![]() |
#511 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kosmetyki Faberlic!
Ja uwielbiam żel ujędrniający do biustu Faberlica. Co prawda żadnych innych kosmetyków tej firmy nie testowalam, ale ten żel jest poprostu obłędny- najlepszy specyfik do biustu jakiego w życiu używałam!
![]() |
#512 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym dotarły do mnie informacje, że krem pod oczy AV-2 jest rewelacyjny. Koleżanka siostry bardzo go chwali, teraz kupiła go również moja mama i też jest zadowolona.
![]() |
![]() |
#513 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Polecałam też tonik do suchej, ale używam go już trochę i mogę stwierdzić, że do wrażliwej skóry się nie nada. Do suchej ok, ale wrażliwa odpada. Trochę piecze w oczy jak się za blisko daje. Więcej nie kupię. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#514 |
Raczkowanie
|
Z żelow do mycia twarzy polecam z serii B bardzo fajnie myje lekko matuje skore , nie wysusza skory . A do demakijazu oczu uzywam mleczka oczyszczjącego z lotosem dobrze zmywa nie powoduje pieczenia oka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#515 |
Raczkowanie
|
Korektor Dokladna linia nie sprawdza się do ukrycia przebarwien , pryszczy itp o wiele lepszy jest ten z you novy choc to nadal nie to
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#516 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiaj przyszło zamówienie. Moja mama wzięła dla siebie tusz Aquamarine - opakowanie jest bardzo ładne ![]() Dostałam próbkę tej nowej wody, zaraz powącham - opakowanie w katalogu wyglądało ciekawie, zapach mam nadzieję, będzie równie interesujący. Rzecz, na którą chciałabym zwrócić uwagę to nowy katalog. Jest on ogromnym dowodem na to, że firma stale się rozwija. Bardzo estetyczne zdjęcia, wszystko elegancko pod względem graficznym. Aż miło przejrzeć taki katalog ![]()
![]() |
![]() |
#517 |
Rozeznanie
|
Bardzo szybko przychodza packzi, jestem naprawde mile zaskoczona: zamowienei zlozylam wieczorem w poniedzialek, przyszlo dzis rano.
- blyszczyk ponetny blask troche mnie rozczarowal - zwykly blyszczyk, nie daje intensywnego polysku ani mocnego koloru. mam wzruszajacy roz i jest bardzo podobny do oriflamowego oh baby! (albo ooops! ?) w kazdym rsazie taka pomidorowa ciepla czerwien ze zlotym pollyskiem - tonik aromage bardzo w porzadku, delikatnie zmywa twarz, pozostawia ja gladka, ciut natluszczona, niestety dostalam poodklejane etykietki, cos musialo sie wylac, klientce ciezko by bgylo dac to w takim stanie. zapach przyjemny, czyje rzeczywiscie te cytrusy - tonik antytradzikowy mojej siostry (z tej "mlodej" serii) ma takie ziolowy, nie do konca rpzyjemny zapach, ale dobrze, choc delikatnie oczyszcza - zel-peeling 8 element - swiezy, meski zapach, lekko sie pieni, ma niewiele drobinek, to raczej lagodny peeling (tak tak - to ja juz go wyprobowalam, zanim wpadnie w rece lubego :P) - ferique oczywiscie ladny, choc dlugo go nie czuje, wiec raczej trwaly nie jest - roz lekka woalka - no coz, opakowanie fagalne, zbyt mala powierzchnia jak na roz, ale sam produkt porzadku, nie robi plam na skorze - dezodoranty ladnie pachna :P i tylko tyle na razie moge powiedziec: bialy jest delikatniejszy, ale slodszy, pudrowy, rozowy pachnie troche jakby malinowo, jest intensywniejszy, ale dosc swiezy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#518 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale koniecznie napisz jaki jest ten nowy zapach Aquamarine - zauważyłyście, że to będzie woda perfumowana ale 30 ml ![]() ![]() ![]() A jak tam tusz Aquamarine się sprawował? Godny polecenia czy raczej średnio-przeciętny? Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#519 |
Rozeznanie
|
Oj Maat, zeby potem na mnie nie bylo z ym Neoskin... :P Ja mam 24 lata, wiec jakos wiele do zamaskowania pod oczami nie mam, ciekawa jestem efektu np. u mojej mamy, ktora ma cienie, worki i bardzo zwiotczala skore. Noe testowala tez dziewczyna w wieku ponad 30 lat na szkoleniu i byla tak samo jak ja zachwycona. U mnie skora byla matowa (mam teraz krem pod oczy z jakims perlowym pigmentem i wyglada to zle!), gladsza, jasniejsza - no widocznie ladniejsza. Ja nawet nie mysle o tym specyfiku jak o kremie rpzeciwzmarszkwym ale wlkanie jak o takim korektorku. Ma konsystencje silikonowej bazy pod makijaz. Z opisu wynika, ze mozna stosowac wlasnie jako baze pod makijaz.No nic - ja zamawiam na pewno, bo jakby nie bylo kazdy kolorowy korektor moze obciazac skore i wlazic w zalamania, tutaj nie ma takiego ryzyka.
