![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: emigrancki los;)
Cytat:
![]() ![]() Tak masz racje z tymi zarobkami(usa/Polska) No tak milosc nie wybiera ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bedzie Cie duzo papierów czekalo, jezeli chcesz otrzymac obywatelstwo niemieckie. Wójek ozenil sie i jego zona ma caly czas problemy. Wydaje mi sie ze powinni uznac Twoje dyploma i wszystkie inne papiery, nie tlumacz w Polsce, strata kasy, bo itak bedziesz musiala w Niemczech jeszcze raz placic za tlumacza, oni sobie tak zycza ![]() Wszystko powinno byc uzaze bez problemu, wazne zebys byla dobra w pracy i zebys wiedziala co robisz no i jezyk ![]() Mam nadzieje ze Ci sie uda ![]()
![]() |
#123 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Najbardziej dobija mnie czasem to, ze jestem "do tylu" w porownaniu z Amerykanami praktycznie tylko ze wzgledu na jezyk (oraz nieszczesne pisanie bezwzrokowe - tutaj wiekszosc ludzi w naszym wieku smiga po klawiaturze z zawrotna szybkoscia), a na niektore prace po prostu nie mam szans. Tutul magistra psychologii moge sobie za przeproszeniem... Bez Grad School nie mam szans na porzadna prace, a kosztuje to mase $$$, bo za szkole placi sie tu niesamowite pieniadze. Ale mam juz plan jak to ominac, tu w Stanach wszystko jest mozliwe ![]() Bunny-pie a ile za takie mieszkanko? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Rozeznanie
|
Czarny Elfie, a kiedy Ty sie wybierasz do Polski? Pamietam z jakiegos watku, ze niedawno szukalas tanich biletow lotniczych?
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Wtajemniczenie
|
Kalifornia
[QUOTE=bunny-pie]Ach,
[i][font=Georgia]niedlugo znowy emigruje ![]() A gdzie konkretnie? Ja mieszkam w Kalifornii |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kalifornia
Dziewczeta - mamy go
![]() ![]() ![]() Dzieki za trzymanie kciukow, powiodlo sie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiedzialam ze bedziecie go miec ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny wtrace sie do watku bo przez 3 miesiace wiode teraz tzw emigrancki los... pracujue w hotelu we francji jako pokojowka, ludzie sa wszyscy bardzo mili ale i tak czuje sie bardzo samotna i w sumie to ciezko mi bardzo mimo tzgo ze mieszka tutaj moj dziadek, ja jednak tu jestem tylko po to aby zarobic kaske na studia i tylko to mnie trzyma tutaj, jak nie mam rano chzci wsatawac i isc do pracy do sobie wyobrazam te pieniedze
![]() na szcsescie 2 tygodnie juz za mna, czas nawet szybko leci mam nadzieje ze juz niedlugo bedzie 11 wrzesien i skonecze... papa
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nineczkas ![]() ![]() Anahstasio, bardzo sie ciesze ze dostalas dom ![]() Tinker
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny!!! widze ze niektorym sie nawet bardzo dobrze powodzi tylko pozazdroscic
![]() Moze zaczniemy obalac mit Ameryki miodem plynacej?? Dziewczyny z Polski pewnie po nocach juz spac nie moge myslac jak tu przyjechac jak jest tak cudnie ... Napiszcie moze ile taki domek nad oceanem kosztuje nerwow czasu wyrzeczen i $$$. Ile ciezkiej pracy waszej czy waszego meza.... No bo chyba taka latwa reka to nie przyszlo. Podsylam linka jak pewien mlody chlopak spiewa o rzeczywistosci w USA dokladnie o Chicago http://www.funkypolak.com/fp/muzyka.html moze co niektore przypomna sobie swoje poczatki lub poczatki swoich znajomych na tej ziemi ... a moze i napiszecie cos dla nowych?? Bo co niektorzy moga popasc w nalog alkoholowy ... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
CzarnyElfie bywasz czasem w Chicago?? Moglybysmy sie wybrac na jakos kawke bylyby nas juz trzy wizazanki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napewno napisze jak bede sie wybierac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
San Jose, to spokojne miasto. Blisko jest do oceanu.. godzinka samochodem a juz jestes w pieknym Carmel, Santa Cruz, czy Capitola.. wkleje pozniej zdjecia. Jest tu polski kosciol, duzo mlodych dziewczyn z ktorymi moglabys sie zaprzyjaznic Malaya. W kosciele mamy kawiarenke,wiec nie jest trudno poznac ludzi.
