![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Escady
a co, to jakas hanba pachniec Escada?
![]() Z tym, ze po Tropical Punch, w temacie sezonowych Escad nic ciekawego nie stworzono jestem w stanie sie zgodzic, tez mialam i ubolewam nad faktem praktycznej niemoznosci dostania tego zapachu... Ja obecnie na stanie mam 2 Escady, Collection i Que Viva, ktora tez jest przeciez sezonowka, a oprocz Tropical Punch marze jeszcze o Sunny Frutti, ta gruszka, ech... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli taki wniosek wysnułaś czytając moje pytanie: "A dlaczego akurat musi to być Escada?" - to nie było tam ukrytych żadnych podtekstów, po prostu jestem ciekawa co skłoniło autorkę wątku ku Escadzie.
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
a, to rozumiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama łapię się na tym, że jeśli lubię kilka zapachów danego kreatora to czekam na nowe zapachy tej marki i lecę wąchać jak szalona ![]() ![]() Choć staram się pamiętać, że ten sam człowiek wykreował Cool Water i Dolce Vita ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zjedź do miejsca -> Fragrances created by Pierre Bourdon (w lewej kolumnie)
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
![]()
Kurcze to poprostu największe zaskoczenie miesiąca listopada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Miałam nawet o tym (i innych zaskoczeniach ![]()
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
![]()
Kolejnym zaskoczeniem jest fakt iż Angel i Light Blue D&G również mają tego samego twórcę(Tak jak i Lacoste pour Femme,przy okazji ktorych sprawdzania to wyszło).JaKi ten swiat mały...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Escada Magnetism
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
Hmm zaskoczenie jest ale z drugiej strony czyż Angel i D&G Light Blue nie są kontrowersyjnymi i w sumie dość popularnymi zapachami? Fakt różnią się od siebie bardzo ale liczbę zwolenniczek i tych co je omijają szerokim łukiem mająpodobną. Ja osobiście kocham Angela i bardzo lubię D&G Light Blue.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
a co to za zapach escady,taki malinowy? prosze o nazwe,bardzo mi sie podoba
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
A ja nie wytrzymałam i kupiłam tą nowa Escadę.. narazie w zasadzie testuje. Zapach raczej zimowy bo w moim mniemaniu poniekąd ciężki choć i troche kwiatowy. Najbardziej podoba mi sie w nich to, że z każdsa minutą zmieniają swoją nutę zapachową i po godzinie pachną zuuupełnie inaczej niż w momencie psiknięcia!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
Cóż, pop rostu chorowałam na słodkie i owocowe zapaszki, jakie oferuje Escada
![]() ![]() ![]()
![]() |
#77 |
Rozeznanie
|
![]()
Na mnie Rock in Rio pachnie właśnie dość świeżo i pieprznie...czego nie lubię...przyznam,że na począku wydawał się interesujący,ale efekty na mojej skórze są nie do przyjęcia...
Zastanawia mnie fakt kiedy jakaś Escada pojawi się na mojej półce ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#78 |
Konto usunięte
|
ESCADA Pacific Paradise
Pani w Douglasie "uraczyła" mnie tym zapachem. Bardzo mi sie spodobał. Czy któraś z Was ma je może? Ciekawa jestem jak sie zachowują w ciągu dnia. Zaledwie 2 oceny na kwc niewiele mi mówią (co gorsze - nie są zbyt przychylne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Dot.: ESCADA Pacific Paradise
Najlepiej sprawdź na sobie, bo zapach ma się Tobie podobać i to Ty masz się dobrze w nim czuć.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Konto usunięte
|
Rzeczywiscie - niemal kazdy kosmety to b. subiektywna sprawa, ale zawsze potrzeba jakiegos potwierdzenia własnego przekonania. Taka ludzka natura
![]() szczególnie jeśli mam zaszalec za 137 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Orendo
![]() Jeżeli już masz się kogośradzić to zapytaj swojego TŻ, rodzinę, najbliższych przyjaciół, w końcu to oni "wąchają" Cię na codzień i ich ewentualnie zapach może męczyć. Ja na Twoim miejscu bym nie pytała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Konto usunięte
|
beliczek moze rację masz. Jedyną osobą, która czuć go będzie od świtu do zmierzchu będę ja. O ile jednak przyjemniejsza jest świadomość, że "mój zapach" nie bedzie wywoływał mdłości w otoczeniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
Pacific Paradise to już trzecie perfumy Escady o bardzo podobnym do siebie ( a może nawet identycznym?) zapachu, które zmieniają z roku na rok opakowanie i nazwę. Dwa lata temu był to Island Kiss, w zeszłym roku Rock'n'Rio, w tym roku Pacific Paradise. Ja zakochałam się już w pierwszej edycji, czyli Island Kiss i w tym roku z pewnoscią kupię Pacific Paradise. Super swieży, radosny zapach na wiosnę i lato, który ciągle jeszcze mi się nie znudził.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Killing me softly
|
Wyjątkowo nie podszedł mi ten zapach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Rozeznanie
|
![]()
Testowałam je ostatnio...jestem dość pobłażliwa i uległa w stosunku do nowości Escady
![]() ![]()
Edytowane przez Meriamon Czas edycji: 2006-02-19 o 11:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Konto usunięte
|
Stabilo, Lukrecjo, Meriamon nawet nie wiecie jak mnie te odpowiedzi ucieszyły! Niezależnie od treści - subiektywne odczucia + rzeczowe uwagi.
Też mam wrażenie jego "wiosenności", właśnie tego mi teraz potrzeba. Nie lubie jakiś ekstremalnie oryginalnych zapachów - ten wydaje mi sie właśnie świeży, acz stonowany i niespecjalnie narzucający się. Ciekawa jestem jednak czy ta jego owocowośc w pewnym momencie nie przemienia się w taką mydlaną. Wiem, że na sobie powinnam to sprawdzić, ale kiedy mam na sobie jakis zapach przychodzi moment, że przestaję go czuć - taka ułomnośc moja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
Island Kiss zmienia z upływem czasu nutke zapachowa, jednak nie jest to tak jak piszesz zapach mydlany, nużący, lecz w dalszym ciągu przyjemny i swieży. Ufaj Orendo swojemu nosowi - jeszcze nie wynaleziono zapachu, który by spodobał sie wszystkim. Pacific Paradise z pewnościa tez będzie miał swoich przeciwników, ale na szczęscie jest zapachem łagodnym i pewnie im nie przeszkadzał (czego nie można np. powiedzieć o Chanell No 5, których mimo ich światowej sławy nie potrafie strawić,a przebywając w towarzystwie osoby nimi spryskanymi dosłownie się duszę i chcę uciekać).
Pozdrawiam i miłego psikania życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Wąchałam je dzisiaj i spodobały mi się
![]() Ogólnie lubię te slodziaki Escady, a ta sezonówka jest, jak już zauważyły dziewczyny, bardzo podobna do poprzednich, aczkolwiek nie identyczna ![]() ![]() Ogólnie spoko, ale nie zachwyciły mnie na tyle, aby je sobie kupić. Najmniej podobają mi się z trzech sezonówek, które dotychczas wąchałam (Island Kiss, Rockin' Rio, którą mam i Pacific Paradise ![]()
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
Moja kumpela miała Island Kiss i bardzo jej do gustu przypadły, długotrwałe jak dla niej. Pacific paradise tez sa ładne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
a czy któraś z was by mi jej odstąpiła(wymiana)??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:16.