|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakupy na strawberrynet.com - kolorówka część III
Cytat:
chyba pracy nie mam i musze szukac innej tak wiec zakupy na Tru zawieszone!
|
|
|
#2102 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Spodobał mi się tez ten Chanel http://oth.strawberrynet.com/product...49373&goChar=C ale chyba nie moge sobie na razie na niego pozwolić, zwłaszcza, że nie wiem czy jest "aż tak" dobry... |
|
|
|
|
#2103 |
|
Raczkowanie
|
Eh, właśnie zauważyłam z tym pomarańczowym lakierem, znowu się za dużo zastanawiałam i nie ma, heh. Ten niebieski też mi się podobał, chociaż bezsensu kupować takie abnormalne kolory w moim wypadku,bo pomaluję dwa razy i koniec. Err...w każdym razie, miała któraś z was te lakiery Givenchy? Trwałe są, nie wyschają, nie gęstnieją etc?
Mam jeszcze pytanie co do Juicy tubes, tych tanich , czy okazały się w końcu w porządku wszystkie? Bo ja nie cierpię błyszczyków, ale chce się znowu zmusić...no i znalazłam tanie na Tru, i nie wiem co robić.
|
#2104 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeśli nie cierpisz błyszczyków to radzę kupić coś bardziej neutralnego w odczuciach, bo JT to największy klejuch jakiego znam
|
|
|
|
|
#2105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Prześliczny glow i superpielęgnacja w jednym. Usta miękkie, nawet jak już błyszczyka nie ma. Czasami jak nałożę sobie na noc kropelkę, to rano pięknie nawilżone usteczka mam Polecam Superbalmy w całej rozciągłości
|
|
#2106 | |||
|
Zakorzenienie
|
No to pospałam..
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zazdrocha Ja rok temu schudłam jakieś 10 w wakacje (bo pani endokrynolog dobrała mi odpowiednie leki na tarczycę ) ale ..Cytat:
wtedy bym znowu się nagrodziła na Tru ![]() Tak słucham o tym TIGI i chyba niewiele jest tam produktów, które nie obciążają lub przesuszają włosy
|
|
|
#2107 |
|
Raczkowanie
|
hmmm a ja nie znam superbalmów, czy dobrze kojarzę że to z clinique?
a poza tym rzecz najważniejsza: drugi JT, tym razem nr 55 już w koszyku do tego potrzebna na gwałt brązowa kredka Dior Eyeliner Waterproof (czytać:pensja wpłynęła
|
|
|
|
#2108 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurcze, to poszukam superbalmu w takim razie, bo pewnie w JT dostanę szału. Kiedyś miałam próbkę błyszczka Clinique i był jednym z najbardziej znośnych. Choć jeśli chodzi o pielęgnację, to jestem fanką Carmexu. ![]() No nic, dzięki za pomoc, bo inaczej pewnie kupiłabym i leżałby nieużywany.
|
|
#2109 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i zadziwiająco długo się na ustach trzymają, mimo swej smakowitości ale jednak kleją się strasznie, albo trzeba polubić albo omijać z daleka ![]() dla mnie najmniej klejącym oraz jednocześnie pielęgnującym błyszczykiem jest Dior Ultra Gloss Reflect. jednak jeśli szuka się naturalnego efektu to też odpada bo jest dość solidnie napakowany błyszczącymi drobinkami
|
|
|
|
|
#2110 |
|
Raczkowanie
|
Oooj, to może jednak kupić?? Może się jakoś przekonam po jakimś czasie
. Ehhhh.Ja z kolei lubie pomadki Dior addict Ultra shine, czy cos takiego...moja prawie nie ma koloru, ale składa się z drobinek,którch prawie nie widać na ustach,ale usta robią wrażenie takich mokrych, a do tego jest lekka....Może sobie nową kupić, hehe. Wychodzę z tego forum!
|
#2111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiciu - dziękuję. Jestem z siebie dumna. ![]() Trzeba zaleźć im jakoś za skórę. Ja zamierzam zacząć od tego serum Clinique`a. którego w chwili obecnej nie widzę na Tru. A przecież było. Mówię o tym pojemności 40 ml. Dziękuję, muszę dać radę. Potem będzie nagroda. A żeby nie było że próżnowałam, to pokazuję jeszcze raz fotkę z PI EL na moim licu. ![]() Mam nadzieję że tym razem coś widać. ![]() Nawet moje rzęsiska wyszły niczego sobie.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
Aaale się błyszczy
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
A jaką ma trwałość.
Przetestowane w ekstremalnych warunkach. Malowałam się dzisiaj o 5:00 rano, o 7:20 biegłam w biegu, potem wróciłam do pracy. Makijażu nie poprawiałam, nawet na to nałożyłam potem puder matujący. Przetrwał pot, przetrwał upał w stanie nienaruszonym od rana.Zdał egzamin wg Was? ![]() Edit: Dodałam do trochę więcej na fotce (jak słusznie zauważyła Organzza) - bo stale wydawało mi się że nie widać efektu Edytowane przez AsikS Czas edycji: 2008-05-30 o 16:47 |
|
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, że tylko na potrzeby zdjęcia zastosowałaś na prawie całym policzku
|
|
#2115 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do serum to czytałam wcześniejszy Twoj post, ale niestety jak chciałam zobaczyć to serum to link już nie działał- otwierało mi główną stronę Tru. ![]() Sama jestem żywo zainteresowana tematem porów ![]() Idealist odpadł bo zapchał, więc szukam czegoś innego... Jedno co mnie teraz ratuje to maseczka Lirene 2 razy w tygodniu, ale ona tez dość wysusza. Normalnie szału dostaję na widok moich podziurkowanych policzków!!!
|
|
#2116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, oczywiście - by wreszcie było coś widać na fotkach bo już zwątpiłam że ten rozświetlacz jest "popsiuty". Cytat:
Widocznie było mało sztuk skoro tak szybko to serum zniknęło. Będziemy polować. |
||
|
|
|
#2117 |
|
Raczkowanie
|
A może któraś z Was miała do czynienia z tym cudem :
http://eu.strawberrynet.com/productD...36232&goChar=S Ciekawi mnie czy to stosuje się tak jak serum- pod krem na dzień??? I czy wogole działa? Na KWC nie ma
|
#2118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam jeśli pomyliłam nick. |
|
|
|
|
#2119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do twarzy Ci w nim a co to znów JT na Tru? http://eu.strawberrynet.com/800/spro...0275&CatgId=19 myślałam, że już zniknęły
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2120 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak,tak, ukręcili nowe skamieliny ![]() ![]() ![]() Nowe stare juicy tubki
|
|
#2121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję, miło mi. No i jednak pokręciłam. Owszem, nick dobrze pamiętałam ale Aga79 pisała o Pore Genius HR: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4855 Przepraszam za pomyłkę.
|
|
|
|
|
#2122 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A nic nie szkodzi Czyli jednak Shiseido nie jest jeszcze skreślony... Pomyślę jeszcze i może w przyszłym tygodniu zamówię ![]() Na razie jestem lekko zła, bo róż nie doszedł dzisiaj (swoją drogą byłby to super ekspres- zamówiony we wtorek ), a jutro impreza!!! Dobrze że zachowałam "zwłoki" poprzedniego, to się troszkę maznę. No i potrzymałam za długo hennę na brwiach i nie mogę patrzeć w lustro
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
Mialam kiedys lakier Givenchy , taka miniaturke. I powiem szczerze, ze nie zauwazylam roznicy miedzy nim a jakims niedrogim lakierem popularnych firm. Odpryskiwal po takim samym czasie co tanie lakiery, nie dawal jakichs zadziwiajacych efektow, jesli chodzi o kolory. Na szczescie nie niszczyl paznokci.
|
|
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
Pojawiło się znowu to serum Clinique, sztuk 3:
http://eu.strawberrynet.com/productD...35506&goChar=C |
|
|
|
#2126 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale wygląda ciekawie A Ty, Asiu, kupujesz?
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2128 |
|
Raczkowanie
|
Łączę się w bólu
![]() Klikniemy je sobie w innym terminie! Może przejdę się do Sephory po próbkę tego serum jeśli tam będzie i zdam relację. Chyba że masz pewność, że jest doskonałe
|
#2129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ani w żelu ani w niczym.Natomiast jest coś takiego jak summer sensuelle lotion, moja koleżanka go ma i to jest takie coś, jak johnson holiday, że barwi skórę niesamowicie delikatnie i dopiero po kilku dniach jest kolor. ponoć bardzo dobry produkt. ogólnie Lancome bardzo wyróżnia się wśród samoopalaczy , ale już go pewnie nie będzie, to zeszły rocznik. Nad Chanelem nie masz co płakać, bo Chanel czasem wypuszcza buble i ja bym wcale nie chciała np. tego samoopalacza, nie przepadam zresztą za pielęgnacją Chanela, droga i często nieefektywna. Z Clarinsem możesz zrobić tak, że sprawdzić w perf. aktualne opakowania i takie wybrać, ale pamiętam, że jak przeglądałam Tru w poszukiwaniach, to mieli same starocie. Może coś się zmieniło. Mariola - jak tam to serum EL pore min.? rewelacja, czy słabe? ![]() edit: i bym zapomniała Mariola, nie wyrzucaj kasy na lakiery givenchy, no chyba, że po 30 zł. ja kupiłam raz lakier diora i tandeta straszna, odpryskiwał nawet w tym samym dniu. bardzo polecam Ci lakiery Bourjois So Laque, nr 11- czerwone wino, nr 13-mleczny do frencha, trzymają się super! poza tym ingloty też są dobre, tylko trzeba zakupić dobry nabłyszczacz do paznokci i o to się wszystko rozchodzi. najlepszy jest nie sally hansen, tylko peggy sage. tydzień murowany. poza tym zs lakierów dobre ma ysl - super trwałe, rewelacja. a givenchy to nie wiem, ale za drożej niż 30 zł to chyba nie warto.aha, mam goldenlights shiseido, z wymianki i.. cudny jest, naprawdziwsze złoto drobnobrokatowe nakładam w samym kąciku oka - cudnie rozświetla |
|
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.

Prześliczny glow i superpielęgnacja w jednym. Usta miękkie, nawet jak już błyszczyka nie ma. Czasami jak nałożę sobie na noc kropelkę, to rano pięknie nawilżone usteczka mam 
zazdrocha
do tego potrzebna na gwałt brązowa kredka Dior Eyeliner Waterproof (czytać:pensja wpłynęła 

ale cóż zrobić...

i zdam relację. Chyba że masz pewność, że jest doskonałe