Samochod trzeba miec. Ale prawo jazdy jest bardzo, bardzo latwo zrobic. Testy z wiedzy mozesz zdawac po polsku!! |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Nineczka czekamy na zdjecia
![]() ![]() Dziewczyny wklejajacie zdjecia okolic ladnych(ja to w sumie nie mam co wklejac bo u mnie to nuda-same zreszta wiecie)-chociaz sobie pomarze ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Wkleje Wam za to za czym ja tesknie.Poznajecie?
Ide juz bo sama ze soba gadam ![]() Ale watek musze do gory podnosic bo wazny i ciekawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ty brakiem znajomych tez sie troche martwie, ale moj TZ caly czas mi mowi, ze przeciez on ma znajomych i sama nie bede. Wiem, ze trzeba miec samochod, wiec prawo jazdy musze zrobic jak najszybciej.
"Pielęgnuj swoje marzenia. Trzymaj się swoich ideałów. Maszeruj śmiało według muzyki, którą tylko Ty słyszysz. Wielkie biografie powstają z ruchu do przodu, a nie z oglądania się do tyłu." Paulo Coelho |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: emigrancki los;)Carmel- CA
wkleje Carmel... od nas ok godziny samochodem
tam sa bardzo drogie domy, przy plazy widzielismy dom za 6 milionow wlasnie jade do skelpu, jak wroce do wkleje inne foty |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: emigrancki los;)Carmel- CA
Cytat:
![]() Ja nigdy nie wiezrylam ze tam woda jest taka czysta i przejrzysta,nadal nie wierze ![]() ![]() 6 milionow o matko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze kiedys uda Ci sie przeprowadzic do Californii. Zycze Ci tego z calego serca. Pamietam o co mam sie zapytac swojego TZ, czekam tylko az sie odezwie ![]()
"Pielęgnuj swoje marzenia. Trzymaj się swoich ideałów. Maszeruj śmiało według muzyki, którą tylko Ty słyszysz. Wielkie biografie powstają z ruchu do przodu, a nie z oglądania się do tyłu." Paulo Coelho |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pakuj sie pakuj,ja bym skakala az pod sufit z radosci jakbym wiedziala ze bede mieszkac w cali ![]() Niewiem czy jest szansa na przeprowadzke,wszystko zalezy od pracy,no ale ktoz to wie moze kiedys sie uda ![]() Moze udaloby mi sie Was odwiedzic?hihihi ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeszcze tam nie pojechalam, a Ty juz chcesz mnie odwiedzac ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja juz sie wpraszam na odwiedziny ![]() A na jaka wize jedziesz?Pewnie na narzeczenska,ja na taka tu przyjechalam .Czekalam 3 miesiace . ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale masz dobrze, pakuj sie pakuj, bedziesz miala swietne, no i nie zapomnij o filtrach, bo w ameryce jakis sklad bardzo skuteczny nie jest dozwolony. Ja tez bede musiala zalatwic pare Mileralnych od Weledy ![]() Jeszcze raz sorry, ale dobrze ze sie pomylilam i ze San Jose bezpieczny ![]() Tinker ![]()
![]() |
#150 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mielismy zalatwiac wize narzeczenska, ale potem byl czas kiedy nie ukladalo nam sie najlepiej (przez ta odleglosc zwiazalam sie z kims innym) i zrezygnowalismy z tego. Teraz mam wize turystyczna i chyba na taka pojade, ja na tych sprawach urzedowych sie nie znam. Jezeli posiadam wize turystyczna, to mozemy starac sie o narzeczenska? Czy to wtedy nie ma sensu? Cytat:
![]() Liste rzeczy ktore musze zabrac z Polski wlasnie robie. Filtry juz na niej sa ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.