![]() |
#181 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: emigrancki los;)
za 125 tys dom w San Jose??? Cos mi tutaj nie pasuje..bo przecietny Townhouse kosztuje od 300 tys. Musi on byc w bardzo zlej dzielnicy albo musi miec jeden pokoj z jedna lazienka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mysle, ze powroty do polski sa tym trudniejsze, im rzadsze, dlatego bede sie starala odwiedzac jak najczesciej. a czy wroce? moze na starosc, kto wie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
to zreszta widac na naszym pokrewnym, przesympatycznym zreszta forum make up talk. jeszcze nie widzialam tam zadnej krytyki, jedynie zachwyty, nie to, ze to zle, ale ciekawe - widzi sie roznice w mentalnosci zdecydowanie porownujac wizaz i tamto forum ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe, swietny artykul ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
Ze Strony podanej przez Becie
6. Obiektem westchnień i marzeń każdego Niemca w wieku lat 40-75 jest krasnal ogrodowy -czyli GARTENZWERG.W całej swojej krasie GARTENZWERG całkowicie zaspokaja poczucie piękna i romantyzmu u Hansa i Hermenegildy. ![]() ![]()
#186 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez jenn Czas edycji: 2005-06-30 o 16:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma tez zdjec w srodku.Tez bylam zdziwiona ze tak tanio jak na San Jose. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
A jeszcze jedno ale to bedzie smieszne
![]() (chyba nigdy sie nie naucze) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja sie kiedys tak zapedzilamw uwazaniu zeby wymawiac krotkie "I" (dzwiek I dla scislosci) zamiast dlugiego, ze powiedzialam, ze chce isc na plaze, ale chyba nie za bardzo mi wyszlo, bo wszyscy znajomi az sie zatrzymali w pol kroku i widzialam szereg oczu jak spodki zwroconych w moja strone ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Wtajemniczenie
|
Dotyczace domu za 25 tys w San jose
Ja nie wiem dokladnie ale pokazalam mezowi a on mi powiedzial, ze jest tam napisane, ze dom stoi na ziemi ktora jest w lizingu..wiec kupuje sie tylko dom jako budynek a nie ziemie pod tym budynkiem..tzn on tak sie domysla ale nie wie na pewno |
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co mnie zirytowalo? Jak bylam pierwszy raz w ameryk. sklepie to jak przechodzilam kolo ludzi to kazdy do mnie sie usmiechal i mówil excuse me.
![]() ![]() ![]() Tinker
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moj maz np bedac w Polsce nie mogl sie nadziwic jak to mozliwe ze jak ludzie spaceruja w Warszawie to go czasami szturchna albo chodza blisko siebie ![]() ![]() Ja to pamietam jak tu przyjechalam na poczatku jak poszlismy do sklepu to jak zobaczylam jakie tu wszystko duze(owoce warzywa produkty w sklepie) to nie moglam sie nadziwic parztzylam z niedowierzaniem ,chcialam nawet zdjecia robic i wyslac mojej rodzinie hihihihihi Oni to excuse me mowia zeby ostrzec dana osobe ze sie zblizaja i ze moga potracic-niewazne ze sa w odleglosci prawie 2 metrow-hihihi -private space moze przeciez zostac naruszone ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Zdjecia tez mam w planie, ale moga pomyslec ze planuje jakies terorystyczne ataki, nigdy nie wiadomo
![]() Nastepnym razem jak bede telefonowala z przyszla tesciowa to nie odpowiem "Im fine, thank you, how are you?" tylko planuje troche ponarzekac ![]() No nie powiem, tesciowa jest super babka, zawsze pomaga, ale nie jest przyzwyczajona do nas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaaa i jeszce byl zdziwiony ze rodzenstwo to spi w tym samym pokoju w Polsce ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
W sims Abrakadabra można ożywić takiego krasnala i wtedy on pielęgnuje ogród i upija się bimbrem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Ja mam częśc oryginalnych, a część mi kolega [informatyk] załatwił. Najlepiej jakiemuś koledze powiedzieć, oni z dobrych serwerów ściągają, bo na emule można na dziwną wersję trafić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Caly ten artykul, do ktorego podalam link to najprawdziwsza prawda ![]() Pomadko jesli kiedys pojedziesz (moze juz to zrobilas) w kierunku granicy z Niemcami zobaczysz mase straganow z krasnalami ogrodowymi, jak myslisz dlaczego? To jest naprawde obiekt westchnien Niemcow ![]() ![]() Moze to i smieszne... ale dla mnie to tragedia ![]()
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdjęcie załączyłam bo od razu mi się skojarzyło z tą linką, którą zaczepiłas. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
A jak czesto sie dzieja dziwne rzeczy. Az pokazywalo w TV (naprawde!!) ze niby ktos porwal krasnala i podrózuje z nim po calym swiecie, a rodzinie, do której krasnal kiedys nalezal, wysylaja pocztwki i pisza ze krasnal ma dobrze i akurat jest w brazylji lub w chinach. No serio kiedys we wiadomosciach pokazywali taka rodzine. A raz tez innej rodzinie ukradnieto gipsowa rzabe i tez fotki z rzaba na plazy w karaibach lub na alasce przesylali. No ja normalnie nie wiem. Kto by ukradl takiego krasnala i jeszcze z nim jezdzil dookola swiata???
![]()
![]() |
#208 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Powiedz sama Tinker czy ludzie nie maja wiekszych problemow ![]() Typisch deutsch ![]() Pozdrawiam i zycze milej nocki ![]() ![]()
![]() |
#210 |
Wtajemniczenie
|
podnosze watek, bo ciekawy..
' co tam u WAs kobitki? Do mnie przyjechala mama i wlasnie mija tydzien jak u nas jest.. jeszcze niestety tylko 3 tygodnie bedzie z nami, bo musi wracac do Polski- praca. W poniedzialek jedziemy do Reno, Lake Tahoe... potem wracamy i nasza sasiadka daje nam swoj dom nad morzem- fajna sasiadka ![]() Zalozycielka tego watku pisala o samotnosci a moze raczej o wyobcowaniu ale ona ma tutaj mame i o ile pamietam brata wiec nie jest tak zle.. a jak sie ma rodzine daleko to juz co innego.. odwiedziny raz do roku i to bardzo krotkie.. no i do Kalifornii jednak leci sie dosc dlugo bo okolo 13 godzin-zalezy od czasu oczekiwania na drugi samolot. Wiecie co, moja mama leciala przez Frankfurt i miala 1.5 godziny opoznienia!! Podobno teraz straszny balagan panuje na Okeciu.. z tego powodu walizki nie dolecialy...dobrze ze wieczorem dowiezli. Okazuje sie tez, ze w san Francisco maja na lotnisku urzednika-celnika ktory mowi po polsku...wiec wszystkich Polakow nie mowiacych po polsku odsylaja do tego faceta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.