Facebook - serwis społecznościowy, pytania, problemy. - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-05-15, 15:22   #3901
uniperfect
Rozeznanie

Problemy z facebook

Mam konto na fb. ale fb zablokował mi dostęp do funkcji udostępniania czegokoliwiek na mojej tablicy, Mam cały czas blokade. Na jeden wpis na tablicy mnie odblokują a poten znów blokada na prawie całą dobę. Zgłaszałam problem wiele razy fb, ale nikt nie odpowiada jest tylko automat., który udziela odp dziękujemy za zgłoszenie. Co mogę zrobić w takiej sytuacji. Wpadłam na pomysl założenia nowego konta, ale fb zaraz mi to konto dezaktywował i po koncie. A na tamtym nadal blokada na udostępnienia. Moja znajoma ma np tak z komentarzami napisze 3 komentarze i od razu ma blokadę, Jak można odwołać się do fb , gdzie można pisać do nich jeszcze. Jeśli w złym miejscu umieściłam post to proszę o przeniesienie go,
uniperfect jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-15, 19:54   #3902
lukrecja222
Zakorzenienie

Dot.: Problemy z facebook

jaki jest powód blokady? Jaką dostałaś wiadomość?
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-16, 06:31   #3903
uniperfect
Rozeznanie

Wiadomość jest taka udostępniam zdjęcie a tam pisze zostałaś tymczasowo zablokowana i albo trwa to dobę albo kilka h . Znajoma wczoraj pisała że blokowali ją na dwa dni potem ją odblokowlai jedno zdjęcie udostępniła i znów blokada na dwa dni. Ale jej po jakimś czasie to ucichło.
Stary 2017-05-16, 08:39   #3904
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez uniperfect Pokaż wiadomość
Wiadomość jest taka udostępniam zdjęcie a tam pisze zostałaś tymczasowo zablokowana i albo trwa to dobę albo kilka h . Znajoma wczoraj pisała że blokowali ją na dwa dni potem ją odblokowlai jedno zdjęcie udostępniła i znów blokada na dwa dni. Ale jej po jakimś czasie to ucichło.
Może ktoś Cię co chwilę zgłasza
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-28, 10:28   #3905
a ga ta
Zakorzenienie

Dot.: Facebook - serwis społecznościowy, pytania, problemy.

Od pewnego czasu nie mogę oceniać filmów, książek, itd.
Nie pokazuje mi się też dziennik aktywności

Mój Blog
Facebook
Instagram

Postaw mi kawę
a ga ta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-28, 12:58   #3906
tamarta92
Przyczajenie

facebook - pomoc przy blokowaniu

Nie jestem ekspertem od facebooka. Mam na facebooku, a dokladnie na mesengerze taka znajoma, ktora kiedys cos do mnie napisala (nie jestesmy znajomymi na facebooku) i w momencie gdy dostalam od niej wiadomosc musialam wyrazic akceptacje na rozmowe lub nie. zaakceptowalam, ale teraz ciagle widze kiedy jest dostepna (wyswietla sie), przez co czasami cos tam do mnie pisze. Chcialabym, zeby ja nie blokowac (bo wtedy jak napisze do mnie, to ma komunikat, ze jestem niedostepna i od razu widac, ze to blokada), tylko zaznaczyc jakas opcje w ustawieniach, aby ona nie byla wyswietlana jako dostepna oraz ona, zeby nie widziala mnie jako dostepna. Dodam, ze usunelam konwersacje z nią, ale gdy tylko jest dostepna to wyswietla mi sie jako osoba aktywna wsrod znajomych, ona mnie wtedy tez widzi i zdarza sie, ze cos napisze.

