Jak najbardziej "ruda" farba do w³osów. - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2010-03-30, 20:45   #451
PanicDemonic
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 12
Dot.: jak najbardziej "ruda" farba do w³osów

Cytat:
Napisane przez gingerbabe Poka¿ wiadomo¶æ
PanicDemonic- ja te¿ u¿y³am kiedy¶ Jasnej intensywnej miedzi z Belle Color ale wysz³a mi jasna mied¼. Nak³ada³a¶ ten kolor na rudy, czy na t± wi¶nie po fryzjerce?
Po wi¶ni robi³am Bursztynem L`oreala i wysz³o do¶æ ³adnie, mo¿e gdzie¶ zdjêcie znajdê. Potem w³osów nie mia³am w ogóle, kiedy odros³y siwe rozpoczê³am garnierami podanymi wcze¶niej.

Teraz jestem chwilê po ufarbowaniu siê na t± miedzian± czerwieñ 64.6, w sumie to nie bardzo mi siê podoba, bo jest du¿o ciemniejszy, no i ma wi¶niowy po³ysk. Je¶li kto¶ chce wisienkê - polecam. Nie wychodzi jednak tak ³adnie rudy jak na bocznej czê¶ci opakowania.
PanicDemonic jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-03-31, 14:09   #452
hatte
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 356

Wecie co . Moze tak nie w temat wpadne . Ale te garniera rudosci przynajmniej jak dla mnie nie nadaja sie. Za szybko sie wyplukuja. juz po 4 myciach kolor nijaki a co tydzien w³osow farbowac nie bede . na tego p³omiennego feniksa z palett na³ozy³am Mango z Loreala . i wyszlo cos takiego. I kolor w³asciwie sie nie wyplukuje . Jak dla mnie strza³ w dziesiatke .
Co nie znaczy , ze dalej nie bede szuka³a i kombinowa³a
pójdê po rozum do krowy
.
hatte jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-03-31, 14:44   #453
PanicDemonic
Przyczajenie

Zdjêcie moich w³osów dzisiaj, po wczorajszym farbowaniu Garnier Color Naturals - 6.46 Czerwieñ miedziana. W rzeczywisto¶ci jest odrobinê ciemniejsza i bardziej nasycona, z ³adnym po³yskiem. W pó³cieniu wygl±da zupe³nie br±zowo.
http://img140.imageshack.us/img140/2131/img7787m.jpg

Hatte -przyznam Ci racjê. Bardzo szybko staj± siê md³e i trac± ¿ywy kolor.
PanicDemonic jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-03-31, 18:07   #454
gingerbabe
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 150
Smile Dot.: jak najbardziej "ruda" farba do w³osów

Cytat:
Napisane przez hatte Poka¿ wiadomo¶æ
Wecie co . Moze tak nie w temat wpadne . Ale te garniera rudosci przynajmniej jak dla mnie nie nadaja sie. Za szybko sie wyplukuja. juz po 4 myciach kolor nijaki a co tydzien w³osow farbowac nie bede . na tego p³omiennego feniksa z palett na³ozy³am Mango z Loreala . i wyszlo cos takiego. I kolor w³asciwie sie nie wyplukuje . Jak dla mnie strza³ w dziesiatke .
Co nie znaczy , ze dalej nie bede szuka³a i kombinowa³a
pójdê po rozum do krowy
.
po 4 myciach? no nie wiem ja nak³adam garniera na rozja¶nione w³osy i fakt zmywa sie cholerstwo ale przez 1,5 tyg kolor jest ¶wietny.
Myjê w³osy codziennie wiêc nie jest tak ¼le. Farbujê tak co miesi±c i po 2 tyg po ufarbowaniu nak³adam szponetke Delii i starcza mi do nastêpnego farbowania.
Ka¿da z nas ma inne w³osy i kolor inaczej siê trzyma ;-)
Ale kolor wyszed³ Ci cudny
pozdrawiam
gingerbabe jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-03-31, 19:13   #455
Evelyn23
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 202

hatte masz cudny kolorek i te d³ugie w³oski nic tylko zazdro¶ciæ
Stary 2010-03-31, 19:26   #456
hatte
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 356

