Kosmetyki Faberlic! - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-06-21, 14:14   #691
forever_girl
Raczkowanie

GG do forever_girl
Dot.: Kosmetyki Faberlic!

zniknąl moj post ostatnio , seria Aromage poszla mocno w dol ciesze się bo naprawdew jest fajna
forever_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-22, 19:16   #692
stellla
Rozeznanie

Jakie macie doswiadczenia z odceniami podkladow Faberlica? Moze skusilabym sie na Subtelny dotyk i musi byc to odcien zolty, wiec albo jasny bez, albo bez... I chyba wzielabym bez, ale obawiam sie,c zy to nie bedzie ciemny kolor.
stellla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-22, 21:21   #693
forever_girl
Raczkowanie

GG do forever_girl

juz bylo kilka razy o podkladach , jak Ci nie bedzie odpowiadac to odeslij poprostu
Stary 2008-06-23, 06:07   #694
stellla
Rozeznanie

Bez sensu - na paczke wydam 8 zl i odzyskam ostatecznie 4 zl z 12.
Stary 2008-06-23, 15:49   #695
stellla
Rozeznanie

Kremy dla babci: babcia chce 2 kremy - na dzoien i na noc. I teraz mysle, zeby wziac komplet Rali albo 2 kremy Aromage. Co polecacie? Jesli Armage - to ktore? Bo ciezko wyczuc, ktory jest nadsilniejszy.
Stary 2008-06-25, 16:42   #696
zabula87
Wtajemniczenie

maat7 rosły Ci szybciej włosy po tym szamponie podwójne oddychanie? ogólnie jak go oceniasz?
Czy używał ktoś:
Orzeźwiający żel do mycia twarzy każdego rodzaju 1125 z serii Aromage?

1125

od 30.04.2004 MY
28.04.2012 ślub

Edytowane przez zabula87
Czas edycji: 2008-06-25 o 16:46 Powód: dopisek
zabula87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-25, 18:22   #697
maat7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stellla Pokaż wiadomość
Kremy dla babci: babcia chce 2 kremy - na dzoien i na noc. I teraz mysle, zeby wziac komplet Rali albo 2 kremy Aromage. Co polecacie? Jesli Armage - to ktore? Bo ciezko wyczuc, ktory jest nadsilniejszy.
Dla Babci Stella, ja mam 40 lat, babcią nie jestem i się nie czuję ale Rala będzie słaba. Skusiłam się na ten kremik i nie odpowiada mi, szybko się zużywa, nie do końca jestem przekonana czy dobrze nawilża, generalnie jak na mój gust jest nijaki. Skoro to Babcia to prawdopodobnie zmarszczki ma i już się ich nie pozbędzie (no chyba że młoda sztuka z Twojej Babci), ale jeśli skusisz się na RALĘ to weź z tym serum wzmacniającym.
Aromage miałam kiedyś ten liftingujący na noc (1118), ale miał dziwny zapach i też mi nie do końca odpowiadał. Chociaż któraś z dziewczyn polecała tutaj tą serię do skóry dojrzałej, ale nie pamiętam który kremik. Gdybym to ja miała wybrać to poleciłabym albo zbalansowane odżywianie (1119), albo jeszcze bardziej Multiregenerujący (1121), ale może dziewczyny też się wypowiedzą w tym temacie

Cytat:
Napisane przez zabula87 Pokaż wiadomość
maat7 rosły Ci szybciej włosy po tym szamponie podwójne oddychanie? ogólnie jak go oceniasz?
Czy używał ktoś:
Orzeźwiający żel do mycia twarzy każdego rodzaju 1125 z serii Aromage?5

