Jak najbardziej "ruda" farba do w³osów. - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-04-23, 13:50   #4681
madziula199090909090
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 308
Dot.: Jak najbardziej "ruda" farba do w³osów.

Hej dziewczyny. Od dawna postanowilam byc ruda. Ale zawsze jestem nie zadowolona. Chcia³abym miec intensywnie miedziane w³osy. Kupi³am sobie farbê Artego 8.44 i utleniacz te¿ artego. Teraz mam taki kolor: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...c1cf5a8a8.html. Naturalne w³osy mam ¶redni br±z (5 chyba, tak fryzjerka mówi³a mi kiedy¶). Doradzono mi w hurtowni bym u¿y³a wodê 9%. Czy dobrze zrobi³am? Wiem, ¿e muszê zacz±æ farbowaæ od odrostu tylko nie wiem po ilu minutach zafarbowaæ resztê? Wiem, ¿e farbê trzymaæ ok 30 do 40 minut na w³osach. I chcia³abym siê dowiedzieæ czy ta farba jest dobra? Jak szybko siê sp³ukuje? Bo chcia³abym pokrywaæ potem tylko odrost a ca³o¶æ tak co 3 miesi±ce. Przepraszam za ten monolog, ale nie chcê potem p³akaæ, a w samodzielnym farbowaniu jestem nie do¶wiadczona.

Edytowane przez madziula199090909090
Czas edycji: 2011-04-26 o 14:40
madziula199090909090 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-23, 14:35   #4682
Czerwienna
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 29

Witajcie dziewczyny. Farbowa³am w³osy do tej pory farb± Welli, Koleston, ale chcia³abym siê przerzuciæ na Vitalitys albo Majirel. Zainteresowa³ mnie kolor z palety Majirel 7,43. Czy która¶ mog³aby mi powiedzieæ czy kolor wychodzi tak jak na palecie? nie wychodzi zbyt pomarañczowy? Ostatnie pytanie to takie czy mogê u¿yæ do tej farby obojêtnie jaki oksydant czy musi byæ specjalny z Loreala?
Czerwienna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-23, 17:30   #4683
Moni@
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 093

Cytat:
Napisane przez Melina Poka¿ wiadomo¶æ
Bardzo mi siê podoba ten kolor, dobrze pamiêta³am, ¿e by³ ³adny ¦miem twierdziæ (o ile dobrze rozumiem Twoje upodobania do z³otek i delikatnych rudo¶ci), ¿e z czasem jak siê bêdzie wyp³ukiwa³ to jeszcze zyska na urodzie
Bardzo dziekuje , pisa³am kilka dni temu odpowiedz na Twoj i Kathy post ale wcielo go, nie ma nawet postu Kathy a pisa³a ze zapisuje sobie moj kolor bo sie jej podoba..
Co oni na tym wizazu wyprawiaja

Edytowane przez Moni@
Czas edycji: 2011-04-23 o 17:39
Moni@ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-23, 18:37   #4684
201709121022
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 477

Cytat:
Napisane przez Moni@ Poka¿ wiadomo¶æ
Bardzo dziekuje , pisa³am kilka dni temu odpowiedz na Twoj i Kathy post ale wcielo go, nie ma nawet postu Kathy a pisa³a ze zapisuje sobie moj kolor bo sie jej podoba..
Co oni na tym wizazu wyprawiaja
Tez w³a¶nie zauwa¿y³am, ¿e co¶ nie teges. Dobrze, ¿e te¿ widzia³a¶ te posty, bo ju¿ siê ba³am, ¿e mam jakie¶ omamy. Cieszê siê, ¿e kolor Ci siê podoba, mam nadziejê, ¿e z czasem te¿ bêdziesz zadowolona
201709121022 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-24, 08:41   #4685
kathy579
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 923
GG do kathy579

Cytat:
Tez w³a¶nie zauwa¿y³am, ¿e co¶ nie teges. Dobrze, ¿e te¿ widzia³a¶ te posty, bo ju¿ siê ba³am, ¿e mam jakie¶ omamy. Cieszê siê, ¿e kolor Ci siê podoba, mam nadziejê, ¿e z czasem te¿ bêdziesz zadowolona
Wesolych swiat dziewczyny...na razie mobilnie

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska
kathy579 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-24, 13:17   #4686
Moni@
Zakorzenienie

Weso³ych ¦wiat
Stary 2011-04-24, 15:48   #4687
CherieK
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 305

Cytat:
Ja po koloryzacji juz dla nieswiadomych Artego 8,41

Zobacze jak bedzie sie wyp³ukiwa³, ale na razie ten kolor zostaje bo mi sie podoba

Ja mam identyczna sytuacje jak Marta ¯-T jasne w³osy a brwi ciemne
piekny kolor!! muszê go mieæ! zdecydowanie

8.41-JASNY MIEDZ-POPIEL BLOND czy tak nazywa sie ten kolor? wygl±da na ciemniejszy ni¿ jasny blond

Edytowane przez CherieK
Czas edycji: 2011-04-24 o 15:56 Powód: dopiska
CherieK jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-04-24, 16:02   #4688
201709121022
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez CherieK Poka¿ wiadomo¶æ

8.41-JASNY MIEDZ-POPIEL BLOND czy tak nazywa sie ten kolor? wygl±da na ciemniejszy ni¿ jasny blond
Tak, to w³a¶nie ten numer i nazwa. Pamiêtaj, ¿e to farba profesjonalna, a odcienie z palet fryzjerskich maj± inne poziomy jasno¶ci, ni¿ te, które kojarzymy intuicyjnie z potocznymi nazwami. Np. ciemny blond wiêkszo¶æ osób kojarzy jako w³osy raczej jasne, a poziom 6 z palety fryzjerskiej wcale taki jasny nie jest
Stary 2011-04-24, 18:22   #4689
Fuzukatsu
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 514

Cytat:
Tak, to w³a¶nie ten numer i nazwa. Pamiêtaj, ¿e to farba profesjonalna, a odcienie z palet fryzjerskich maj± inne poziomy jasno¶ci, ni¿ te, które kojarzymy intuicyjnie z potocznymi nazwami. Np. ciemny blond wiêkszo¶æ osób kojarzy jako w³osy raczej jasne, a poziom 6 z palety fryzjerskiej wcale taki jasny nie jest
Poziom 6 wychodzi w rzeczywisto¶ci bardziej jak jaki¶ jasny br±zik;p

Ja od dwóch tygodni mam na g³owie 746 Czerwon± Mied¼ Garniera, niestety ju¿ dosyæ wyp³owia³a, pewnie dlatego ¿e to pierwsze farbowanie tym odcieniem, i to jeszcze w³osów dziewiczych
Dorzucam foto sprzed 5ciu minut.

Teraz tak patrzê i widzê, ¿e chyba nierówno mi chwyci³o trochê.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN8310.jpg (151,3 KB, 67 za³adowañ)

Edytowane przez Fuzukatsu
Czas edycji: 2011-04-24 o 18:33
Fuzukatsu jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-24, 20:21   #4690
agusiaki
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 927

Weso³ego jajka Rudaski

Marzysz o kolorze w³osów jaki ma Ashley Simpson?? Odpowied¼ znajdziesz TUTAJ
agusiaki jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-24, 22:49   #4691
julianna-p
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 249

weso³ych

„Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel
julianna-p jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-25, 17:20   #4692
ruda parasolka
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 6

Proszê o poradê! Mam farbowane rude w³osy (Garnier 100% Color- miedziana czerwieñ).
Ta miedziana czerwieñ wychodzi na moich w³osach bardzo blado, w³a¶ciwie to wychodzi jaki jasny/¶redni rudy, do tego baaaardzo p³owy i matowy.
Do tej pory my¶la³am,¿e jest cudowny, ale ostatnio zobaczy³am swoje zdj w dziennym ¶wietle i siê za³ama³am!!!

Chcia³abym go nieco przyciemniæ i zrobiæ, ¿eby by³ bardziej intensywny, lekko br±zowy czy mahoniowy, ale broñ bo¿e, nie czerwony!
W sklepie nie widzia³am ¿adnej farby, która mog³aby daæ taki efekt, mam nadziejê,¿e mi co¶ podpowiecie.
U¿ywa³am kiedy¶ Ferii Mango i to by³a masakra- przez tydzieñ czerwono-wi¶niowe, a za 2 tyg sprane koñcówki na blond- straszneee!!!
Chocia¿ wtedy mia³am w³osy do ramion, teraz mam krótie, wiêc mo¿e by sie utrzyma³a.. nie wiem.

Zaznaczam,¿e jestem studencin± i fryzjer nie wchodzi w grê.

Za³±czam zdj z kolorem, który bym chcia³a uzyskaæ.

Liczê na was dziewczyny! pozdrawiam
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 27964.jpg (63,6 KB, 34 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg c8aad09a001c3a124cab407.jpg (40,1 KB, 54 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg Rocco-Barocco_large.jpg (27,8 KB, 26 za³adowañ)
ruda parasolka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-25, 17:50   #4693
201709121022
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez ruda parasolka Poka¿ wiadomo¶æ
Proszê o poradê! Mam farbowane rude w³osy (Garnier 100% Color- miedziana czerwieñ).
Ta miedziana czerwieñ wychodzi na moich w³osach bardzo blado, w³a¶ciwie to wychodzi jaki jasny/¶redni rudy, do tego baaaardzo p³owy i matowy.
Do tej pory my¶la³am,¿e jest cudowny, ale ostatnio zobaczy³am swoje zdj w dziennym ¶wietle i siê za³ama³am!!!

Chcia³abym go nieco przyciemniæ i zrobiæ, ¿eby by³ bardziej intensywny, lekko br±zowy czy mahoniowy, ale broñ bo¿e, nie czerwony!
W sklepie nie widzia³am ¿adnej farby, która mog³aby daæ taki efekt, mam nadziejê,¿e mi co¶ podpowiecie.
U¿ywa³am kiedy¶ Ferii Mango i to by³a masakra- przez tydzieñ czerwono-wi¶niowe, a za 2 tyg sprane koñcówki na blond- straszneee!!!
Chocia¿ wtedy mia³am w³osy do ramion, teraz mam krótie, wiêc mo¿e by sie utrzyma³a.. nie wiem.

¯eby Ci sensownie poradziæ potrzebne s± zdjêcia Twoich w³osów z obecnym kolorem. I polecam lekturê w±tku, bez przerwy kto¶ zadaje pytania jakie farby polecamy, tymczasem ci±gle polecamy te same, sprawdzone i skuteczne

Edytowane przez 201709121022
Czas edycji: 2011-04-25 o 17:53
Stary 2011-04-25, 21:26   #4694
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, tak jasny blond...jak na poziomie 8 to jest nawet ciemniejszy, mia³am z Lechera 8... i byl duzo duzo jasniejszy..
Stary 2011-04-26, 11:31   #4695
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:

7.4 Vitality's

...and I will wear him
As i do thee...

Edytowane przez kathy579
Czas edycji: 2011-04-26 o 11:38

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-26, 14:21   #4696
fredzia05
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 27

Chcê sobie zrobiæ rude w³osy, obecnie jestem szatynk±. Myslê o loreal intensywnej miedzi lub miedzianym blond, nie wiem tylko czy ta intensywna mied¼ nie jest zbyt czerwona, bo ja chcia³a bym mieæ marchewkowe w³osy.
fredzia05 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-26, 16:15   #4697
Delave
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 394

Drogie Rudzielce, od jakiego¶ czasu Was ju¿ podczytujê, mam u³o¿ony plan jak zej¶æ do rudo¶ci, lista kosmetyków, które chcê zakupiæ ju¿ jest stworzona, waham siê jednak nad farb±. Jak my¶licie, czy kolor zbli¿ony do tego zdjêcia to 7. 40 czy 7.44? Ja siê sk³aniam ku 7.40(z Vitalitys), je¶li kto¶ pomo¿e mi bêdê ogromnie wdziêczna!
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg big.118255.E0084F65-0985-4A14-AD45-7DCCE6EF4450.jpg (14,0 KB, 56 za³adowañ)
Stary 2011-04-26, 18:44   #4698
ruda parasolka
Przyczajenie

Cytat:
¯eby Ci sensownie poradziæ potrzebne s± zdjêcia Twoich w³osów z obecnym kolorem. I polecam lekturê w±tku, bez przerwy kto¶ zadaje pytania jakie farby polecamy, tymczasem ci±gle polecamy te same, sprawdzone i skuteczne
Próbowa³am etapami to przejrzeæ, ale mój komputer nie wspó³pracuje- jedna strona ³aduje siê 2 minuty,a potem i tak siê zawiesza

Wrzucam zdj mojej g³owy, ¶wie¿e- dzi¶ zrobine, 2 tyg po farbowanu.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP3915.jpg (118,3 KB, 34 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg IMGP3916.jpg (106,6 KB, 37 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg IMGP3917.jpg (113,0 KB, 34 za³adowañ)
Stary 2011-04-26, 19:29   #4699
201709121022
Konto usuniête

Cytat:
Próbowa³am etapami to przejrzeæ, ale mój komputer nie wspó³pracuje- jedna strona ³aduje siê 2 minuty,a potem i tak siê zawiesza

Wrzucam zdj mojej g³owy, ¶wie¿e- dzi¶ zrobine, 2 tyg po farbowanu.
Masz jasne w³oski, wiêc my¶lê, ¿e bez problemu uzyskasz kolor, jaki chcesz. Kathy doradza³a Ci powy¿ej chyba Vitality's 7,4, ja te¿ my¶lê, ¿e bêdzie ok choæ je¶li masz takie tendencje jak ja (mnie te¿ farby wychodz± na w³osach ja¶niej ni¿ powinny) to mo¿esz dodaæ TROSZKÊ podstawowego 7,00. Powodzenia

Edytowane przez 201709121022
Czas edycji: 2011-04-26 o 19:31

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-26, 21:18   #4700
201610111032
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 37 011

Kochane rudzielce! Dziêki wam pozna³am farbê Vitality's. Dzisiaj po raz pierwszy farbowa³am i jestem mega zadowolona. Ju¿ my¶lê by zrobiæ ma³y zapasik u Radka Ju¿ nigdy nie wrócê do farb drogeryjnych.
201610111032 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-26, 22:20   #4701
Veronic
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 398

Witam Rudzielce
ja tak¿e farbowa³am vitrality's 7,44 , wysz³o ³adnie, choæ jak zwykle u mnie dosyæ ciemno ( w s³oñcu jest natomiast piêknie)
powiem Wam tylko, ze ta farba mnie uczuli³a, strasznie mnie swêdzi³a skóry g³owy i szyja (plus wysypka na szyi) a uczuleniowcem nie jestem. Potem na d³oniach i przedramionach wyskoczy³a mi wysypka ( nie wiem czy to by³o zwi±zane z farbowaniem??)

poza tym w³osy w dobrym stanie. jak bêdê mia³a okazjê to wrzucê fotki

pozdrawiam Was Dziewczyny
Veronic jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-27, 08:25   #4702
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Napisane przez Veronic Poka¿ wiadomo¶æ
Witam Rudzielce
ja tak¿e farbowa³am vitrality's 7,44 , wysz³o ³adnie, choæ jak zwykle u mnie dosyæ ciemno ( w s³oñcu jest natomiast piêknie)
powiem Wam tylko, ze ta farba mnie uczuli³a, strasznie mnie swêdzi³a skóry g³owy i szyja (plus wysypka na szyi) a uczuleniowcem nie jestem. Potem na d³oniach i przedramionach wyskoczy³a mi wysypka ( nie wiem czy to by³o zwi±zane z farbowaniem??)

poza tym w³osy w dobrym stanie. jak bêdê mia³a okazjê to wrzucê fotki

pozdrawiam Was Dziewczyny
oj..to ci wspó³czuje, tak jak radz± produceci przed pierwszym farbowaiem trzeba zrobic test wra¿liwo¶ci poniewa¿ wszystkie farby moga uczulac.

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Napisane przez miszona Poka¿ wiadomo¶æ
Kochane rudzielce! Dziêki wam pozna³am farbê Vitality's. Dzisiaj po raz pierwszy farbowa³am i jestem mega zadowolona. Ju¿ my¶lê by zrobiæ ma³y zapasik u Radka Ju¿ nigdy nie wrócê do farb drogeryjnych.
Supre ¿e jeste¶ zadowolana - czekam na fotkê - jaki to by³ kolorek?

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Masz jasne w³oski, wiêc my¶lê, ¿e bez problemu uzyskasz kolor, jaki chcesz. Kathy doradza³a Ci powy¿ej chyba Vitality's 7,4, ja te¿ my¶lê, ¿e bêdzie ok choæ je¶li masz takie tendencje jak ja (mnie te¿ farby wychodz± na w³osach ja¶niej ni¿ powinny) to mo¿esz dodaæ TROSZKÊ podstawowego 7,00. Powodzenia
...tylko troszeczkê ok 10 ml poniewa¿ je¶li dasz wiêcej kolor bedzie bardziej br±zowy

...and I will wear him
As i do thee...

Edytowane przez kathy579
Czas edycji: 2011-04-27 o 08:23 Powód: dopis.
Stary 2011-04-27, 12:38   #4703
201610111032
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 37 011

Cytat:
Napisane przez kathy579 Poka¿ wiadomo¶æ

Supre ¿e jeste¶ zadowolana - czekam na fotkê - jaki to by³ kolorek?

W³osy farbowa³am Vitality's 7.66 p³omienna czerwieñ + emulsja utleniaj±ca 6%. Kolor by³ k³adziony na w³osy rozja¶niane Elgonem rozja¶niaczem bez amoniaku Amonia free do w³osów delikatnych + emulsja utleniaj±ca 6% Kolor nie wyszed³ a¿ tak bardzo intensywny gdy¿ trzyma³am farbê tylko jakie¶ 25 min bo ba³am siê ¿e wyjdzie za ciemny.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 100_8197.jpg (56,7 KB, 63 za³adowañ)
201610111032 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-27, 14:23   #4704
CherieK
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 305

Cytat:
faktycznie masz racje, kiedys porwa³am siê na ¶redni blond i efekt lekko mówi±c mnie zaskoczy³:P o ciemnym nie chce nawet my¶leæ

nie wiem czy chce kombinowac z farbami profesjonalnymi, chyba najpierw poczytam, zeby sie negatywnie nie zaskoczyc albo nie zrobic niczego nie tak jak trzeba

dzis wybieram siê do SP po farbe do w³osów i mysle, czy by nie wymieszac ze sob± jakiejs rudo¶ci i br±zu zeby pozbyæ siê marchewki ktora do mnie nie pasuje podobnie jak czerwien co o tym myslicie?

zupe³nie nie znam sie na farbach ale podejrzewam, ze powinnam wymieszaæ ze sob± dwa ciep³e odcienie (zimny kolor polozony na cieply zielenieje podczas sp³ukiwania - wiem z doswiadczenia). Nie wiem tylko jak wyglada oznaczenie zimnego odcienia i cieplego w numerze farby boje sie, ze dodatek "z³oty' w nazwie nie wystarczy xD

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Tak, tak jasny blond...jak na poziomie 8 to jest nawet ciemniejszy, mia³am z Lechera 8... i byl duzo duzo jasniejszy..

przepraszam za moje braki w edukacji pod tym k±tem kolorek w kazdym badz razie przepiekny

CherieK jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-27, 15:02   #4705
201709121022
Konto usuniête

Cytat:

faktycznie masz racje, kiedys porwa³am siê na ¶redni blond i efekt lekko mówi±c mnie zaskoczy³:P o ciemnym nie chce nawet my¶leæ

nie wiem czy chce kombinowac z farbami profesjonalnymi, chyba najpierw poczytam, zeby sie negatywnie nie zaskoczyc albo nie zrobic niczego nie tak jak trzeba

dzis wybieram siê do SP po farbe do w³osów i mysle, czy by nie wymieszac ze sob± jakiejs rudo¶ci i br±zu zeby pozbyæ siê marchewki ktora do mnie nie pasuje podobnie jak czerwien co o tym myslicie?

zupe³nie nie znam sie na farbach ale podejrzewam, ze powinnam wymieszaæ ze sob± dwa ciep³e odcienie (zimny kolor polozony na cieply zielenieje podczas sp³ukiwania - wiem z doswiadczenia). Nie wiem tylko jak wyglada oznaczenie zimnego odcienia i cieplego w numerze farby boje sie, ze dodatek "z³oty' w nazwie nie wystarczy xD

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

przepraszam za moje braki w edukacji pod tym k±tem kolorek w kazdym badz razie przepiekny
Kochana, moim zdaniem to, ¿e zaskoczysz siê negatywnie, jest o wiele bardzij prawdopodobne w wypadku farb drogeryjnych Farby profesjonalne s± delikatniejsze, wydajniejsze i O WIELE BARDZIEJ PRZEWIDYWALNE A ich u¿ycie jest proste. Je¶li nie chcesz ani marchewki, ani czerwono¶ci, to warto pomieszaæ rudo¶æ z kolorem podstawowym.
Stary 2011-04-27, 15:19   #4706
Czerwienna
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 29

Dziewczyny mam takie pytanie do Was. Po raz kolejny farbujê w³osy Kolestonem, po farbowaniu robiê p³ukankê octow±. Co robicie by Wasz kolor utrzyma³ siê jak najd³u¿ej? mam krótkie w³osy, codziennie je myjê, prostujê, ale nie wiem czym zminimalizowaæ wyp³ukiwanie siê farby z w³osa. Myjê w³osy praktycznie pod zimn± wod±, szamponem do w³osów farbowanych z Gliss Kura, do tego od¿ywka.
Czerwienna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-27, 15:55   #4707
ruda parasolka
Przyczajenie

No dobra, poogl±da³am sobie w internecie t± farbê, ale wola³abym tak face to face. Macie pomys³ gdzie kupiæ t± vitality's w warszawie???
Stary 2011-04-28, 10:16   #4708
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Napisane przez Czerwienna Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny mam takie pytanie do Was. Po raz kolejny farbujê w³osy Kolestonem, po farbowaniu robiê p³ukankê octow±. Co robicie by Wasz kolor utrzyma³ siê jak najd³u¿ej? mam krótkie w³osy, codziennie je myjê, prostujê, ale nie wiem czym zminimalizowaæ wyp³ukiwanie siê farby z w³osa. Myjê w³osy praktycznie pod zimn± wod±, szamponem do w³osów farbowanych z Gliss Kura, do tego od¿ywka.
Je¶li kolor bardziej siê wyp³uka stosuje szamponetki z pigmentem, w³asnie szczê¶liwie kupi³am dzisiaj 3 sztuki

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
No dobra, poogl±da³am sobie w internecie t± farbê, ale wola³abym tak face to face. Macie pomys³ gdzie kupiæ t± vitality's w warszawie???
W Warszawie raczej nie

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez miszona Poka¿ wiadomo¶æ
W³osy farbowa³am Vitality's 7.66 p³omienna czerwieñ + emulsja utleniaj±ca 6%. Kolor by³ k³adziony na w³osy rozja¶niane Elgonem rozja¶niaczem bez amoniaku Amonia free do w³osów delikatnych + emulsja utleniaj±ca 6% Kolor nie wyszed³ a¿ tak bardzo intensywny gdy¿ trzyma³am farbê tylko jakie¶ 25 min bo ba³am siê ¿e wyjdzie za ciemny.
Fajny i intensywny

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2011-04-28, 15:27   #4709
Melanchton
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 768

Gdzie¶ ju¿ wspomina³am w w±tku, ¿e farbujê siê Alcantar± i jestem bardzo zadowolona z efektu, ale niestety... mój sprzedaj±cy zwin±³ siê z Allegro i bêdzie w po³owie maja dopiero. Oczywi¶cie nie zrobi³am zapasów, a czas najwy¿szy od¶wie¿yæ kolor
W zwi±zku z tym kupi³am dzi¶ dwie tubki Majirel 7.4 i oxsydant 3%... macie jakie¿ zlote rady zanim zacznê nak³adaæ?

Edytowane przez Melanchton
Czas edycji: 2011-04-28 o 15:28 Powód: znów te literówki
Melanchton jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-28, 16:29   #4710
julianna-p
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 249

kathy farbowalam ostatnio Twoja metoda moim RB, na poczatku bylam nieco wstrzasnieta bo kolor wyszedl ciemniej i co gorsza sporo czerwono. natomiast sprytnie potraktowany waxem utracil calkowicie czerwien i ciemnosc przy pierwszym myciu. chociaz moze te ciemne to tylkow moim odczuciu bo uslyszalam tuz po farbowaniu, ze mam wlosy jak zwoje miedzi. natomiast wlosy mam w tak dobrym stanie , ze jestem w szoku. dzieki temu doszlam do genialnego wniosku, ze nastepnym razem sprobuje dodac kolor z poziomu 8 lub9 z RB jesli uda sie nabyc, a jesli nie zrobie Twoja mieszanke
ps. kupilam dzisiaj dwie odzywki z joanny, o ktorych pisalas ( po miesiacu szukania). zauwazylam tez nowosc z kallosa rozowa odzywke w piance bez splukiwania tania (jakies 8 zl) i podobno dobra, ale ma amodethiicone wiec zwatpilam czy ja chce

ps.2 agusiaki co z Twoimi wlosami??

moni@ jak sie splukuje Twoje artego?? bo masz sliczny ten kolor, a moge kupic w sobote i tez go biore pod uwage (chyba, ze sie skusze i zrobie te pasemka z lechera jak znajde kogfos do pomocy przy wyznaczaniu sekcji)

melina ogladalam Twoj album kilka dni temu, slicznie Ci w rudym , podobal mi sie ten jasny (ladnie zrobilas do niego brwi), ktory krytykowalas; ale w ciemnych tez Ci slicznie bylo

„Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel
julianna-p jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.