Kosmetyki Faberlic! - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-08-23, 15:56   #301
Ducky Duck
Raczkowanie

Dot.: Kosmetyki Faberlic!

No ja też znowu mam ochotę na pomadkę nawilżającą, ale będą teraz w promocji te z serii Romantyczna Perła, więc być może się na którąś skuszę.
Stary 2007-08-23, 19:59   #302
martini.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anisa Pokaż wiadomość
ja kupilam teraz bo jest bardzo tani podklad SUBTELNY DOTYK ,podklad jest dobry ale do cery bez problemowej ,jest bardzo lekki bardzo delikatny nie tworzy maski ,uzywalam tez z seri ODMLODZENIE I PIELEGNACJA niewidzialam zbyt duzej wlasciwie roznicy we wlasciwosciach ogolnie polecam
No właśnie ja się przymierzam do zakupu tego podkładu, bo właśnie się okazało po długich poszukiwaniach, że koleżanka mojej mamy z pracy jest konsultantką. Nie wpadłam na to, żeby spytać mamy o te kosmetyki .

Trochę mnie jednak martwi ta bezproblemowość skóry o której wspominasz, bo mi jednak coś tam czasami wyskakuje (ale nie są to straszne problemy i mam zamiar zrobić z tym porządek ) (i także chcę spróbować kremu Faberlic w tym celu ). Chyba jednak spróbuję, bo podkład jest tani, więc nawet jak się okaże do niczego, to trudno.

A jak wygląda kolor? Mnie interesuje ten najjaśniejszy, porcelanowy. Nie wiesz/wiecie czy on jest rzeczywiście taki jasny i leciutko różowy?

Z tej samej serii zamierzam kupić jeszcze puder jasno różowy. Mam nadzieję, że się sprawdzi.
martini. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-24, 06:54   #303
off-wietrzka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez apolu Pokaż wiadomość
Urzywam go tylko po depilacji
hmmm, no ja też i jakoś efektów nie widzę...
off-wietrzka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-24, 17:30   #304
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez Ducky Duck Pokaż wiadomość
No ja też znowu mam ochotę na pomadkę nawilżającą, ale będą teraz w promocji te z serii Romantyczna Perła, więc być może się na którąś skuszę.
A ja jednak Brzoskwiniowej Mgiełki nie wezmę w tym miesiącu (i nst), bo skusiłam się na supertrwałą Avonu

Ale maska-odżywka do włosów musi być w mojej kosmetyczce. Na stałe
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-27, 09:09   #305
mrowkamrowka
Raczkowanie

GG do mrowkamrowka

Czarny Las - najlepszy żel pod prysznic na świecie. Nie wysusza skóry i ten zapach - inny jak wachasz w pojemniku, zmienia się jak już jest na twojej skórze i jak już wychodzisz z kapieli. SUPER! Powinni poszerzyć tę serię

Mam pytanie. W co pakujecie kosmetyki swoim klientkom? Ja zbankrutuje na tych reklamówkach. Avon ma fajne papierowe torebki. Tego w Faberlicu mi brakuje :/
mrowkamrowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-27, 15:11   #306
Anisa
BAN stały

GG do Anisa

Mrowkamrowka ja pakuje w te reklamowki w ktore sa owiniete kosmetyki jak przychodzi paczka
Anisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-28, 11:31   #307
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez Anisa Pokaż wiadomość
Mrowkamrowka ja pakuje w te reklamowki w ktore sa owiniete kosmetyki jak przychodzi paczka
Ja tak samo, a te, które zostają zużywam jako worki na śmieci

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-08-28, 15:47   #308
agusia_85
Zadomowienie

GG do agusia_85

Dostałam właśnie paczkę z zamówieniem sierpniowym. A zamówiłam sobie:
- krem do rąk ten pomarańczowy - trochę się go obawiałam, bo krem do twarzy z tej serii był "tylko ok", ale po pierwszej aplikacji jestem bardzo z niego zadowolona: dłonie są idealnie(!) gładkie, nawilżenie "może być" z przewagą na "słabe", szybko się wchłania, krótko pachnie, ale gładkość zniewalająca
- odżywkę do włosów z serii jogurtowej - na jakimś forum przeczytałam, że jest świetna, więc jestem dobrej myśli, tym bardziej że krem do rąk z tej serii baaardzo lubię
- mleczko do demakijażu A1 za 3,50
- róż do twarzy z tej promocji za 0,99 zł - jest w śmiesznym plastikowym opakowaniu, w środku maleńki różyk - wygląda to jak mały testerek. Próbowałam się trochę wymiziać tym różem, ale jakoś nie zauważyłam efektu - może mam zły pędzel

Ogólnie jestem zadowolona z paczuszki

agusia_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-28, 18:29   #309
Rosiczka_Przeżuwacz
Raczkowanie

Całkiem niedawno, bo w czerwcu odkryłam Faberlic. I jestem zachwycona
Mam póki co mam:

-lakier do paznokci z serii You Nova, odcień bodajże Holograficzny Niebieski (taaa z holograficznością to on niewiele ma wspólnego), bardzo delikatny błękit, nadający się do francuskiego manicuru, trwały, nie zostawia smug.

-żel pod prysznic "Czarny Las" chce się zjeść dobrze,że na naklejce ostrzegają,żeby nie konsumować

-i absolutny hit KERM-żEL BIOBALANS [FM-4], który ustatkował moją cerę!!! Moja tragicznie przetłuszczająca się skóra, dzięki niemu praktycznie już się nie błyszczy i jednocześnie jest świetnie nawilżona. Do tego ma rewelacyjny skład-aż 13 wyciągów z różnych roślin. Kiedy dostałam ten krem i spojrzałam na skład, byłam w szoku

Rosiczka_Przeżuwacz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-29, 13:28   #310
Ducky Duck
Raczkowanie

Rosiczka, od kiedy używasz tego kremu FM-4 ?
Pytam z ciekawości, bo ja używam go mniej więcej od października zeszłego roku i mam bardzo podobne obserwacje do Twoich. Kiedyś moja twarz świeciła się po znakomitej większości kremów ... A teraz mogę nałożyć na swoją mieszaną skórę krem odżywczy, nawilżający, czy ochronny, a skóra albo jest matowa, albo świeci się minimalnie na strefie T. Krem-żel FM-4 jest dla mnie po prostu rewelacyjny i też bardzo pozytywnie jestem zdziwiona jego składem. Żel do mycia z tej serii też jest bardzo udany, we wrześniowym zamówieniu zamówię chyba peeling z tej serii.
Stary 2007-08-29, 15:43   #311
Rosiczka_Przeżuwacz
Raczkowanie

Hmm...Pierwsze swoje zamówienie złożyłam bodajże w kwietniowym katalogu (taka pani z brązowymi włosami na okładce i chyba w coś zielonawego ubrana ), krem dostalam po długim weekendzie w maju i od razu zaczęłam stosować. Używałam przez maj (chyba po 2 tygodniach zauważyłam pierwsze efekty)i czerwiec, teraz, w wakacje na trochę przestałam (filtry itp.) a efekt nadal się utrzymuje!! Aż nie mogę uwierzyć,ze moja cera stała się teraz normalna I to wszystko za 6,90 Też myślę o dokupieniu sobie reszty serii... Ciekawi mnie też ta druga seria AntiAcne...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-29, 16:03   #312
Ducky Duck
Raczkowanie

Krem AntiAcne jest pod względem działania bardzo podobny do FM-4, to znaczy chodzi mi o efekt "codzienny", jaki nadaje skórze. Jest lekki, dobrze nawilża, reguluje wydzielanie sebum, choć powiedziałabym, że jednak bardziej skupia się na samym nawilżaniu (jestem tym zdziwiona, bo spodziewałam się typowego kremu do cery problemowej, czyli antybakteryjnego wysuszacza - a tu miłe zdziwienie). Nos trochę świeci się pod wpływem kremu (choć krem wcale nie przetłuszcza).

Krem SK-2 też jest bardzo fajny, chyba zamówię następne opakowanie we wrześniu, bo on tak fajnie otula skórę, co zdecydowanie przyda się na jesień
Stary 2007-08-29, 23:08   #313
Rosiczka_Przeżuwacz
Raczkowanie

Chyba cala tajemnica tkwi właśnie w nawilżeniu. Jak się wysuszy skórę, to ona broni sie wtedy wzmożonym wydzielaniem sebum. Tylko jak oni to zrobili,że ich kremy nawilżają,ale nie natłuszczają nawet mało który drogi krem to potrafi, tak jednocześnie nawilżyć i nie dopuścić do świecenia się skóry... i że też im sie opłaca dodawanie tylu ekstraktów... inne firmy dadzą dwa, góra trzy wyciągi roślinne, jako resztę nawalą uzupełniaczy, ulepszaczy, konserwantów, rozreklamują i żądają kupy kasy za to...

Skoro AntiAcne jest podobne do FM, to na pewno się skuszę jak tylko dorwę konsultantkę

I te dwa kremy Lekkie Nawilżenie tez są ciekawe... Normalnie zbankrutuję przez Faberlic ;D

Stary 2007-08-30, 10:01   #314
agusia_85
Zadomowienie

GG do agusia_85

Dziewczyny pomóżcie mi uaktualnić listę kosmetyków Faberlic w KWC Chodzi o to, że obecnie w różnych kategoriach znajdują się kosmetyki, których juz dawno nie ma i należałoby je przenieść do kategorii: "Zapomniane kosmetyki." W wolnych chwilach przeglądam KWC, katalogi, stronkę Faberlica, ale wielu rzeczy nie jestem pewna.

Tutaj jest link do listy produktów Faberlic:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produc...age=1&prod=392

A tutaj do wątku, w którym trzeba zgłaszać produkty, których już nie produkują, zmiany zdjęć, opisów, cen, pojemności:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=60624

W Faberlic dużo jest kosmetyków o tym samym numerze (np. A-8), czasem nie zmienia się nazwa, a zmienia skład, cena, pojemność, wygląd opakowania. A czasem właśnie zmienia się tylko nazwa, a skład pozostaje ten sam. Jeśli zmieniła się tylko nazwa (ewentualnie też cena, pojemność, ale nadal jest to taki sam produkt, o tym samym składzie) to wystarczy poprosić żeby zmieniono nazwę (ew. cenę, pojemność).

Fajnie było by mieć aktualną listę kosmetyków Faberlic

Składy już zgłoszonych produktów można zgłaszać tu:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=150879

Będę wdzięczna za pomoc

Stary 2007-08-30, 13:53   #315
Ducky Duck
Raczkowanie

No faktycznie, trzeba zrobić porządek z tą listą, bo sporo produktów jest już mocno nieaktualnych i nie było ich w katalogu od długiego czasu.

Agusia - Dodałam parę linków do zapomnianych kosmetyków na tym wątku podanym przez Ciebie. Przejrzyj, jeśli możesz, chociaż tak pobieżnie i zobacz, czy wszystko się zgadza. Wkleiłam tam serię AromaCollection, zapomnianą serię B, S oraz U - do włosów.

Edytowane przez Ducky Duck
Czas edycji: 2007-08-30 o 14:13
Ducky Duck jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-08-30, 16:56   #316
agusia_85
Zadomowienie

GG do agusia_85

Świetna robota Ducky Dziękuję

Sama się właśnie zastanawiałam nad ta serią Aroma, ale rzeczywiście ostatni raz widziałam ją jakoś tak w paźdźierniku czy listopadzie poprzedniego roku. Już pewnie ją wycofali skoro teraz tyle nowości się pojawia. Serii B,S i U nigdy nie widziałam w katalogach (jestem w Faberlicu od dokładnie roku).

Najgorsze są te rzeczy, które mają te same numery, podobne nazwy, ale inne opakowania i pojemności, wtedy nigdy nie wiem czy to ten sam kosmetyk :/

Stary 2007-08-30, 19:10   #317
zabula87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rosiczka_Przeżuwacz Pokaż wiadomość
Całkiem niedawno, bo w czerwcu odkryłam Faberlic. I jestem zachwycona
Mam póki co mam:

-lakier do paznokci z serii You Nova, odcień bodajże Holograficzny Niebieski (taaa z holograficznością to on niewiele ma wspólnego), bardzo delikatny błękit, nadający się do francuskiego manicuru, trwały, nie zostawia smug.

-żel pod prysznic "Czarny Las" chce się zjeść dobrze,że na naklejce ostrzegają,żeby nie konsumować

-i absolutny hit KERM-żEL BIOBALANS [FM-4], który ustatkował moją cerę!!! Moja tragicznie przetłuszczająca się skóra, dzięki niemu praktycznie już się nie błyszczy i jednocześnie jest świetnie nawilżona. Do tego ma rewelacyjny skład-aż 13 wyciągów z różnych roślin. Kiedy dostałam ten krem i spojrzałam na skład, byłam w szoku
Cytat:
Chyba cala tajemnica tkwi właśnie w nawilżeniu. Jak się wysuszy skórę, to ona broni sie wtedy wzmożonym wydzielaniem sebum. Tylko jak oni to zrobili,że ich kremy nawilżają,ale nie natłuszczają nawet mało który drogi krem to potrafi, tak jednocześnie nawilżyć i nie dopuścić do świecenia się skóry... i że też im sie opłaca dodawanie tylu ekstraktów... inne firmy dadzą dwa, góra trzy wyciągi roślinne, jako resztę nawalą uzupełniaczy, ulepszaczy, konserwantów, rozreklamują i żądają kupy kasy za to...

Skoro AntiAcne jest podobne do FM, to na pewno się skuszę jak tylko dorwę konsultantkę

I te dwa kremy Lekkie Nawilżenie tez są ciekawe... Normalnie zbankrutuję przez Faberlic ;D
No i dałam się skusić Dzięki Fenris będę mogła przetestować ten żel Mam nadzieję, że się nie zawiodę.

od 30.04.2004 MY
28.04.2012 ślub
zabula87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-30, 20:34   #318
Ducky Duck
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agusia_85 Pokaż wiadomość
Świetna robota Ducky Dziękuję

Sama się właśnie zastanawiałam nad ta serią Aroma, ale rzeczywiście ostatni raz widziałam ją jakoś tak w paźdźierniku czy listopadzie poprzedniego roku. Już pewnie ją wycofali skoro teraz tyle nowości się pojawia. Serii B,S i U nigdy nie widziałam w katalogach (jestem w Faberlicu od dokładnie roku).

Najgorsze są te rzeczy, które mają te same numery, podobne nazwy, ale inne opakowania i pojemności, wtedy nigdy nie wiem czy to ten sam kosmetyk :/
Właśnie, za dużo jest kosmetyków, których serie mają te same numeracje a że ja na składach jakoś szczególnie się nie znam, więc trudno mi jest zweryfikować, który kosmetyk faktycznie ma odpowiednik w obecnej ofercie.

A tak w ogóle to wielka szkoda, że wycofali serię AromaCollection - mam z niej tylko jeden kosmetyk, ale ciekawiłaby mnie reszta.

Dobra, przejrzę jeszcze raz listę Faberlica i spróbuję znaleźć coś jeszcze.
Stary 2007-09-01, 09:19   #319
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez zabula87 Pokaż wiadomość
No i dałam się skusić Dzięki Fenris będę mogła przetestować ten żel Mam nadzieję, że się nie zawiodę.
Mi się podoba, tylko wkurza mnie, że nie można go nakładać w okolice oczu - często się zapominam i pieką.
Zamówiłam sobie kolejną nawilżającą pomadkę, ale tym razem Głęboki Purpur (czy jakoś tak). Mam nadzieję, że nie będzie bardzo mocna.

Do tego wzięłam próbkę wody kolońskiej i Poeticy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-02, 15:45   #320
off-wietrzka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zabula87 Pokaż wiadomość
ja używam tego żelu od ok miesiąca i jestem zadowolona - wydaje mi się że mniej wyprysków się pojawia na mojej twarzy. ja go stosuję tylko na noc, bo na dzień wolę coś bardziej nawilżającego... a Wy jak go używacie - na dzień??

a od tygodnia używam kriożelu antycellulitowego i też jestem bardzo zadowolona. wydaje mi się że skutkuje... teraz zamówiłam jeszcze krem do masażu antycellulitowego i kolejne opakowanie kriożelu i mam nadzieje że to da jeszcze większe efekty!! a tak swoją drogą, to wcale nie czuję chłodzenia po tym kriożelu...
Stary 2007-09-02, 21:40   #321
Rosiczka_Przeżuwacz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez off-wietrzka Pokaż wiadomość
ja używam tego żelu od ok miesiąca i jestem zadowolona - wydaje mi się że mniej wyprysków się pojawia na mojej twarzy. ja go stosuję tylko na noc, bo na dzień wolę coś bardziej nawilżającego... a Wy jak go używacie - na dzień??
Używam go tylko na dzień, bo odwrotnie do Ciebie na noc wybieram nawilżające kremy.Jak nocą buzia mi sie świeci, to przecież nikt tego nie widzi,a w dzień nie mogę na to pozwolić...

Stary 2007-09-04, 16:58   #322
mrowkamrowka
Raczkowanie

GG do mrowkamrowka

dziewczyny, czy jest jakiś dobry tusz do rzęs z faberlica?
mrowkamrowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-05, 08:24   #323
off-wietrzka
Rozeznanie

Cytat:
Używam go tylko na dzień, bo odwrotnie do Ciebie na noc wybieram nawilżające kremy.Jak nocą buzia mi sie świeci, to przecież nikt tego nie widzi,a w dzień nie mogę na to pozwolić...
chyba na dzień ten żel by mi nie odpowiadał, bo chyba cały dzień czułabym, że twarz mam za suchą...
Stary 2007-09-05, 08:26   #324
apolu
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: Kosmetyki Faberlic!

Cytat:
Napisane przez mrowkamrowka Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy jest jakiś dobry tusz do rzęs z faberlica?
Ja mam GM 1501 Super Plush(pogrubiający) i jest rewelacyjny, bo nie tylko pogrubia ale i podkręca i wydłuża moje rzęsy no i nie skleja ich. Jestem z niego bardzo zadowolona
Stary 2007-09-05, 08:39   #325
Fenris
Czekam na Ragnarok

No i paczka przyszła wczoraj. Pomadka nawilżająca Głęboki Purpur - porażka :/ Jest intensywna i czerwono-różowa (ciemna), nie dla mnie Lekki Beż jest prawie transparentny, Brzoskwiniowa Mgiełka, którą planowałam, pewnie też, ale nie... ja musiałam wybrać sobie takie coś.
Do tego przyszło mi mleczko do ciała (to żółto-czerwone), ale jeszcze nie próbowałam - jest bezzapachowe.
Mam również próbkę wody kolońskiej Ambra, wczoraj nałożyłam kropelkę na nadgarstek, ale nie wiem jak pachnie, bo zrobiłam to przed prysznicem i zapomniałam

off-wietrzka - ja też używam krem-żelu Balans na noc, na dzień jako podkład pod makijaż potrzebuję nawilżającego kremu, bo mam bardzo suchą cerę.
Stary 2007-09-05, 11:35   #326
Anisa
BAN stały

GG do Anisa

Mysle ze nie ma zlych tuszy w Faberlic ,wszytskie ktore uzywalam spelnialy moje oczekiwania ,zaden sie nie kruszyl dobrze nakladal ,jednak sa to tusze dla osob ktore maja ladne rzesy ,znakomicie podkreslaja oczy ,wydluzaja i pogrubiają jednak nie da sie zrobic nimi "dramatycznego" spojrzenia
niewiem jak te tusze z YOU NOVY mam ochote wyprobowac ten podwojny ,moze ktos go uzywal?
Anisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-09, 12:10   #327
AIRA28
Przyczajenie

GG do AIRA28

tusz You NOVY dwustronny jest super. polecam
AIRA28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-09, 14:09   #328
martini.
Zakorzenienie

A wiecie coś o lakierach Day To Night? Bo zastanawiam się nas Żądzą () i Miłością, bo Manhattan wyofał mój ukochany czerwony, a ten Faberlic ma podobny kolor.
martini. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-09, 14:21   #329
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez martini. Pokaż wiadomość
A wiecie coś o lakierach Day To Night? Bo zastanawiam się nas Żądzą () i Miłością, bo Manhattan wyofał mój ukochany czerwony, a ten Faberlic ma podobny kolor.
Też się zastanawiam nad tymi lakierami. Podoba mi się Aluzja, Miłość, Żądza i Nadzieja. Euforia w sumie też, ale pewnie jest zbyt różowa.
Stary 2007-09-09, 15:03   #330
apolu
Przyczajenie

Kolory tych lakierów są piękne wszystkie, Żądza jest pięknie czerwona, a te różowe są bardzo delikatne z błyszczącymi drobinkami ale nie brokatem. Są ładne polecam.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości