|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1561 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: jak najbardziej "ruda" farba do w³osów
ja w³a¶nie siedze z p³omienn± iskr± na g³owie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
7.44 to ¶redni blond intensywnie miedziany, daje moj± fotê z tym kolorkiem
![]() |
#1563 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 927
|
Cytat:
![]() ![]() To zdjêcie jest zaraz po farbowaniu czy juz wyp³ukane? Ja widzia³am ten kolor zaraz po farbowaniu i by³ mooocno ciemniejszy i czerwony. Taki czerwony br±z, je¶li moge to tak okre¶liæ.
![]() |
#1564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mniej wiêcej po farbowaniu, to zdjêcie zrobione by³o 2-3 lata temu wtedy to nie mia³am a¿ takiego problemu z wyp³ukiwaniem, wiêc odzwierciedla prawdziwy kolor p.s chyba te¿ zacznê siê smarowaæ saszetkami, jutro kupujê ![]()
![]() |
#1565 |
Rozeznanie
|
Masz na my¶li chusteczki samoopalaj±ce?
![]()
#1566 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 093
|
soColor SR-C po 12 dniowych wakacjach w pe³nym sloñcu
|
![]() ![]() |
![]() |
#1567 |
Zakorzenienie
|
agusiaki
tak, ty chyba poleca³a¶ ,,rossmanna,,
#1568 |
Rozeznanie
|
![]() Jeszcze mi siê tak ¿adna farba nie wyp³uka³a. Obstawiam, ¿e to nie s³oñce (te¿ by³am na wakacjach i wróci³am ruda), tylko woda 12% zrobi³a swoje. Zobaczymy jak u mnie bêdzie.... PS> W blondzie te¿ Ci ³adnie ![]() Kathy - tak, rossmann rz±dzi ![]()
#1569 |
Zakorzenienie
|
no no ¿ó³ty blondzik
![]()
#1570 |
Wtajemniczenie
|
u mnie trochê ta p³omienna iskra nie chwyci³a przy g³owie, taki cieplejszy blond tam jest, ale mo¿e byæ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1571 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 139
|
witam, zachcia³o mi siê ciemniej miedzi, takiej na poziomie 5.
dopiero co farbowa³em na ch³odne popielate br±zy ale zachcia³o mi siê tej miedzi no i wymiesza³em 2 odcienie joanny : p³omienna iskra oraz orzechowy br±z, na odro¶cie ok, ale na koñcówkach nic nie chwyci³o by³y nadal popielate, w³osy mam ok 7cm, czyli od odrostu do po³owy d³ugo¶ci by³y rude jak chce, nastêpnie do koñcówek popielate -.- kolejny raz, sama p³omienna iskra, nic, znów p³omienna iskra, koñcówki nadal siê rózni³y, szamponetka palette mahoñ, i w³osy mam takie ze odrosty s± takie jak chce, ciemna mied¼, taki mahoñ bardzo bardzo intensywnie miedziany, a koñcówki s±.....z³ocisty ¶redni blond, ja nie wiem czy one s± az tak przetrawione juz farbami czy moze przez ten popiel poprzednio? ma sens k³a¶æ ponownie iskry? mam pol opakowania jeszcze. jak zorbci zeby te koñcówki z³apa³y mied¼? |
![]() ![]() |
![]() |
#1572 |
Wtajemniczenie
|
ja my¶lê, ¿e to przez popiel, a nie ma takiej opcji ¿eby podci±æ w³osy?
mnie siê wydaje, ¿e je¶li po³o¿ysz t± farbê jeszcze raz to mo¿e Ci przyciemniæ te bli¿ej g³owy, ale je¶li koñcówki s± z³ociste to my¶lê, ¿e tym razem koñcówki powinny trochê rudo¶ci za³apaæ jednak¿e nie chcê ¼le radziæ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1573 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 139
|
a jakby tak po³ozyæ orzechowy br±z, w celu przyciemnienia ca³o¶ci i na to iskre
|
![]() ![]() |
![]() |
#1574 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 648
|
Cytat:
Dziewczyny - Kathy i Agusiaki - bardzo wam dziêkujê za pomoc ![]() Jak ogl±da³am paletê Majirel to 7.44 i 7.43 s± bardzo podobne, nie czerwone, ale baaardzo miedziane. Natomiast 7.40 to co¶ w stylu P³omiennej Iskry. Agusiaki mnie trochê nastraszy³a, ale kolor Kathy na tym zdjêciu jest super, taki naturalny. Wiêc teraz ju¿ zupe³nie zw±tpi³am ![]() Muszê siê porz±dnie zastanowiæ. Ale jakby co to mi te¿ w³osy siê maksymalnie szybko wyp³ukuj±, wiêc najwy¿ej...
![]() |
#1575 |
Rozeznanie
|
coco - ten czerwony sie wyp³ukuje, wiêc nie ma stresu, ¿e zostanie forever
![]() ![]()
![]() |
#1576 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 10
|
[QUOTE=kathy579;22397177]gratulacje
![]() pochwal siê potem kolorkiem, ja muszê jeszcze z tydzieñ poczekaæ ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- judytkkaa1987: Cytat:
nie sa wyjarane, wypraszam sobie :P a chyba nei widzia±l¶ jak ³adne sa teraz peruki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1577 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 093
|
pod spodem mam rude , a je¿eli by siê wyp³uka³ to raczej równomiernie ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1578 | |||
Rozeznanie
|
Odpowiem hurtowo
![]() Cytat:
Ja mam bardzo gêste w³osy i podatne, wiêc jak je u³o¿ê, to tak zostaj±. Wtedy moja mama te¿ siê ¶mieje ¿e jak peruka ![]() A nie s± zniszczone i sianowate. Wiêc Judytkkkaa nie przejmuj siê ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
No w³a¶nie. Ju¿ raz mia³am 8.45, który by³ ewidentnie czerwony (5 to w koñcu czerwieñ) i wyp³uka³ mi siê w 3 mycia. Fotkê wstawiê jak w koñcu siê zdecydujê i farbê zamówiê ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
A tobie jak ta mieszanka nie wysz³a, dlaczego Ci siê nie podoba³o? ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Fajnie wygl±da - taki truskawkowy blond. Ale farba do kitu... Ja jako¶ do Matrixa zaufania nie mam. Mia³am robione ich farb± kiedy¶ w salonie ciemny blond/jasny br±z - wyp³uka³ siê do sraczkowatego. Potem raz te¿ sama robi³am Color Sync - to ju¿ w ogóle, ani kolor fajny, ani trwa³o¶æ.
I love Vintage! Edytowane przez CocoPoznan Czas edycji: 2010-10-01 o 08:39 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1579 | |
Zakorzenienie
|
A jak ten 8.43 wychodzi? Widzia³a¶ u kogo¶?
A tobie jak ta mieszanka nie wysz³a, dlaczego Ci siê nie podoba³o? CocoPoznañ Sama robi³am w³osy ostatnio tym kolorkiem+8.4, a moja znajoma fryzjerka robi³a tylko samym 8.43 - ten kolor ma w sobie ,,z³oto - czyli refleks 3,, na próbniku wychodzi piêknie ale na w³osach daje tak± po¶wiatê jak by szar±, ja ju¿ zawsze bêdê unikn±æ tego koloru (mo¿e to zale¿y te¿ od podstawy) ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- [QUOTE=judytkkaa1987;22416 502] Cytat:
na forum dzielimy siê swoimi spostrze¿eniami na temat w³osów, wiêc wyluzuj ![]()
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2010-10-01 o 10:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1580 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A to by³ Revlon czy co¶ innego? I czy ten szary odcieñ siê zmywa? Ja robi³am 8.34 Majirel wiêc jeszcze wiêcej "z³ota" i nie mia³y wcale szarego odcienia. Pewnie to fakt - zale¿y od podstawy... A samo 8.4 robi³a¶ mo¿e - jak wychodzi?
I love Vintage! Edytowane przez CocoPoznan Czas edycji: 2010-10-01 o 10:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
8.4 bardzo ³adnie wychodzi, ja robi³am 8.43 Revlonie i Majirel i nie podoba³a mi siê natomiast 8.34 w Majirel wyszed³ u mnie fajny karmelkowy, a znajoma o której wspomina³am u¿y³am 8.43 Vitalitys, wcze¶niej mia³a w³osy blond z refleksami i szczególnie na refleksach w³a¶nie wyszed³ szarawy. Nie wiem dlaczego tak siê dzieje w³a¶nie z tym kolorkiem, chyba te¿ go u¿ywa³a Julianna-p (tez co¶ pisa³a na ten temat) - ale wiesz ja jestem pewna ¿e to zale¿y od podstawy i stopnia porowato¶ci w³osa. Wiêc mo¿e wypróbuj na kosmyku. Fakt ¿e kolor na palecie jest bajeczny taki rudy ja¶niutki ![]() Dziewczyny czy która¶ z was u¿ywa³a Vitalitys bez amoniaku 7.44???, s³ysza³am ¿e wychodzi bardzo ciemno - s³ysza³am ¿e wyj±tkowo ³agodny dla w³osów.
