![]() |
#691 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kosmetyki Faberlic!
zniknąl moj post ostatnio , seria Aromage poszla mocno w dol ciesze się bo naprawdew jest fajna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#692 |
Rozeznanie
|
Jakie macie doswiadczenia z odceniami podkladow Faberlica? Moze skusilabym sie na Subtelny dotyk i musi byc to odcien zolty, wiec albo jasny bez, albo bez... I chyba wzielabym bez, ale obawiam sie,c zy to nie bedzie ciemny kolor.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#693 |
Raczkowanie
|
juz bylo kilka razy o podkladach , jak Ci nie bedzie odpowiadac to odeslij poprostu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#694 |
Rozeznanie
|
Bez sensu - na paczke wydam 8 zl i odzyskam ostatecznie 4 zl z 12.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#695 |
Rozeznanie
|
Kremy dla babci: babcia chce 2 kremy - na dzoien i na noc. I teraz mysle, zeby wziac komplet Rali albo 2 kremy Aromage. Co polecacie? Jesli Armage - to ktore? Bo ciezko wyczuc, ktory jest nadsilniejszy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#696 |
Wtajemniczenie
|
maat7 rosły Ci szybciej włosy po tym szamponie podwójne oddychanie?
![]() Czy używał ktoś: Orzeźwiający żel do mycia twarzy każdego rodzaju 1125 z serii Aromage? ![]() 1125
![]() od 30.04.2004 MY 28.04.2012 ślub ![]() Edytowane przez zabula87 Czas edycji: 2008-06-25 o 16:46 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#697 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Aromage miałam kiedyś ten liftingujący na noc (1118), ale miał dziwny zapach i też mi nie do końca odpowiadał. Chociaż któraś z dziewczyn polecała tutaj tą serię do skóry dojrzałej, ale nie pamiętam który kremik. Gdybym to ja miała wybrać to poleciłabym albo zbalansowane odżywianie (1119), albo jeszcze bardziej Multiregenerujący (1121), ale może dziewczyny też się wypowiedzą w tym temacie ![]() Cytat:
Zabula - szampon niestety nie do końca mi służy, tzn. na całą głowę nakładany przyspiesza przetłuszczanie się włosów, ale jak go zaaplikuję na końcówki to nawet ładnie nawilża, choć niestety to nie jest rewelacja i szamponowo szukam dalej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#698 |
Rozeznanie
|
no babcia babcia :P moja babcia :P chyba cos kolo 75 lat. Wiadomo, ze jej twarzy nie wyprostuje :P ale wiadomo - zeby jakos odzywilo i moze... babcia kopci papierochy, wiec moze jakos odswiezylo cere. Chociaz pewnie babci to zalezy, zeby ladnie pachnialo i sie latwo smarowalo... :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#699 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#700 |
Czekam na Ragnarok
|
stella - a może No Lines serii Aromage? Moja babcia bardzo lubi, a teraz jest w promocji (w lipcu).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#701 |
Raczkowanie
|
OD SIERPNIA KATALOGI FL IDĄ W GORE - cena za sztuke 2,50zl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#702 |
Rozeznanie
|
Zwrocili mi jjuz pieniadze za odeslane kosmetyki z krotkim terminem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#703 |
Czekam na Ragnarok
|
Złożyłam już zamówienie lipcowe. Dla mnie tylko pomadka nawilżająca Lekki Beż.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#704 |
Raczkowanie
|
ja tez juz zlozylam zamowienie dla mnie jest tylko to co z programu rekrutującego , na drugi raz zamowie dla siebie , szkoda tyl;ko ze nie dostane katalogu , moze ma już ktos linka do katalogu nowego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#705 |
Wtajemniczenie
|
Jest dostępny katalog sierpniowy i szczerze mówiąc nic mnie nie zaciekawiło. Jak dla mnie nieciekawy i podwyższają ceny.
![]() |
#706 |
Zadomowienie
|
FL_0808_katalog.pdf
link do katalogu sierpień
![]() |
#707 |
Czekam na Ragnarok
|
Mi z katalogu 08 spodobały się te dwa nowe żele z sokami owocowymi
![]() A bardzo nie podoba mi się to, że Faberlic podrożał od katalogu 08. Masakra. Prawie o połowę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#708 |
Rozeznanie
|
A mnie rozbraja promocja, gdzie skreslona jest cena 10 zl i promocyjna wynosi 9,9 albo uwaga! spojrzcie na nowe serie do rak i stop w kat. 8: tam gdzies jest skreslona cena 11 zl i promocyjna... 11 zl :P Tez jestem niepocieszona nowymi cenami... Mam nadzieje, ze bede pojawiac sie jeszcze takie promocje, jak do tej pory. Moze nie tak czesto, ale oby... A tymczasem ja na wszelki wypadek zamowie sobie ukochany zapach O'Ferique. Wlasnie - mam tez wersje Sensuelle i niestety nie przemawia do mnie, ma jakas sztucxzna, chemiczna nute, ktora dominuje. I chyba nie ejst tak trwaly, jak zloty oryginal.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#709 |
Zadomowienie
|
![]() dziewczyny, mam pytanie: W katalogu na lipiec jest promocja na ostatniej stronie- tusz i puder w kamieniu za 29 zł.. Ten sam tusz jest w katalogu, ale o nieco innym kodzie. Czy ten z promocji może mieć krótki termin przydatności, albo jakąś inną wadę? bo już mnie nic nie zdziwi
![]()
![]() |
#710 |
Raczkowanie
|
Podoba mi się też promocja typu , cena regularna : 11 zl w promocji 11,90 ,
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#711 |
Raczkowanie
|
A ja jestem na Faberlica zła. Makabrycznie podnieśli ceny i jednocześnie odświeżając opakowania lub wprowadzając nowości pozmniejszali zawartość. Jak spojrzałam na cenę mego ukochanego O'Feerique Sensuell w sierpniu - to jest całe 10 zł!!! Wiem, że mam zniżkę, ale jestem przyzwyczajona do podwyżek rzędu 2-3 zł, a nie tak od razu z grubej i zardzewiałej rury
![]() Poza tym, jako że kupuję kosmetyki głównie dla siebie, to porównuję ceny z innymi firmami katalogowymi (tymi na O. bo te na A. nie lubię ![]() ![]() Pamiętacie może jak to wygląda regulaminowo - przez jak długi czas można nie składać zamówień, aby nie zostać skreślonym z listy konsultantek? I jeszcze do użytkowniczek wcześniejszej wersji Ramayata - czy ten zapach był trwały? Wydaje mi się, że zmienili również design opakowania (i chyba też pojemności) - nie wiem czy przypadkiem nie zmieniono składników, ale to raczej mój pesymistyczny sposób postrzegania świata zewnętrznego podsuwa takie podejrzenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#712 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#713 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ramyata - opakowanie takie samo ale pojemnosc zmiejszona , trwaly zapach , mnie osobiscie bardzo sie nie podobal ale o gustach sie nie dyskutuje |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#714 |
Rozeznanie
|
Dostalam w czwartek paczke. Wzielam zestaw 10: kriozel, ktory mam i choc efektow nie oczekuje, to lubie fgo stosowac, serum witaminowe Aromage, zel pod prysznic czarny las, ktory poszedl do mamy (pachnie jak arakowy aromat do ciast) i krem na noc do cery mieszanej (nie spodziewam sie po nim wiele, ten na dzien jest beznadziejny). Do tego za 2,9 zl z serii Russe tonik, peeling i krem. Wole nie liczyc, ile mam juz kremow... Oczywiscie kusi mnie, zbey juz wszystko wyprobowac, ale nie chce otwierac kilku kosmetykow, ktore na razie beda lezec. Tak czy siak, znowu czytalam sklady i znowu ejstem mile zskoczona - Faberlic naprawde jest swietny skladowo. O dziwo tez kolezaki z pracy mamy same dopytuja o katalogi i na szczescie ich zamowienia pokrywaja mi wysylke.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#715 |
BAN stały
|
świetny składowo tzn?
możesz rozwinąć temat |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#716 |
Rozeznanie
|
Majha bardzo duzo naturalnych skladnikow, wyciagow roslinnych. Wiekszosc kremow zaczyna sie od samej chemii i ewentua;lnie gdzies na koncu skladu sa jakies wyciagi roslinne, w Faberlicu naturalne skladniki widac od poczatku listy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#717 |
Raczkowanie
|
A ja wykańczam właśnie z serii Neoskin Serum do popękanych naczynek. Krzywdy mi nie zrobił, łagodzi lekko podrażnienia, ale też nie widzę spektakularnych efektów typu trochę naczynek mniej
![]() ![]() Mam też Neoskin Optimum na dzień do skóry podrażnionej i zaatakowanej smogiem, klimatyzacją i innymi przekleństwami cywilizacyjnego życia. Jest póki co fajny, ładnie się wchłania, w ogóle nie pachnie i nie podrażnia skóry, ale Formule Równowagi z Neoskinu po prostu do pięt nie dorasta, bo skóra ma większe tendencje do świcenia. Chyba będę musiała się obkupić w Formułę ![]() No i jeszcze też z Neoskinu Korektor do powiek - REWELACJA !!! Pięknie aksamituje skórę, wygładza i czyni z nią cuda - w ogóle nie muszę sięgać po klasyczny korektor żeby przykryć cienie czy zmarszczki. Zagości w mojej kosmetyczce na bardzo długo. Ciekawa jestem jedynie jak działa na zmarszczki - chyba będę musiała zainwestować w mocny krem pod oczy na noc, aby spokojnie stosować ten na dzień. Ale dziewczyny to na prawdę super kosmetyk wart skuszenia się i przetestowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#718 |
Rozeznanie
|
Maat, mowilam, ze korektor zmarszczek jest rewelacyjny. :P Ja go czasem na cla twarz stopsuje, efekt podobny - takie niewidoczny makijaz i matowa cera. Ale zdecydowanie zaopatrz sie na noc w krem przeciwzmarszczkowy pod oczy, bo korektor zmarszczek niweluje je tylko powierzchownie, to w zadnym wypakdu nie jest krem pielegnacyjny i dzialania rpzeciwzmarszczkowego nie ma. Co do kremy na naczynka Neoskin - widzisz, tez sie zastanawialam, bo kosmetyczka poradzila mi cos profilaktycznie stosowac, gdyz mam plytko umiejscowione pod skora i kruche naczynka. Ale wlasnie - moze za duzo sie po nim spodziewalas? Naczynek krem nie naprawi, najwyzej zapobiegnie kolejnym. Tak czy siak dla mnie i tak za drogi, poejemnosc mala, dlatego kupuje krem ATW - on ma bardo duza ilosc wyciagow z kasztanowca i oczaru weirginijskiego, dlatego podejrzewam, ze najlepiej poradzi sobie z profilaktyka. A ze jak to ATW pewnie ejst (co potwierdzaja opinie na Wizazu) wcale nie-nawilzajacy to tym lepiej - i tak musze sie filtrem na to posmarowac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#719 |
Raczkowanie
|
Stella - ja dokładnie tak robię: na dzień korektor pod oczy Neoskinu, a na noc dobry krem przeciwzmarszkowy, który dopieści skórę pod oczami w odpowiednie składniki odżywcze
![]() Co do serum na naczynka - zawsze spodziewam się dużo, ale tak jak już pisałam on jedynie łagodzi rumień na jakieś 2 godzinki, a potem tak jakbym w ogóle go nie nakładała. A byłam sumienna i robiłam to codziennie rano i wieczorem. Teraz sięgnę po jakiś polski kosmetyk w bardzo przyzwoitej cenie, bo efekt uzyskam ten sam jeśli i nie lepszy ![]() Generalnie mam już 2 kosmetyki Faberlica, które będą mi dożywotnie służyły ![]() Chętnie obkupiłabym się w ilości hurtowe i na zapas, ale niestety terminy przydatności do "spożycia" zniechecają, gdyż większość kosmetyków kupowanych przeze mnie w tym roku miała datę produkcji luty 2007, co powoduje, że nadają się do sierpnia a potem już nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#720 |
Rozeznanie
|
PEELING ENZYMATYCZNY i OCZYSZCZAJĄCY GOMMAGE - prosze o opinie i rade, ktory lepiej kupic w zastepstwie za normalny mechaniczny peeling (kosmetyczna mowila, ze mam plytko umiejscowione i delikatne naczynka).
PS Dostalam kolejna paczke, zamowilam problki Alizes, Donna Felice i Kaori - nic specjalonego, a Alizes pachnie jak Claudia Polleny Ewy - ble. Edytowane przez stellla Czas edycji: 2008-07-24 o 17:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.