maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów??
nie 166 30,35%
tak 381 69,65%
Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-30, 00:00   #3301
Lauren M3
Raczkowanie

Dot.: maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy

Ja dzisiaj pierwszy raz użyłam tej maseczki i chyba coś nie tak, bo jak mi wyschły włosy to nie poczułam żadnej różnicy....wiem że to nie od razu, ale chociaż jakieś uczucie powinno być np. włosy bardziej miękkie albo coś........:/
Stary 2008-07-30, 00:03   #3302
201607111632
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lauren M3 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj pierwszy raz użyłam tej maseczki i chyba coś nie tak, bo jak mi wyschły włosy to nie poczułam żadnej różnicy....wiem że to nie od razu, ale chociaż jakieś uczucie powinno być np. włosy bardziej miękkie albo coś........:/

Ja pierwsze efekty zobaczyłam po 3 użyciach. Może u Ciebie będzie podobnie
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-30, 08:37   #3303
maddzia007
Zakorzenienie

Cytat:
Ja widział efekty juz po pierwszym użyciu włosy miały prześliczny połysk
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-30, 11:15   #3304
Elfryd
Raczkowanie

Ja gdy miałam blond włosy używałam zagranicznego Wax'a i efekty widziałam od razu, włosy były po prostu idealne. A teraz przy ciemnych włosach i polskim rainfroest, jakoś efekt jest słabszy... może mam bardziej zniszczone włosy..

I pytanie: właśnie zmyłam z głowy Wax'a, użyłam go chyba 4 raz i strasznie mi po nim wypadają włosy :| mam odstawić? Czy to normalne?
Elfryd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-30, 12:21   #3305
Eyna
Zadomowienie

GG do Eyna

Cytat:
Napisane przez Elfryd Pokaż wiadomość
Ja gdy miałam blond włosy używałam zagranicznego Wax'a i efekty widziałam od razu, włosy były po prostu idealne. A teraz przy ciemnych włosach i polskim rainfroest, jakoś efekt jest słabszy... może mam bardziej zniszczone włosy..

I pytanie: właśnie zmyłam z głowy Wax'a, użyłam go chyba 4 raz i strasznie mi po nim wypadają włosy :| mam odstawić? Czy to normalne?
Jakiego wax'a używasz? Mogą to być włosy, które i tak by wypadły - te których faza wzrostu się zakończyła.

Jeżeli jednak skóra głowy się podrażniła, radziłabym szybko odstawić.
Eyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-30, 13:10   #3306
Elfryd
Raczkowanie

Używam Wax'a rainforest do zniszczonych włosów. Skóra też mnie dziś swędziała i lekko parzyła ;/ do tego wypadło tyle włosów...
Stary 2008-07-30, 14:20   #3307
maddzia007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfryd Pokaż wiadomość
Używam Wax'a rainforest do zniszczonych włosów. Skóra też mnie dziś swędziała i lekko parzyła ;/ do tego wypadło tyle włosów...
Wydaje mi sie że powinnaś odstawić WAX skoro podrażnił ci skórę głowy może powinnaś zacząć nakładać go tylko na włosy??
Stary 2008-07-30, 15:59   #3308
Elfryd
Raczkowanie

Szczerze mówiąc wolę dmuchać na zimne i odstawić całkowicie. Widocznie Wax rainforest mi nie odpowiada, wcześniej miałam Henne treatment Wax tą z brązowymi napisami i nic się nie działo a nawet włosy były ładniejsze. Chyba do niej wrócę tylko że ona strasznie mi rozjaśniała włosy, a tego bym nie chciała ;/
Stary 2008-07-30, 19:37   #3309
kamelka33
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19nana86 Pokaż wiadomość
Cześć
Dowiedziawszy się z tego właśnie forum o Wax'ie, postanowilam go zakupic. W aptece byl tylko zagraniczny wiec taki wzięłam. Używam go już od jakiegos miesiąca (niecałego) i efet jest taki, że włoski sie piękniebłyszczą i sie miekkie (choć to zalezy od tego jak sobie je nagrzałam). Z tym nagrzewaniem wieczny problem mam, bo juz kombinowalam na pare sposobow. Suszarka mi sie juz przegrzała wiec ostatnio sobie zrobilam "parówke" na włosy. Zagotowałam wodę i sobie tak siedziałam z ręcznikiem nad parującym garnkiem jakieś 10 min i owinęłam później w ręcznik (cos podobnego jak sie robi parówke na twarz). Włosy po wyschnięciu były po same końce jakby odżywione. Bez efektu suchych włosów a takie właśnie mam. Nie wiem na ile to zda egzamin bo troche pajacowania przy tej 'saunie' jest. Juz próbowalam nagrzewac w mikrofalowce ale zanim naloze to juz mi wystyga wiec... mija sie z celem:P

Ja też mam problem z tym "podgrzewaniem", bo jak nałoże gorący ręcznik, to za kilka minut nie jest już nawet ciepły, nie wiem, co tu wykombinować
a mogę zamiast folii nałozyć na głowę zwykłą reklamówkę- taką jednorazówkę? siedzisz nad garnkiem jakoś tyłem odwrócona? bo przodem, to chyba raczej para na twarz bucha
kamelka33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-30, 20:09   #3310
Lauren M3
Raczkowanie

A czy angielska maseczkę sie poznaje po tym że do góry na wieczku jest napis "oryginalny angielski" ??
Stary 2008-07-31, 13:12   #3311
fryz5
Zakorzenienie

Ja daje na głowę reklamówkę i an to czapka i ide tak spać
fryz5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-31, 13:35   #3312
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamelka33 Pokaż wiadomość
Ja też mam problem z tym "podgrzewaniem", bo jak nałoże gorący ręcznik, to za kilka minut nie jest już nawet ciepły, nie wiem, co tu wykombinować
a mogę zamiast folii nałozyć na głowę zwykłą reklamówkę- taką jednorazówkę? siedzisz nad garnkiem jakoś tyłem odwrócona? bo przodem, to chyba raczej para na twarz bucha
Wystarczy folia/reklamówka, ręcznik, chwile podgrzać suszarką i już Nie powinno się przegrzewać włosów, ani skóry, bo efekt będzie zupełnie odwrotny.

Cytat:
A czy angielska maseczkę sie poznaje po tym że do góry na wieczku jest napis "oryginalny angielski" ??
A masz coś takiego? Reszta opakowania jest "normalna"? Moje wieczko jest całe białe, bez napisów

Cytat:
Napisane przez fryz5 Pokaż wiadomość
I powiedz jeszcze, że masz ten zagraniczny Wax Zresztą nieważne który. Nie boisz się że Ci wypadną włosy, a skóra będzie podrażniona etc.? Przecież te maseczki to nie tylko naturalne i odzywcze składniki. Są tam jeszcze konserwanty, zapach itd, no i przedewszystkim ten nieszczęsny SLS.

Edytowane przez karla_92
Czas edycji: 2008-08-03 o 12:00
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-31, 15:01   #3313
kamelka33
Zadomowienie

Dziewczyny ja dzisiaj trzeci raz użyłam maseczki Wax Rainforest-wybrałam ją, bo czytałam na wizażu, że ma świetny skład. Oprócz tego pije od ośmiu dni pokrzywę, odstawiłam całkowicie prostownicę( od tygodnia jej nie uzywam), suszarki też nie stosuję... i nie ma ŻADNEGO efektu wiem, że nie tak od razu włoski będą ładne i zdrowe, ale niektóre z Was pisały, że już po pierwszym uzyciu Wax"a włosy były bardziej miękkie i lśniące, a u mnie nic, nawet mam wrażenie, że były o wiele gładsze i błyszczące zanim zaczęłam stosować swoją"kurację" i prostowałam nie wiem, co zrobić, jestem zła, bo znowu wydałam niepotrzebnie pieniądzę
myślałam,żeby odstawić narazie Rainforest i kupić L'Bioticę, ale sama już nie wiem, dodam jeszcze, że moje włosy nie są w jakimś strasznym stanie, poprostu przesuszone i chciałam je odżywić, więc myślałam, ze taka "kuracja" będzie dla nich idealna, a tu nic co zrobić Proszę pomóżcie
kamelka33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-31, 15:07   #3314
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fryz5 Pokaż wiadomość
Na całą noc??

