|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów?? | |||
| nie |
|
166 | 30,35% |
| tak |
|
381 | 69,65% |
| Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy
Ja dzisiaj pierwszy raz użyłam tej maseczki i chyba coś nie tak, bo jak mi wyschły włosy to nie poczułam żadnej różnicy....wiem że to nie od razu, ale chociaż jakieś uczucie powinno być np. włosy bardziej miękkie albo coś........:/
|
|
#3302 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja pierwsze efekty zobaczyłam po 3 użyciach. Może u Ciebie będzie podobnie
|
|
|
|
|
#3303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
włosy miały prześliczny połysk
|
|
|
|
|
#3304 |
|
Raczkowanie
|
Ja gdy miałam blond włosy używałam zagranicznego Wax'a i efekty widziałam od razu, włosy były po prostu idealne. A teraz przy ciemnych włosach i polskim rainfroest, jakoś efekt jest słabszy... może mam bardziej zniszczone włosy..
I pytanie: właśnie zmyłam z głowy Wax'a, użyłam go chyba 4 raz i strasznie mi po nim wypadają włosy :| mam odstawić? Czy to normalne? |
|
|
|
#3305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli jednak skóra głowy się podrażniła, radziłabym szybko odstawić.
|
|
|
#3306 |
|
Raczkowanie
|
Używam Wax'a rainforest do zniszczonych włosów. Skóra też mnie dziś swędziała i lekko parzyła ;/ do tego wypadło tyle włosów...
|
|
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3308 |
|
Raczkowanie
|
Szczerze mówiąc wolę dmuchać na zimne i odstawić całkowicie. Widocznie Wax rainforest mi nie odpowiada, wcześniej miałam Henne treatment Wax tą z brązowymi napisami i nic się nie działo a nawet włosy były ładniejsze. Chyba do niej wrócę tylko że ona strasznie mi rozjaśniała włosy, a tego bym nie chciała ;/
|
|
|
|
#3309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też mam problem z tym "podgrzewaniem", bo jak nałoże gorący ręcznik, to za kilka minut nie jest już nawet ciepły, nie wiem, co tu wykombinować ![]() a mogę zamiast folii nałozyć na głowę zwykłą reklamówkę- taką jednorazówkę? siedzisz nad garnkiem jakoś tyłem odwrócona? bo przodem, to chyba raczej para na twarz bucha
|
|
|
|
|
#3310 |
|
Raczkowanie
|
A czy angielska maseczkę sie poznaje po tym że do góry na wieczku jest napis "oryginalny angielski" ??
|
|
#3311 |
|
Zakorzenienie
|
Ja daje na głowę reklamówkę i an to czapka i ide tak spać
|
|
|
|
#3312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Reszta opakowania jest "normalna"? Moje wieczko jest całe białe, bez napisów![]() I powiedz jeszcze, że masz ten zagraniczny Wax Zresztą nieważne który. Nie boisz się że Ci wypadną włosy, a skóra będzie podrażniona etc.? Przecież te maseczki to nie tylko naturalne i odzywcze składniki. Są tam jeszcze konserwanty, zapach itd, no i przedewszystkim ten nieszczęsny SLS.
Edytowane przez karla_92 Czas edycji: 2008-08-03 o 12:00 |
||
|
|
|
#3313 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja dzisiaj trzeci raz użyłam maseczki Wax Rainforest-wybrałam ją, bo czytałam na wizażu, że ma świetny skład. Oprócz tego pije od ośmiu dni pokrzywę, odstawiłam całkowicie prostownicę( od tygodnia jej nie uzywam), suszarki też nie stosuję... i nie ma ŻADNEGO efektu
wiem, że nie tak od razu włoski będą ładne i zdrowe, ale niektóre z Was pisały, że już po pierwszym uzyciu Wax"a włosy były bardziej miękkie i lśniące, a u mnie nic, nawet mam wrażenie, że były o wiele gładsze i błyszczące zanim zaczęłam stosować swoją"kurację" i prostowałam nie wiem, co zrobić, jestem zła, bo znowu wydałam niepotrzebnie pieniądzę![]() myślałam,żeby odstawić narazie Rainforest i kupić L'Bioticę, ale sama już nie wiem, dodam jeszcze, że moje włosy nie są w jakimś strasznym stanie, poprostu przesuszone i chciałam je odżywić, więc myślałam, ze taka "kuracja" będzie dla nich idealna, a tu nic co zrobić Proszę pomóżcie |
|
|
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Na całą noc??
![]() Ja jestem sceptycznie nastawiona do zostawiania sklepowych odżywek na noc, a Wax, szczególnie ten zagraniczny, działa chyba silniej niż standardowa odżywka? I tak jak napisała Karla - jesli masz zagraniczny Wax to nie powinnaś zostawiać go na noc chociazby przez SLS Cytat:
|
|
|
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
kamelka33 - daj im szanse ! Jak dlugo maltretowalas
wlosyprostownica i suszarka. Pewnie jeszcze jedwabikiem i silikonami ?! Dajl wlosom zasmakowac dobrodziejstw. A - gwarantuje - podziekuja Ci. Gratuluje trafnej decyzji i zycze sukcesow ! |
|
|
|
#3316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie odstawiaj jeszcze waxa- jak po kilku kolejnych aplikacjach nie będzie rezultatów to zmień maskę (nie wszystkim służy to samo). Poza tym może słabo go spłukujesz
|
|
#3317 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moze zastosuj tego Wax'a jeszcze kilka razy a jak dalej nie będzie nic wdać to potem zmień na jakiś inny...ja używałam Henne treatment Wax i moim zdaniem był lepszy od rainforest, tylko miałam wrażenie że rozjaśniał mi włosy. |
|
|
|
|
#3318 |
|
Raczkowanie
|
jestem tu nowa! w sumie to wax w jakis sposob skusil mnie do zalozenia konta... co do samego produktu,na razie sie nie wypowiadam,poniewaz wlasnie mam go na glowie.. jedyne spostrzezenie..zapach szalu nie robi
jak bedzie po zmyciu -zobaczymy! mam tylko nadzieje ze nie wypadna mi wszystkie wlosy:P bo chodzilo wlasnie o to zeby nie wypadaly Pozdrawiam serdecznie wizazanki...kto wie..moze dzieki wam odkrylam cos co jest dla mnie idealne )) Czekoladki dla wszystkich!
|
|
|
|
#3319 |
|
Rozeznanie
|
A mi właśnie zapach WAXu (używam Richards & Appleby) odpowiada, bo go wcale nie czuję, a jestem już zmęczona super aromatyzowaniem każdego kosmetyku, brrr... WAXa używam od ok. 1,5 roku oczywiście z umiarem, jest to silna maseczka i nie ma co zbyt często jej nakładać... Przy zaczynaniu przygody lub gdy włosy mają osłabioną kondycję robię im terapię intensywną, a normalnie używam sporadycznie, dla podtrzymania efektu.
Jest ona dość ciężka (wersja z ciemnymi napisami), trochę szybciej ma się po niej tłuste włosy. Efekty moim zdaniem widać od razu i nie ważne, czy to pierwsze użycie, czy po przerwie, bo włosy są bardzo lśniące ![]() Ale WAŻNE trzeba ją bardzo dokładnie spłukiwać ![]() Teraz jak jest ciepło, to lepiej się jej używa, bo nie trzeba się siłować z podgrzewaniem
|
|
#3320 |
|
Raczkowanie
|
mi zapach sie kojarzy z hm..z maglem?:P ja uzylam dzis jej po raz pierwszy i w sumie na razie roznicy nie widze zadnej
za to bardzo odpowiada mi konsystencja..troche jak budyn latwo sie naklada oj zobaczymy,zobaczymy pozdrawiam!
|
|
|
|
#3321 |
|
Przyczajenie
|
a mi wax wcale nie pomógł
![]() ![]() co wiecej włosy zaczeły mi bardziej wypadac![]() nie wiem jak to możliwe skoro wszyscy go tu zachwalaja no ale coz, widac moje włosy maja jakies inne wymagania....
|
|
|
|
#3322 |
|
Rozeznanie
|
Nie dla każdego wszystko jest dobre, ale też nie masz 100% pewności, że to od WAXa
|
#3323 |
|
Zadomowienie
|
Juz jedno pudelko zuzylam, wiec kupilam nowe
![]() Ale mam sporo do zarzucenia tej odzywce... Sluchajcie, czy Wy po niej takze nie mozecie rozczesac wlosow? Ja robie tak - myje wlosy szamponem, wyciskam je lekko i nakladam na nie od razu WAX po czym zawijam w recznik i czekam 25-30 minut. Pozniej dokladnie go zmywam i siup... nie moge rozczesac wlosow. Po zadnej innej odzywce tak mi sie nie dzieje jak po WAXie. A co Wy na to, abym WAX nalozyla na dobrze rozczesane i nieumyte wlosy, a pozniej spulkala, umyla wlosy szamponem i inna odzywke (moja na rozczesywanie) nalozyla? Hmm?
|
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
często podrażnia skóre głowy i stąd niespodziewana utrata włosów. jezeli ktoś po zastanosowaniu tej odzywki zauważa niepokojące objawy (wypadanie włosów, łupież, swedzenie) to powienien dac sobie spokoj. takie objawy to nie jest znak, ze Wax dziala. zajrzyj do wątku o wypadaniu włosow oraz o sposobach na przyspieszenie porostów, jest wiele innych metod dla osob, ktorym Wax nie sluzy. |
|
|
|
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi sie ze nie ma sensu używać WAX przed myciem głowy bo potem i tak nałożysz na włosy wysuszający szampon co może spowodować ze nie zauważysz żadnych efektów po tej maseczce
|
|
|
|
|
#3326 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
racja
|
|
|
|
|
#3327 |
|
Zadomowienie
|
Ale i tak sprobuje
![]() Lubie eksperymentowac ^^ Mam bardzo duzzzzo wlosow, ale sa okropnie cienkie i stad moje problemy z ich rozczesywaniem. Ostatnio bylam u fryzjerki na zabiegu regeneracji wlosa i ponakladala mi roznych odzywek i niewiadomo czego, ze te wlosy w minute rozczesala, a ja wracam do domu, nastepnego dnia myje wlosy i znowu 10 minut k***y sadze xD
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie rozczesują bardzo dobrze
|
#3329 |
|
Rozeznanie
|
Mi właśnie się o niebo łatwiej rozczesują włosy.
Jeśli chodzi o kolejność, że na nieumyte, to chyba można tak zrobić, ale nie wiem, czy WAX + kolejna odzywka to nie za dużo dla włosów...
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale nie wiem, wiadomo, spróbować zawsze możesz
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.

może powinnaś zacząć nakładać go tylko na włosy??

Reszta opakowania jest "normalna"? Moje wieczko jest całe białe, bez napisów
Zresztą nieważne który. Nie boisz się że Ci wypadną włosy, a skóra będzie podrażniona etc.? Przecież te maseczki to nie tylko naturalne i odzywcze składniki. Są tam jeszcze konserwanty, zapach itd, no i przedewszystkim ten nieszczęsny SLS.
wiem, że nie tak od razu włoski będą ładne i zdrowe, ale niektóre z Was pisały, że już po pierwszym uzyciu Wax"a włosy były bardziej miękkie i lśniące, a u mnie nic, nawet mam wrażenie, że były o wiele gładsze i błyszczące zanim zaczęłam stosować swoją"kurację" i prostowałam