![]() |
#361 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kosmetyki Faberlic!
Faktem jest, że po półrocznej "bezczynności" zawieszają konsultantkę ale nei ma problemu z powrotem do aktywności, co miesiąc nie trzeba robić zamówień a właśnie teraz pakuję moim dziewczynom tym które nie robiły przze ostatnie 2 miesiące zamówień katalogi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
BAN stały
|
wlasnie chce zamowic ta maseczke z serii SK lub LU, moze ktos testowal jedna i drugą i ma porównanie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Rozeznanie
|
O reklama moze być bardzo interesująca, mogłaby przekonać do tych kosmatyków wiele osób, bo prawda jest taka, że gdy ktoś zamawiał lata kosmetyki z Oriflame czy Avon, nie bardzo chce brac coś z Fl, a przeciez na prawde warto! Raz że są bardzo dobre i nie wywołują alergii, dwa, że dzieki temu iż otwarli fabryke w rosjii mamy je po bardzo atrakcyjnych cenach. Moja mama była w Fl od poczatku i pamietam jak np X17 kosztował chyba ponad 40 czy 50 zł, bo wszystko było z Francji, dla porównania mozna sobie zajrzec na ceny np z Niemiec. A moimi najlepszymi kosmetykami są napewno farby do włosów, seria B dla cery tradzikowej, Lu-7, seria Ra i KN. A najlepszy zapach dla mnie to Aora
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
Wtajemniczenie
|
Z tym, że nie uczulają to różnie bywa. Zależy od skóry. Mnie niestety uczulił krem FM.4
![]() ![]()
![]() |
#365 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jest w pisaku, co umożliwia wykonanie cieniutkiej kreseczki, ale też wymaga dobrej wprawy, bo niestety widać każde najmniejsze drgnięcie ręki. Kolor brązowy, jest bardzo ładny, bardzo ciemny - taki jakiego oczekiwałam, zgrywa się z brązowymi tuszami Faberlica. Trwałość kreski jest wręcz nieprawdopodobna, powiedziałabym nawet, że po dokładnym zmyciu mleczkiem do demakijażu, żelem do mycia twarzy i na koniec tonikiem - "cień" kreski nadal pozostaje. Gdy sobie ubrudziłam eye-linerem palec, ciężko było to zmyć mydłem ![]() Niestety liner potrafi się troszkę odbić na górnej powiece (przy mojej budowie oka, niestety jest to nieuniknione przy każdej kredce). Ogólnie jestem bardzo zadowolona, bo ładnie wygląda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Przyczajenie
|
FABERLIC - kosmetyki tlenowe
czy ktos z Was używa(ł) kosmetyków tlenowych - faberlic? Jaką macie opinie o nich, warto je kupować? Ceny zachęcają, ale ...no własnie czy są dobre? Proszę o szczerość, dzięki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Zakorzenienie
|
Dot.: FABERLIC - kosmetyki tlenowe
wyszukiwarka sie kłania
![]()
![]() |
#368 |
Zakorzenienie
|
Jest już wątek o kosmetykach Faberlic
![]() Łączę tematy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#369 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
BAN stały
|
http://www.faberlic.pl/druki/FL_0711_katalog.pdf
tu jest nowy katalog |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki za informacje
![]() ![]()
![]() |
#372 |
BAN stały
|
NP 2 jest dobry - dobrze odzywia ,nawilża jest gesty ,godny polecenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki
![]()
![]() |
#374 |
BAN stały
|
do cery tlustej bym go nie polecila ,znakomity do cery normalnej ,suchej, cienkiej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Wtajemniczenie
|
acha, dzięki. A jaki polecalibyście krem dla skóry mieszanej na jesień/zimę? Tak jak pisałam mam ostatnio cerę z tendencją do miejscowego przesuszania, chyba też przez tą zimną pogodę, a nie mam jeszcze jakiegoś treściwszego kremu
![]()
![]() |
#376 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Raczkowanie
|
W imieniu moderatorki grona tematycznego Faberlic zapraszam wszystkie dziewczyny używające kosmetyków Faberlic jak i konsultantki o zapisanie sie do tego grona i udzielani sie na jogo forum.. ;]
http://grono.net/forum/363789/0/ bwt ja dziś swoja pierwszą paczke dostałam i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona w porównaniu do paczek z avonu gdzie wszystko dosłownie grucha i sie przewrac, a tu wszystko ładnie pięknie zapakowane i ułożone. ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Wtajemniczenie
|
Jest już grudniowy katalog na stronie faberlic
![]() ![]() ![]()
![]() |
#379 |
Wtajemniczenie
|
czy któraś z Was miała błyszczyki z serii You Nova dokładnie chodzi mi o to czy pod oznaczeniem" landrynkową mięta" kryje się smak miety czy jej kolor na ustach;-)? Z góry dziękuje za odpowiedz
![]() |
![]() |
#380 |
BAN stały
|
to tylko smak - niby odcień zieloności ale na ustach nie widać
grudniowy katalog już można ściągać - poprawione |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() Ale nic to - idą Święta, ja się rozszalałam akonto prezentów dla samej siebie i właśnie kliknęłam zamówienie grudniowe. Jestem przekonana, że nie jestem jedyna i za chwilę się rozpiszemy o nowych nabytkach. Oj będzie na co czekać ![]() Skusiłam się na nowość tlenową (set czyszczący czyli mleczko, żel i tonik) ale też i obiecująco brzmiący krem równy ton (1345) i 12h nawilżanie (1340). Dostanę - wypróbuję - opiszę. Ale lepiej by było, aby spełnili swoje obietnice ![]() Zaryzykowałam też z kolorowymi błyszczykami GG1107 i GG1201 ![]() A skoro ryzykowałam to i wzięłam sugerując się opisem tą nową wodę Kaori - jakoś tak mi się ciepło zrobiło i prawie poczułam zapach wiśni ![]() ![]() ![]() No i same widzicie, że idą Święta i już te klimaty czuję i nie mogę się na paczkę doczekać. Aha - zgarnęłam również zestaw niespodziankę w ramach promocji Mikołaj - czy któraś z Was wie co się w nim kryje ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Czekam na Ragnarok
|
maat7 - no jakoś wątek umiera... :/
Ja niedługo składam zamówienie grudniowe i bardzo kusi mnie ten krem Równy Ton. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 |
Raczkowanie
|
No witam dziewczyny! A tam, myślę, że zaraz powrócą tu inne Faberfanki i wątek znów się rozkręci
![]() Dawno nie pisałam, zatem wypadałoby napisać co nieco o rzeczach, któych używałam przez ostatnie dwa miesiące: olejek do paznokci Kryształ - nie mogę w to uwierzyć, ale naprawdę wzmocnił moje paznokcie. Dotąd w żaden sposób nie mogłam ich zapuścić, a teraz są całkiem długie, do tego nie łamią się - zdecydowanie są bardziej elastyczne niż kiedyś. Stosuję olejek od ok. 2 miesięcy, a z opakowania ubyła może 1/10 zawartości. Bardzo wydajny produkt, o miłym zapachu. Jedyna wada to bardzo kiepski pędzelek, no i konsystencja mogłaby być bardziej gęsta, bo w konfrontacji z pędzelkiem łatwo jest nałożyć za dużo olejku. Produkt jest jednak baaardzo dobry. Krem odżywczy KR-2 - wspaniały ![]() Peeling z irysem z serii Collection Russe - mógłby zawierać więcej drobinek. Jest ich średnia ilość, w średniej wielkości i o średniej ścieralności ... Efekt jest dosyć średni ![]() Maseczka kojąca SK-3 - uwielbiam ją!!!! Staram się używać jej przepisowo, 2 razy w tygodniu, ale naprawdę, ten fantastyczny chłód, orzeźwienie jakie przynosi i ukojenie zachęcają do częstego stosowania :P Bardzo delikatna, kremowa maseczka, którą bez trudu można zmyć po tych 10-15 minutach. Zapach przyjemny, zbliżony do kremu z tej samej serii. Co do spraw katalogu grudniowego, myślę o nowym żelu do mycia twarzy z tej serii podwójne oddychanie. Pozdrawiam Was serdecznie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 |
Raczkowanie
|
Faktycznie ta seria podwójne oddychanie jest bardzo kusząca, na tyle że się skusiłam
![]() Natomiast oddałam duszę i ciało żelowi do mycia czarny las - jagoda przy nim wymięka. Cudownie pachnie, ładnie się pieni, jest wydajny, no po prostu The Beściak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Rozeznanie
|
Szukam małego zestawu pędzelków do torebki - czy widziałyście te pędzelki w realu? Jakie są?
http://www.allegro.pl/item275395344_...makijazu_.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Zadomowienie
|
Są przeciętne. Jak dla mnie, trochę za małe - szczególnie ten do pudru. Myślałam, że będą wieksze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#388 |
Czekam na Ragnarok
|
Czekam i czekam na kuriera i go nie ma
![]() ![]() Gdzie ten kurier?! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Fenris ja też skusiłam się na ten Równy Ton, ale zanim go zacznę używać zmuszę się do skończenia starego kremu. Generalnie dałam kropkę na rękę i skóra zrobiła się ładnie aksamitna, ale barwnika żadnego nie zauważyłam. Może być całkiem milusi dla nas ![]() Poza tym zamówiłam sobie jak już pisałam Kaori - ładny, delikatny, ale taki "pospolity". Czuję się zawiedziona i rozczarowana. Zobaczymy w dalszym noszeniu jak z trwałością i czy ładnie się rozkłada na skórze. W próbce wzięłam Sleza Yurate i nie mogę sobie wybaczyć, że nie stało się odwrotnie z Kaori ![]() A do Kaori wracając to ma ładne opakowanie, poręczny korek, tylko zapach niezgodny z obietnicą. Ale nie wyrokuję - dam mu szansę. Chciałam też próbkę Alatau ale była w brakach - natomiast dostałam spryskany wodą kartonik co dało mi pierwsze wyobrażenie zapachu. Zinterpretowałabym go jako letni, gdyż jest lekki i bardzo rześki z odcieniem ogórkowej świeżości. Pierwsze porównanie to rodzina ozonowa typu Calvin klein Eternity i Clinique Simpel, ale to wszystko wrażenia kartonikowej próbki. Myślę, że się koło wiosny i lata na niego połakomię ![]() A teraz błyszczyki - GG1201 czli różowy szampan - no po prostu klęska na całej linii ![]() ![]() ![]() ![]() Miałyście może inne odcienie? Jak tam barwienie ust i w ogóle inne doznania ? I wzięłam jeszcze błyszczyk ponętny blask beżowe pragnienie (GG1003) - jest o.k. Leciutko barwi, nie iskrzy za bardzo, ale delikatnie nabłyszcza, pachnie mocno owocowo. Generalnie poprawny, ale bez zachwytów. Trochę mnie ta kolorówka rozczarowuje i nie wiem czy będę miała chęć dalszych eksperymentów. Chyba skupię się na pielęgnacji i przede wszystkim na zapachach. ![]() Fenris - ciekawa jestem jak Tobie Kaori się spodoba? W pracy gdzie byłam "ubrana" w zapach Kaori zapytano mnie czym pachnę i czy to przypadkiem nie niembieski Davidoff (jak to się pisze???) Generalnie ja zapachu nie czuję, ale otoczenie tak, więc chyba jest o.k. Choć co do trwałości mam obiekcje. Nie zagości on w moim domu ![]() Edytowane przez maat7 Czas edycji: 2007-12-07 o 17:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Raczkowanie
|
Moje zamówienie przyszło wczoraj. Dla siebie wzięłam niewiele, bo tylko żel do mycia twarzy z tej nowej serii (1321) oraz krem do rąk KR-3. Żel zaskoczył mnie bardzo miło solidnym opakowaniem, wykonanym starannie i po prostu estetycznie. Żel bardzo ładnie pachnie - intensywnie, kwiatowo, pieni się obficie, ale piana jest na tyle gęsta, że pozwala na komfortowe mycie twarzy. Także duży plus za konsystencję. Sam żel jest wydajny, dość gęsty. Dobrze oczyszcza skórę, ale nie wysusza (to oczywiście moje pierwsze wrażenia, bo żelu użyłam dopiero 3 razy). Pozostawia skórę dobrze oczyszczoną, świeżą. Ogólnie jestem póki co zadowolona.
Krem do rąk, ten przeciw starzeniu się skóry to chyba ten sam, którego miałam okazję używać w starym opakowaniu: lekki, beztłuszczowy, nawet zapach taki sam. To ciekawa propozycja na lato, dla osób o nieproblemowej skórze. Przyznam, że miałam nadzieję, iż krem trochę się zmienił. No cóż, szkoda. Po opisie tej wody Sleza Yurate zaczynam żałować, że nie wzięłam próbki. Bardzo lubię korzenne zapachy, ale takie właśnie nienachalne. Kartkę zapachową wody Alatau też dostałam - zapach bardzo przyjemny, faktycznie letni, świeży, odpowiedni na ciepłe dni - na wiosnę, jako taki pierwiastek lata, na lato jako miły orzeźwiacz ![]() Bardzo dużo nowości niosą nam katalogi grudniowy i styczniowy ... To zdecydowanie pozytywny akcent na drodze współpracy z Faberlic ![]() Pozdrawiam.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:08.