Zabula - szampon niestety nie do końca mi służy, tzn. na całą głowę nakładany przyspiesza przetłuszczanie się włosów, ale jak go zaaplikuję na końcówki to nawet ładnie nawilża, choć niestety to nie jest rewelacja i szamponowo szukam dalej
maat7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-25, 20:14   #698
stellla
Rozeznanie

no babcia babcia :P moja babcia :P chyba cos kolo 75 lat. Wiadomo, ze jej twarzy nie wyprostuje :P ale wiadomo - zeby jakos odzywilo i moze... babcia kopci papierochy, wiec moze jakos odswiezylo cere. Chociaz pewnie babci to zalezy, zeby ladnie pachnialo i sie latwo smarowalo... :P
Stary 2008-06-25, 20:46   #699
maat7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stellla Pokaż wiadomość
no babcia babcia :P moja babcia :P chyba cos kolo 75 lat. Wiadomo, ze jej twarzy nie wyprostuje :P ale wiadomo - zeby jakos odzywilo i moze... babcia kopci papierochy, wiec moze jakos odswiezylo cere. Chociaz pewnie babci to zalezy, zeby ladnie pachnialo i sie latwo smarowalo... :P
Stella to ja bym poszukała czegoś wśród Aromage, bo Rala nie ma prawie w ogóle żadnego zapachu. Natomiast jak Babcia kopci to może coś dotleniającego do twarzy np. ten Balsam Novaftem superactiv o2 (0364) - pięknie się rozsmarowuje i ładnie pachnie, dodatkowo koi skórę i ma za zadanie ją dotlenić Ja byłam z niego zadowolona i stosowałam go pod kremy z serii podwójne oddychanie, ale solo też może się dobrze spisać. Dodatkowo ładnie się prezentuje na toaletce
Stary 2008-06-26, 12:49   #700
Fenris
Czekam na Ragnarok

stella - a może No Lines serii Aromage? Moja babcia bardzo lubi, a teraz jest w promocji (w lipcu).
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-26, 18:21   #701
forever_girl
Raczkowanie

GG do forever_girl

OD SIERPNIA KATALOGI FL IDĄ W GORE - cena za sztuke 2,50zl

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-01, 06:07   #702
stellla
Rozeznanie

Zwrocili mi jjuz pieniadze za odeslane kosmetyki z krotkim terminem.
Stary 2008-07-02, 05:40   #703
Fenris
Czekam na Ragnarok

Złożyłam już zamówienie lipcowe. Dla mnie tylko pomadka nawilżająca Lekki Beż.
Stary 2008-07-02, 07:40   #704
forever_girl
Raczkowanie

GG do forever_girl

ja tez juz zlozylam zamowienie dla mnie jest tylko to co z programu rekrutującego , na drugi raz zamowie dla siebie , szkoda tyl;ko ze nie dostane katalogu , moze ma już ktos linka do katalogu nowego?
Stary 2008-07-04, 18:16   #705
zabula87
Wtajemniczenie

Jest dostępny katalog sierpniowy i szczerze mówiąc nic mnie nie zaciekawiło. Jak dla mnie nieciekawy i podwyższają ceny.

od 30.04.2004 MY
28.04.2012 ślub
Stary 2008-07-04, 18:28   #706
Patrycja183
Zadomowienie

FL_0808_katalog.pdf
link do katalogu sierpień
Stary 2008-07-05, 14:48   #707
Fenris
Czekam na Ragnarok

Mi z katalogu 08 spodobały się te dwa nowe żele z sokami owocowymi I promocja na Nawilżającą Pomadkę.

A bardzo nie podoba mi się to, że Faberlic podrożał od katalogu 08. Masakra. Prawie o połowę
Stary 2008-07-05, 15:04   #708
stellla
Rozeznanie

A mnie rozbraja promocja, gdzie skreslona jest cena 10 zl i promocyjna wynosi 9,9 albo uwaga! spojrzcie na nowe serie do rak i stop w kat. 8: tam gdzies jest skreslona cena 11 zl i promocyjna... 11 zl :P Tez jestem niepocieszona nowymi cenami... Mam nadzieje, ze bede pojawiac sie jeszcze takie promocje, jak do tej pory. Moze nie tak czesto, ale oby... A tymczasem ja na wszelki wypadek zamowie sobie ukochany zapach O'Ferique. Wlasnie - mam tez wersje Sensuelle i niestety nie przemawia do mnie, ma jakas sztucxzna, chemiczna nute, ktora dominuje. I chyba nie ejst tak trwaly, jak zloty oryginal.
Stary 2008-07-06, 14:20   #709
yls
Zadomowienie

Lokalizacja: miasto na prawach powiatu w południowej Polsce, na Górnym Śląsku
GG do yls
Question Dot.: Kosmetyki Faberlic!

dziewczyny, mam pytanie: W katalogu na lipiec jest promocja na ostatniej stronie- tusz i puder w kamieniu za 29 zł.. Ten sam tusz jest w katalogu, ale o nieco innym kodzie. Czy ten z promocji może mieć krótki termin przydatności, albo jakąś inną wadę? bo już mnie nic nie zdziwi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-06, 21:34   #710
forever_girl
Raczkowanie

GG do forever_girl

Podoba mi się też promocja typu , cena regularna : 11 zl w promocji 11,90 , a mozna zamowić produkt bez promocji? taniej mnie wyjdzie...
Stary 2008-07-07, 08:23   #711
maat7
Raczkowanie

A ja jestem na Faberlica zła. Makabrycznie podnieśli ceny i jednocześnie odświeżając opakowania lub wprowadzając nowości pozmniejszali zawartość. Jak spojrzałam na cenę mego ukochanego O'Feerique Sensuell w sierpniu - to jest całe 10 zł!!! Wiem, że mam zniżkę, ale jestem przyzwyczajona do podwyżek rzędu 2-3 zł, a nie tak od razu z grubej i zardzewiałej rury
Poza tym, jako że kupuję kosmetyki głównie dla siebie, to porównuję ceny z innymi firmami katalogowymi (tymi na O. bo te na A. nie lubię ), i dodatkowo sprawdzam jeszcze ulubione firmy polskie - i stwierdzam, że Faberlic przestaje się mi opłacać

Pamiętacie może jak to wygląda regulaminowo - przez jak długi czas można nie składać zamówień, aby nie zostać skreślonym z listy konsultantek?

I jeszcze do użytkowniczek wcześniejszej wersji Ramayata - czy ten zapach był trwały? Wydaje mi się, że zmienili również design opakowania (i chyba też pojemności) - nie wiem czy przypadkiem nie zmieniono składników, ale to raczej mój pesymistyczny sposób postrzegania świata zewnętrznego podsuwa takie podejrzenie
Stary 2008-07-07, 09:52   #712
zabula87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez forever_girl Pokaż wiadomość
Podoba mi się też promocja typu , cena regularna : 11 zl w promocji 11,90 , a mozna zamowić produkt bez promocji? taniej mnie wyjdzie...
Mnie też to rozśmieszyło albo obniżki o 90gr hehe. Może tak podrożeli, bo chcą się reklamować (widać po prawej stronie na str. Faberlic). W każdym razie nie jest to dla nas miła informacja. Co dziwniejsze podobno kosmetyki miały stanieć, a prąd, gaz podrożeć?!

od 30.04.2004 MY
28.04.2012 ślub
Stary 2008-07-07, 18:12   #713
forever_girl
Raczkowanie

GG do forever_girl

Cytat:
Napisane przez maat7 Pokaż wiadomość
A ja jestem na Faberlica zła. Makabrycznie podnieśli ceny i jednocześnie odświeżając opakowania lub wprowadzając nowości pozmniejszali zawartość. Jak spojrzałam na cenę mego ukochanego O'Feerique Sensuell w sierpniu - to jest całe 10 zł!!! Wiem, że mam zniżkę, ale jestem przyzwyczajona do podwyżek rzędu 2-3 zł, a nie tak od razu z grubej i zardzewiałej rury
Poza tym, jako że kupuję kosmetyki głównie dla siebie, to porównuję ceny z innymi firmami katalogowymi (tymi na O. bo te na A. nie lubię ), i dodatkowo sprawdzam jeszcze ulubione firmy polskie - i stwierdzam, że Faberlic przestaje się mi opłacać

Pamiętacie może jak to wygląda regulaminowo - przez jak długi czas można nie składać zamówień, aby nie zostać skreślonym z listy konsultantek?