![]() |
#1582 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To mo¿e jednak sobie odpuszczê ten 8.43 jak mówisz, ¿e 8.4 jest bardzo ³adny. Sorry Kathy, ¿e Ciê tak mêczê ![]() Czy ten 8.4 wychodzi mniej wiêcej tak:
![]() |
#1583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi siê ¿e lubimy podobne odcienie. Ty chyba Majirel planujesz ?
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2010-10-01 o 12:13 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1584 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Noooo, chyba mamy ten sam gust! Choæ mnie na rudo¶ci wziê³o niedawno. Z natury mam kasztanowe, ale zawsze jako¶ zwalcza³am to i chcia³am siê przerobiæ na "niewiadomoco" ![]() Tak, chyba zrobiê jak zwykle Majirel. Mi jako¶ L'Oreal s³u¿y dobrze, i Majirel i Richesse, a ze sklepówek Recital i Casting. Pozostaje siê w koñcu zdecydowaæ na odcieñ...
![]() |
#1585 |
Wtajemniczenie
|
wiem, ¿e nikogo to nie obchodzi, ale pokazujê efekt p³omiennej iskry na w³osach bardzo jasny popielaty blond jakby kto¶ kiedy¶ potrzebowa³
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1586 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo ³adnie ci wysz³o. Super jest ta farbka, ale u mnie odrosty pozostaj± ciemniejsze ni¿ reszta niestety, wiêc nie mogê ni± zrobiæ.... Buuu...
![]() |
#1587 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 249
|
agusiaki egzamin magisterski bo konczylam studia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() coco palety lechera nie znajdziesz w necie ![]() ![]() ![]() ![]() teraz co do majirel nie pamietam, ktory czy to 7.40 czy 7.44 nazywa sie majirouge, ale wlasnie ten kolorek dodalas jako kolor , ktory chcesz uzykac ![]() ![]() coco zauwazylas, ze farby drogeryjne w ogole nie porkywaja naturalnie rudych wlosow?? ![]() kathy-> strasznie przeplacasz za revlona ![]() ![]() ![]() vitalitys bez amoniaku podobno wychodzi jak burgund prawie ![]() revlon na poziomie 8 mi wychodzil slicznie, ale potrafil sie zmyc niestety ![]() zdjecia wstawie w tygodniu bo na razie leze sobie z goraczka w lozku wiec farbowanie odpada ![]() wczoraj znowu kupila chusteczki, tylko dzieki nim na egzaminie nie wygladalam jak zombie ![]() splukanie koloru takinna po prostu szok ![]() ![]() jesli na cos nie odpowiedzialam - piszcie, moglam czegos nie dostrzec ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1588 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 10
|
Efekt mixu z joanny. Dodam ze nie lubiê mocnego rudego i chcia³am jasny rudy blond,a wysz³o tak :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#1589 |
Wtajemniczenie
|
CocoPoznan, ja niestety bêdê musia³a rozja¶niaæ odrosty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1590 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=kathy579;22419500]A [U]j
Cytat:
![]() Ja napisa³am, ¿e pewnie Judytka ma peruke ale nie dlatego, ¿e jej w³osy wygladaj± na zniszczone czy cokolwiek w tym kierunku, tylko to mia³a byc taka ironia (niezrozumiana jak widaæ ![]() ![]() ![]() ![]() Tak¿e girls - love, peace and sex ![]() ![]() Julianna - no to GRATULEJSZYN raz jeszcze ![]() ![]() Ja pamiêtam swoj± jak przez mg³ê, a by³a zaledwie kilka lat temu. Szczerze powiem, ¿e to wiele strachu o nic. Najgorszym egzaminem w moim ¿yciu by³a nie obrona magisterki, nie matura, ani egzaminy zawodowe tylko egzamin na prawo jazdy. By³o to wieeeele lat temu, ale zdawa³am go przez..... 3 lata ![]() ![]() ![]() ![]() Ja sobie zakupi³am tego matrixa SR-C i zobaczymy jak mi sie bêdzie sp³ukiwa³ ![]() Meadow - jeszcze dodam, ¿e p³omienna istka wysz³a Ci super ![]() Judytka - jednak mieszanie sklepowych farbek nie jest do koñca przewidywalne, co?
Rudy to nie kolor w³osów, rudy to charrrrakter ![]() Marzysz o kolorze w³osów jaki ma Ashley Simpson?? Odpowied¼ znajdziesz TUTAJ Edytowane przez agusiaki Czas edycji: 2010-10-01 o 15:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.