|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#601 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 13 006
|
Dot.: jak najbardziej "ruda" farba do w³osów
Chii - wstawilabys zdjecie swoich wlosow, jakie masz obecnie? Bo ja tez mam brazowe i tez bede farbowala 7,4 lub 8,4 i zastanawiam sie czy dawac dekolor na poczatku? Na jakim poziomie masz ten braz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#602 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 318
|
o kurcze, 4 opcje
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#603 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 326
|
jutro postaram siê zrobiæ fotkê moich w³osów- farbowa³am p³omienn± iskr± i wysz³y rude ale wyblak³y do takiego jasnego kasztanowego- jasn± br±z z rudym po³yskiem a w dziennym ¶wietle taki sprany rudy. Ciê¿ko okre¶liæ wiêc postaram siê wstawiæ zdjêcie.
Co do instrukcji..to jutro bedê kombinowaæ i t³umaczyæ ale szczerze to nie wiem czy co¶ z tego wyjdzie ![]() Wiza¿anka Nerla robi³a t± farb± ale miesza³a parê kolorów (w tym jaki¶ tycjan te¿) i trzyma³a "na oko" i wyszed³ jej ¶liczny kolor (zdjêcie w w±tku o rudych w³osach), mi poleci³a trzymaæ tyle ile przy tradycyjnych czyli 20 min odrosty 10 min reszta w³osów. Tyle ¿e to pewnie siê sprawdza przy rozja¶niaczu 6procent . Ja mam odrosty i przy rozja¶niaczu 9procent mog³yby wyj¶æ ja¶niejsze gdybym trzyma³a je d³u¿ej ni¿ resztê w³osów, tym bardziej, ¿e baby_luv_gold w tym w±tku napisa³a "po pierwsze jak farbujesz wlosy z odrostami i chcesz rozjasnic wlosy uzywajac mocniejszej wody kladziesz mieszanke na wlosy farbowane , a dopiero potem na odrosty " dlatego wolê trzymaæ siê instrukcji ![]() wrzucam to co znalaz³am w necie o chantalu: Koloryzacja trwa³a- nale¿y wymieszaæ farbê chantal prosalon i oxydant w proporcjach 1:1 czyli do 50ml farby nale¿y dodaæ 50ml oxydantu. rodzaje oxydantów prosalon, kiedy stosujemy: 3%- koloryzacja semi-permanentna, wzmocnienie krycia kolorów w ch³odnej tonacji, przyciemniania 6%- stosujemy do pracy na w³osach rozja¶nianych, krycie siwizny, zmiana koloru o 1-2tony 9%- zmiany koloru na ja¶niejszy o 2-3poziomy, do pierwszego koloryzowania 12%- zmiany koloru na ja¶niejszy o 3-4poziomy, pracy na superblondach koloryzacja trwa³a 6,9,12%- 35-45min koloryzacja ton w ton-3%- 25min
31maj 2013 ![]() ![]() Edytowane przez Chii1986 Czas edycji: 2010-04-14 o 21:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#604 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 150
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#605 |
Zadomowienie
|
chii 45min?? nie trzymalabym tak dlugo bo raz tak zrobilam i wlosy zaczely wypadac, no way! gora 30min
#606 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 201
|
Cytat:
¦wietny kolor ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Raczkowanie
|
Dziekujê pieknie
![]() Czekam na Twoje foto po ufarbowaniu. Tylko pamiêtaj nie przesad¼ z czasem |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#608 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 578
|
Gigerbabe- piêkny kolor! Prze¶liczny!
*** Jejku, czyli jak bêdê farbowaæ p³omienn± iskr± to serio najpierw k³a¶æ na farbowane, a pó¼niej na odrosty? Trochê ciê¿ko, ale có¿. A po ilu minutach na³o¿yæ na odrosty? ![]()
#609 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja k³ad³am iskrê na jaki¶ centymetrowy odrost od razu na ca³o¶æ poniewa¿ by³am sama w domu i mi siê nie chcia³o babraæ z odrostami a ze nak³ada sie ja na zwilzone wlosy to po prostu wmasowalam calosc od razu na cala glowe i mam jednolity kolor. Ale zazwyczaj nak³adam najpierw na odrost potem na resztê w³osów(farbowanych) Niby ta farba ma rozjasnic wlosy ale mi odrost wyszedl rowno z reszta |
|
![]() ![]() |
![]() |
#610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do chantala to napisa³am do ich firmy i przes³ali mi instrukcjê po polsku ![]() dodajê instrukcjê chantala ![]() red chamelon ja robi³am iskr± to najpierw k³ad³am na odrosty a potem na resztê w³osów tak jak w instrukcji w opcji "farbowanie odrostów" ale fakt, wysz³y ciut ja¶niejsze od reszty wiêc chyba lepiej najpierw na³o¿yæ na w³osy omijaj±c odrosty a potem dopiero na odrosty. Ale to ju¿ na w³asne ryzyko, przy standardowym na³o¿eniu najpierw odrosty a potem reszta nie widaæ bardzo ró¿nicy w kolorze miêdzy odrostami a reszt±, u mnie by³a widoczna minimalnie, jedynie w mocnym ¶wietle. Sama siê teraz zastanawiam czy nie na³o¿yæ najpierw na d³ugo¶æ a potem na odrosty tym bardziej, ¿e jak zale¿y mi na rozja¶nieniu. Jak trzyma³am na pasemku 35min to lepiej mi rozja¶ni³o i chwyci³o bardziej rudo ni¿ jak ostatnio farbowa³am- najpierw odrost 15-20min i potem reszta 5-10min.
31maj 2013 ![]() ![]() Edytowane przez Chii1986 Czas edycji: 2010-04-15 o 19:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#611 |
Raczkowanie
|
Ja to ostatnio bujam w ob³okach, wrzuci³am zdjêcie z avatara a to stare zdjêcie sprzed farbowania
![]() Ale je¶li chodzi o resztê zdjêæ to robione dzi¶ w domku bez lampy i sztucznego o¶wietlenia. Tak to jest jak siê robi kilka rzeczy na raz. Wybaczcie mi zakrêcona jaka¶ dzisiaj jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#612 |
Zakorzenienie
|
gingerbabe ¶liczny masz kolor po iskrze..mi wychodzi bardziej przygaszony, mniej rudy
![]() ja jutro farbujê albo iskr± albo tym jasnym tycjanem ![]() ![]()
#613 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 201
|
Ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#614 | |
Raczkowanie
|
Ju¿ tam wcze¶niej pisa³am ¿e mi siê pralka popsu³a jak sz³am zmyæ farbê i przetrzyma³am do 60 min do³±czy³am zdjêcia jaki mi kolor wtedy wyszed³ spokojnie 30-35 minut mo¿esz potrzymaæ-nie d³u¿ej bo wyjdzie ciemny
---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
Wrzuæ foto po ufarbowaniu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#615 |
Zakorzenienie
|
ginger, z farbowania na farbowanie kolor bêdzie siê trzyma³ d³u¿ej. Jak ja k³ad³am na blond po rozja¶niaczu to po tygodniu z rudego by³am ca³kowicie blond znowu
![]() Postaram siê wrzuciæ foto chocia¿ mój aparat jest taki kiepski, ¿e bêdzie ciê¿ko..przek³amuje kolory. póki co net mi zwolni³ i nie mogê wrzuæ za³±czników moich "br±z" w³osów i tej polskiej instrukcji chantala :/
![]() |
#616 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój aparat te¿ sfiksowa³, zreszt± ten w komórce te¿ jak robi³am zdjêcia to wychodzi³y mi ró¿owe w³osy. Zrób zdjêcie jutro przy normalnym ¶wietle Edytowane przez gingerbabe Czas edycji: 2010-04-15 o 20:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#617 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
farby profesjonalne roznia sie od tych sklepowych , poniewaz w salonie uzywa sie ciepla , zreszta skladowo sie roznia , nie sa az tak drastyczne dla wlosa jak te z ''pó³ki''. Ja zwykle uzywam kolestonu i na glowie trzyma sie ta farbe 40 minut bez uzycia ciep³a, ja wyczytalam ze Prosalon trzyma sie na glowie 35-45 min Z uzyciem ciepla . Zreszta w salonie fryzjerka sprawdza postep koloryzacji . ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Intensywno¶æ koloru nie zale¿y od czasu farbowania. Koniecznie trzeba trzymaæ siê do³±czonej do opakowania instrukcji. Oczekiwany kolor uzyskuje siê w kilku etapach i nie mo¿na go przerwaæ w dowolnej chwili. Je¶li sp³ucze Pani barwnik wcze¶niej, ni¿ nale¿y, kolor mo¿e byæ matowy, nieregularnie po³o¿ony albo w ogóle niewidoczny. Za¶ przed³u¿enie zabiegu tylko bardzo zniszczy w³osy. z pytan do fryzjerki
![]() ![]() |
![]() |
#618 |
Zakorzenienie
|
pofarbowa³am iskr±
![]() ![]() wprawdzie nie jest to taka mocna, intensywna mied¼ jak wychodzi³a mi po farbowaniu na kolor wyj¶ciowy blond ale na blondzie zawsze wychodz± ³adne rudo¶ci. Bior±c pod uwagê mój wyj¶ciowy kolor to jestem zadowolona ![]() ostatnim razem przy sp³ukiwaniu iskry mia³am strasznie popl±tane, szorstkie w³osy-typowe jak po u¿yciu farby. Tera³ na³o¿y³am kalosa latte i w³osy s± miêkkie, ³atwo siê rozczesa³y. Wrzucam fotki jednak w rzeczywisto¶ci w³osy s± bardziej miedziane a nie tak pomarañczowe
31maj 2013 ![]() ![]() Edytowane przez Chii1986 Czas edycji: 2010-04-16 o 13:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#619 |
Zadomowienie
|
nie wiem nie uzywalam profesjonalnych farb tylko wlasnie te ze sklepowej pólki, malowalam na braz-trzymalam 45min i niestety duzo wlosów stracilam, nie jestem ekspertem w sprawach farbowania wiec poslucham was.
chii genialny kolor ![]()
#620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
31maj 2013 ![]() ![]() Edytowane przez Chii1986 Czas edycji: 2010-04-16 o 13:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#621 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 139
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#622 |
Zakorzenienie
|
Wiecie mo¿e jako oksydant ma Garnier 100% color czerwona mied¼?
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamiêci legnie rok Serce mnie nie boli, rêce ci±gle zdolne do po¶wiêceñ s± Oczy trochê senne, wszystkie moje drogi wiod± w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
![]() ![]() |
![]() |
#623 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 202
|
Chii1986 ¶liczny masz ten kolorek
![]()
#624 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 369
|
a to moj rudy, ktory wyszedl z ciemnego brazu, poprzez dekoloryzator i polozenie farby L'oreala Excellence Creme a odcien 7.43 (blond miedziano-zlocisty
![]()
#625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#627 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 112
|
Garnier 100% Color 743. Rudy straszliwie, ale szybko siê spiera, jak ka¿dy ¿ywy odcieñ. £adnie kryje i jest niedroga (jakie¶ 15 - 16 z³), polecam.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#628 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
sliczny kolor !!!!! ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#629 |
Zakorzenienie
|
Ciê¿ko mi znale¼æ zdjêcie, które oddaje kolor przed farbowaniem. Mia³am takie co¶ jak w za³±czniku tylko ja¶niejsze, wyblakniête- taki bardzo jasny kasztanowy, w s³oñcu rudawy.
#630 |
Raczkowanie
|
Czuczenka, Chii piekne kolory
![]() Agidudu a ty kiedy sie ufarbujesz? pzdr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.