I jeszcze do użytkowniczek wcześniejszej wersji Ramayata - czy ten zapach był trwały? Wydaje mi się, że zmienili również design opakowania (i chyba też pojemności) - nie wiem czy przypadkiem nie zmieniono składników, ale to raczej mój pesymistyczny sposób postrzegania świata zewnętrznego podsuwa takie podejrzenie
Jesli przez pol roku nie skladasz zamoewienia zostajesz wykreslona

Ramyata - opakowanie takie samo ale pojemnosc zmiejszona , trwaly zapach , mnie osobiscie bardzo sie nie podobal ale o gustach sie nie dyskutuje
Stary 2008-07-12, 12:15   #714
stellla
Rozeznanie

Dostalam w czwartek paczke. Wzielam zestaw 10: kriozel, ktory mam i choc efektow nie oczekuje, to lubie fgo stosowac, serum witaminowe Aromage, zel pod prysznic czarny las, ktory poszedl do mamy (pachnie jak arakowy aromat do ciast) i krem na noc do cery mieszanej (nie spodziewam sie po nim wiele, ten na dzien jest beznadziejny). Do tego za 2,9 zl z serii Russe tonik, peeling i krem. Wole nie liczyc, ile mam juz kremow... Oczywiscie kusi mnie, zbey juz wszystko wyprobowac, ale nie chce otwierac kilku kosmetykow, ktore na razie beda lezec. Tak czy siak, znowu czytalam sklady i znowu ejstem mile zskoczona - Faberlic naprawde jest swietny skladowo. O dziwo tez kolezaki z pracy mamy same dopytuja o katalogi i na szczescie ich zamowienia pokrywaja mi wysylke.
Stary 2008-07-12, 16:33   #715
Kamilanet
BAN stały

GG do Kamilanet Send a message via Skype™ to Kamilanet

świetny składowo tzn?
możesz rozwinąć temat
Kamilanet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-13, 11:00   #716
stellla
Rozeznanie

Majha bardzo duzo naturalnych skladnikow, wyciagow roslinnych. Wiekszosc kremow zaczyna sie od samej chemii i ewentua;lnie gdzies na koncu skladu sa jakies wyciagi roslinne, w Faberlicu naturalne skladniki widac od poczatku listy.
Stary 2008-07-15, 19:38   #717
maat7
Raczkowanie

A ja wykańczam właśnie z serii Neoskin Serum do popękanych naczynek. Krzywdy mi nie zrobił, łagodzi lekko podrażnienia, ale też nie widzę spektakularnych efektów typu trochę naczynek mniej Cóż nie jest to tani kosmetyk, ale oceniam go jako bardzo przeciętny. Po całej tubce spodziewałam się, że uczyni więcej dobrego niż inne tańsze lub i droższe preparaty. Widać nie jest to kosmetyk wart moich naczynek
Mam też Neoskin Optimum na dzień do skóry podrażnionej i zaatakowanej smogiem, klimatyzacją i innymi przekleństwami cywilizacyjnego życia. Jest póki co fajny, ładnie się wchłania, w ogóle nie pachnie i nie podrażnia skóry, ale Formule Równowagi z Neoskinu po prostu do pięt nie dorasta, bo skóra ma większe tendencje do świcenia. Chyba będę musiała się obkupić w Formułę
No i jeszcze też z Neoskinu Korektor do powiek - REWELACJA !!! Pięknie aksamituje skórę, wygładza i czyni z nią cuda - w ogóle nie muszę sięgać po klasyczny korektor żeby przykryć cienie czy zmarszczki. Zagości w mojej kosmetyczce na bardzo długo. Ciekawa jestem jedynie jak działa na zmarszczki - chyba będę musiała zainwestować w mocny krem pod oczy na noc, aby spokojnie stosować ten na dzień. Ale dziewczyny to na prawdę super kosmetyk wart skuszenia się i przetestowania
Stary 2008-07-15, 20:16   #718
stellla
Rozeznanie

