![]() |
#331 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki Faberlic!
Cytat:
Podoba mi się też w tych lakierach to, że są małe, bo tych dużych nigdy nie zużywam do końca.
![]() |
![]() |
#332 |
Przyczajenie
|
Wszystkie lakiery oglądałam na spotkaniu u dyrektorki. Mam "flirt", jest jaśniejszy niż w katalogu, jedna warstwa jest bardzo delikatna ale widoczna. Nie wiem jeszcze jak z trwałością, bo pomalowaniu jednego paznokcia od razy starłam. Fotek również nie posiadam niestety.
![]() |
#333 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny wiecie coś o kremie "Formuła równowagi" NEO 10(czy działa no i czy warto go kupić chodzi o cerę tłustą)? Będę wdzięczna za wszystkie informacje.
![]() |
#334 |
Raczkowanie
|
Ja ostatnio przeżyłam niezwykłe zdziwienie: mój TŻ po użyciu kremu KR-1 (lub raczej po tym, jak nakłoniłam go do posmarowania wreszcie rąk czymś nawilżającym) stwierdził, że to całkiem dobry krem
![]() Dotąd krem do rąk był dla niego czymś obcym i egzotycznym, toteż jestem bardzo pozytywnie zdziwiona jego reakcją. Oczywiście nie omieszkam mu zamówić tego kremu we wrześniowym katalogu ![]()
![]() |
#335 |
BAN stały
|
![]()
Mam wielka ochotę na skuszenie sie na Fluorescencyjne powłoki do paznokci ,czy ktoras z dziewczyn używala ich ?podejrzewam ze są to jakies transparentne powłoki ale moze ktoraś z Was ma jakies doswiadczenia z tymi lakierami
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Wtajemniczenie
|
Muszę powiedzieć, że jak narazie to FM.4 mi nie spasował
![]()
![]() |
#337 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Jest katalog na październik na stronie Faberlica. Nowości ekstra ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Zadomowienie
|
Kurczę, ja już na ten nowy katalog na stronie czekałam od poczatku września
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://torebka.kafeteria.pl/katalog....e=view&id=9240
![]() |
![]() |
#340 |
BAN stały
|
![]()
qrde a wnowym katalogu chyba nie ma tych powlok a nie bede samego lakieru zamawiac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Raczkowanie
|
Przejrzałam katalog październikowy i zapowiada się sympatycznie. Powoli katalogi stają się coraz bardziej profesjonalne i wyglądają bardzo estetycznie. Z nowych rzeczy ciekawi mnie ta seria do twarzy Collection Russe, szkoda, że nie ma wśród tych kosmetyków żelu do mycia twarzy. Od dłuższego czasu nie widuję błyszczyków z serii You Nova i trochę mnie to martwi, bo były niezłe.
W przyszłym katalogu wezmę chyba maseczkę z serii SK, bo krem jak dla mnie jest świetny. Jutro powinna przyjść do mnie paczka, ciekawe, czy wrześniowy połów kosmetyczny okaże się udany ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 |
Czekam na Ragnarok
|
Ja chyba wezmę tonik Collection Russe, bo różowy mi się kończy, no i może peeling do twarzy. Krem miodunkowy pewnie będzie pachniał cudnie, ale narazie mam masę innych do twarzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Raczkowanie
|
No ten krem z miodunką też się wydaje ciekawy, ale podobnie jak Fenris mam teraz zapas kremów i póki co muszę przystopować.
W październikowym katalogu będzie spora promocja na ten peeling do ciała Collection Russe ... Chyba go wypróbuję. We wrześniowym miałam chęć zamówić pomadkę Romantyczna Perła, ale zaczęłam się zastanawiać, na ile kolory w katalogu są zgodne z rzeczywistością i jakoś tak sobie odpuściłam. Gdybym znowu stała się właścicielką pomadki w kolorze jaskrawego różu to na pewno na długi czas zaprzestałabym kupowania tego typu rzeczy na podstawie odcienia na kartce.