Ja jestem sceptycznie nastawiona do zostawiania sklepowych odżywek na noc, a Wax, szczególnie ten zagraniczny, działa chyba silniej niż standardowa odżywka?
I tak jak napisała Karla - jesli masz zagraniczny Wax to nie powinnaś zostawiać go na noc chociazby przez SLS

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Wystarczy folia/reklamówka, ręcznik, chwile podgrzać suszarką i już Nie powinno się przegrzewać włosów, ani skóry, bo efekt będzie zupełnie odwrotny.
Ja chyba własnie przegrzewałam i stąd opłakany efekt włosów i skóry głowy
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-31, 17:50   #3315
Heroldin
Zakorzenienie

kamelka33 - daj im szanse ! Jak dlugo maltretowalas wlosy
prostownica i suszarka. Pewnie jeszcze jedwabikiem i silikonami ?!
Dajl wlosom zasmakowac dobrodziejstw. A - gwarantuje -
podziekuja Ci. Gratuluje trafnej decyzji i zycze sukcesow !
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-31, 18:55   #3316
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ja dzisiaj trzeci raz użyłam maseczki Wax Rainforest-wybrałam ją, bo czytałam na wizażu, że ma świetny skład. Oprócz tego pije od ośmiu dni pokrzywę, odstawiłam całkowicie prostownicę( od tygodnia jej nie uzywam), suszarki też nie stosuję... i nie ma ŻADNEGO efektu wiem, że nie tak od razu włoski będą ładne i zdrowe, ale niektóre z Was pisały, że już po pierwszym uzyciu Wax"a włosy były bardziej miękkie i lśniące, a u mnie nic, nawet mam wrażenie, że były o wiele gładsze i błyszczące zanim zaczęłam stosować swoją"kurację" i prostowałam nie wiem, co zrobić, jestem zła, bo znowu wydałam niepotrzebnie pieniądzę
myślałam,żeby odstawić narazie Rainforest i kupić L'Bioticę, ale sama już nie wiem, dodam jeszcze, że moje włosy nie są w jakimś strasznym stanie, poprostu przesuszone i chciałam je odżywić, więc myślałam, ze taka "kuracja" będzie dla nich idealna, a tu nic co zrobić Proszę pomóżcie
Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
kamelka33 - daj im szanse ! Jak dlugo maltretowalas wlosy
prostownica i suszarka. Pewnie jeszcze jedwabikiem i silikonami ?!
Dajl wlosom zasmakowac dobrodziejstw. A - gwarantuje -
podziekuja Ci. Gratuluje trafnej decyzji i zycze sukcesow !
Popieram- na pewno nie były zdrowsze gdy je prostowałaś- ewentualnie mogły sprawiać takie wrażenie Nie odstawiaj jeszcze waxa- jak po kilku kolejnych aplikacjach nie będzie rezultatów to zmień maskę (nie wszystkim służy to samo). Poza tym może słabo go spłukujesz
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-31, 19:30   #3317
Elfryd
Raczkowanie

Cytat:
kurcze ja też kupiłam tego Wax'a i szczerze mówiąc nie zachwycił mnie, róznica była tylko taka że włosy były dużo miększe (pomijając że podrażnił mi skórę).
Moze zastosuj tego Wax'a jeszcze kilka razy a jak dalej nie będzie nic wdać to potem zmień na jakiś inny...ja używałam Henne treatment Wax i moim zdaniem był lepszy od rainforest, tylko miałam wrażenie że rozjaśniał mi włosy.
Stary 2008-07-31, 20:42   #3318
ookocurek1987oo
Raczkowanie

jestem tu nowa! w sumie to wax w jakis sposob skusil mnie do zalozenia konta... co do samego produktu,na razie sie nie wypowiadam,poniewaz wlasnie mam go na glowie.. jedyne spostrzezenie..zapach szalu nie robi jak bedzie po zmyciu -zobaczymy! mam tylko nadzieje ze nie wypadna mi wszystkie wlosy:P bo chodzilo wlasnie o to zeby nie wypadaly Pozdrawiam serdecznie wizazanki...kto wie..moze dzieki wam odkrylam cos co jest dla mnie idealne)) Czekoladki dla wszystkich!
ookocurek1987oo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-31, 21:24   #3319
Elie
Rozeznanie

A mi właśnie zapach WAXu (używam Richards & Appleby) odpowiada, bo go wcale nie czuję, a jestem już zmęczona super aromatyzowaniem każdego kosmetyku, brrr... WAXa używam od ok. 1,5 roku oczywiście z umiarem, jest to silna maseczka i nie ma co zbyt często jej nakładać... Przy zaczynaniu przygody lub gdy włosy mają osłabioną kondycję robię im terapię intensywną, a normalnie używam sporadycznie, dla podtrzymania efektu.
Jest ona dość ciężka (wersja z ciemnymi napisami), trochę szybciej ma się po niej tłuste włosy.
Efekty moim zdaniem widać od razu i nie ważne, czy to pierwsze użycie, czy po przerwie, bo włosy są bardzo lśniące
Ale WAŻNE trzeba ją bardzo dokładnie spłukiwać
Teraz jak jest ciepło, to lepiej się jej używa, bo nie trzeba się siłować z podgrzewaniem
Stary 2008-07-31, 21:58   #3320
ookocurek1987oo
Raczkowanie

mi zapach sie kojarzy z hm..z maglem?:P ja uzylam dzis jej po raz pierwszy i w sumie na razie roznicy nie widze zadnej za to bardzo odpowiada mi konsystencja..troche jak budyn latwo sie nakladaoj zobaczymy,zobaczymy pozdrawiam!
ookocurek1987oo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-01, 15:19   #3321
wanilkaa
Przyczajenie

GG do wanilkaa

a mi wax wcale nie pomógł co wiecej włosy zaczeły mi bardziej wypadac nie wiem jak to możliwe skoro wszyscy go tu zachwalaja no ale coz, widac moje włosy maja jakies inne wymagania....
wanilkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-01, 15:58   #3322
Elie
Rozeznanie

Nie dla każdego wszystko jest dobre, ale też nie masz 100% pewności, że to od WAXa
Stary 2008-08-01, 20:15   #3323
Tancerka Pl
Zadomowienie

Juz jedno pudelko zuzylam, wiec kupilam nowe
Ale mam sporo do zarzucenia tej odzywce...

Sluchajcie, czy Wy po niej takze nie mozecie rozczesac wlosow?
Ja robie tak - myje wlosy szamponem, wyciskam je lekko i nakladam na nie od razu WAX po czym zawijam w recznik i czekam 25-30 minut. Pozniej dokladnie go zmywam i siup... nie moge rozczesac wlosow. Po zadnej innej odzywce tak mi sie nie dzieje jak po WAXie.

A co Wy na to, abym WAX nalozyla na dobrze rozczesane i nieumyte wlosy, a pozniej spulkala, umyla wlosy szamponem i inna odzywke (moja na rozczesywanie) nalozyla? Hmm?
Stary 2008-08-01, 20:20   #3324
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilkaa Pokaż wiadomość
a mi wax wcale nie pomógł co wiecej włosy zaczeły mi bardziej wypadac nie wiem jak to możliwe skoro wszyscy go tu zachwalaja no ale coz, widac moje włosy maja jakies inne wymagania....
gdybyś czytała dokładnie, to byś wiedziala, że Wax ma tylu zwolenników co przeciwnikow.

często podrażnia skóre głowy i stąd niespodziewana utrata włosów.

jezeli ktoś po zastanosowaniu tej odzywki zauważa niepokojące objawy (wypadanie włosów, łupież, swedzenie) to powienien dac sobie spokoj. takie objawy to nie jest znak, ze Wax dziala.

zajrzyj do wątku o wypadaniu włosow oraz o sposobach na przyspieszenie porostów, jest wiele innych metod dla osob, ktorym Wax nie sluzy.
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-01, 20:43   #3325
maddzia007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tancerka Pl Pokaż wiadomość
Juz jedno pudelko zuzylam, wiec kupilam nowe
Ale mam sporo do zarzucenia tej odzywce...

Ja robie tak - myje wlosy szamponem, wyciskam je lekko i nakladam na nie od razu WAX po czym zawijam w recznik i czekam 25-30 minut. Pozniej dokladnie go zmywam i siup... nie moge rozczesac wlosow. Po zadnej innej odzywce tak mi sie nie dzieje jak po WAXie.

A co Wy na to, abym WAX nalozyla na dobrze rozczesane i nieumyte wlosy, a pozniej spulkala, umyla wlosy szamponem i inna odzywke (moja na rozczesywanie) nalozyla? Hmm?
Mi po WAXie bardzo dobrze włosy sie rozczesują, lepiej niż po nie jednej już odżywce wydaje mi sie ze nie ma sensu używać WAX przed myciem głowy bo potem i tak nałożysz na włosy wysuszający szampon co może spowodować ze nie zauważysz żadnych efektów po tej maseczce
Stary 2008-08-01, 20:56   #3326
lusia9090
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maddzia007 Pokaż wiadomość
Mi po WAXie bardzo dobrze włosy sie rozczesują, lepiej niż po nie jednej już odżywce wydaje mi sie ze nie ma sensu używać WAX przed myciem głowy bo potem i tak nałożysz na włosy wysuszający szampon co może spowodować ze nie zauważysz żadnych efektów po tej maseczce

racja
lusia9090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-02, 12:36   #3327
Tancerka Pl
Zadomowienie

Ale i tak sprobuje
Lubie eksperymentowac ^^

Mam bardzo duzzzzo wlosow, ale sa okropnie cienkie i stad moje problemy z ich rozczesywaniem. Ostatnio bylam u fryzjerki na zabiegu regeneracji wlosa i ponakladala mi roznych odzywek i niewiadomo czego, ze te wlosy w minute rozczesala, a ja wracam do domu, nastepnego dnia myje wlosy i znowu 10 minut k***y sadze xD

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-02, 13:39   #3328
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tancerka Pl Pokaż wiadomość
mi sie rozczesują bardzo dobrze

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-02, 14:29   #3329
Elie
Rozeznanie

Mi właśnie się o niebo łatwiej rozczesują włosy.

Jeśli chodzi o kolejność, że na nieumyte, to chyba można tak zrobić, ale nie wiem, czy WAX + kolejna odzywka to nie za dużo dla włosów...
Stary 2008-08-02, 15:04   #3330
maddzia007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elie Pokaż wiadomość
Mi właśnie się o niebo łatwiej rozczesują włosy.

Jeśli chodzi o kolejność, że na nieumyte, to chyba można tak zrobić, ale nie wiem, czy WAX + kolejna odzywka to nie za dużo dla włosów...
Chyba nie bo wydaje mi sie ze wszystko co zdąży zadziałać WAX to potem szampon to jakby usunie i nie bedzie efektu obciążenia no ale nie wiem, wiadomo, spróbować zawsze możesz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości