - ale ale, poszlam w koncu sie przyjrzec tym stanikom w H&M. no i normalnie bomba!!! sliczne sa, takie wzory jak lubie (kobiece, kolorowe, podkreslajace ladnie biust) przymierzylam i uwierzyc nie moglam, tak swietnie lezaly. z bolem zdecydowalam sie na trzy (chociaz mialam ochote na 15 ) i do tego dokupilam pasujace kolorem gatki. do tego naprawde tanio - staniki po ok. 10-12 dolcow, gatki 3 do 5. naprawde sliczne. zobaczymy czy beda trwale i czy beda trzymaly fason, jesli tak to victoria's secret stracilo klientke (wiem, ze w VS maja strasznie zawyzone ceny, ale jakos nigdzie indziej nie moglam nic dobrac... moj biust jest kaprysny, nie wszystko lubi, nie wszystko na nim dobrze lezy, dlatego bardzo sie zdziwilam, ze w H&M wszystko lezalo jak szyte na miare).
tak sie tylko chcialam podzielic
kupilam tez filtry clinique bo mieli gift with purchase. kurcze, jak robia te promocje to ja nie umiem obojetnie przejsc
Stary 2005-08-24, 03:20   #1027
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf
haa a to w koncu kogos przypominamPrzewaznie ludziom przypominam francuskie aktorki albo aktorki lat 30 hihihi,a na tym zdjeciu to nohol mialam czerwony(chora bylam) probowalam ukryc makijazem
no wlasnie, faktycznie masz cos francuskiego w urodzie
Stary 2005-08-24, 03:38   #1028
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, wlasnie wrocilam z zakupow, znowu dobra sumka w plecy (nie mowie, bo wstyd) - ale ale, poszlam w koncu sie przyjrzec tym stanikom w H&M. no i normalnie bomba!!! sliczne sa, takie wzory jak lubie (kobiece, kolorowe, podkreslajace ladnie biust) przymierzylam i uwierzyc nie moglam, tak swietnie lezaly. z bolem zdecydowalam sie na trzy (chociaz mialam ochote na 15 ) i do tego dokupilam pasujace kolorem gatki. do tego naprawde tanio - staniki po ok. 10-12 dolcow, gatki 3 do 5. naprawde sliczne. zobaczymy czy beda trwale i czy beda trzymaly fason, jesli tak to victoria's secret stracilo klientke (wiem, ze w VS maja strasznie zawyzone ceny, ale jakos nigdzie indziej nie moglam nic dobrac... moj biust jest kaprysny, nie wszystko lubi, nie wszystko na nim dobrze lezy, dlatego bardzo sie zdziwilam, ze w H&M wszystko lezalo jak szyte na miare).
tak sie tylko chcialam podzielic
kupilam tez filtry clinique bo mieli gift with purchase. kurcze, jak robia te promocje to ja nie umiem obojetnie przejsc
wez mi nic nie mow,ja w tym miesiacu wydalam cos okolo dwiescie dolcow a polowe z tego sama niewiem na co?
Wiekszosc oczywiscie to kosmetyki hihihi
No z tymi promocjami to tak jest
Stary 2005-08-24, 03:41   #1029
CzarnyElf
Zakorzenienie

Ja to jak za duzo kupie to mam wyrzuty i chowam wszytko w szafkach przed mezem hihi jak w tej reklamie gdzie facetka wrocila z zakupow i przymierza nowa sukienke a tu wchodzi maz i sie pyta:kochanie to nowe? a ona chowa metke hihihi
Stary 2005-08-24, 03:44   #1030
svenja
Wtajemniczenie

Cytat:
ja zawsze ludzi z rosji rozpoznam... serio, ide do restauracji i mowie z daleka juz - z rosji sa - a potem slysze, ze mowia po rosyjsku, oni sa chyba jeszcze bardziej charakterystyczni, niz polacy
To prawda! Tutaj jest na uni mnostwo rosyjskich studentow i ja dostrzegam ich juz z daleka! Podobnie zreszta Polakow w metrze...
Stary 2005-08-24, 04:29   #1031
nineczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf
wez mi nic nie mow,ja w tym miesiacu wydalam cos okolo dwiescie dolcow a polowe z tego sama niewiem na co?
Wiekszosc oczywiscie to kosmetyki hihihi
No z tymi promocjami to tak jest

A ja zrobilam rachunek sumienia tzn paragonow i wyszlo ponad 500 na glupoty.. a listw aby wykonczyc podloge nie mozemy kupic od paru miesiecy bo ciagle nie ma na to pieniedzy..teraz juz widze bialo na czarnym gdzie sie one ukryly..
nineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-24, 04:29   #1032
monis1981
Raczkowanie

GG do monis1981

o kurcze, przestraszylyscie mnie z tym lekarzem
juz tyle razy bylam u lekarza i czasem w naprawde ciezkich chwilach...np mialam polpasiec i najdluzej w miami beach community clinque(wiadomo ze tam ludzie bez ubezpieczenia chodza i sa wiiiiieeellkkkiiie kolejki) czekalismy z 3 godziny ale wyleczyli polpasiec szybko i nie mam blizn ale byl rozsypany na polowe ciala o wiele gorzej niz ospa
w innych przypadkach nigdy nie czekalam dluzej niz 15 min...nigdy....a zdrowie mi czesto nawalalo...dzieki bogu ostatnio mniej
a ze drogo to swoja droga...niestety...za koronke na 1 zeba(ktorego na marginesie rozwalila mi prywatna dentystka w polsce) zaplacilam 800$...przysiegam ze az chcialam pakowac sie w samolot i zalatwic to w polsce
ale za to jak usuwali mi zeby madrosci(4) ubezpieczenie pokrylo i nic a nic nie czulam, zasnelam a oni robili
jejku mam nadzieje ze takie przykre historie nam sie nie trafia
monis1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-24, 04:31   #1033
nineczka
Wtajemniczenie

ja mialam usuwanego zeba i ubezpieczenie pokrylo 50% za samo wyrwanie..a ze chcialam spac, bo bardzo sie balam, to juz z wlasnej kieszeni poszlo ponad $300 plus te drugie 50% za samo wyrwanie
Stary 2005-08-24, 04:33   #1034
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nineczka
A ja zrobilam rachunek sumienia tzn paragonow i wyszlo ponad 500 na glupoty.. a listw aby wykonczyc podloge nie mozemy kupic od paru miesiecy bo ciagle nie ma na to pieniedzy..teraz juz widze bialo na czarnym gdzie sie one ukryly..
no tak to jest,tak jakos sie te pieniadze rozlaza-u mnie najgorzej to jak mam gotowke jakos sie wtedy te pienidze szybciej rozchodza ale jak uzywam karty to troche mysle na co wydaje...ehhh
Stary 2005-08-24, 04:36   #1035
nineczka
Wtajemniczenie

jezeli chodzi o tutejsze sluzby to tylko policja zjawia sie prawie natychmiast po wykonaniu telefonu.. Dodam jeszcze, ze jesli ktos pomyli sie i zadzwoni na 911 a potem odlozy szybko sluchawke bo zorientowal sie, ze sie pomylil, to za 5 minut lub wczesniej policja puka do drzwi. Moja kolezanka, Hinduska juz kilka razy miala taka przygode gdyz numer kierunkowy do Indii zaczyna sie 911 i jezeli w miare szybko nie wstukaja dalszych cyft to lacza sie z policja. Kilka razy juz policja byla u niej..ale dali jej ostrzezenie, ze jeszcze raz taka pomylka i bedzie musiala placic. Nie wiem jak to wyglada w innych stanach ale w CA sa naprawde szybcy.

A wracajac do sluzby zdrowia, to nie wiem jak to jest w szpitalach ale jesli chodzi o normalne wizyty tzn takie ktore sa umawiana, to z reguly czekam z 5 minut na lekarza.
Stary 2005-08-24, 04:38   #1036
nineczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf
no tak to jest,tak jakos sie te pieniadze rozlaza-u mnie najgorzej to jak mam gotowke jakos sie wtedy te pienidze szybciej rozchodza ale jak uzywam karty to troche mysle na co wydaje...ehhh

a u mnie odwrotnie jak mam gotowke to szkoda mi wydac..ale jak mam karte, to jakos nie mysle za bardzo..ale trzeba zaczac!!! A juz bardzo ostroznie i z duzym namyslem wydaje te pieniadze ktore mam na jakich gift card to wtedy mi szkoda naruszyc.
Stary 2005-08-24, 04:39   #1037
CzarnyElf
Zakorzenienie

Jezeli chodzi o dentyste to ja dopiero zaczelam doprowadzac w stanach do porzadku moja paszcze(w Polsce mi wszystko schrzanili-jednego zeba mam usunietego bo juz sie nie dalo uratowac-maja mi wstawiac most ale na razie przerwalam wizyty u dentysty bo czekalam na jedna tak jakos 3 miesiace -teraz moze sie przeprowadzimy to bez sensu...A rachunki to tez niezle od dentysty pzrychodzily,znacznie wieksze niz na kosmetyki miesiecznie
Stary 2005-08-24, 04:40   #1038
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nineczka
a u mnie odwrotnie jak mam gotowke to szkoda mi wydac..ale jak mam karte, to jakos nie mysle za bardzo..ale trzeba zaczac!!! A juz bardzo ostroznie i z duzym namyslem wydaje te pieniadze ktore mam na jakich gift card to wtedy mi szkoda naruszyc.
haha a ja z gift card to od razu wydaje w migu np z Sephory no to 5 minut poogladam strone i juz wiem co chce
Stary 2005-08-24, 04:43   #1039
nineczka
Wtajemniczenie

ja tez mam do wstawienia most bo tez w Polsce spieprzyli mi zeba szostke.. i tutaj dentysta doprawil go..tzn. stwierdzil ze nie ma co wypelniac nie wypelnionych dwoch kanalow skoro zab mnie nie boli.. no i po 2 latach pekl.. Lekarz juz nowy dentysta.. dal mi kosztorys i tak 350 x3...tyle bedzie kosztowalo wstawienie mostku.. Pomijajac ta wysoka sume ja nie chce robic mostku, bo zeszlifuja mi dwa zeby w tym piatke tylko po co zeby zakryc 6-tke tzn dziure po 6-tce ktorej i tak nie widac. A ja nie wierze, ze zab ktorego pozbawia sie szkilwa, bo przeciez spilowuje sie go na taki cieniutki, nie bedzie sie psul.. Moze kiedys w Polsce wstawie sobie implanta..pewnie duzo wiecej nie wyjdzie niz ten mostek
Stary 2005-08-24, 04:46   #1040
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nineczka
ja tez mam do wstawienia most bo tez w Polsce spieprzyli mi zeba szostke.. i tutaj dentysta doprawil go..tzn. stwierdzil ze nie ma co wypelniac nie wypelnionych dwoch kanalow skoro zab mnie nie boli.. no i po 2 latach pekl.. Lekarz juz nowy dentysta.. dal mi kosztorys i tak 350 x3...tyle bedzie kosztowalo wstawienie mostku.. Pomijajac ta wysoka sume ja nie chce robic mostku, bo zeszlifuja mi dwa zeby w tym piatke tylko po co zeby zakryc 6-tke tzn dziure po 6-tce ktorej i tak nie widac. A ja nie wierze, ze zab ktorego pozbawia sie szkilwa, bo przeciez spilowuje sie go na taki cieniutki, nie bedzie sie psul.. Moze kiedys w Polsce wstawie sobie implanta..pewnie duzo wiecej nie wyjdzie niz ten mostek
Ha moj zab tez peklNo i go usuneli i tez jest z tylu(nie widac ubytku) takze sie wstrzymalam z tym mostem bo koszta hihi

Widze Nineczka ze nawet problemy z zebami mamy podobne
Stary 2005-08-24, 04:50   #1041
nineczka
Wtajemniczenie

u mnie ten zab byl do uratowanie gdyby nie debil dentysta..tzn moze nie debil tylko cwaniak.. Slyszalam od kolezanki, ktora przez jakis czas pracowala u dentysty jako asystentka, ze tutaj bardzo duzo dentystow dazy do tego zeby wyrwac zeba..bo wiadomo ile mostek a ile implant kosztuje..
Stary 2005-08-24, 04:51   #1042
nineczka
Wtajemniczenie

elfie.. a czy wychowywalas sie moze bez ojca? Bo jesli tak, to nastepny wspolny punkt..choc smutny..
Stary 2005-08-24, 04:52   #1043
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nineczka

u mnie ten zab byl do uratowanie gdyby nie debil dentysta..tzn moze nie debil tylko cwaniak.. Slyszalam od kolezanki, ktora przez jakis czas pracowala u dentysty jako asystentka, ze tutaj bardzo duzo dentystow dazy do tego zeby wyrwac zeba..bo wiadomo ile mostek a ile implant kosztuje..
no tak i biznes sie kreci

U mnie to dentysta byl w szoku jak zobaczyl jakich w Polsce wypelnien uzywaja(te czarne plomby) nie mogl wogole tego naruszyc hihihi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-08-24, 04:54   #1044
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nineczka
elfie.. a czy wychowywalas sie moze bez ojca? Bo jesli tak, to nastepny wspolny punkt..choc smutny..
no ja nie moge

Wychowywalam sie bez ojca(moj ojciec porzucil moja mame jak byla ze mna w ciazy i nie chcial jej poslubic)
Stary 2005-08-24, 04:55   #1045
nineczka
Wtajemniczenie

a ja mialam leczone w Polsce i zawsze mialam biale plomby..moze dlatego, ze chodzilam prywatnie
Stary 2005-08-24, 04:56   #1046
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nineczka
a ja mialam leczone w Polsce i zawsze mialam biale plomby..moze dlatego, ze chodzilam prywatnie
No tak i wszystko jasne ja nie chodzilam prywatnie i zawsze mialam te czarne-nienawidzilam ich-mam jeszcze kilka sa ochydne-takie niestetyczne.
Stary 2005-08-24, 04:58   #1047
nineczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf
no ja nie moge

Wychowywalam sie bez ojca(moj ojciec porzucil moja mame jak byla ze mna w ciazy i nie chcial jej poslubic)
a widzisz... moj tez odszedl jak bylam mala.. Tak sobie pomyslalam, bo napisalas, ze lubisz starszych facetow.. ja tez lubie starszych choc moj jest starszy tylko o 6 lat-no ale starszy.. to chyba jest norma w przypadku dziewczyn wychowywanych bez ojca..takie szukanie "tatusiow" w mezach. Ja np uwielbiam jak moj maz mowi do mnie "ty moja mala dziewczynko"..
Stary 2005-08-24, 05:00   #1048
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nineczka
a widzisz... moj tez odszedl jak bylam mala.. Tak sobie pomyslalam, bo napisalas, ze lubisz starszych facetow.. ja tez lubie starszych choc moj jest starszy tylko o 6 lat-no ale starszy.. to chyba jest norma w przypadku dziewczyn wychowywanych bez ojca..takie szukanie "tatusiow" w mezach. Ja np uwielbiam jak moj maz mowi do mnie "ty moja mala dziewczynko"..
Kurcze no jak nic mamy kopleks braku ojca ja tez zawsze tylko starsi-z rowiesnikami nie czulam sie bezpiecznie,ja tez lubie jak do mnie moj mowi tak Wogole czasami to sie czuje jak dziecko ale mi sie to podoba.

Stary 2005-08-24, 05:03   #1049
nineczka
Wtajemniczenie

tak, tak, to chyba normalne.. ja tez przy rowiesnikach nie czulam sie bezpieczna.. ojciec to jednak bardzo, bardzo wazna osoba w zyciu corki.. szkoda, ze tak wielu facetow o tym nie wie, nie mysli, nie obchodzi ich to..
Stary 2005-08-24, 05:03   #1050
CzarnyElf
Zakorzenienie

Odnosnie moich paczek nieubezpieczonych do Polski(pamietacie?) ta paczka z zawartoscia 40 dolcow doszla ta z 80 dolcami jeszcze nieObie byly wysylane do tego samego miasta-mam nadzieje ze wkrotce dojdzie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości