|
|
#1021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: emigrancki los;)
Cytat:
![]() hehe, ja tez mam wiekszosc zdjec w okularach slonecznych ![]() |
|
|
|
|
#1022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakbym zaczela opisywac swoje z nia niemile doswiadczenia, to ten watek zyskalby 10 nowych stron
|
|
|
|
|
#1024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przewaznie ludziom przypominam francuskie aktorki albo aktorki lat 30 hihihi,a na tym zdjeciu to nohol mialam czerwony(chora bylam) probowalam ukryc makijazem
|
|
|
|
|
#1026 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, wlasnie wrocilam z zakupow, znowu dobra sumka w plecy (nie mowie, bo wstyd) - ale ale, poszlam w koncu sie przyjrzec tym stanikom w H&M. no i normalnie bomba!!! sliczne sa, takie wzory jak lubie (kobiece, kolorowe, podkreslajace ladnie biust) przymierzylam i uwierzyc nie moglam, tak swietnie lezaly. z bolem zdecydowalam sie na trzy (chociaz mialam ochote na 15
) i do tego dokupilam pasujace kolorem gatki. do tego naprawde tanio - staniki po ok. 10-12 dolcow, gatki 3 do 5. naprawde sliczne. zobaczymy czy beda trwale i czy beda trzymaly fason, jesli tak to victoria's secret stracilo klientke (wiem, ze w VS maja strasznie zawyzone ceny, ale jakos nigdzie indziej nie moglam nic dobrac... moj biust jest kaprysny, nie wszystko lubi, nie wszystko na nim dobrze lezy, dlatego bardzo sie zdziwilam, ze w H&M wszystko lezalo jak szyte na miare).tak sie tylko chcialam podzielic ![]() kupilam tez filtry clinique bo mieli gift with purchase. kurcze, jak robia te promocje to ja nie umiem obojetnie przejsc ![]() |
|
|
|
#1027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiekszosc oczywiscie to kosmetyki hihihi No z tymi promocjami to tak jest
|
|
|
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to jak za duzo kupie to mam wyrzuty i chowam wszytko w szafkach przed mezem hihi jak w tej reklamie gdzie facetka wrocila z zakupow i przymierza nowa sukienke a tu wchodzi maz i sie pyta:kochanie to nowe? a ona chowa metke
hihihi
|
|
|
|
#1030 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podobnie zreszta Polakow w metrze...
|
|
#1031 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja zrobilam rachunek sumienia tzn paragonow i wyszlo ponad 500 na glupoty.. a listw aby wykonczyc podloge nie mozemy kupic od paru miesiecy bo ciagle nie ma na to pieniedzy..teraz juz widze bialo na czarnym gdzie sie one ukryly.. |
|
|
|
|
#1032 |
|
Raczkowanie
|
o kurcze, przestraszylyscie mnie z tym lekarzem
![]() juz tyle razy bylam u lekarza i czasem w naprawde ciezkich chwilach...np mialam polpasiec i najdluzej w miami beach community clinque(wiadomo ze tam ludzie bez ubezpieczenia chodza i sa wiiiiieeellkkkiiie kolejki) czekalismy z 3 godziny ale wyleczyli polpasiec szybko i nie mam blizn ale byl rozsypany na polowe ciala o wiele gorzej niz ospa w innych przypadkach nigdy nie czekalam dluzej niz 15 min...nigdy....a zdrowie mi czesto nawalalo...dzieki bogu ostatnio mniej a ze drogo to swoja droga...niestety...za koronke na 1 zeba(ktorego na marginesie rozwalila mi prywatna dentystka w polsce) zaplacilam 800$ ...przysiegam ze az chcialam pakowac sie w samolot i zalatwic to w polsceale za to jak usuwali mi zeby madrosci(4) ubezpieczenie pokrylo i nic a nic nie czulam, zasnelam a oni robili ![]() jejku mam nadzieje ze takie przykre historie nam sie nie trafia
|
|
|
|
#1033 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mialam usuwanego zeba i ubezpieczenie pokrylo 50% za samo wyrwanie..a ze chcialam spac, bo bardzo sie balam, to juz z wlasnej kieszeni poszlo ponad $300 plus te drugie 50% za samo wyrwanie
|
|
|
|
#1034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1035 |
|
Wtajemniczenie
|
jezeli chodzi o tutejsze sluzby to tylko policja zjawia sie prawie natychmiast po wykonaniu telefonu.. Dodam jeszcze, ze jesli ktos pomyli sie i zadzwoni na 911 a potem odlozy szybko sluchawke bo zorientowal sie, ze sie pomylil, to za 5 minut lub wczesniej policja puka do drzwi. Moja kolezanka, Hinduska juz kilka razy miala taka przygode gdyz numer kierunkowy do Indii zaczyna sie 911 i jezeli w miare szybko nie wstukaja dalszych cyft to lacza sie z policja. Kilka razy juz policja byla u niej..ale dali jej ostrzezenie, ze jeszcze raz taka pomylka i bedzie musiala placic. Nie wiem jak to wyglada w innych stanach ale w CA sa naprawde szybcy.
A wracajac do sluzby zdrowia, to nie wiem jak to jest w szpitalach ale jesli chodzi o normalne wizyty tzn takie ktore sa umawiana, to z reguly czekam z 5 minut na lekarza. |
|
|
|
#1036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a u mnie odwrotnie jak mam gotowke to szkoda mi wydac..ale jak mam karte, to jakos nie mysle za bardzo..ale trzeba zaczac!!! A juz bardzo ostroznie i z duzym namyslem wydaje te pieniadze ktore mam na jakich gift card to wtedy mi szkoda naruszyc. |
|
|
|
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
Jezeli chodzi o dentyste to ja dopiero zaczelam doprowadzac w stanach do porzadku moja paszcze(w Polsce mi wszystko schrzanili-jednego zeba mam usunietego bo juz sie nie dalo uratowac-maja mi wstawiac most ale na razie przerwalam wizyty u dentysty bo czekalam na jedna tak jakos 3 miesiace -teraz moze sie przeprowadzimy to bez sensu...A rachunki to tez niezle od dentysty pzrychodzily,znacznie wieksze niz na kosmetyki miesiecznie
|
|
|
|
#1038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1039 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez mam do wstawienia most bo tez w Polsce spieprzyli mi zeba szostke.. i tutaj dentysta doprawil go..tzn. stwierdzil ze nie ma co wypelniac nie wypelnionych dwoch kanalow skoro zab mnie nie boli.. no i po 2 latach pekl.. Lekarz juz nowy dentysta.. dal mi kosztorys i tak 350 x3...tyle bedzie kosztowalo wstawienie mostku.. Pomijajac ta wysoka sume ja nie chce robic mostku, bo zeszlifuja mi dwa zeby w tym piatke tylko po co zeby zakryc 6-tke tzn dziure po 6-tce ktorej i tak nie widac. A ja nie wierze, ze zab ktorego pozbawia sie szkilwa, bo przeciez spilowuje sie go na taki cieniutki, nie bedzie sie psul.. Moze kiedys w Polsce wstawie sobie implanta..pewnie duzo wiecej nie wyjdzie niz ten mostek
|
|
|
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i go usuneli i tez jest z tylu(nie widac ubytku) takze sie wstrzymalam z tym mostem bo koszta hihiWidze Nineczka ze nawet problemy z zebami mamy podobne
|
|
|
|
|
#1041 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() u mnie ten zab byl do uratowanie gdyby nie debil dentysta..tzn moze nie debil tylko cwaniak.. Slyszalam od kolezanki, ktora przez jakis czas pracowala u dentysty jako asystentka, ze tutaj bardzo duzo dentystow dazy do tego zeby wyrwac zeba..bo wiadomo ile mostek a ile implant kosztuje.. |
|
|
|
#1042 |
|
Wtajemniczenie
|
elfie.. a czy wychowywalas sie moze bez ojca? Bo jesli tak, to nastepny wspolny punkt..choc smutny..
|
|
|
|
#1043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie to dentysta byl w szoku jak zobaczyl jakich w Polsce wypelnien uzywaja(te czarne plomby) nie mogl wogole tego naruszyc hihihi |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wychowywalam sie bez ojca(moj ojciec porzucil moja mame jak byla ze mna w ciazy i nie chcial jej poslubic) |
|
|
|
|
#1045 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mialam leczone w Polsce i zawsze mialam biale plomby..moze dlatego, ze chodzilam prywatnie
|
|
|
|
#1046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wszystko jasne ja nie chodzilam prywatnie i zawsze mialam te czarne-nienawidzilam ich-mam jeszcze kilka sa ochydne-takie niestetyczne.
|
|
|
|
|
#1047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wogole czasami to sie czuje jak dziecko ale mi sie to podoba.
|
|
|
|
|
#1049 |
|
Wtajemniczenie
|
tak, tak, to chyba normalne.. ja tez przy rowiesnikach nie czulam sie bezpieczna.. ojciec to jednak bardzo, bardzo wazna osoba w zyciu corki.. szkoda, ze tak wielu facetow o tym nie wie, nie mysli, nie obchodzi ich to..
|
|
|
|
#1050 |
|
Zakorzenienie
|
Odnosnie moich paczek nieubezpieczonych do Polski(pamietacie?) ta paczka z zawartoscia 40 dolcow doszla ta z 80 dolcami jeszcze nie
Obie byly wysylane do tego samego miasta-mam nadzieje ze wkrotce dojdzie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.

Z tego co wiem to w niemczech sie czeka niedlugo (góra 2 godziny), przedewszystkim w spitalach jezeli to cos waznego, a jak ktos nie przestaje krwawic to przeciesz moze umrzec. a oni nic 

...przysiegam ze az chcialam pakowac sie w samolot i zalatwic to w polsce