![]() |
#421 |
Rozeznanie
|
Dot.: enneagram - ciekawy test
no, wciągające, lepiej nie czytaj :P
dużo się dowiedziałam, np o tym jak się kształci charakter, jaki charakter powstaje, z zależności od tego jacy byli rodzice... i wszystko się zgadza ![]() I już wiem jakich typów nie lubię, jakie lubię itp :P
![]() |
#422 |
Raczkowanie
|
6w7 i zgadza się
![]()
![]() |
#423 |
Rozeznanie
|
Oj, a u mnie takie cos:
"Czwórka ze skrzydłem pieć: 4w5 - "Włóczęga" Skrzydło 5, daje czwórce introwertyczne zachowanie, odsuwanie się od innych, złożoną osobowość. Ta czwórka może być intelektualistką ale posiada wyjątkową głębię uczuć. Jest otwarta na duchowe i estetycznie doznania. Znajduje wiele znaczeń dla prawie wszystkich zdarzeń. Może posiadać silną potrzebę i umiejętność aby realizować się artystycznie. Samotnik, wygląda tajemniczo i jest trudna do "rozszyfrowania". Do świata zewnętrznego podchodzi z rezerwą, ale wewnętrznie bardzo go przeżywa. Gdy się w końcu otwiera, to bardzo gwałtownie i całkowicie, bez żadnych oporów. W stresie, 4w5 bardzo łatwo popada w alienację i depresję. Wiele czwórek z tym skrzydłem ma odczucie zupełnej inności, jakby pochodziły z innej planety. Narzeka na swój obecny los, wspomina i przeżywa wiele razy zdarzenia z przeszłości. Dość często ma posębne oblicze, odsuwa się od innych z uczuciem zawiedzenia lub poczuciem wstydu. Żyje we własnym świecie bólu i straty. Może mieć bardzo chorą duszę, wyobrażać sobie i interesować się własną śmiercią. Słynne czwórki ze skrzydłem pięć: Vincent van Gogh, Kurt Cobain, Edgar Allan Poe, Johnny Depp, Bob Dylan, Ingmar Bergman." Az tak ze mna zle ![]()
![]() |
#424 |
Konto usunięte
|
Nie wiem, czy potrafię siebie obiektywnie oceniać, czy moje odpowiedzi nie zależą od samopoczucia, humoru.
Pół roku temu wychodziło mi 4w2, dzisiaj 4w5 ![]() Ale przyznam, że w obu typach kryje się coś ze mnie. Mam tylko nadzieję, że nie narzekam nazbyt na moje życie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Konto usunięte
|
wyszło mi 4w5 zgadza sie, przerażające
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Konto usunięte
|
U mnie zawsze, ZAWSZE wychodziło 4w5 i w sumie się z tym zgadzałam, bo mimo "durnowatości" swojego charakteru mam tą ciemną stronę. Ale wczoraj mi wyszło... 7w8
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Konto usunięte
|
Odświeżam, zainspirowana innym wątkiem. Ten test wypełniałam ostatnio z 1,5 roku temu, no i dziś. Wyszło mi, że jestem 7w8, z czym się zgadzam w 105%. A Wy jakimi typami jesteście?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Konto usunięte
|
Jak zawsze 4w5
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Raczkowanie
|
mi wyszło 5w4
Piątka ze skrzydłem cztery: 5w4 - "Obrazoburca" Różnica między skrzydłami 4 i 6 w piątkach, jest taka sama jak między sztuką i nauką. Skrzydło cztery, daje piątce zmysł abstrakcyjny oraz intuicyjny odcień myślom, tak jakby piątka myślała za pomocą geometrycznych kształtów zamiast myśleć słowami lub realnymi obrazami. Piątka ze skrzydłem 4 może być artystycznie utalentowana i doświadczać emocjonalnych nastrojów jak czwórka. Połączenie intelektualnej i emocjonalnej wyobraźni. Ceni sobie świat filozofii i pięknego konstruowania myśli. Najlepszym dla niej światem jest połączenie umysłowych horyzontów i estetyki. Połączenie ciekawości i wrażliwości na odbiór z potrzebą tworzenia własnej unikalnej wizji. Gdy 5w4 jest w stresie, wydaje się być jakby nieobecna, gdy jest o coś spytana, odpowiada szeptem. Jej zachowanie oscyluje pomiędzy chęcią odosobnienia, a przypływami przyjacielskiej troski. Może stać się nieuchwytna, niedostępna i abstrakcyjna. Zachowuje się jakby znajdowała się wewnątrz swojej kuli izolującej ją od świata. Czasem odnosi się wrażenie nieznacznego wywyższania się ponad innych. Wizerunek "nieobecnego profesora" dobrze opisuje piątki z tym skrzydłem. 5w4 jest niezwykle wrażliwa na otoczenie i uczucie zbytniej nadopiekuńczości innych. Bardzo przewraźliwiona na krytykę. Może bardzo wolno powracać do siebie po traumatycznych przeżyciach. Typowymi pułapkami dla 5w4 są izolowanie się i popadanie w melancholię oraz depersje o podłożu egzystencjalnym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Przyczajenie
|
A ja 4w5 i... zgadza się. Jeszcze nigdy nie sprawdził mi się żaden psychotest a tu proszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Konto usunięte
|
5w4. Gdy pierwszy raz robiłam w gimnazjum, wyszło mi 4w5, jednak obecny wynik zdecydowanie bardziej do mnie pasuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Raczkowanie
|
Hmmm zauważyłam, że najbardziej popularne wyniki to 4w5 albo 5w4
![]() Ja jestem 5w6 w zdrowym połączeniu z 7 i trochę gorszym z 8... :p i się zgadza a nawet bardzo A słyszałyście może o socjonice? Tamtejsze typy moim zdaniem jeszcze dokładniej opisują charaktery. Dla zainteresowanych, polecam tą stronę http://socjonika.pl/starastrona/
![]() |
#435 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() "Piątki, zwłaszcza ze skrzydłem 4, czasem mylnie opisują się jako czwórki. Takie piątki uważają, że posiadają silne uczucia i nie indentyfikują się z często ekstremalnym, pozbawionym uczuć wizerunkiem piątek. Jednakże piątki, w przeciwieństwie do czwórek, odczuwają pewien dyskomfort gdy przychodzi im opisać swój stan emocji i uczuć. I mimo, że mogą w tym względzie posiadać pewną łatwość, to jednak język emocji, nie jest naturalnym sposobem porozumiewania się piątek."
![]() |
![]() |
#437 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#439 |
Konto usunięte
|
Albo to cecha charakteru
![]() ![]() P.s. bo z testu znowu 4w5. Opis pasuje mi bardziej wlasnie 4w5, ale 5w4 troszke tez (analizuje, ale nie zawsze trzymam sie na uboczu), ALE ja wszystko przezywam w srodku i doswiadczam przeogromnego naplywu emocji, ktore potrafie okazywac (nie jestem spokojnym, obojetnym obserwatorem, choc malo rzeczy mnie naprawde interesuje; ja potrafie okazywac emocje, ale nie o nich mowic. Dopiero jak jestem pijana, to sie otwieram. Wtedy moge opowiedziec o sobie nawet obcej osobie). Z tym ze te zmiany nastrojow 4w5 to cala ja. Depresja, euforia, doly, przygnebienie. Mam wrazenie, ze wszystkie 4w5 maja ChaD ![]() Dobra, za duzo sie rozpisalam. Ja od razu czuje, potem analizuje. Co to oznacza? Edytowane przez 201607040946 Czas edycji: 2014-02-17 o 19:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:00.