Cytat:
po 4 myciach? no nie wiem ja nak³adam garniera na rozja¶nione w³osy i fakt zmywa sie cholerstwo ale przez 1,5 tyg kolor jest ¶wietny.
Myjê w³osy codziennie wiêc nie jest tak ¼le. Farbujê tak co miesi±c i po 2 tyg po ufarbowaniu nak³adam szponetke Delii i starcza mi do nastêpnego farbowania.
Ka¿da z nas ma inne w³osy i kolor inaczej siê trzyma ;-)
Ale kolor wyszed³ Ci cudny
pozdrawiam
Niestety mam w³osy strasznie zniszczone wiec kolor zchodzi mi szybciej co idzie za tym czeste farbowanie.
Ale za bardzo kocham rudosci , zeby zmieniac na inny kolor

PanicDemonic - masz piekny ten kolor ;d
Evelyn23 - dziekuje

Edytowane przez hatte
Czas edycji: 2010-03-31 o 19:28
hatte jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-03-31, 20:13   #457
PanicDemonic
Przyczajenie

Hatte - dziêki wielkie.

Gingerbabe - czy mog³aby¶ wrzuciæ jakie¶ zdjêcie z sieci tej szamponetki Delii, o której mówisz, lub napisaæ jaki to odcieñ? Zaciekawi³a mnie ta szamponetka i w sumie to sama mog³abym spróbowaæ kiedy mój kolor mi wyp³owieje ( a to na pewno nie potrwa d³ugo).

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2010-03-31, 20:19   #458
gingerbabe
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: jak najbardziej "ruda" farba do w³osów

A ja od¶wie¿y³am sobie kolor szamponetk± Delia 02 Rudy. Mia³am to zrobiæ w sobotê ale kurde nie bêdê mieæ czasu.
Wysz³a taka marchewka, choæ nie ukrywam, ¿e wola³abym aby kolor by³ intensywniejszy i mocniejszy.
Jak patrzê na wasze zdjêcia to zazdro¶æ mnie skrêca macie takie ¶liczne mocne rude w³oski
Hatte i roux666 piêkne odcienie. ¦wietnie Mango wam wychodzi Hatte nie zmieniaj koloru bo masz cudny. Ja ¿a³ujê ¿e zdradzi³am rudy z br±zem ;-) no ale nawróci³am siê ale jeszcze d³uga droga przede mn± ¿eby kolor by³ taki jak chcê.
Mnie trochê cena odstrasza, zawsze kupuje 2 opakowania a w styczniu robi³am 2 razy dekoloryzacjê wiêc mimo wszystko kolor szybko siê wyp³ukuje. Poczekam trochê niech te w³osy zaczn± lepiej ³apaæ barwnik wtedy zainwestujê w Loreala.
Nied³ugo spróbujê p³omienn± iskrê
Mo¿e poradzicie mi jakie kosmetyki do mycia czy pielêgnacji w³osów pomog³y by moim zachowaæ kolor na trochê d³u¿ej?

Edytowane przez gingerbabe
Czas edycji: 2010-03-31 o 20:23
Stary 2010-03-31, 20:27   #459
gingerbabe
Raczkowanie

PanicDemonic wrzuci³am w poprzedniej wiadomo¶ci
Stary 2010-03-31, 22:34   #460
red_chameleon
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 578

gingerbabe druga czê¶æ artyku³u dodana
hatte ³adny kolor, mam wra¿enie, ¿e widzê tam lekk± czerwieñ, ale to mo¿e byæ mój schiz (bojê siê czerwieni):P
Co s±dzicie o tym, aby kolor po farbowaniu chemicznym (jak ju¿ siê trochê spierze) poprawiaæ balsamem z henny, np. venity. Wiem, ¿e ju¿ kto¶ wspomina³ tu o tym. My¶licie, ¿e mog³oby staæ siê co¶ z³ego? Mo¿e która¶ z Was wie jaki kolor z venity jest rudy (nie czerwonawy). Kolor paprika wygl±da³ mi na odpowiedni, ale to mo¿e byæ tylko wra¿enie.
Jutro rano fryzjer i mango na g³owê. Tak sobie my¶lê, ¿eby tylko okresu w nocy nie dostaæ, bo podobno wtedy farba nie ³apie (nie wiem ile w tym prawdy).
Evelyn a jak tam u Ciebie z mango? Kiedy nak³adasz?:P
PanicDemonic bardzo ³adna fryzurka i kolorek równie¿
Stary 2010-03-31, 22:37   #461
red_chameleon
Rozeznanie

Kurczê, nie zauwa¿y³am kolejnej strony.
gingerbabe dodam jeszcze, ¿e ³adniutki masz ten kolorek. Choæ je¶li mi jutro taki wyjdzie to nie wiem jak bêdzie. Z jednej str chcê z drugiej siê bojê. No, ale co wyjdzie to wyjdzie. Trzymajcie kciuki:P.
Stary 2010-03-31, 23:08   #462
roux666
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 521
GG do roux666

Cytat:
A ja od¶wie¿y³am sobie kolor szamponetk± Delia 02 Rudy. Mia³am to zrobiæ w sobotê ale kurde nie bêdê mieæ czasu.
Wysz³a taka marchewka, choæ nie ukrywam, ¿e wola³abym aby kolor by³ intensywniejszy i mocniejszy.
Jak patrzê na wasze zdjêcia to zazdro¶æ mnie skrêca macie takie ¶liczne mocne rude w³oski
Hatte i roux666 piêkne odcienie. ¦wietnie Mango wam wychodzi Hatte nie zmieniaj koloru bo masz cudny. Ja ¿a³ujê ¿e zdradzi³am rudy z br±zem ;-) no ale nawróci³am siê ale jeszcze d³uga droga przede mn± ¿eby kolor by³ taki jak chcê.
Mnie trochê cena odstrasza, zawsze kupuje 2 opakowania a w styczniu robi³am 2 razy dekoloryzacjê wiêc mimo wszystko kolor szybko siê wyp³ukuje. Poczekam trochê niech te w³osy zaczn± lepiej ³apaæ barwnik wtedy zainwestujê w Loreala.
Nied³ugo spróbujê p³omienn± iskrê
Mo¿e poradzicie mi jakie kosmetyki do mycia czy pielêgnacji w³osów pomog³y by moim zachowaæ kolor na trochê d³u¿ej?
wow! to dopiero jest soczysty rudyyy! no gratuluje Ci ginger!! jestem pod wra¿eniem, mnie sie taki efekt rzadko udaje uzyskac, a za kazdym razem dokladniusienko o to mi chodzi!!! wow.

btw, dzieki zaa mile slowa!
ale teraz, to ja sie ze swoim kolorem chowam, bo Twoj tak razi rudosci±, ze az mi glupio...))

nooo piekny!

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-03-31, 23:47   #463
sylvia365
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 409
GG do sylvia365

A ja od paru dni obserwowalam wasz watek z ciemnego brazu (w sumie czarne) od stycznia schodze na rudy, 2 razy malowane u fryzjera i dzis w domu lorealem mango....Zobacze w dzien jak to bedzie wygladacnarazie odcien z czerwonym widze;/
sylvia365 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-04-01, 03:42   #464
gad
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 726

mi tez wyszly czerwone, kladlam mango na braz wczoraj, juz postanowione ze za tydzien poprawiam, naloze rozjasniacz na 10 min a potem znowu mango i powinno byc dobrze

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=504842

gad jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-04-01, 07:20   #465
red_chameleon
Rozeznanie

Bo¿e, ja za 10 minut wychodzê do fryzjera przefarbowaæ siê na mango. Nie chcê czerwieni!!! Ups!
Stary 2010-04-01, 07:49   #466
Evelyn23
Raczkowanie

red_chameleon ja dzi¶ farbuje tak po pracy jak wrócê do domu o 17 to pewnie jutro dodam zdjêcia ale ju¿ nie mogê siê doczekaæ zdjêæ twoich w³osków
ja ju¿ od rana przygl±dam siê mango i nie mogê siê doczekaæ 17
Stary 2010-04-01, 10:13   #467
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez sylvia365 Poka¿ wiadomo¶æ
A ja od paru dni obserwowalam wasz watek z ciemnego brazu (w sumie czarne) od stycznia schodze na rudy, 2 razy malowane u fryzjera i dzis w domu lorealem mango....Zobacze w dzien jak to bedzie wygladacnarazie odcien z czerwonym widze;/
dawaj fotê!!

Cytat:
Napisane przez gad Poka¿ wiadomo¶æ
mi tez wyszly czerwone, kladlam mango na braz wczoraj, juz postanowione ze za tydzien poprawiam, naloze rozjasniacz na 10 min a potem znowu mango i powinno byc dobrze
ojjj nie mêcz tak w³osów!
poczekaj z 2 tygodnie, ten kolor Ci sie wyp³ucze i bedzie ³adny....
Mnie Mango zawsze wychodzi bardzo mocny i ciemny na poczatku, a zaczynam go lubic tak wlasnie po ok 2 tygodniach......nie warto tak niszczyc w³osów...

Cytat:
Napisane przez red_chameleon Poka¿ wiadomo¶æ
Bo¿e, ja za 10 minut wychodzê do fryzjera przefarbowaæ siê na mango. Nie chcê czerwieni!!! Ups!
Cytat:
Napisane przez Evelyn23 Poka¿ wiadomo¶æ
red_chameleon ja dzi¶ farbuje tak po pracy jak wrócê do domu o 17 to pewnie jutro dodam zdjêcia ale ju¿ nie mogê siê doczekaæ zdjêæ twoich w³osków
ja ju¿ od rana przygl±dam siê mango i nie mogê siê doczekaæ 17

trzymam kciuki dziewczyny!! )

no i czekam na Wasze efekty tu...

Stary 2010-04-01, 11:44   #468
gad
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 726

roux, ja mam wlosy silne jak rzadko u kogo, zdarzalo mi sie w domu schodzic z czarnego, rozjasniajac je trzy razy w ciagu tygodnia w domu rozjasniaczem do jasnego blondu, a wlosy nic niezniszczone, ani jeden nie wypadl ale innym osobom rzeczywiscie nie polecam takich eksperymentow, ja to juz przetestowalam ze moje wlosy zniosa WSZYSTKO..moja mam ma takie same

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=504842

gad jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-04-01, 14:02   #469
gingerbabe
Raczkowanie

Roux666 dziêki wielkie za mi³e s³owa.
Powiem Ci ,¿e gdyby Delia wyprodukowa³a tak± farbê czy nawet szampon do 28 zmyæ to bym tylko jej u¿ywa³a.
Jak która¶ z was chce spróbowaæ to szamponetkê t± kupuje w Rossmanie za 3,65 ale bywa tez w promocji za 2.99.
Niestety ale odrost pokryje tylko na jasnym blondzie ja mam ciemny blond jasny br±z odrosty i mi nie ³apie ale jak juz farba siê wyp³ukuje to fajnie od¶wie¿a kolor i to w³a¶nie ta szamponetka sprawia ¿e s± marchewkowe. A¿ mam ochotê wys³aæ maila z pro¶b± o produkcje takiej farby do firmy Delia choæ pewnie i tak nikt by tego nie przeczyta³.
Pomarzyæ mo¿na
Delia ma w ofercie farbê miedziane z³oto tylko, ¿e na obrazku to cholera wie czy to mied¼ czy bordo a znale¼æ te farby jest ciê¿ko w rossmanie s± tylko blondy i czernie

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez red_chameleon Poka¿ wiadomo¶æ
Kurczê, nie zauwa¿y³am kolejnej strony.
gingerbabe dodam jeszcze, ¿e ³adniutki masz ten kolorek. Choæ je¶li mi jutro taki wyjdzie to nie wiem jak bêdzie. Z jednej str chcê z drugiej siê bojê. No, ale co wyjdzie to wyjdzie. Trzymajcie kciuki:P.
Oczywi¶cie zdjêcie poproszê jak ufarbujesz w³oski

Czas edycji: 2010-04-01 o 13:02

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-01, 18:52   #470
red_chameleon
Rozeznanie

gingerbabe po jakim czasie od zafarbowania od¶wie¿asz w³osy Deli±?
Roux pocieszy³a¶ mnie tym, ¿e mango po dwóch tygodniach jest ³adny, bo mi efekt dzisiejszego farbowania ¶rednio siê podoba. Oczekiwa³am wiêkszej marchewki:P
evelyn jutro poproszê koniecznie foteczki:P Trzymam kciuki
No wiêc grzywka mi wysz³a taka ¶liczna, a reszta w³osków ju¿ jest ciemniejsza. Nie wiem dlaczego.
Wrzucam Wam wszystkie fotki. Nawet jedn± tak± na której kolor kompletnie nie przypomina rudo¶ci. I jeszcze pytanko jak Wy dodajecie ten znak wizaz na zdjêciach ¿eby nikt nie móg³ ukra¶æ zdjêæ?
Stary 2010-04-01, 19:09   #471
katminka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 48

no i super niepotrzebnie siê bala¶
katminka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-04-01, 19:27   #472
red_chameleon
Rozeznanie

Dziêki To by³o ode mnie silniejsze. Mia³am dzisiaj rano rewolucjê ¿o³±dkow± ze strachu (tak mi siê wydaje, ¿e to nerwy).
Stary 2010-04-01, 19:56   #473
PanicDemonic
Przyczajenie

red_chameleon, kolor wyszed³ Ci naprawdê bardzo ³adny

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-01, 20:12   #474
gingerbabe
Raczkowanie

red_chameleon tak oko³o 2 tyg po ufarbowaniu w³osów.
Ja myjê w³osy codziennie a w styczniu robi³am 2 razy dekoloryzacjê wiêc farba szybciej siê wyp³ukuje i nie mogê a raczej nie chcê czekaæ do nastêpnego farbowania dlatego kombinujê z deli± (ona nawet jak ju¿ siê wyp³ukuje to w³osy maj± fajny kolor.) No i ¿e tak powiem chcê ¿eby jak najwiêcej barwnika po¿ar³y moje w³osy. Liczê, ¿e za jaki¶ czas kolor bêdzie siê trzyma³ trochê d³u¿ej.
Minusem tej szamponetki jest to ¿e kiepsko siê pieni no i na moje w³osy nak³adam 2 opakowania. Plus mi³y owocowy zapach i ¿ywy kolor. Na opakowaniu jest napisane ¿eby trzymaæ szampon 20-30min ja trzymam oko³o 45-60min odrost co prawda nadal jest widoczny bo mi go nie pokrywa ale kolor wychodzi ³adny.
Niestety dekoloryzacja nie wysz³a mi równo i czubek g³owy jest trochê ja¶niejszy i wychodz± mi pasemka które farba s³abiej ³apie. Dlatego te¿ kolor wyp³ukuje siê nierównomiernie, miejscami do blondu .
Jak chcesz intensywniejszy rudy to poczekaj trochê niech Ci siê zmyje kolor i spróbuj tej Delii. Na razie nic nie rób bo fajny Ci wyszed³ kolorek pamiêtaj, ¿e kolor tu¿ po farbowaniu jest zawsze ciemniejszy dajê Ci tydzieñ i bêdzie ja¶niejszy.
pozdrawiam
ps. ale smutna minka na zdjêciach

Czas edycji: 2010-04-01 o 20:23
Stary 2010-04-01, 20:43   #475
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Red, powiem Ci ze bardzo delikatniusi Ci kolorek wyszed³...ale to bardzo dobrze! Wiesz dlaczego? Bo masz taki typ urody, gdzie taki "ciê¿ki, ra¿±cy" rudy by Ci nie pasowa³, a ten idealnie z Tob± wspó³gra....

delikatnie, rudo i kobieco....

Stary 2010-04-01, 22:09   #476
red_chameleon
Rozeznanie

PanicDemonic i Roux dziêkujê
gingerbabe dziêki, ¿e mi to z Deli± wszystko opisa³a¶. A ta mina na zdjêciach to wiesz, s³oñce mnie razi³o:P
Roux w³a¶nie od pewnej osoby s³ysza³am, ¿e "marchewka"by mi nie pasowa³a (to by³a m³oda fryzjerka). Wiêc mo¿e to dobrze, ¿e wysz³o jak wysz³o. Najwa¿niejsze, ¿e jest rudy I bardzo Ci dziêkujê, ¿e mi to u¶wiadomi³a¶. Mo¿liwe, ¿e gdyby¶ tego nie napisa³a trapi³abym siê tym, ¿e to nie taki intensywny kolor. A teraz siê cieszê:P
W ogóle przed chwilk± umy³am w³oski szamponem Color protection z nivea i na³o¿y³am odzywkê i one teraz ³adnie pachn± (takim jakby fryzjerem:P). Wiecie zaopatrzy³am siê w to co trzeba. A wy myjecie w³oski czym¶ specjalnym do ochrony koloru czy czymkolwiek?

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Dziewczyny mam pytanie- wa¿ne!
Przy nak³adaniu pewnego preparatu na g³owê zauwa¿y³am, ¿e jednak jest znaczna ró¿nica miêdzy w³osami na grzywce i z przodu g³owy, a ca³± reszt± w³osów (ty³). Z przodu jest naprawdê piêkny rudy, a ten ty³ jest ciemniejszy. Powiedzcie dlaczego tak siê sta³o. Czy to wina fryzjerki czy moich w³osów. Farbê na g³owiê mia³am mieæ jakie¶ pó³ godziny, ale trzyma³am d³u¿ej, ok. 40 min. (mo¿e mniej). Fryzjerka najpierw pokry³a w³oski przy skórze g³owy, pó¼niej wtar³a w resztê w³osów. Nie nak³ada³a farby d³u¿ej ni¿ 10 min. (wprawa). A je¶li chodzi o moje w³osy to wcze¶niej k³ad³am na nie tylko Bursztyn Castinga (ponad miesi±c temu). My¶lê, ¿e to jednak nie ma nic do rzeczy. A jak Wy s±dzicie?
Stary 2010-04-02, 09:05   #477
gingerbabe
Raczkowanie

Smile Dot.: jak najbardziej "ruda" farba do w³osów

Panic ja u¿ywam na zmianê Pantene, Elseve i Herbal Esences do w³osów farbowanych a z od¿ywek tylko Elseve dla mnie najlepsza- choæ jakby mi która¶ z wasz doradzi³a co¶ innego to bym chêtnie wypróbowa³a.
W³osy blisko okolic twarzy czyli grzywka skronie s± z natury ja¶niejsze
Na pewno mia³a¶ odrosty po bursztynie wiêc logiczne ¿e jest dysproporcja w kolorze.Czêsto siê tak zdarza bo w³osy tu¿ przy skórze inaczej ³api± kolor spowodowane jest to wy¿sz± temperatur± przy skórze g³owy. Dlatego najpierw powinno siê na³o¿yæ farbe na odrosty i w³osy przy twarzy odczekaæ i dopiero na³o¿yæ na resztê. Koñce w³osów zawsze s± ciemniejsze- nadal zwi±zek z temperatur±-dlatego na koñcach trzymamy farbê najkrócej.
Kompetencji fryzjerki nie podwa¿am, piszê to co zawsze mo¿na przeczytaæ w instrukcji na opakowaniu farb oraz to co w ró¿nych programach telewizyjnych mówi±.
Mo¿e nie potrzebnie od razu po³o¿y³a Ci farbê na ca³o¶æ w³osów, trochê mnie to zdziwi³o. Mia³a¶ widoczny odrost?
A jak wygl±da³ kolor po Bursztynie by³ równomierny? Jak nie to farba dlatego te¿ tak a nie inaczej z³apa³a
Poza tym nawet gdyby¶ mia³a naturalne w³osy to by¶ zauwa¿y³a, ¿e kolor nie jest równomierny. Ja fryzjerk± nie jestem ale zawsze fryzjerki nak³ada³y mi farbê najpierw na 20-30min na odrosty a potem na 10-15 min na resztê.
Ja jak sie farbuje to zawsze mam bardziej sprane w³osy u nasady wiêc najpierw nak³adam na 20 min na odrosty i do po³owy g³owy bo tam mi ciê¿ko farba ³apie i siê kolor najszybciej wyp³ukuje(skutki dekoloryzacji) i dopiero potem na koñce które tak szybko koloru nie trac± i s± troszkê ciemniejsze.
Nie przejmuj siê tak bardzo bardzo ³adnie wygl±dasz w tym kolorku a to najwa¿niejsze.
Przy drugim farbowaniu popro¶ ¿eby najpierw na³o¿y³ Ci farbê na odrost i te ja¶niejsze partie.
Kolor Ci siê wyrówna choæ mo¿e byæ gdzie¶ ciut inny.
Na razie ciesz siê fajnym wiosennym kolorkiem i niczym nie przejmuj.
No i nie kombinuj przypadkiem sama teraz w domu z w³osami.
masz buziaka na poprawê humoru.
Stary 2010-04-02, 11:10   #478
untouchable
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 352

red_chameleon , naturalne w³osy i te blizej skroni, czola, twarzy bardziej ³apia farbe bo sa delikatniejsze. Poza tym je¶li masz grzywke to lepiej pofarbowaæ j± na koñcu, bo tak to zawsze wyjdzie jasniej i bardziej wyraziscie. Sama mialam ten problem. Po prostu zacznij nakladac farbe od tylu, bo z przodu wlosy bardziej zlapia kolor
Stary 2010-04-02, 13:12   #479
red_chameleon
Rozeznanie

untouchable dziêkujê
gingerbabe dziêki. Super mi wszystko opisa³a¶. Owszem po bursztynie mia³am odrost lekki, ale teraz nie widzê ró¿nicy koloru w odro¶cie, a reszcie w³osów. Tylko tak jak pisa³am, grzywka jasna, reszta ciemniejsza. Wydajê mi, ¿e ten bursztyn by³ równomiernie na³o¿ony (mam cienkie w³oski), dlatego sama siê dziwie ró¿nicy koloru.
Jak bêdê farbê nak³ada³a kolejny raz (mo¿liwe, ¿e u fryzjera) to poproszê kobietê ¿eby najpierw na³o¿y³a mi na odrost, a dopiero pó¼niej na koñcu na reszcie (i masz racjê, parê razy ju¿ o tym, czyta³am).
Ja szczerze mówi±c nie wiem czy ta fryzjerka jest dobra czy nie. Wiem natomiast, ¿e po sp³ukaniu farby siedzia³am nieca³e pó³ godziny czekaj±c a¿ ona dokoñczy ¶cinaæ inn± osobê po to aby pó¼niej w ci±gu 2 minut ciachnê³a mi grzywkê i dosuszy³a w³osy (mam tak cienkie, ¿e prawie zd±¿y³y wyschn±æ w ci±gu 0,5 godz.).
Dziêkujê za mi³e s³owa co do w³osków. Obiecujê, ¿e nie bêdê kombinowaæ sama w domu.
Jestem ciekawa jak tam kolorek wyszed³ u evelyn.
Stary 2010-04-02, 14:45   #480
Evelyn23
Raczkowanie

tak jak obieca³am wrzucam zdjêcia z wczorajszego farbowania zdjêcia s± nie wyra¼ne i robione w ciemnym pomieszczeniu ale co¶ tam widaæ jutro bêdê mia³a wiêcej czasu to wrzucê co¶ lepszego ale na razie te chyba starczy. ogólnie wszystkim kolorek siê podoba mnie zreszt± te¿ i bardzo siê ciesze z efektów. w³osy w ogóle nie zniszczone miêciutki i ogólnie super jutro poproszê siostrê ¿e by mi jakie¶ lepsze fotki cyknê³a

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.