Jak najbardziej "ruda" farba do w³osów. - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2010-04-14, 19:19   #601
Agatau88
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 13 006
Dot.: jak najbardziej "ruda" farba do w³osów

Chii - wstawilabys zdjecie swoich wlosow, jakie masz obecnie? Bo ja tez mam brazowe i tez bede farbowala 7,4 lub 8,4 i zastanawiam sie czy dawac dekolor na poczatku? Na jakim poziomie masz ten braz?
Agatau88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-04-14, 19:28   #602
Mystica23
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 318

o kurcze, 4 opcje podzielisz siê t³umaczeniem troszku? jestem zielona we francuskim, ani s³ówka a potem bêdê trzyma³a tak d³ugo, ¿e wyjdê ca³a pomarañczowa
Is an act with consequences

...szczê¶liwa
Mystica23 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-04-14, 20:35   #603
Chii1986
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 326

jutro postaram siê zrobiæ fotkê moich w³osów- farbowa³am p³omienn± iskr± i wysz³y rude ale wyblak³y do takiego jasnego kasztanowego- jasn± br±z z rudym po³yskiem a w dziennym ¶wietle taki sprany rudy. Ciê¿ko okre¶liæ wiêc postaram siê wstawiæ zdjêcie.

Co do instrukcji..to jutro bedê kombinowaæ i t³umaczyæ ale szczerze to nie wiem czy co¶ z tego wyjdzie mogê dla zainteresowanych jutro wstawiæ foto instrukcji albo skan.

Wiza¿anka Nerla robi³a t± farb± ale miesza³a parê kolorów (w tym jaki¶ tycjan te¿) i trzyma³a "na oko" i wyszed³ jej ¶liczny kolor (zdjêcie w w±tku o rudych w³osach), mi poleci³a trzymaæ tyle ile przy tradycyjnych czyli 20 min odrosty 10 min reszta w³osów. Tyle ¿e to pewnie siê sprawdza przy rozja¶niaczu 6procent .

Ja mam odrosty i przy rozja¶niaczu 9procent mog³yby wyj¶æ ja¶niejsze gdybym trzyma³a je d³u¿ej ni¿ resztê w³osów, tym bardziej, ¿e baby_luv_gold w tym w±tku napisa³a "po pierwsze jak farbujesz wlosy z odrostami i chcesz rozjasnic wlosy uzywajac mocniejszej wody kladziesz mieszanke na wlosy farbowane , a dopiero potem na odrosty "

dlatego wolê trzymaæ siê instrukcji

wrzucam to co znalaz³am w necie o chantalu:

Koloryzacja trwa³a
- nale¿y wymieszaæ farbê chantal prosalon i oxydant w proporcjach 1:1 czyli do 50ml farby nale¿y dodaæ 50ml oxydantu.

rodzaje oxydantów prosalon, kiedy stosujemy:

3%- koloryzacja semi-permanentna, wzmocnienie krycia kolorów w ch³odnej tonacji, przyciemniania
6%- stosujemy do pracy na w³osach rozja¶nianych, krycie siwizny, zmiana koloru o 1-2tony
9%- zmiany koloru na ja¶niejszy o 2-3poziomy, do pierwszego koloryzowania
12%- zmiany koloru na ja¶niejszy o 3-4poziomy, pracy na superblondach

koloryzacja trwa³a 6,9,12%- 35-45min
koloryzacja ton w ton-3%- 25min

Edytowane przez Chii1986
Czas edycji: 2010-04-14 o 21:16
Chii1986 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-04-15, 13:22   #604
gingerbabe
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 150

Cytat:
Napisane przez Agidudu Poka¿ wiadomo¶æ
czekamy na fotki
Proszê Bardzo!!!!!! Nareszcie mam wolne wiêc wrzucam foto
Dwie zrobione w domu blisko okna a jedno na dworzu.
Te w domu zrobi³am przed chwil±, dopiero wysch³y mi w³osy, nie uk³ada³am ich wiêc nie zwracajcie uwagi na nie³ad na g³owie
gingerbabe jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-04-15, 18:26   #605
nataliaaa88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 587
GG do nataliaaa88

chii 45min?? nie trzymalabym tak dlugo bo raz tak zrobilam i wlosy zaczely wypadac, no way! gora 30min

wymiana:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post27112875
nataliaaa88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-04-15, 18:50   #606
Agidudu
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 201

Cytat:
Napisane przez gingerbabe Poka¿ wiadomo¶æ
Proszê Bardzo!!!!!! Nareszcie mam wolne wiêc wrzucam foto
Dwie zrobione w domu blisko okna a jedno na dworzu.
Te w domu zrobi³am przed chwil±, dopiero wysch³y mi w³osy, nie uk³ada³am ich wiêc nie zwracajcie uwagi na nie³ad na g³owie

¦wietny kolor Utwierdzi³a¶ mnie w przekonaniu co do farbowania t± iskr±
Agidudu jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-04-15, 19:14   #607
gingerbabe
Raczkowanie

Dziekujê pieknie
Czekam na Twoje foto po ufarbowaniu.
Tylko pamiêtaj nie przesad¼ z czasem

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2010-04-15, 19:18   #608
red_chameleon
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 578

Gigerbabe- piêkny kolor! Prze¶liczny!
Jejku, czyli jak bêdê farbowaæ p³omienn± iskr± to serio najpierw k³a¶æ na farbowane, a pó¼niej na odrosty? Trochê ciê¿ko, ale có¿. A po ilu minutach na³o¿yæ na odrosty?
Stary 2010-04-15, 19:22   #609
gingerbabe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez red_chameleon Poka¿ wiadomo¶æ
Gigerbabe- piêkny kolor! Prze¶liczny!
Jejku, czyli jak bêdê farbowaæ p³omienn± iskr± to serio najpierw k³a¶æ na farbowane, a pó¼niej na odrosty? Trochê ciê¿ko, ale có¿. A po ilu minutach na³o¿yæ na odrosty?

Ja k³ad³am iskrê na jaki¶ centymetrowy odrost od razu na ca³o¶æ poniewa¿ by³am sama w domu i mi siê nie chcia³o babraæ z odrostami a ze nak³ada sie ja na zwilzone wlosy to po prostu wmasowalam calosc od razu na cala glowe i mam jednolity kolor.
Ale zazwyczaj nak³adam najpierw na odrost potem na resztê w³osów(farbowanych)
Niby ta farba ma rozjasnic wlosy ale mi odrost wyszedl rowno z reszta
Stary 2010-04-15, 19:27   #610
Chii1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nataliaaa88 Poka¿ wiadomo¶æ
chii 45min?? nie trzymalabym tak dlugo bo raz tak zrobilam i wlosy zaczely wypadac, no way! gora 30min
ja trzymam zawsze 30-35min i nic mi siê z w³osami nie dzieje a wiêcej nie zamierzam

co do chantala to napisa³am do ich firmy i przes³ali mi instrukcjê po polsku wszystko ju¿ wiem ale wypróbowa³am chantal jasny tycjan i 9%oxydant na pasemku 35min a na drugim p³omienn± iskrê te¿ 9% i tyle samo czasu0- iskra wysz³a ³adniej, bardziej rudo a chantal tak kasztanowo raczej (na moich w³osach chyba ¿aden rudy ju¿ nigdy nie bêdzie rudy tylko kasztanowy:/). Wiêc chyba jednak ponownie u¿yjê iskry.

dodajê instrukcjê chantala

red chamelon ja robi³am iskr± to najpierw k³ad³am na odrosty a potem na resztê w³osów tak jak w instrukcji w opcji "farbowanie odrostów" ale fakt, wysz³y ciut ja¶niejsze od reszty wiêc chyba lepiej najpierw na³o¿yæ na w³osy omijaj±c odrosty a potem dopiero na odrosty.

Ale to ju¿ na w³asne ryzyko, przy standardowym na³o¿eniu najpierw odrosty a potem reszta nie widaæ bardzo ró¿nicy w kolorze miêdzy odrostami a reszt±, u mnie by³a widoczna minimalnie, jedynie w mocnym ¶wietle.

Sama siê teraz zastanawiam czy nie na³o¿yæ najpierw na d³ugo¶æ a potem na odrosty tym bardziej, ¿e jak zale¿y mi na rozja¶nieniu. Jak trzyma³am na pasemku 35min to lepiej mi rozja¶ni³o i chwyci³o bardziej rudo ni¿ jak ostatnio farbowa³am- najpierw odrost 15-20min i potem reszta 5-10min.

Edytowane przez Chii1986
Czas edycji: 2010-04-15 o 19:34
Stary 2010-04-15, 19:29   #611
gingerbabe
Raczkowanie

Ja to ostatnio bujam w ob³okach, wrzuci³am zdjêcie z avatara a to stare zdjêcie sprzed farbowania chcia³am wrzuciæ inne. Specjalnie wysz³am na dwór ¿eby pokazaæ jak na dworzu kolor siê prezentuje.
Ale je¶li chodzi o resztê zdjêæ to robione dzi¶ w domku bez lampy i sztucznego o¶wietlenia.
Tak to jest jak siê robi kilka rzeczy na raz.
Wybaczcie mi zakrêcona jaka¶ dzisiaj jestem
Stary 2010-04-15, 19:41   #612
Chii1986
Zakorzenienie

gingerbabe ¶liczny masz kolor po iskrze..mi wychodzi bardziej przygaszony, mniej rudy chyba to zale¿y od wyj¶ciowego koloru.. jak k³ad³am na blond albo jasny rudy to wszystkie rudo¶ci wychodzi³y ³adnie i intensywnie (co¶ jak u Ciebie i modelki na opakowaniu Iskry), odk±d raz zrobi³am br±zem niby wróci³am do rudego ale za ka¿dym razem rudy wychodzi ma³ointensywny i wymywa siê do kasztanowego:/ ale dekoloryzacji nie chcê wiêc pozostaje mi siê z tym pogodziæ;-)

ja jutro farbujê albo iskr± albo tym jasnym tycjanem sama nie wiem
Stary 2010-04-15, 19:43   #613
Agidudu
Raczkowanie

Ok a jak d³ugo trzyma³a¶ farbê?
Stary 2010-04-15, 19:57   #614
gingerbabe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agidudu Poka¿ wiadomo¶æ
Ok a jak d³ugo trzyma³a¶ farbê?
Ju¿ tam wcze¶niej pisa³am ¿e mi siê pralka popsu³a jak sz³am zmyæ farbê i przetrzyma³am do 60 min do³±czy³am zdjêcia jaki mi kolor wtedy wyszed³ spokojnie 30-35 minut mo¿esz potrzymaæ-nie d³u¿ej bo wyjdzie ciemny

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Chii1986 Poka¿ wiadomo¶æ
gingerbabe ¶liczny masz kolor po iskrze..mi wychodzi bardziej przygaszony, mniej rudy chyba to zale¿y od wyj¶ciowego koloru.. jak k³ad³am na blond albo jasny rudy to wszystkie rudo¶ci wychodzi³y ³adnie i intensywnie (co¶ jak u Ciebie i modelki na opakowaniu Iskry), odk±d raz zrobi³am br±zem niby wróci³am do rudego ale za ka¿dym razem rudy wychodzi ma³ointensywny i wymywa siê do kasztanowego:/ ale dekoloryzacji nie chcê wiêc pozostaje mi siê z tym pogodziæ;-)

ja jutro farbujê albo iskr± albo tym jasnym tycjanem sama nie wiem
Ja w styczniu zrobi³am dekoloryzacjê z br±zu. W³oski siê zniszczy³y trochê, podcie³am je i fajne mi teraz farba ³apie ale niestety nadal szybko mi siê kolor wyp³ukuje. Od dekoloryzacji farbowa³am 4 razy w³osy i chyba jeszzce w³oski nie "najad³y" siê tej farby na tyle ¿eby kolor d³u¿ej siê utrzymywa³ ale po iskrze widzê ró¿nicê kolor siê wyp³ukuje ale nie tak bardzo jak ostatnio.
Wrzuæ foto po ufarbowaniu
Stary 2010-04-15, 20:05   #615
Chii1986
Zakorzenienie

ginger, z farbowania na farbowanie kolor bêdzie siê trzyma³ d³u¿ej. Jak ja k³ad³am na blond po rozja¶niaczu to po tygodniu z rudego by³am ca³kowicie blond znowu chyba rozja¶niane albo zdekoloryzowane w³osy niby ³atwiej i intensywniej ³api± farbê ale szybko siê jej pozbywaj±.

Postaram siê wrzuciæ foto chocia¿ mój aparat jest taki kiepski, ¿e bêdzie ciê¿ko..przek³amuje kolory.

póki co net mi zwolni³ i nie mogê wrzuæ za³±czników moich "br±z" w³osów i tej polskiej instrukcji chantala :/

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-15, 20:16   #616
gingerbabe
Raczkowanie

Cytat:
ginger, z farbowania na farbowanie kolor bêdzie siê trzyma³ d³u¿ej. Jak ja k³ad³am na blond po rozja¶niaczu to po tygodniu z rudego by³am ca³kowicie blond znowu chyba rozja¶niane albo zdekoloryzowane w³osy niby ³atwiej i intensywniej ³api± farbê ale szybko siê jej pozbywaj±.

Postaram siê wrzuciæ foto chocia¿ mój aparat jest taki kiepski, ¿e bêdzie ciê¿ko..przek³amuje kolory.

póki co net mi zwolni³ i nie mogê wrzuæ za³±czników moich "br±z" w³osów i tej polskiej instrukcji chantala :/
Liczê, ¿e po kilku farbowaniach kolor bêdzie siê d³u¿ej trzymaæ bo po miesi±cu mam jasny rudy taki blond miedziany.
Mój aparat te¿ sfiksowa³, zreszt± ten w komórce te¿ jak robi³am zdjêcia to wychodzi³y mi ró¿owe w³osy. Zrób zdjêcie jutro przy normalnym ¶wietle

Edytowane przez gingerbabe
Czas edycji: 2010-04-15 o 20:17
Stary 2010-04-15, 23:52   #617
baby_luv_gold
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 139
GG do baby_luv_gold

Cytat:

farby profesjonalne roznia sie od tych sklepowych , poniewaz w salonie uzywa sie ciepla , zreszta skladowo sie roznia , nie sa az tak drastyczne dla wlosa jak te z ''pó³ki''.
Ja zwykle uzywam kolestonu i na glowie trzyma sie ta farbe 40 minut bez uzycia ciep³a, ja wyczytalam ze Prosalon trzyma sie na glowie 35-45 min Z uzyciem ciepla . Zreszta w salonie fryzjerka sprawdza postep koloryzacji .

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Intensywno¶æ koloru nie zale¿y od czasu farbowania. Koniecznie trzeba trzymaæ siê do³±czonej do opakowania instrukcji. Oczekiwany kolor uzyskuje siê w kilku etapach i nie mo¿na go przerwaæ w dowolnej chwili. Je¶li sp³ucze Pani barwnik wcze¶niej, ni¿ nale¿y, kolor mo¿e byæ matowy, nieregularnie po³o¿ony albo w ogóle niewidoczny. Za¶ przed³u¿enie zabiegu tylko bardzo zniszczy w³osy.

z pytan do fryzjerki
Stary 2010-04-16, 12:40   #618
Chii1986
Zakorzenienie

pofarbowa³am iskr± zrobi³am inaczej ni¿ ostatnio (20min odrosty i 10min reszta w³osów) i efekt jest o wiele lepszy ni¿ ostatnio. Teraz na³o¿y³am farbê najpierw na ca³e w³osy omijaj±c odrosty , zajê³o mi to 10-15min i potem od razu na³o¿y³am farbê na odrosty. Ca³o¶æ trzyma³am 30-35min i w koñcu mam rude w³osy

wprawdzie nie jest to taka mocna, intensywna mied¼ jak wychodzi³a mi po farbowaniu na kolor wyj¶ciowy blond ale na blondzie zawsze wychodz± ³adne rudo¶ci. Bior±c pod uwagê mój wyj¶ciowy kolor to jestem zadowolona

ostatnim razem przy sp³ukiwaniu iskry mia³am strasznie popl±tane, szorstkie w³osy-typowe jak po u¿yciu farby. Tera³ na³o¿y³am kalosa latte i w³osy s± miêkkie, ³atwo siê rozczesa³y.

Wrzucam fotki jednak w rzeczywisto¶ci w³osy s± bardziej miedziane a nie tak pomarañczowe

Edytowane przez Chii1986
Czas edycji: 2010-04-16 o 13:22
Stary 2010-04-16, 13:26   #619
nataliaaa88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 587
GG do nataliaaa88

nie wiem nie uzywalam profesjonalnych farb tylko wlasnie te ze sklepowej pólki, malowalam na braz-trzymalam 45min i niestety duzo wlosów stracilam, nie jestem ekspertem w sprawach farbowania wiec poslucham was.
chii genialny kolor tylko jak mozesz to pokaz jak wygladaja w swietle dziennym ;-)

wymiana:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post27112875
nataliaaa88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-16, 13:28   #620
Chii1986
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem nie uzywalam profesjonalnych farb tylko wlasnie te ze sklepowej pólki, malowalam na braz-trzymalam 45min i niestety duzo wlosów stracilam, nie jestem ekspertem w sprawach farbowania wiec poslucham was.
chii genialny kolor tylko jak mozesz to pokaz jak wygladaja w swietle dziennym ;-)
wszystkie fotki by³y robione w ¶wietle dziennym przy oknie bez lampy b³yskowej, jedynie fotka nr 3 chyba z lamp± by³a.

Edytowane przez Chii1986
Czas edycji: 2010-04-16 o 13:31
Stary 2010-04-16, 13:32   #621
Oluskka
Raczkowanie

Cytat:
pofarbowa³am iskr± zrobi³am inaczej ni¿ ostatnio (20min odrosty i 10min reszta w³osów) i efekt jest o wiele lepszy ni¿ ostatnio. Teraz na³o¿y³am farbê najpierw na ca³e w³osy omijaj±c odrosty , zajê³o mi to 10-15min i potem od razu na³o¿y³am farbê na odrosty. Ca³o¶æ trzyma³am 30-35min i w koñcu mam rude w³osy

wprawdzie nie jest to taka mocna, intensywna mied¼ jak wychodzi³a mi po farbowaniu na kolor wyj¶ciowy blond ale na blondzie zawsze wychodz± ³adne rudo¶ci. Bior±c pod uwagê mój wyj¶ciowy kolor to jestem zadowolona

ostatnim razem przy sp³ukiwaniu iskry mia³am strasznie popl±tane, szorstkie w³osy-typowe jak po u¿yciu farby. Tera³ na³o¿y³am kalosa latte i w³osy s± miêkkie, ³atwo siê rozczesa³y.

Wrzucam fotki jednak w rzeczywisto¶ci w³osy s± bardziej miedziane a nie tak pomarañczowe
jejku! piêkny kolor! ;DD
Oluskka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-04-16, 13:36   #622
DarkNoir
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 328
GG do DarkNoir

Wiecie mo¿e jako oksydant ma Garnier 100% color czerwona mied¼?

Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul

DarkNoir jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-04-16, 13:48   #623
Evelyn23
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 202

Chii1986 ¶liczny masz ten kolorek
Stary 2010-04-16, 14:00   #624
czuczenka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 369

a to moj rudy, ktory wyszedl z ciemnego brazu, poprzez dekoloryzator i polozenie farby L'oreala Excellence Creme a odcien 7.43 (blond miedziano-zlocisty )

Ju¿ Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wiza¿u

DUKAM
czuczenka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-04-16, 14:07   #625
Chii1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czuczenka Poka¿ wiadomo¶æ
a to moj rudy, ktory wyszedl z ciemnego brazu, poprzez dekoloryzator i polozenie farby L'oreala Excellence Creme a odcien 7.43 (blond miedziano-zlocisty )
super
Stary 2010-04-16, 18:21   #626
Agidudu
Raczkowanie

Chii1986 ¶liczny kolor
Jak masz to wrzuæ fotki w³osów przed farbowaniem
Stary 2010-04-16, 20:49   #627
28361a6f3ad076da1194a510c23b31d135d74533_62be2b666b6c0
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 112

Garnier 100% Color 743. Rudy straszliwie, ale szybko siê spiera, jak ka¿dy ¿ywy odcieñ. £adnie kryje i jest niedroga (jakie¶ 15 - 16 z³), polecam.
28361a6f3ad076da1194a510c23b31d135d74533_62be2b666b6c0 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-16, 23:04   #628
baby_luv_gold
Raczkowanie

GG do baby_luv_gold

Cytat:
Napisane przez czuczenka Poka¿ wiadomo¶æ

sliczny kolor !!!!!

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:

i wyszed³ idealnie scalony kolor, dla mnie idealny , brawo ze sprobowalas
Stary 2010-04-17, 06:57   #629
Chii1986
Zakorzenienie

Ciê¿ko mi znale¼æ zdjêcie, które oddaje kolor przed farbowaniem. Mia³am takie co¶ jak w za³±czniku tylko ja¶niejsze, wyblakniête- taki bardzo jasny kasztanowy, w s³oñcu rudawy.
Stary 2010-04-17, 08:18   #630
gingerbabe
Raczkowanie

Czuczenka, Chii piekne kolory
Agidudu a ty kiedy sie ufarbujesz?
pzdr
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.