![]() |
#344 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
Przeczytałam w wolnej chwili ten wątek o kosmetykach Faberlic i sporo się dowiedziałam ![]() Tak mnie wciągnęło że postanowiłam zamówić kilka "niezbędnych " kosmetyków na allegro. Jeśli się sprawdzą to zapiszę się do Faberlic ![]() Zamówiłam: 1, Krem FM 4 - bardzo go chwalicie 2, Antybakteryjny sztyft na krostki - no nie mam ich za wiele ale czasem cos sie zjawi ![]() 3, Balsam Aquaftem - ten który łagodzi i posiada sporą dawkę tlenu - dużo pozytywnych opinii w KWC i Kafeterii 4, Żel pod prysznic Jabłko z cynamonem z serii Spa - kocham szarlotkę i mam nadzieję że żel też będzie smakowity... Paczke będę miała w przyszlym tygodniu więc napiszę więcej o kosmetykach jak tylko je przetestuję. Powiem szczerze że Avon mi się nudzi powoli, więc szukam firmy która by go zastąpiła i mam nadzieję że Fabrlic okaże się lepszy niż popularny avon. Dotychczas z Faberlic miałam następujące kosmetyki (podziele się z Wami moją opinią): 1. Woda RAMYATA - cudo !!! piękny słodki zapach - cynamon, kardamon i wanilia, duża szczypta orientu, a zapach niesamowicie trwały i buteleczka też niezła ![]() ![]() 2. Peeling do ciała RAMYATA - dostałam do wody gratis - bardzo fajny peeling w plastikowym słoiczku (jak krem), piękny zapach, konsystencja kremu, jedwabista, nie pieni się, ma duże drobinki ścierające, wygładza skórę i ładnie ją perfumuje - bardzo przyjemny produkt , ale też nie widzę go obecnie w katalogu 3. Woda Alizes - morska, świeża, tandetne opakowanie - rozlatuje się, zapach banalny, jak na wodę w tej cenie nawet trwały, ale nic oryginalnego 4. Adiva - okropność ![]() To by bylo na tyle - jak coś przetestuję to dam znać ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#346 |
Zakorzenienie
|
Hej Ducky - pamiętam że często zaglądałaś na moje forum o zapachach Faberlic - miło mi Cię znów spotkać
![]() A co do katalogu październikowego już obejrzałam - fajne te nowe produkty do pielęgnacji twarzy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O kampanii reklamowej nic mi nie wiadomo, nie znam żadnych menadżerek, więc nawet nie wiem, jak można by zweryfikować te informacje. A jeśli chodzi o tusze do rzęs to moja siostra miała jeden pogrubiający z Faberlica, ale nie była zadowolona, bo po dwóch tygodniach stracił swoje dobre właściwości, zgęstniał i w ogóle.
![]() |
![]() |
#348 |
Wtajemniczenie
|
Czy mógłby sie ktoś wypowiedzieć na temat kosmetyków z seri X?
![]() ![]()
![]() |
#349 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 |
Raczkowanie
|
Mam kilka pytań...Jestem konsultantką Oriflame ale zainteresował mnie katalog Faberlic Widzę tu wiele fajnych i niedrogich kosmetyków
![]() - Trzeba się zarejestrować przez neta? -Czy w każdym mieście jest biuro gdzie można zamawiać kosmetyki? -CZy trzeba zamawiać co miesiąc? -Jaka jest minimalna kwota zamówienia? -Paczkę dostarcza kurier? -Czy produkty mają jakieś punkty? Proszę o odpowiedz. Czytałam regulamin ale jakiś skomplikowany jest... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
BAN stały
|
Kfiatuszku
mozna sie zarejstrowac przez neta lub poprzez konsultantke ,jesli zarejestrujesz sie przez neta placisz dwa zlote za nadanie nr personalnego,kosmetyki zamawiamy wtedy kiedy chcemy nie ma obowiazku zamawiania co miesiąc ,mozna zamowic nawet jeden kosmetyk nie ma zadnych progow minimalnych,zamowienia wysyla sie internetem a w przeciagu 72 godzin kurier dostarcza nam paczke,oplata za paczke ponizej 250zl jest 7 zl ,jesli zamowisz na powyzej 250zl paczka jest dostarczana gratis, kosmetyki maja swoje punkty jednak to dla konsultanta nie jest takie wazne dopiero jesli zaczynamy budowac swoja grupe jesli zdecydujesz sie zarejestrowac poprzez internet od razu musisz zlozyc zamowienie taki jest regulamin i wyslac ksero dowodu osobistego ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Raczkowanie
|
No, czas abym napisała parę słów o kosmetykach, które dostałam w ostatniej paczce:
krem do rąk odżywczy KR-2 - całkiem dobry, nieco bardziej treściwy od KN-1, bardziej natłuszcza, ale też nawilża i wygładza. Likwiduje uczucie napięcia skóry. Może efekt natłuszczenia skóry nie trzyma się zbyt długo - film ochronny znika po godzinie, może później. Ogólnie jednak lubię go stosować. Ma przyjemny, delikatny zapach. krem-peeling FM-3 - wiele z tego, co pisały na jego temat dziewczyny się sprawdza. Nie ma zbyt wielu drobinek, ale w jakiś sposób wygładza skórę, bardzo dobrze oczyszcza, matuje. Ma działanie odświeżające - chłodzi skórę podczas mycia. Łatwo go spłukać ze skóry, ma przyjemny, świeży zapach i ogólnie przypadł mi do gustu. Po kontakcie z wodą jest nieco rzadki, więc trzeba uważać na okolice oczu. zamówiłam też pomadkę z serii You Nova "Namiętne usta", tym razem kolor oznaczony w katalogu gwiazdką (ma dawać efekt wilgotnych ust). Zamówiłam odcień Tajemnicza Miedź i bardzo mi się podoba. Pomadka ogólnie jest niezła, choć nie nabłyszcza spektakularnie. Wydaje mi się, że kolor dość szybko blednie.
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
To i ja coś dodam od siebie
![]() ![]() 1. X 17 Balsam aquaftem superaktywny - użyłam go narazie raz - bo kosmetyki mam od kilku godzin w domu - posmarowałam nim suchą skórę na łokciu bo ostatnio mnie piekła i wyglądała na podrażnioną. Balsam ma żelową konsystencję, praktycznie nie ma zapachu, nie uczulił i nie podrażnił mi skóry, szczególnie że miejsce które posmarowałam już było mocno podrażnione, moge nawet powiedzieć że złagodził swędzenie i uczucie suchości skóry. Zobaczę za kilka dni, mam zamiar używać go na różne przypadłości, np. na opryszczkę męza jak będzie miał, bo ja na to nie zapadam ![]() 2. FM 4 Krem żel balans - miła konsystencja żelu, bardzo przyjemny zapach, taki świeżo słodki, użyłam dopiero raz. Skóra po użyciu jest delikatna w dotyku, sprawia wrażenie przypudrowanej skóry - po prostu jest taka jedwabista ![]() ![]() 3. A 17 - aplikator punktowy Anti Acne - narazie nie mam na cerze żadnych krostek ![]() ![]() 4. SPA 28 - żel pod prysznic Jabłko z Cynamonem - biały kremowy żel, dobrze się pieni, ma prostą ale ładną butelkę, a zapach hmmm w opakowaniu pachnie troche jak szarlotka, ale podczas mycia zapach przypomina mi lody waniliowe z nutką adwokata. Na skórze zapach nie pozostaje zbyt długo, po wyjściu z wanny już go nie czuję. Ogólnie produkty dobre, mam ochotę zamówić coś z kolejnego katalogu ![]() Napiszcie coś o kolorówce - jeśli znacie: cienie do powiek, kredka do brwi, róż do policzków i złoty podkład ktory w paździeniku jest za 11 zł ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jeśli nie zamówię co miesiąc to i tak będę pocztą dostawała katalogi?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I czy w paczce dostaje się jakieś próbki? Czy istnieją takie sytuacje, że jakiś produkt nie przychodzi?Czy dostarczają go przy następnym zamówieniu? Czy zamówienia są porównywalne z innymi firmami jak np Avon?(chodzi mi o liczbę zamawiających klientek) Czy każdy produkt jest tańszy dla konsultantek o 27%? aha i płaci się za kosmetyki na poczcie tak? Edytowane przez Kfiatuszek12345 Czas edycji: 2007-09-25 o 09:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
BAN stały
|
jesli przez pol roku nie bedziesz skladala zamowien zostajesz wyrejstrowana,jesli przez ten czas nie bedziesz skladala zamowien zwroc sie o pomoc do swojej przelozonej ona na pewno Ci wysle katalog jesli bedzie taka potrzeba,
probki trzeba zamawiac probka perfum kosztuje 3zl ,probki wszytskich pomadek okolo 30zl ,paleta farb do wlosow KRASA 30zl, jesli pytasz co do klientek... wczesniej wspolpracowalam z Avonem ale mialam duzo nizsze zamowienia tu nie ma takiej konkurencji trafiamy do szerszej klienteli,ja jestem bardzo zadowolona ![]() od kazdego kosmetyki jest staly upust 27% to jest prog ktory moze sie znacznie ziwekszyc ,jednak artykuly kosmetyczne nie podlegają upustowi a za fakturke najlepiej placic przelewem ![]() co do konsultantki z Olsztyna to moze uda sie zalatwic, wlasnie jedna pani podpisala ze mną umowe i bedzie robila swoje pierwsze zamowienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
BAN stały
|
jesli jeszcze masz jakies pytania to zapraszam na gg
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Zadomowienie
|
Z wrześniowego katalogu zamówiłam sobie kilka rzeczy, jutro powinna przyjść paczuszka
![]() A zamówiłam: - eye-liner z nowej serii Day to Night brązowy - piankę do mycia twarzy z serii LU - tonik z serii do cery dojrzałej ![]() - krem-żel FM-4 - aksamitny woreczek za 7,90 ![]() Już się nie mogę doczekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny! Dawno mnie tu nie było.
Potwierdzam ![]() ![]() Acha maseczkę SK nawilżcie lekko wodą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.