|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: jak najbardziej "ruda" farba do w³osów
Cytat:
![]() nieee ja mam krotkie i ciagle obcinam, to moze dlatego... ale uzywam odzywek, maseczek, mam wrecz bzika na tym pkcie... ![]()
![]() |
#272 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 578
|
A wiêc jak ju¿ zafarbujê w³oski to tak¿e zaopatrzê siê w od¿ywki.
Nie martwcie siê ³ysolki:P Nied³ugo bêdziecie mia³y o jednego takiego wiêcej ![]() Evelyn23 wiem, ¿e ju¿ o Redicalu pisa³a¶. Pozwolê sobie jednak zapytaæ jak to dok³adnie wygl±da albo jakby¶ mog³a to wy¶lij link z tym produktem. Kupi³abym go. Bardzo chcê mieæ z powrotem d³ugie w³oski. S± cienkie, ale i tak chcê aby by³y d³ugie. Ostatnio podciê³am troszeczkê, ale chyba jednak za du¿o. Skoñczê z tym podcinaniem w³osów, bêdê tylko ¶cina³a grzywkê. Aha i jeszcze dok±d ju¿ masz w³oski evelyn23? trivial kupi³am sobie Nivea baby- szampon, ale niestety nie ma poprawy co do tych drobinek w g³owie. £upie¿ to to nie jest bo by raczej swêdzia³o, a poza tym u¿y³am Nizoralu 8 dni pod rz±d i nie by³o zmian. Ten Nivea u¿ywam od tygodnia, wiêc zobaczê co bêdzie po zu¿yciu ca³ej buteleczki. Ale raczej gdyby co¶ mia³o siê dziaæ (poprawa) to chyba ju¿ bym to zauwa¿y³a. Mówi³am mamie o tym problemie i zaproponowa³a wizytê u dermatologa. Ja jednak nie chcê i¶æ, bo ludzie tam chodz± z prawdziwymi problemami, a nie takimi g³upotkami. Chcia³abym jednak co¶ na to zaradziæ, bo mo¿e i nie jest to widoczne dla innych, ale dla mnie jest niekomfortowe. |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 202
|
red_chameleon ja przeczyta³am o radicalu na jakim¶ w±tku o zapuszczaniu w³osów i znalaz³am opis produktu na KWC podam ci link:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...ost-wlosow.htm jak w po³owie stycznia obciê³am w³osy to mia³am jako¶ tak do ramion ( to znaczy w³oski dotyka³y delikatnie koñcówkami ramion) a teraz mam tak do obojczyka czyli jako¶ 4-5cm na 2 miesi±ce czyli jest dobrze ale dopiero od jaki¶ 2tyg u¿ywam radicalu i naprawdê dzia³a ![]()
#274 |
Rozeznanie
|
Evelyn23 bardzo Ci dziêkujê
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
Kurcze ja bym chcia³a taki meega rudy
![]() A wiecie mo¿e co¶ o farbie z "JOANNY" kiedy¶ farbowa³am z tego i mia³am dobry, ³adny kolorek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Rozeznanie
|
Trivial co¶ wie i na pewno Ci powie
![]() ![]() ![]()
#277 |
Rozeznanie
|
wiem tyle, ¿e mam tê farbê w szafce ("Jesienny li¶æ" Joanny) i czekam na u¿ycie
![]()
#278 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 20 500
|
no wiêc, koszmar z tymi w³osami....wrrrr... na³o¿y³am ruda venitê i piêknie zadzia³a³a na w³osy przy skórze, tak do po³owy d³ugo¶ci, za to zniszczone i rozja¶nione koñcówki s±... jasno¿ó³te, takie bursztynowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
kaguya to widzê ¿e nie ciekawie wygl±da sprawa z twoimi w³osami
![]() ![]()
#280 |
Konto usuniête
|
w sumie to góra jest piêknie ciemnoruda, ale koñce... bbbrrrr... ale nie moge teraz znowu u¿yæ farby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Rozeznanie
|
kaguya kurcze nie mogê Ci pomóc. Tak to jest jak siê nak³ada najpierw jedno, potem drugie. A od czego masz te zniszczone koñcówki? Od farbowania?
Dziewczyny jak wy pielêgnujecie w³oski rude farbowane? Wolê byæ dobrze przygotowana ![]() Ja nie wyrabiam z tymi elektryzuj±cymi siê w³osami. Jutro idê po w³os w p³ynie z Ziaji albo co¶ podobnego. ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Mo¿ecie podaæ konkretne preparaty, które s³u¿± wam po farbowaniu? Bêdê wdziêczna ![]()
#282 |
Raczkowanie
|
ja szczerze to jako¶ przesadnie nie pielengnuje w³osów ( nie mówie ¿e wogóle tego nie robie ale bez przesady) na ogó³ to stosuje raz w tyg. wax i maseczkê z nafty do w³osów z witaminami , olejku rycynowego i ¿ó³tka jajka
![]() ![]() Ja jestem blondynk± i nie muszê rozja¶niaæ w³osów ¿eby mi chwyci³ rudy ![]() ![]()
#283 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
W³a¶nie zrobi³am sobie ta "jesienny li¶æ z JOANNY"
Wogule mi nie wyszedl taki rudy jaki chcia³am, wyszedl za ciemny ;/ To pewnie dlatego bo mam w³osy br±zowe ; / |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Przyczajenie
|
![]()
kobietki mam taki kolor foto 1
chce taki foto 2 ja pomimo czytania waszych wypowiedzi w doborze odpowiedniej farby jestem zielona dlatego po cichu licze na Was. Owszem je¿eli chodzi o brazy to mog³abym siê wypowiedzieæ, ale przy odcieniu rudym mam zero do¶wiadczenia. Wiêc... co mam na³o¿yæ po rozja¶niaczu ¿eby otrzymaæ taki kolor.? ![]()
#285 |
Przyczajenie
|
odwrotnie haha foto 1 i foto 2
![]()
#286 |
Zakorzenienie
|
kita Ty masz czarne w³oski, obawiam sie, ze bez dekoloryzowania albo rozja¶niania sie nie obejdzie.....
owszem Ferie L'oreala rozja¶niaj± i mozna farbowac nimi ciemne w³osy, ale chyba nie tak ciemne...poza tym, te czarne to farbowane, prawda?? radzi³abym udac sie z takim zabiegiem do fryzjera, zeby Ci nie wysz³a katastrofa na g³owie.. ![]() ![]()
#287 |
Wtajemniczenie
|
roux666 to Ty w avatarze?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
ja
![]() Meadow, niestety to zdjecie bylo zrobione w okresie kiedy jeszcze szuka³am idealnej farby...wiec pojêcia nie mam, co to by³o..aczkolwiek mam pewne przypuszczenia ![]() kilka razy farbowa³am w³osy farbami ze sklepu fryzjerskiego, firma nazywa sie Lecher i ....to jest toner, nie regularna farba. Nim z reguly farbuje sie pojedyncze pasemka, dlatego tez jest bardzo nietrwa³y...u mnie po nieca³ych 2 tygodniach w³osy przestawa³y byc takie....ra¿±ce.. mysle ze to mog³o byc to, bo gdyby to byla regularna farba pewnie bym przy niej zosta³a dalej bo kolor fajny ale meczy³ mnie kolor siana zaraz po 2 tygodniach... aaaa dziewczyny ostatnio spotka³am dziewczyne, która miala piekne rude w³oski, zagada³am j± i spyta³am CZYM farbowa³a... jej fryzjerka miesza³a mied¼ z blondem i wychodzi³y sliczne rude, takie mocne, jasne nie jakies ciemne, podobne do br±zów, ale...jednoczesnie wyglada³y naturalnie. Moze to tez jest jakies wyjscie... ![]()
#289 |
Rozeznanie
|
Reju123 przykro mi ze tak Ci wyszlo ale powiem Wam ¿e ogólnie te farby z Joanny wychodza nieciekawie takie bez wyrazu.U¿y³am p³omienna iskrê i efekt niezadowalaj±cy ![]() ![]() kaguya w ramach od¶wie¿enia koloru rownie¿ u¿y³am Vinity-papryki i efekt nawet nawet ![]() ![]() ja po Venicie u¿ywa³am chemicznych farb i nic sie nie dzia³o wiec chyba mo¿esz farbowac,zreszta chyba co¶ musisz zrobic skoro nie podoba Ci siê to co masz teraz na g³ówce ![]() ![]()
![]() |
#290 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czêsto na pocz±tku farby s± ciemniejsze ni¿ na opakowaniu, zw³aszcza te tañsze ![]()
![]() |
#291 |
Raczkowanie
|
Reju123 nie martw siê po kilku myciach kolor siê wyp³uka
![]()
#292 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
teraz wyprobowujê jak±¶ rosyjsk± farbê, zobaczymy, co bêdzie, na razie siedzê i czekam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 489
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Wtajemniczenie
|
wiem ¿e wychodz± mi jakskrawe w³osy jak rozja¶niê czarne, ale pomog³yby¶cie mi uzyskaæ taki kolor? bo nie dokonca jestem pewna jak to zrobiæ
![]() kaguya jak bedziesz juz w stanie to napisz mi jak z tej farby wyszedl kolorek bo fajny ![]() Edytowane przez Meadow Czas edycji: 2010-03-05 o 17:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
dziewczyny ja w³a¶nie siedzê z szamponem koloryzuj±cym na g³owie firmy delia
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...loryzujacy.htm ciekawa jestem jak wyjdzie mam jutro imprezê i chcia³am na jeden wieczór mieæ od¶wie¿ony kolor ![]() ![]()
#296 |
Rozeznanie
|
Evelyn23 koniecznie napisz czy co¶ w ogóle chwyci³o
![]() ![]() roux666 w³a¶nie ju¿ wcze¶niej chcia³am zaznaczyæ, ¿e na avatarku widnieje ¶wietny kolorek ![]() ![]() kaguya Ty tak¿e koniecznie napisz jak tam w³oski po tej rosyjskiej farbie! ![]() Ja dzisiaj kupi³am sobie w³os w p³ynie, ale chyba zrobi³am g³upotê, bo kupi³am do w³osów normalnych lub suchych (a ja mam przet³uszczaj±ce siê). Chyba my¶la³am w tym momencie o skórze g³owy (¿e sucha)!:/
#297 |
Rozeznanie
|
kaguya tez jestem ciekawa efektu bo kolorek farby cudny
![]() ![]() ![]() Evelyn23 a jakim kolorkiem robi³as rudym czy miedzia? ja wypróbowa³am rudy ale wiem ¿e odpada bo kolorek nie dla mnie.. ![]() ![]()
#298 |
Raczkowanie
|
dobra dziewczyny wyszed³ mi miej wiêcej taki kolorek. k³ad³am sobie ,, rudy-2,,
![]()
#299 |
Rozeznanie
|
Ale fajny! Taki chcia³abym mieæ
![]() ![]()
#300 |
Raczkowanie
|
trivial hehe dziêkuje naprawdê mnie ucieszy³a twoja reakcja na moje w³osy
![]() ![]()
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:01.