![]() Aha zmywalam makijaz tym tonikiem Aromage i jestem zachwycona: jest naprawde deliaktny dla oczu, a zmywa bez wiekszych problemow, lepszy od Oriflame i Lancome. Pozostawia tlusta wartewke na twarzy, ktora po chwili sie wchlania. No bardzo bardzo polecam, jkuz zglosilam do KWC, ale z opinia bede musiala poczekac, bo mi znowu usuna. >:[ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#520 |
Raczkowanie
|
Woda Aquamarine ma lekki, świeży, kwiatowo-powietrzny aromat. Jeżeli komuś podobają się Kaori i Alatau, Aquamarine też powinna przypaść do gustu. Zapach jest delikatny, zdecydowanie wiosenny. Podoba mi się.
![]() |
#521 | |
Raczkowanie
|
Stella spokojnie - jak mi Neoskin nie podpasuje to mam siostrę, która tylko na to czeka
![]() Cytat:
Dziewczyny prośba szczera i otwarta - zgłaszajmy kosmetyki do KWC i je recenzujmy, fajnie będzie poczytać sobie o czymś co zamierza się naskórnie przetestować. Niejednokrotnie skusi nas to do większych wydatków ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#522 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#523 |
Raczkowanie
|
W ogóle nie używam podkładu, korektor stosuję na krem, w miejscach, gdzie mam jakieś miejscowe zaczerwienienia/przebarwienia.
![]() |
#524 |
Raczkowanie
|
Neoskin - Formuła Równowagi - czas na pierwsze wrażenia
![]() Krem nie pachnie niczym, jeśli już to bardzo delikatnie i po prostu kremowo. Wchłania się błyskawicznie, zero tłustej czy innej warstwy ochronnej na twarzy, ale skóra staje się bardzo przyjemna w dotyku (taka satynowo-jedwabna, choć brzmi to szalenie górnolotnie ![]() ![]() Po pierwszym tygodniu używania jestem super zadowolona. Zobaczymy jak się sprawa będzie przedstawiała pod koniec tubki. Póki co mogę właścicielkom skóry mieszanej ten kremik polecić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj odebrałam swoje pierwsze zamówienie
![]() -krem do rąk nawilżająco-zmiękczający- super się wchłania,nie zostawia tłustego filmu,ładnie pachnie i świetnie nawilża, -mleczko do cery wrażliwej-delikatnie oczyszcza,nie wysusza skóry,cera po użyciu jest mięciutka i wygląda świeżo, -odżywka do paznokci 2w1- czy wzmacnia to nie mogę powiedzieć bo użyłam jej dopiero raz ale długo schnie i zapach ma taki jak lakier do paznokci, -krem-maska do cery suchej-niestety słabo nawilża i do bardzo suchej cery się nie nadaje -żel pod prysznic "Deser Jagodowy"- wypróbuję przed snem ale wiem już że faktycznie pachnie jak deser jagodowy-pysznie ![]() Zamówiłam jeszcze kilka próbek zapachów ale nie przyszły mi wszystkie :-( Bardzo podoba mi się zapach Angelica i Primavera, z katalogu kwietniowego chyba zamówię sobie t dwie wody. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#526 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jaki to krem do rąk? Jaki miał symbol produktu? Ja z FL uwielbiam ten pomarańczowy, ale ostatnio ku mojemu zdziwieniu zaczyna irytować mnie zapach ![]() Dziewczyny czy miałyście już styczność z tymi nowymi kremami RALA????? Pociągają mnie okrutnie, ale nie wiem czy są warte grzechu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
Raczkowanie
|
Jakie kremy do rąk wam sie najbardziej podobaja jezeli chodzi o zapach?
a czy ktorac z was uzywala cieni prasowanych GF 1501 lub 1503? i co powiecie o kredkach do powiek GC 2201-2203? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#528 |
Raczkowanie
|
To dokładnie ten krem: http://www.faberlic.pl/index.php?mod...kaj&search=KR1
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#529 |
Zakorzenienie
|
z gory przepraszam jesli zle trafilam,ale poszukuje konsultantki FABERLIC z okolic Bytomia,Czeladzi albo Katowic.Jesli jest tu ktos taki prosze o wiadomosc na PW
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#530 |
Zakorzenienie
|
zapomniałam napisać, że już wrzuciłam zdjęcia wszystkich lakierowych błyszczyków na ustach do odpowiedniego wątku
![]()
![]() |
#531 |
Rozeznanie
|
Kiedy bedzie na www faberlica formularz zamowienia? ciekawa jestem, czy jeszcze cos z You Nova zostalo w wyprzedazy. no iciekawe, jakie beda tygodniowe promocje. bo ja juz wiem, co zamowie, wiec sie niecierpliwie. :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#532 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
I jeszcze ta woda perfumowana Aquamarine - kwiatowa świeżość mi odpowiada, ale jak tam z jej trwałością? I mam pytanie do właścicielek szamponu i odżywki tlenowej do włosów - jaki kolor ma szampon (biało-perłowy czy raczej błękitno-perłowy)? Wiem że pytanie dziwne, ale chcę go sprezentować znajomej, która ma dość dziwną manierę - wszystkie kosmetyki muszą mieć niebieski akcent na opakowaniu - pasuje do wystroju łazienki - i w butelce - to obawiam się już jakiś głębszy tik nerwowy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#533 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chodzi o serie "Podwójne Oddychanie"? Jeśli tak to mam balsam z tej serii i ma on kolor biały ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#534 |
Raczkowanie
|
Aquamarine ma podobną trwałość jak Kaori, czy jest nieźle. Zapach jest delikatny, wcześniej pisałam, że kwiatowo-powietrzny, a teraz się zastanawiam, że powinnam raczej napisać: kwiatowo-wodny. Otoczeniu się podoba, a to duży plus.
Tusz odpowiada mojej mamie, mówi, że jest zadowolona, ale dzisiaj zapytam szczegółowo, czy się nie kruszy itd.
![]() |
#535 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A z tym zapachem Aquamarine to mnie zmartwiłaś bo miałam Kaori, zapachowo mi się podobał, ale co do trwałości to był szalenie ulotny i po godzince znikał ze skóry bezpowrotnie ![]() Muszę się poważnie zastanowić czy dać szansę nowości bo jednak jest dość drogi ten nowy zapach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#536 |
Raczkowanie
|
Kaori u mnie rownież trzyma sie bardzo kiepsko , po godzinie już jej nie wyczuwam natomiast Alatau ma super trwalosć zapach tez bardzo ladny POLECAM
tusz Aquamarine odbija się na dolnej powiece ( opinia klientki) zdecydowanie bardziej chwali ten z serii Day to night |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#537 |
Raczkowanie
|
Aha ciekawa jestem zapachu nowych wod majowych , chyba juz pierwszego zloze zamowienie by otrzymac probki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#538 |
BAN stały
|
chciałabym tylko troszeczkę naprowadzićWas jak poznać, że zapach utrzymuje się długo i czy wogóle się utrzymuje
same tego nie stwierdzicie. Nos ludzki przyzwyczaja się po jakimś czasie do zapachu i tak czy owak po paru godz. nie będziecie go odczuwać. Poza tym zapach się zmienia na skórze. Najlepiej spytać "czy pachnę?" inną osobę. To najlepszy sposób sprawdzenie czy zapach jest odczuwalny. I spójrzcie czy to jest woda toaletowa czy perfumowana. To bardzo istotne, gdyż stężenie czystych perfum jesy inne. Wody toaletowe stworzone są by pachnieć max kilka godzin. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#539 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Kamilanet - wszystko co napisałaś to racja. Ja właśnie nosem mego ślubnego sprawdzam wyczuwalność zapachów i na jego opinii bazuję. Kaori był zdecydowanie najmniej trwały choć to woda perfumowana. Za to ta seria wód toaletowych Les Floralises była mało trwała ale ślicznie świeżutka i poręczna na tyle, aby móc się nią w razie potrzeby odświeżyć. Miałam również wodę perfumowaną Aora - bardzo się nie polubiłyśmy, a zapach uciekał przed upłynięciem godzinki ![]() Tak więc w wydaniu Faberlica woda perfumowana nie zawsze musi się cechować wydłużoną trwałością - poza tym to wszystko kwestia czystej chemii ![]() Ale podjęłam już zobowiązujące postanowienie - w miarę możliwości finansowych będę kupowała każdą wodę (toaletową / perfumowaną) i dokonywała selekcji. A potem stworzę listę ukochanych i zapasowych ![]() ![]() A w kolejce po oceny ALatau i Alizes ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#540 |
Raczkowanie
|
No tak ale ja się perfumuje dla siebie i lubie sama czuć zapach ....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.