Proszę o pomoc i wskazanie sciezki krok po kroku jak mam ją wylaczyc, nie chce jej widziec i zeby ona mnie widziala, tylko, zeby ona tego nie wiedziala, ze ja to zrobilam (czyli blokada odpada).
tamarta92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-28, 13:04   #3907
frailea
Przyczajenie

Dot.: facebook - pomoc przy blokowaniu

W tym wypadku najlepiej będzie chyba wyłączyć czat dla tej znajomej. W ustawieniach Messengera jest taka opcja- wybierasz po prostu konkretną osobę, która nie będzie widziała twojej dostępności. Z tym, że wtedy i tak będzie mogła do Ciebie pisać, jeśli się uprze
A tak po kroku to:
1. Po prawej stronie masz Messengera- listę kontaktów i na dole jest opcja "szukaj znajomych", tuż obok masz mały przycisk ustawień.
2. Po naciśnięciu rozwijają się opcje i wybierasz "Wyłącz czat", a stamtąd z kolei "Wyłącz czat dla wybranych kontaków"
3. Wpisujesz odpowiednie imię i nazwisko.
Ot, cała filozofia. Znajoma po prostu będzie widziała Ciebie jako nieaktywną

Edytowane przez frailea
Czas edycji: 2017-05-28 o 13:12
frailea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-28, 13:31   #3908
tamarta92
Przyczajenie

Ale w aplikacji mesenger czy poprzez facebooka? Bo ani w jednym ani w drugim nic takiego po prawej nie widzę Proszę, wytłumacz mi jak "blondynce", mam duze trudnosci zeby to znalezc. Czy to jest zalezne od wersji aplikacji?
Stary 2017-05-28, 13:57   #3909
frailea
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez tamarta92 Pokaż wiadomość
Ale w aplikacji mesenger czy poprzez facebooka? Bo ani w jednym ani w drugim nic takiego po prawej nie widzę Proszę, wytłumacz mi jak "blondynce", mam duze trudnosci zeby to znalezc. Czy to jest zalezne od wersji aplikacji?
Gdy wejdziesz na facebooka normalnie, nie mobilnie Ja akurat mam czat włączony tylko dla kilku osób stąd "te kontakty nie będą Cię widzieć na czacie". Ty powinnaś mieć to zaraz pod listą znajomych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png Bez☠tytułu.png (28,5 KB, 55 załadowań)

Edytowane przez frailea
Czas edycji: 2017-05-28 o 14:01
frailea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-28, 14:04   #3910
Frezja__
Zakorzenienie

To ja Ci wytłumaczę na fb:
- prawy dolny róg, kilkasz koło zębate "opcje"
- "wyłącz czat"
- wybierasz opcję, że dla jednej osoby i wpisujesz jej dane

"Wiedźmikołaj"
Frezja__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-28, 14:27   #3911
tamarta92
Przyczajenie

Bardzo Wam dziękuję, szukałam po prawej u góry a to było na samym dole. Tym sposobem, którym opisałyście nie wiem czy jest możliwe wyłączenie, ponieważ ta moja "znajoma" nie jest znajomą w znaczeniu facebooka (nie zapraszałysmy sie) i gdy wpisuje dane imie i nazwisko nie podstawia sie nikt. Natomiast na mesengerze znalazlam w kontaktach ją, i po wejsciu w "i" jest mozliwosc usuniecia, Dziekuje raz jeszcze Wam, pozdrawiam i miłego weekendu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-31, 18:25   #3912
venir
Rozeznanie

Czy ma ktoś może podobny problem? Gdy wyszukuję jakiejś osoby w wyszukiwarce na Fb (i nie tylko, może to być miejsce, jak np. restauracja) czy jakiś zespół itd., od jakiegoś czasu w liście, która się rozwija w ogóle nie pojawiają się obok zdjęcia (co ułatwia wyszukiwanie, gdy np. wiesz, że Twoja znajoma Kasia Kowalska to dziewczyna z burzą rudych włosów i od razu widzisz to na miniaturce). Na telefonie nie mam tego problemu- od razu zdjęcia obok nazwiska są widoczne.
venir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-31, 19:58   #3913
mabi27
Wtajemniczenie