Maat, mowilam, ze korektor zmarszczek jest rewelacyjny. :P Ja go czasem na cla twarz stopsuje, efekt podobny - takie niewidoczny makijaz i matowa cera. Ale zdecydowanie zaopatrz sie na noc w krem przeciwzmarszczkowy pod oczy, bo korektor zmarszczek niweluje je tylko powierzchownie, to w zadnym wypakdu nie jest krem pielegnacyjny i dzialania rpzeciwzmarszczkowego nie ma. Co do kremy na naczynka Neoskin - widzisz, tez sie zastanawialam, bo kosmetyczka poradzila mi cos profilaktycznie stosowac, gdyz mam plytko umiejscowione pod skora i kruche naczynka. Ale wlasnie - moze za duzo sie po nim spodziewalas? Naczynek krem nie naprawi, najwyzej zapobiegnie kolejnym. Tak czy siak dla mnie i tak za drogi, poejemnosc mala, dlatego kupuje krem ATW - on ma bardo duza ilosc wyciagow z kasztanowca i oczaru weirginijskiego, dlatego podejrzewam, ze najlepiej poradzi sobie z profilaktyka. A ze jak to ATW pewnie ejst (co potwierdzaja opinie na Wizazu) wcale nie-nawilzajacy to tym lepiej - i tak musze sie filtrem na to posmarowac.
Stary 2008-07-16, 07:41   #719
maat7
Raczkowanie

Stella - ja dokładnie tak robię: na dzień korektor pod oczy Neoskinu, a na noc dobry krem przeciwzmarszkowy, który dopieści skórę pod oczami w odpowiednie składniki odżywcze
Co do serum na naczynka - zawsze spodziewam się dużo, ale tak jak już pisałam on jedynie łagodzi rumień na jakieś 2 godzinki, a potem tak jakbym w ogóle go nie nakładała. A byłam sumienna i robiłam to codziennie rano i wieczorem. Teraz sięgnę po jakiś polski kosmetyk w bardzo przyzwoitej cenie, bo efekt uzyskam ten sam jeśli i nie lepszy Zostało mi tego serum jeszcze na jakieś 2-3 dni, a potem zacznę testować Neoskinu korektor do zmarszczek i ciekawam jak on się będzie spisywał.
Generalnie mam już 2 kosmetyki Faberlica, które będą mi dożywotnie służyły i są to korektor-krem pod oczy i krem Formuła Równowagii.
Chętnie obkupiłabym się w ilości hurtowe i na zapas, ale niestety terminy przydatności do "spożycia" zniechecają, gdyż większość kosmetyków kupowanych przeze mnie w tym roku miała datę produkcji luty 2007, co powoduje, że nadają się do sierpnia a potem już nie Szkoda, ale chyba przy następnym zakupie zadam wpierw pytanie o datę. Gdyby te terminy produkcji przypadały na np. luty 2008 to mogłabym w promocyjnych cenach wziąć ze dwie tubki i spokojnie używać, a tak to narażam się na to, iż mi kosmetyku nagle zabraknie i długo przyjdzie czekać na Supercenę, bo w normalnych cenach to Neoskin wypada nieprzyzwoicie drogo.
Stary 2008-07-20, 14:54   #720
stellla
Rozeznanie

PEELING ENZYMATYCZNY i OCZYSZCZAJĄCY GOMMAGE - prosze o opinie i rade, ktory lepiej kupic w zastepstwie za normalny mechaniczny peeling (kosmetyczna mowila, ze mam plytko umiejscowione i delikatne naczynka).

PS Dostalam kolejna paczke, zamowilam problki Alizes, Donna Felice i Kaori - nic specjalonego, a Alizes pachnie jak Claudia Polleny Ewy - ble.

Edytowane przez stellla
Czas edycji: 2008-07-24 o 17:03
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości