|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#4681 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 308
|
Dot.: Jak najbardziej "ruda" farba do w³osów.
Hej dziewczyny. Od dawna postanowilam byc ruda. Ale zawsze jestem nie zadowolona. Chcia³abym miec intensywnie miedziane w³osy. Kupi³am sobie farbê Artego 8.44 i utleniacz te¿ artego. Teraz mam taki kolor: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...c1cf5a8a8.html. Naturalne w³osy mam ¶redni br±z (5 chyba, tak fryzjerka mówi³a mi kiedy¶). Doradzono mi w hurtowni bym u¿y³a wodê 9%. Czy dobrze zrobi³am? Wiem, ¿e muszê zacz±æ farbowaæ od odrostu tylko nie wiem po ilu minutach zafarbowaæ resztê? Wiem, ¿e farbê trzymaæ ok 30 do 40 minut na w³osach. I chcia³abym siê dowiedzieæ czy ta farba jest dobra? Jak szybko siê sp³ukuje? Bo chcia³abym pokrywaæ potem tylko odrost a ca³o¶æ tak co 3 miesi±ce. Przepraszam za ten monolog, ale nie chcê potem p³akaæ, a w samodzielnym farbowaniu jestem nie do¶wiadczona.
Edytowane przez madziula199090909090 Czas edycji: 2011-04-26 o 14:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4682 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 29
|
Witajcie dziewczyny. Farbowa³am w³osy do tej pory farb± Welli, Koleston, ale chcia³abym siê przerzuciæ na Vitalitys albo Majirel. Zainteresowa³ mnie kolor z palety Majirel 7,43. Czy która¶ mog³aby mi powiedzieæ czy kolor wychodzi tak jak na palecie? nie wychodzi zbyt pomarañczowy? Ostatnie pytanie to takie czy mogê u¿yæ do tej farby obojêtnie jaki oksydant czy musi byæ specjalny z Loreala?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4683 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 093
|
Cytat:
![]() ![]() Co oni na tym wizazu wyprawiaja ![]() Edytowane przez Moni@ Czas edycji: 2011-04-23 o 17:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4684 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 477
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4685 |
Zakorzenienie
|
Wesolych swiat dziewczyny...na razie mobilnie
#4686 |
Zakorzenienie
|
Weso³ych ¦wiat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4687 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 305
|
Cytat:
![]() ![]() 8.41-JASNY MIEDZ-POPIEL BLOND czy tak nazywa sie ten kolor? ![]() ![]()
![]() Edytowane przez CherieK Czas edycji: 2011-04-24 o 15:56 Powód: dopiska |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4688 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4689 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 514
|
Cytat:
Ja od dwóch tygodni mam na g³owie 746 Czerwon± Mied¼ Garniera, niestety ju¿ dosyæ wyp³owia³a, pewnie dlatego ¿e to pierwsze farbowanie tym odcieniem, i to jeszcze w³osów dziewiczych ![]() Dorzucam foto sprzed 5ciu minut. Teraz tak patrzê i widzê, ¿e chyba nierówno mi chwyci³o trochê. Edytowane przez Fuzukatsu Czas edycji: 2011-04-24 o 18:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4690 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 927
|
Weso³ego jajka Rudaski
![]()
#4691 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 249
|
weso³ych
![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4692 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
Proszê o poradê! Mam farbowane rude w³osy (Garnier 100% Color- miedziana czerwieñ).
Ta miedziana czerwieñ wychodzi na moich w³osach bardzo blado, w³a¶ciwie to wychodzi jaki jasny/¶redni rudy, do tego baaaardzo p³owy i matowy. Do tej pory my¶la³am,¿e jest cudowny, ale ostatnio zobaczy³am swoje zdj w dziennym ¶wietle i siê za³ama³am!!! Chcia³abym go nieco przyciemniæ i zrobiæ, ¿eby by³ bardziej intensywny, lekko br±zowy czy mahoniowy, ale broñ bo¿e, nie czerwony! W sklepie nie widzia³am ¿adnej farby, która mog³aby daæ taki efekt, mam nadziejê,¿e mi co¶ podpowiecie. U¿ywa³am kiedy¶ Ferii Mango i to by³a masakra- przez tydzieñ czerwono-wi¶niowe, a za 2 tyg sprane koñcówki na blond- straszneee!!! Chocia¿ wtedy mia³am w³osy do ramion, teraz mam krótie, wiêc mo¿e by sie utrzyma³a.. nie wiem. Zaznaczam,¿e jestem studencin± i fryzjer nie wchodzi w grê. Za³±czam zdj z kolorem, który bym chcia³a uzyskaæ. Liczê na was dziewczyny! pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4693 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 201709121022 Czas edycji: 2011-04-25 o 17:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4694 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2011-04-26 o 11:38 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4696 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 27
|
Chcê sobie zrobiæ rude w³osy, obecnie jestem szatynk±. Myslê o loreal intensywnej miedzi lub miedzianym blond, nie wiem tylko czy ta intensywna mied¼ nie jest zbyt czerwona, bo ja chcia³a bym mieæ marchewkowe w³osy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4697 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 394
|
Drogie Rudzielce, od jakiego¶ czasu Was ju¿ podczytujê, mam u³o¿ony plan jak zej¶æ do rudo¶ci, lista kosmetyków, które chcê zakupiæ ju¿ jest stworzona, waham siê jednak nad farb±. Jak my¶licie, czy kolor zbli¿ony do tego zdjêcia to 7. 40 czy 7.44? Ja siê sk³aniam ku 7.40(z Vitalitys), je¶li kto¶ pomo¿e mi bêdê ogromnie wdziêczna!
#4698 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Wrzucam zdj mojej g³owy, ¶wie¿e- dzi¶ zrobine, 2 tyg po farbowanu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4699 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 201709121022 Czas edycji: 2011-04-26 o 19:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4700 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 37 011
|
Kochane rudzielce! Dziêki wam pozna³am farbê Vitality's. Dzisiaj po raz pierwszy farbowa³am i jestem mega zadowolona. Ju¿ my¶lê by zrobiæ ma³y zapasik u Radka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4701 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 398
|
Witam Rudzielce
![]() ja tak¿e farbowa³am vitrality's 7,44 , wysz³o ³adnie, choæ jak zwykle u mnie dosyæ ciemno ( w s³oñcu jest natomiast piêknie ![]() powiem Wam tylko, ze ta farba mnie uczuli³a, strasznie mnie swêdzi³a skóry g³owy i szyja (plus wysypka na szyi) ![]() poza tym w³osy w dobrym stanie. jak bêdê mia³a okazjê to wrzucê fotki ![]() pozdrawiam Was Dziewczyny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4702 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
![]()
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2011-04-27 o 08:23 Powód: dopis. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4703 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 37 011
|
W³osy farbowa³am Vitality's 7.66 p³omienna czerwieñ + emulsja utleniaj±ca 6%. Kolor by³ k³adziony na w³osy rozja¶niane Elgonem rozja¶niaczem bez amoniaku Amonia free do w³osów delikatnych + emulsja utleniaj±ca 6% Kolor nie wyszed³ a¿ tak bardzo intensywny gdy¿ trzyma³am farbê tylko jakie¶ 25 min bo ba³am siê ¿e wyjdzie za ciemny. |
![]() ![]() |
![]() |
#4704 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 305
|
![]() Cytat:
![]() ![]() nie wiem czy chce kombinowac z farbami profesjonalnymi, chyba najpierw poczytam, zeby sie negatywnie nie zaskoczyc albo nie zrobic niczego nie tak jak trzeba ![]() dzis wybieram siê do SP po farbe do w³osów i mysle, czy by nie wymieszac ze sob± jakiejs rudo¶ci i br±zu zeby pozbyæ siê marchewki ktora do mnie nie pasuje podobnie jak czerwien ![]() ![]() zupe³nie nie znam sie na farbach ale podejrzewam, ze powinnam wymieszaæ ze sob± dwa ciep³e odcienie (zimny kolor polozony na cieply zielenieje podczas sp³ukiwania - wiem z doswiadczenia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
przepraszam za moje braki w edukacji pod tym k±tem ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4705 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4706 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 29
|
Dziewczyny mam takie pytanie do Was. Po raz kolejny farbujê w³osy Kolestonem, po farbowaniu robiê p³ukankê octow±. Co robicie by Wasz kolor utrzyma³ siê jak najd³u¿ej? mam krótkie w³osy, codziennie je myjê, prostujê, ale nie wiem czym zminimalizowaæ wyp³ukiwanie siê farby z w³osa. Myjê w³osy praktycznie pod zimn± wod±, szamponem do w³osów farbowanych z Gliss Kura, do tego od¿ywka.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4707 |
Przyczajenie
|
No dobra, poogl±da³am sobie w internecie t± farbê, ale wola³abym tak face to face. Macie pomys³ gdzie kupiæ t± vitality's w warszawie???
|
![]() ![]() |
![]() |
#4708 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4709 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 768
|
Gdzie¶ ju¿ wspomina³am w w±tku, ¿e farbujê siê Alcantar± i jestem bardzo zadowolona z efektu, ale niestety... mój sprzedaj±cy zwin±³ siê z Allegro i bêdzie w po³owie maja dopiero. Oczywi¶cie nie zrobi³am zapasów, a czas najwy¿szy od¶wie¿yæ kolor
![]() W zwi±zku z tym kupi³am dzi¶ dwie tubki Majirel 7.4 i oxsydant 3%... macie jakie¿ zlote rady zanim zacznê nak³adaæ? ![]()
Edytowane przez Melanchton Czas edycji: 2011-04-28 o 15:28 Powód: znów te literówki |
![]() ![]() |
![]() |
#4710 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 249
|
kathy farbowalam ostatnio Twoja metoda moim RB
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ps. kupilam dzisiaj dwie odzywki z joanny, o ktorych pisalas ( po miesiacu szukania ![]() ![]() ![]() ps.2 agusiaki co z Twoimi wlosami?? moni@ jak sie splukuje Twoje artego?? bo masz sliczny ten kolor, a moge kupic w sobote i tez go biore pod uwage ![]() ![]() melina ogladalam Twoj album kilka dni temu ![]() ![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.