Mam pytanie. Wpisuję cos w wyszukiwarkę, ale gdy potem to edytuję i usuwam te wszystkie wyszukiwania, to ok, ładnie się czyści historia wyszukiwania, tylko później gdy znowu chce coś wyszukać, np. osobę o imieniu Lucyna, a już ją wcześniej szukałam, to od razu po wpisaniu dwóch czy trzech pierwszych liter wyskakuje ta Lucyna razem z nazwiskiem, czyli gdzieś tam się moje wyszukiwania zapisały pomimo usunięcia. Da się to usunąć tak na amen?
mabi27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-08, 10:30   #3914
polna_rozyczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez venir Pokaż wiadomość
Czy ma ktoś może podobny problem? Gdy wyszukuję jakiejś osoby w wyszukiwarce na Fb (i nie tylko, może to być miejsce, jak np. restauracja) czy jakiś zespół itd., od jakiegoś czasu w liście, która się rozwija w ogóle nie pojawiają się obok zdjęcia (co ułatwia wyszukiwanie, gdy np. wiesz, że Twoja znajoma Kasia Kowalska to dziewczyna z burzą rudych włosów i od razu widzisz to na miniaturce). Na telefonie nie mam tego problemu- od razu zdjęcia obok nazwiska są widoczne.
Ja mam tak samo i na telefonie i na komputerze. W tym momencie wpisuję "jo", żeby poszukać koleżanki Joanny XYZ i zamiast propozycji ze zdjęciami, pojawiają się ostatnie wyszukiwania, które zawierają litery "jo". Wkurzające to.

Cytat:
Napisane przez mabi27 Pokaż wiadomość
Mam pytanie. Wpisuję cos w wyszukiwarkę, ale gdy potem to edytuję i usuwam te wszystkie wyszukiwania, to ok, ładnie się czyści historia wyszukiwania, tylko później gdy znowu chce coś wyszukać, np. osobę o imieniu Lucyna, a już ją wcześniej szukałam, to od razu po wpisaniu dwóch czy trzech pierwszych liter wyskakuje ta Lucyna razem z nazwiskiem, czyli gdzieś tam się moje wyszukiwania zapisały pomimo usunięcia. Da się to usunąć tak na amen?
Chyba się nie da... Facebook jest wścibski i zapamiętuje, kogo szukałaś. Co więcej, jeśli kilka razy wejdziesz na profil osoby, której nie masz w znajomych (np. interesuje Cię były chłopak albo koleżanka z pracy), to teoretycznie wg zasad prywatności FB ta osoba nie wie, że to robiłaś. Z tym że po kilku takich razach Twój profil wyskoczy im w propozycjach znajomych - a w ten sposób łatwo się domyślić, że ktoś cię stalkuje .
polna_rozyczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-08, 14:39   #3915
P0m
Rozeznanie

Dziś mi się coś pozmieniało z fejsbukiem, np większa lista ostatnio wyszukiwanych stron, tylko mniejszą czcionką i mniejsze obrazki itp. Ale i jak wejdę w znajomych to przy niektórych widać "liczba znajomych: 0" też tak macie? pewnie chodzi o to że mają poukrywanych znajomych, ale jakos to dziwnie wygląda.
P0m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-10, 11:15   #3916
ttts
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez P0m Pokaż wiadomość
Dziś mi się coś pozmieniało z fejsbukiem, np większa lista ostatnio wyszukiwanych stron, tylko mniejszą czcionką i mniejsze obrazki itp. Ale i jak wejdę w znajomych to przy niektórych widać "liczba znajomych: 0" też tak macie? pewnie chodzi o to że mają poukrywanych znajomych, ale jakos to dziwnie wygląda.
Mam to samo, do tego czat "nie zasysa" mi pełnych informacji o dostępnych/niedostępnych znajomych - wyświetla się tylko pusty kwadrat zamiast profilowego i szary pasek zamiast danych imię/nazwisko
ttts jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-18, 14:39   #3917
SmokFalcor
Przyczajenie

od pewnego czasu, okolo miesiaca, mamtaki problem ze widze na stronie glownej doslownie kazda rzecz jaka lubia wszyscy moi znajomi. jest to uciazliwe i irytujace gdyz przeszkadza normalnie sprawdzac fb. w ustawieniach nie znalazlem zadnego rozwiazania. obserwowac znajomych tez nie chce przestac, bo wtedy oprocz polubien nie bede widzial tez ich postow zdjec itd (teraz wiekszosci nawet nie widze, same polubienia). a klikanie ukryj post- pokazuj mniej w przyslosci nie pomaga, bo i tak pozniej wszystko widac od nowa. ktos wie jak sie z tym uporac?
SmokFalcor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-19, 22:54   #3918
polna_rozyczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SmokFalcor Pokaż wiadomość
od pewnego czasu, okolo miesiaca, mamtaki problem ze widze na stronie glownej doslownie kazda rzecz jaka lubia wszyscy moi znajomi. jest to uciazliwe i irytujace gdyz przeszkadza normalnie sprawdzac fb. w ustawieniach nie znalazlem zadnego rozwiazania. obserwowac znajomych tez nie chce przestac, bo wtedy oprocz polubien nie bede widzial tez ich postow zdjec itd (teraz wiekszosci nawet nie widze, same polubienia). a klikanie ukryj post- pokazuj mniej w przyslosci nie pomaga, bo i tak pozniej wszystko widac od nowa. ktos wie jak sie z tym uporac?
Mam podobnie - pojawiają mi się posty obcych osób polubione przez moich znajomych. Trochę to irytujące, ale ja mam tak od dłuższego czasu. Nie wiem, czy to w ogóle da się wyłączyć.
polna_rozyczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-02, 21:05   #3919
jjustynaajjustynaa
Przyczajenie

Intagram

Czy po ponownej aktywacji konta na instagramie , można jakoś uniknąć tego, że znajomi dostają powiadomienie o zdjęciach, na których byli oznaczeni przed dezaktywacja? Ktoś może wie o co chodzi?
jjustynaajjustynaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-30, 06:21   #3920
sandra2906
Przyczajenie

Problemy z facebookiem

Zacznę od początku w czwartek założyłam facebooka cały dzień wszystko było dobrze wieczorem chcąc sie zalogować pojawiła się informacja o podejrzanej aktywności ( poza zaproszeniem kilku osob i polubieniem kilku stron nic innego nie robiłam) i poprosili o przesłanie zdjęcia na którym wyraźnie widać moją twarz więc tak zrobiłam ale wczoraj rano wchodząc na konto wyskoczył komunikat że konto zostało zablokowane. Założyłam nowe konto i ten sam komunikat... Czy miał ktoś taki problem? I czy został on jakoś rozwiązany?
sandra2906 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-06, 18:50   #3921
SmokFalcor
Przyczajenie

Cytat:
ktos cos?? pomozcie jest coraz gorzej zaraz zwariuje
SmokFalcor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-07, 15:26   #3922
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Cytat:
ktos cos?? pomozcie jest coraz gorzej zaraz zwariuje
Chyba się nie da, sama kiedyś ostro szukałam rozwiązania, bo nie mogę patrzeć na to, co lajkują moi znajomi musiałam porozdawać ignory.

I've been diagnosed with a type of amnesia where I deny the existence of certain 80's bands.
There is no cure.
AnnaVanDort jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-16, 11:34   #3923
_Sylviaa_
Przyczajenie

Wysyłanie zaproszeń z Facebooka - jak to działa?

Chcę wypromować swój Fan Page na Facebooku. W tym celu wysyłam zaproszenia do osób, które np. polubiły jakiś post strony o podobnej tematyce. Ostatnio, wysyłając zaproszenia, natknęłam się na osobę prowadzącą szkolenia z social media i ona mi powiedziała, że po co wysyłam ręcznie, skoro można robić to za pomocą chatbotów do wysyłania wiadomości.

Czy korzystałyście z czegoś takiego? Nie wiecie, ile wiadomości można za pomocą tego wysłać? No i czy to prawda, że to tak działa? że można zautomatyzować ten proces.
_Sylviaa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-10, 18:23   #3924
uniperfect
Rozeznanie

Facebook - problem.

Może mi ktoś z Was doradzi. Nie wyświetlają mi się wszystkie powiadomienia na fb na laptopie. Wyświetla się kilka pierwszych a reszta się nie wyświetla. Zacina się , kręci się a nie pokazuje reszty powiadomień., Myślałam, że to wina przeglądarki ale nie. Zmieniałam przeglądarkę z chrome na opere i nie pomogło. Na tel mam opere i tam mi działają powiadomienia, Na tel pokazują się wszystkie powiadomienia. Czemu na na necie na laptopie mi się nie wyświetlają wszystkie powiadomienia. Doradźcie ?
Stary 2017-10-11, 17:02   #3925
uniperfect
Rozeznanie

Ratunku FB nie działa czy zablokują mi konta ?

Dostaje komunikat dziś od fb taki " Trwają pracę konserwacyjne na twoim koncie na fb. oznacza to, że dokonujemy usprawnień w odniesieniu do bazy danych, w której Twoje konto jest zapisane. Mimo że proces ten nie ma wpływu na konto, przez pewien czas nie będzie można korzystać z witryny.
Pamiętaj, że nie prowadzimy prac konserwacyjnych na wszystkich kontach jednocześnie. Znajomi mogą mieć dostęp do witryny, mimo że Twoje konto jest nadal niedostępne." Mam dwa konta i na każdym pisze to samo "
Czy to oznacza, że moje konta zostaną przez facebooka zlikwidowane . Miał tak ktoś z was ?
Stary 2017-10-11, 17:08   #3926
sweet205
Raczkowanie

Dot.: Ratunku FB nie działa czy zablokują mi konta ?

u mnie tez fb nie działa.
sweet205 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-11, 17:10   #3927
uniperfect
Rozeznanie

mi nawet strona fb się nie wyświetla wpisze adres www, facebook.com i się nie otwiera
a u ciebie co pisze?
Stary 2017-10-11, 17:11   #3928
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez uniperfect Pokaż wiadomość
Dostaje komunikat dziś od fb taki " Trwają pracę konserwacyjne na twoim koncie na fb. oznacza to, że dokonujemy usprawnień w odniesieniu do bazy danych, w której Twoje konto jest zapisane. Mimo że proces ten nie ma wpływu na konto, przez pewien czas nie będzie można korzystać z witryny.
Pamiętaj, że nie prowadzimy prac konserwacyjnych na wszystkich kontach jednocześnie. Znajomi mogą mieć dostęp do witryny, mimo że Twoje konto jest nadal niedostępne." Mam dwa konta i na każdym pisze to samo "
Czy to oznacza, że moje konta zostaną przez facebooka zlikwidowane . Miał tak ktoś z was ?

jezeli to nie jest fejk (tego nie wiem bo nie mam jak sprawdzic, wnioskuje po Twoim cytacie), to komunikat mowi wyraznie, ze trwa praca konserwacyjna bazy danych a nie usuwanie podejrzanych kont wiec nie, jesli nie zlamalas zadnych punktow regulaminu to nikt nie powinien usunac Twojego konta.
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-11, 17:14   #3929
uniperfect
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sweet205 Pokaż wiadomość
u mnie tez fb nie działa.
napisałam ci priv
Stary 2017-10-11, 20:15   #3930
uniperfect
Rozeznanie

Problem z powiadomieniami na fb. Proszę o doradztwo.

Nie wyświetlają mi się powiadomienia na fb na laptopie. Wyświetla się kilka pierwszych a reszta się nie wyświetla. Zacina się , kręci się kółko i nie pokazuje reszty powiadomień., Myślałam, że to wina przeglądarki ale nie. Zmieniałam przeglądarkę z chrome na opere i nie pomogło. Na tel mam opere i tam mi działają powiadomienia , pokazują się wszystkie. Czemu na laptopie mi się nie wyświetlają wszystkie powiadomienia a na tel wszystkie. Doradźcie ? Czy to wina fb może ?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości