|
|
#1111 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: emigrancki los;)
hehe...w koncu obczytalam caly watek
dziewczyny jak to jest ze mamy takie podobne zycie co? ![]() doslownie jakby wymieszac wasze historie to czytam o wlasnym zyciu...az nieprawdopobne elfik bodajze napisal ze maz zostawil prace i przyjechal do polski... strzal w dziesiatke w nasza historie(choc poznalismy sie juz w miami)....ojjj dzialo sie dzialopotem elfik tez i ktosi jeszcze wspomina o szkole kometycznej...tez o tym mysle i tez podejmuje decyzje albo o kolejnym kierunku studiow albo beuty school(a to wszystko przez tesciow ktorzy namawiaja mnie do tego bo sami sa w tym biznesie o znikajacych kolezankach nie wspomne juz...francuska pietro nizej chyba stracila pamiec bo od ostatniej wizyty na basenie sie nie odzywa... o pracy kelnerki juz nie wspomne ...no i jeszcze trzeba by wymieniac...w sumie chyba dzieki wam zdalam sobie sprawe ze nie ja jedyna mam takie problemy i ze to wcale nie znaczy ze zwariowalam i ze sobie wymyslam...bo juz zaczynalam o sobie tak myslec...dlaczego takich ludzi spotyka sie tylko na necie?
|
|
|
|
#1112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez mi ulzylo, jak zobaczylam, ze macie podobne rozterki, mysli, nie czuje sie taka "z kosmosu" juz![]() ja z jedna kolezanka a,erykanka od dwoch miesiecy staram sie zorganizowc wypad do kina. ale nic nie wychodzi, ona niby taaaka chetna, ale jak przyjdzie co do czego to zawsze cos ![]() szkoda, ze my wszystkie nie mieszkamy blizej siebie
|
|
|
|
|
#1113 |
|
Zadomowienie
|
moja znajoma bardzo chetnie do kina by poszla za to ja zasypiam za kazdym razem niezaleznie od filmu. W domu mam to samo, lubie ogladac filmy w ratach bo nie potrafie usiedziec dluzej niz 20 min, moze kiedys wymysla takie seanse dla ludzi jak ja
ale kiedys zaproponowalam jej udzial w maratonie hehehe Nie jestem zadna sportsmenka ale podobala mi sie idea tego ze kilka tysiecy ludzi sobie razem idzie/biegnie z okazji Dnia Matki (nawet matki z dziecmi mialy byc), dziewczyna miala bardzo dziwna mine i w sumie ja tez potem nie moglam isc bo cos mi wypadlo ale bede pamietala na przyszly rok
|
|
|
|
#1114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to tylko zaluje ze wszytkie z Was mieszkaja tak daleko i ze bedziemy sie znac prawdopodobnie tylko wirtualnie ale lepsze to niz nic
|
|
|
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
A wczoraj mialam fajny dzien
Poszlismy na kolacje(jadlam mniamniusne jedzenie :swordfish nadziewana krewetkami mniammmm i opilam sie piwa,a potem poszlismy do kina na 40 yer old virgin-smialam sie tak ze az mnie miesnie brzucha bola.
|
|
|
|
#1116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja sie byczylam na kanapie przed tv, taki dzien po prostu.
|
|
|
|
|
#1117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze nic powaznego? Dostalam jednego emaila od Ciebie ale zdjecia w nim nie ma ![]()
|
|
|
|
|
#1118 |
|
Raczkowanie
|
elfiku dobry film??cos mam ochote na kino w tym tygodniu
dzis chyba wezme sie za robote zaproszen...i chyba w koncu wrzuce na stronke... babki mam pytanko...czy ktoras wie jak wrzucic czcionki sciagniete z netu na worda??
|
|
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Teraz, na wakacjach, zalatwilam sobie "swiezy" akt urodzenia. Myslicie, ze bedzie lepiej przeltumaczyc w ameryce czy lepiej tu w niemczech? Moze glupie pytanie, ale czy wogule trzeba akt przetlumaczac? Bo babka w niemczech mi powiedziala, ze jak sie w niemczech orzenie, to nie musze tlumaczyc z polskiego (wystarczy jak ja wytlumcze co tam pisze) Tinker
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niewiem jak wrzucic czcionki ale moze ktos bedzie wiedzial ? |
|
|
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja juz nie pamietam jak to bylo z moim aktem ale chyba tlumaczylismy,spytam sie meza bo ja juz nie pamietam.
|
|
|
|
|
#1122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja serio juz zglupialam Tinker
|
|
#1123 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Naprawde polecam ksiegarnie www.domksiazki.com Zamawialam tam ostatnio 6 ksiazek i jestem bardzo zadowolona, mimo, ze cena sa oczywiscie wyzsze niz normalnie. Moja kolezanka wraca z Polski juz w niedziele i przywiezie mi kolejna porcyjke ksiazek. W ogole juz sie nie moge doczekac jej powrotu, bo to taka moja tutaj najblizsza kolezanka. Znamy sie dopiero pol roku wiec na razie ciezko mowic o glebszej znajomosci typu przyjazn, ale i tak sie ciesze, ze znam tu kogos fajnego w naszym wieku. Patrze jak nam sie pieknie watek rozrasta, pewnie bedziemy tu pisac bez konca. Emigrancki los- watek wiecznie zywy, prawda? Caluski dla wszystkich zagranicznych Wizazanek |
|
|
|
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
Jezeli chodzi o czytanie po angielsku-szybko mi poszlo przeczytanie "Weronika postanawia umrzec",Srednio mi poszlo z przeczytaniem opowiesci Kinga chociaz go uwielbiam,meczylam sie strasznie z White Apples czy jakos tak Carolla chyba?Ale to chyba dlatego ze tresc jakos do mnie nie przemawiala.Ale ogolnie wole czytac po polsku
|
|
|
|
#1125 |
|
Raczkowanie
|
ja rowniez korzystalam z domu ksiazki, pozaty z polbook.com
teraz koncze samotnosc w sieci i zaczynam wyznania geiszy |
|
|
|
#1126 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez mam dzis nawet mily dzien. Wlasnie wrocilam z seansu u mojej kosmetyczki z buzka jak pupcia niemowlecia a ten masaz..... hmmmm Ja to najlepiej sie relaksuje wlasnie u kosmetyczki i dentysty
Jesli chodzi o czytanie to ostatnio czytam (staram sie) codzienna prase i w koncu wiem co sie dzieje wookolo Bo nawet w Polsce nigdy nie czytalam Na poczatku pomyslalam ze bedzie to dobry trening a teraz sie wciaglam Z ksiazek... to tylko popularnonaukowe, powiesci po kilku stronach mnie nudza. I od czasu do czasu jakas psychologiczna. W TV ulubiona moja stacja to CNN, filmy rzadko (bo nie mozna na raty ogladac) Wole na DVD bo sobie przez tydzien ogladam 1 film i jeszcze taka indianska stacje ogladam ktora odkrylam niedawno Niestety duzo jeszcze czasu uplynie zanim bede rozumiala angielskie ksiazki na tym poziomie co polskie (nie mowiac o francuskich) ale od 2 lat nie przeczytalam zadnej polskiej
|
|
|
|
#1127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taaaak, watek wiecznie zywy ciekawe ile stron bedzie mial za pare miesiecy ![]() p.s. jenn, jak sie dorwiesz do jakiejs fajnej ksiazki, to daj nam cynk ![]() |
|
|
|
|
#1131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i nie znam dobrych adresow.a co ty robilas u kosmetyczki? |
|
|
|
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tutaj mozna znalezc moja recenzje ![]() http://www.oceniaj.net/ksiazki/censu...ils&itemid=132 |
|
|
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
ooooo maja moja ukochana Musierowicz w tym domu ksiazki
|
|
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
Maja tez Opowiesci z Narnii-moja ukochana ksiazka dziecinstwa-38 dolcow
|
|
|
|
#1135 |
|
Zadomowienie
|
jeszcze nigdy tu nie bylam u kosmetyczki, mam wielka ochote na jakis "facial" - ale nie oczysczanie, moze jakies pilingi, zabiegi nawilzajace... tylko zawsze mi szkoda kasy
no i nie znam dobrych adresow.a co ty robilas u kosmetyczki? __________________ A man's face is his autobiography. A woman's face is her work of fiction. Oscar Wilde Ja mam problemy z cera wiec u mnie zabieg oczyszczania to podstawa. Do tego peeling , ampulka z jakimis kwasami owocowymi na pory, maseczka, MASAZ (to jest najlepsze) Czuje sie jak nowo narodzona Ja np wole wydac na kosmetyczke niz kupic sobie nowy ciuch czy kosmetyk. Ceny sa zroznicowane. W duzym firmowym salonie ceny wysokie ,w malutkich mniej znanych taniej. Ja akurat dobrze trafilam bo poznalam ja przez znajoma. Na codzien pracuje w duzym salonie ale swoich klientow (jak np ja) przyjmuje w domu (jest taniej). Dla mnie najwazniejsze jest ze uzywa produktow ktore kocha moja cera, bo rownie dobrze moge byc przyjeta w ekskluzywnym salonie jak i pokoiku na poddaszu (moze ciut przesadzilam) hahaha
|
|
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
no jak sa sprawdzone te miejsca, to inna sprawa
ja sie boje takich malych, niesprawdzonych. tuz kolo mojego domu jest maly salonik,a w oknie wisi wywiezka: $99 for month of unlimitted tanning - - jak tu uwierzyc, ze takie miejsce bedzie mialo na wzgledzie dobro mojej skory???![]() ile placisz za taki 'facial'? |
|
|
|
#1137 |
|
Zadomowienie
|
40 CAD plus napiwek
|
|
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ile napiwku? 15 %? |
|
|
|
|
#1139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
PS. a propos jeszcze napiwkow to generalnie daje sie wszedzie te 15%, ale ja np fryzjerowi to dalam tylko jednemu bo z reszty nie bylam zadowolona, wrecz bylo tragicznie ![]() Vanilla wpadlo mi gdzies w oko ze uzywalas sztucznych rzesek, korci mnie od dluzszego czasu wyprobowac ale boje sie ze w srodku imprezy mi sie odkleja
|
|
|
|
|
#1140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec pomyslalam sobie, ze kij jej w oko, jak chce napiwek, to niech przynajmniej pokrazy w okolicy jak place![]() rzesy sprobuj takie w kepkach, z cvs niestety trzeba do nich osobno dokupic klej.http://cgi.ebay.com/Ardell-56-Indivi...QQcmdZViewItem |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.

strzal w dziesiatke w nasza historie(choc poznalismy sie juz w miami)....ojjj dzialo sie dzialo

tez mi ulzylo, jak zobaczylam, ze macie podobne rozterki, mysli, nie czuje sie taka "z kosmosu" juz