|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 | |
Rozeznanie
|
Dot.: FACEBOOK serwis społecznościowy
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#902 |
Wtajemniczenie
|
Cale szczescie
![]() A czy jezeli kogos na tej liscie jeszcze nie mam ale on mnie zaprasza a ja klikne (o ile sie nie myle) 'nie teraz' to czy zostanie o tym poinformowany? ![]()
![]() |
#903 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#904 |
maszyna, nie człowiek
|
Dziewczyny, a teraz poratujcie, bo w tych nowych ustawieniach się nie łapię
![]() Kiedyś dla porządku do każdego znajomego dopasowałam listę, część wrzucilam do listy liceum, część studia, część cośtam... Ot dla porządku, co tez ułatwiało mi korzystanie z czata, gdy dla części mogłam się "wyłączyć" ![]() ![]() Och, mam! Dla potomnych - po wejściu w znajomych w ustawieniach konta, edytuj znajomych. zobaczymy czy działa ![]()
Rosyjski A1-A2-B1-B2-C1 Francuski A1-A2-B1-B2-C1 ![]() Edytowane przez nicRu Czas edycji: 2011-09-12 o 16:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#905 |
DOMator
|
Wydawało mi się, że dobrze ogarniam fejsbuk, ale po zmianach zaczynam się gubić.
Domyślnie nowododane zdjęcia dostały status publicznych, mimo, że wcześniejsze mogą oglądać tylko znajomi. W nowym albumie zmieniłam opcję na tylko znajomi, a mimo to obcy ludzie mogą pisać komentarze do zdjęć. Masakra!!! Szukałam w ustawieniach prywatności i nie widzę żadnej odrębnej opcji dot. tego kto może komentować. A jak widać ograniczenie zdjęć tylko dla znajomych nie działa. A może działa, ale nie dotyczy osób, które już komentarz wrzuciły? Pokręcone to. Nie chcę blokować znajomym dostępu do zdjęć, ale nie chcę też zostawiać galerii na pastwę obcych ludzi, bo w końcu to moje prywatne zdjęcia. Może wiecie jak zmienić ustawienia i oświecicie mnie gdzie robię błąd... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#906 |
Zakorzenienie
|
Może tagowałaś kogoś? Wtedy znajomi zatagowanej osoby też mogą obejrzeć zdjęcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#907 | |
DOMator
|
Cytat:
![]() Mam wrażenie, że zmiany spowodowały ograniczenie możliwości dostosowywania prywatności. Jest mniej tych opcji w ustawieniach i żadna nie spełnia całkowicie moich potrzeb. Wcześniej miałam wszystko ustawione dokładnie tak jak chciałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#908 |
Zakorzenienie
|
Gdzieś można było odznaczyć tą opcje, by znajomi tej zatagowanej osoby nie widziały zdjęć, ale nie mogę teraz tego znaleźć, po tych zmianach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#909 |
DOMator
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#910 |
Wtajemniczenie
|
Miałyście kiedyś tak, że nagle widzicie w swoich aktualnościach wpis strony, której jesteście pewne, że NIGDY nie polubiłyście? Już drugi raz w tygodniu zauważam taką sytuację, podejrzewam, że jakieś strony, które polubiłam wcześniej sprzedały fanów. Wiecie może, czy można taką sprawę jakoś sprawdzić/zgłosić? Zirytowało mnie to lekko
![]()
![]() |
#911 |
Naczelny Hipster
|
Nie wiem jak to sprawdzić, ale jeśli masz pewność, to możesz zgłosić daną stronę.
Na danej stronie, na dole po lewej jest chyba "zgłoś". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#912 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#913 |
Rozeznanie
|
.
Edytowane przez vilka1 Czas edycji: 2012-02-08 o 22:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#914 |
Naczelny Hipster
|
Nie mozna tak dodać wiadomości na tablicy. Jak nie chcesz, żeby inni widzieli to przecież możesz mu wysłać normalnie wiadomość ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#915 |
Rozeznanie
|
.
Edytowane przez vilka1 Czas edycji: 2012-02-08 o 22:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#916 |
Zakorzenienie
|
Wasi wspólni znajomi zobaczą w powiadomieniach, reszta nie. Wydaje mi się, że inaczej się nie da.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#917 |
Rozeznanie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#918 |
Zakorzenienie
|
Mam do Was pytanie w dwóch kwestiach. Niestety, sama sobie nie poradzę, bo ustawienie robią się coraz bardziej skomplikowane. Mam nadzieję, że mi pomożecie
1. Jak zrobić tak żeby pewna osoba nie widziała listy moich znajomych? Jest taka opcja, bo widzę to u niektórych. Czy mogę ukryć listę znajomych dla niektórych osób czy jak ukrywam to już dla wszystkich. 2. Ostatnio zauważyłam, że brakuje mi pewnej osoby w znajomych. Doszłam do tego jaka to osoba i chciałam sprawdzić czy może zlikwidowała/zawiesiła konto czy usunęła mnie. Weszłam do naszych wspólnych znajomych i oni też tej osoby nie mają. Usunął tylko mnie czy zawisił/zlikwidował konto czy zrobił tak, że przy okazji usunięcia mnie zrobił takie ustawienia żebym w ogóle nie widziała go nawet u znajomych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#919 |
Zakorzenienie
|
1. wchodzisz w swój profil -> edycja - > przyjaciele i rodzina -> tam możesz ustawić kto może widzieć listę twoich znajomych, a przed kim chcesz ją ukryć.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Update: rzeczywiście, ta opcja działa. Bardzo dziękuję za pomoc ![]() Jakby ktoś znał odpowiedź na drugie pytanie to byłoby super. Edytowane przez Marbella85 Czas edycji: 2011-09-17 o 11:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#921 | ||
Naczelny Hipster
|
Cytat:
W profilu nikt mi się na czarno nie zrobił ze znajomych, jedyne co, to jeśli masz kogoś jako członka rodziny i ta osoba to odhaczy/nie potwierdzi to masz go na czarno. No i w wiadomościach/komentarzach na czarno są osoby, które cię zablokowały. Cytat:
2. Konta nie można usunąć, można zdezaktywować, ale wtedy ta osoba dalej ci wisi w znajomych tylko wyświetla się, że ma zdezaktywowane konto. To o czym mówisz to jak na mój gust całkowite zablokowanie, da się tak, były mojej przyjaciółki zablokował ją, mnie i jeszcze jedną jej przyjaciółkę xDDD I nie wyświetlał się na fejsie w żaden sposób, nawet jak go się szukało u współnych znajomych ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1.pod landing page na FanPage podpięty jest skrypt, który automatycznie lajkuje stronę 2. Wydarzenie w stylu "10 000koszulek dla fanów" czyli gromadzenie fanów poprzez zwykle oszustwo, aby zdobyćgadżet musisz polubić jakąś stronę, potem ta strona jest czyszczona z wpisów typu "chcę koszulkę M" i jest cacy ![]() Zgłasza się takie wydarzenia poprzez opcję "zgłoś wydarzenie" a podpięte do wydarzeń fałszywe FanPage poprzez "zgłoś: strona" Od kilu miesięcy monitoruję te oszustwa i umieszczam je na swoim FanPage
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#924 |
Zakorzenienie
|
Jak ktoś dezaktywuje konto to też znika znajomych, moja kuzynka tak ciągle robi i wtedy mam o znajomego mniej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#925 |
Zakorzenienie
|
Konto z FB można usunąć:
http://www.facebook.com/help/search/...ete+my+account
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#926 |
Rozeznanie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#927 |
Naczelny Hipster
|
Jak moja koleżanka kiedyś zdezaktywowała konto, to mogłam na nie wejść i wyświetlało mi się, że jest zdezaktywowane
![]() Może kiedyś tak było, a teraz jest tak jak mówicie ![]() Dobra, chyba jestem dziwna, ale po co udostępniać coś co się chce ukryć? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#929 |
Naczelny Hipster
|
Nie no ja po prostu nie rozumiem czemu koleżanka chce tak uparcie to coś umieścić na tablicy zamiast wysłać wiadomość do danej osoby... Aż robię się ciekawa co to za wydarzenie, że ważne żeby nikt go nie widział
![]() A już to z urodzinami to też niezłe jaja są, nie kliką prywatnego wydarzenia, a potem mają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#930 |
Rozeznanie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.