maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów??
nie 166 30,35%
tak 381 69,65%
Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-06, 00:07   #3361
Lauren M3
Raczkowanie

Dot.: maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
to nie jest kwestia bycia miłym czy też nie. Nie muszę chyba tłumaczyć jakie jest moje zadanie jako moda. Zapoznaj się proszę z zasadami tego forum i netykietą to zrozumiesz dlaczego zwracam Ci uwagę. Podkreślam- zwracam uwagę- nie jestem niegrzeczna [dla mnie to różnica]. Widzisz- po to jest wątek o waxie by wypowiadać się o waxie a nie o wszystkim innym. Jeśli każdy pisałby na każdy dowolny temat to zamiast forum był by śmietnik gdzie nic nie można znaleść. Ja staram się trzymać tu porządek.

Ja proszę tylko o trzymanie się tematu i korzystanie z tego co już zostało napisane. W końcu po coś wątki redakcyjne zostały stworzone prawda A mnie już trochę męczy pokazywanie zawsze wszsytkiego palcem skoro [kolokwialnie rzecz ujmując] wisi jak byk.
Tak...masz racje ale4 nie trzeba sie wywyższać nad innymi tylko z tego względu, że mam dłuższy staż tutaj...a mi sie wydaje, że moje pytania (prawie wszystkie) byly zadawane na odpowiednim watku..ale widać tobie moja droga nadal nie pasowalo..ja nie chce nikogo obrażac..ale po to jest forum, żeby sie pytac i radzić..a nie krytykować
Stary 2008-08-06, 00:10   #3362
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lauren M3 Pokaż wiadomość
Tak...masz racje ale4 nie trzeba sie wywyższać nad innymi tylko z tego względu, że mam dłuższy staż tutaj...a mi sie wydaje, że moje pytania (prawie wszystkie) byly zadawane na odpowiednim watku..ale widać tobie moja droga nadal nie pasowalo..ja nie chce nikogo obrażac..ale po to jest forum, żeby sie pytac i radzić..a nie krytykować
mam wrażenie, że mówimy o zupełnie innych rzeczach. Resztę załatwię na PW
EOT
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 00:15   #3363
Lauren M3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
mam wrażenie, że mówimy o zupełnie innych rzeczach. Resztę załatwię na PW
EOT
Możliwe, że sie źle rozumiałyśmy..w końcu to jest pisanie przez internet..a tak trudno sie wyrazić..porostu chodzi mi o to, że skoro jesteś mode to chyba twoja funkcja wymaga tego byś udzielała wskazówek itp. bez krytyki i zbędnych aluzji...ale może źle to odbieram..jak już wspomniałam trudno sie zrozumieć przez internet..a tak w ogóle to co to jest PW EOT jeśli można spytać??..Pozdrawiam i jeśli coś błędnie odbieram, to przepraszam

A właśnie jesteś moderatorem więc mam pytanko..czy nie uważasz ( bo mi si.e tak zdaje) że tu jest za duzo wątków o podobnych nazwach np. "prostowanie włosów", " odżywianie i prostowanie włosów" wiem, ze każdy chce swój temat, ale można sie pogubić pozdrwiam

Edytowane przez Jolie2601
Czas edycji: 2008-08-06 o 00:28 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji
Lauren M3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 01:08   #3364
Elie
Rozeznanie

Szkoda, że mody często zapominają, że na niektórych działach, jak np. tutaj, nie ma możliwości edytowania postów
Ok, wróćmy do tematu.
Stosujecie zalecaną ilość WAXa, czyli łyżkę stołową? Ja kładę sporo wiecej, takiej małej ilości nie potrafiłabym rozprowadzić.
Swoją drogą, czy jest taka opcja, że WAX rozjaśnia trochę włosy? Jakoś tak mi się ubzdurało, że henna przyciemnia, ale w sumie, dzięki tej odżywce pozbyłam się czerni...
Stary 2008-08-06, 09:18   #3365
lusia9090
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Elie Pokaż wiadomość
Szkoda, że mody często zapominają, że na niektórych działach, jak np. tutaj, nie ma możliwości edytowania postów
Ok, wróćmy do tematu.
Stosujecie zalecaną ilość WAXa, czyli łyżkę stołową? Ja kładę sporo wiecej, takiej małej ilości nie potrafiłabym rozprowadzić.
Swoją drogą, czy jest taka opcja, że WAX rozjaśnia trochę włosy? Jakoś tak mi się ubzdurało, że henna przyciemnia, ale w sumie, dzięki tej odżywce pozbyłam się czerni...
ja tez nakladam wiecej niz lyzke stolowa aha i wax nie przyciemnia wlosow mimo ze jest tam henna
lusia9090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 10:28   #3366
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-08-06, 11:26   #3367
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Zdziwiły mnie te jedwabie...Pamiętam nawet, że Estelle pisała, że np. jedwab chi, l'biotica i chyba Joanna są "bezpieczne"
Zgadza się, na rynku pojawia się coraz więcej preparatów typu "jedwab" bez alkoholu.

Cytat:
Tak, forum jest po to by pytać i radzić, ale nie po to, by po raz "127663" zadawać pytanie, na które wielokrtonie udzielano już odpowiedzi, nawet jśli zostało zadane w odpowiednim wątku. Postępując w ten sposób - dublując zapytania, nie czytając wątków, nie korzystając z wyszukiwarki - okazujesz brak szacunku innym wizażankom, które podzieliły się swoją wiedzą, bo wg mnie tematy powstały przede wszystkim po to, by je czytać i ewentualnie dopytywać w kwestiach, które budzą wątpliwości lub nie zostały jeszcze poruszone, a nie po to, by wałkować w kółko jedną kwestię.
Odrobina wysiłku z Twojej strony - przeczytanie wątku w całości/skorzystanie z wyszukiwarki/przejrzenie listy wątków - i problemu by nie było.
I nikt tu się nie wywyższa z powodu stażu albo ilości postów, my po prostu nie będziemy tolerować lenistwa, bo fakt, że wątek ma np. 50 czy więcej stron nie jest żadnym usprawiedliwieniem i przeczytanie go z pewnością nie należy do zadań niemożliwych. Daj coś z siebie, zamiast tylko oczekiwać, że będzie Ci dane, a zaręczam, że duuużo na tym skorzystasz.
Zatem na przyszłość, zanim postawisz pytanie, najpierw trochę poczytaj i poszukaj, to naprawdę nie jest trudne, a wyszukiwarka nie gryzie, jak to się już utarło

Cytat:
A właśnie jesteś moderatorem więc mam pytanko..czy nie uważasz ( bo mi si.e tak zdaje) że tu jest za duzo wątków o podobnych nazwach np. "prostowanie włosów", " odżywianie i prostowanie włosów" wiem, ze każdy chce swój temat, ale można sie pogubić pozdrwiam
Dlatego często jest tak, że łączymy wątki lub je przenosimy. Niestety bałagan, jaki postrzegasz, to zasługa osób, którym często szkoda czasu, by poświęcić chwilę na przejrzenie zasobów wizażu

Cytat:
Ależ oczywiście, że można edytować posty, wielokrotnie widzę na dole wiadomości adnotację "edytowane przez<<autor postu>>" ot, chociażby tytaj --> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3040
Zatem to raczej nie wina zapominalskiego moderatora
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 12:04   #3368
Lauren M3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Zgadza się, na rynku pojawia się coraz więcej preparatów typu "jedwab" bez alkoholu.

Tak, forum jest po to by pytać i radzić, ale nie po to, by po raz "127663" zadawać pytanie, na które wielokrtonie udzielano już odpowiedzi, nawet jśli zostało zadane w odpowiednim wątku. Postępując w ten sposób - dublując zapytania, nie czytając wątków, nie korzystając z wyszukiwarki - okazujesz brak szacunku innym wizażankom, które podzieliły się swoją wiedzą, bo wg mnie tematy powstały przede wszystkim po to, by je czytać i ewentualnie dopytywać w kwestiach, które budzą wątpliwości lub nie zostały jeszcze poruszone, a nie po to, by wałkować w kółko jedną kwestię.
Odrobina wysiłku z Twojej strony - przeczytanie wątku w całości/skorzystanie z wyszukiwarki/przejrzenie listy wątków - i problemu by nie było.
I nikt tu się nie wywyższa z powodu stażu albo ilości postów, my po prostu nie będziemy tolerować lenistwa, bo fakt, że wątek ma np. 50 czy więcej stron nie jest żadnym usprawiedliwieniem i przeczytanie go z pewnością nie należy do zadań niemożliwych. Daj coś z siebie, zamiast tylko oczekiwać, że będzie Ci dane, a zaręczam, że duuużo na tym skorzystasz.
Zatem na przyszłość, zanim postawisz pytanie, najpierw trochę poczytaj i poszukaj, to naprawdę nie jest trudne, a wyszukiwarka nie gryzie, jak to się już utarło

Dlatego często jest tak, że łączymy wątki lub je przenosimy. Niestety bałagan, jaki postrzegasz, to zasługa osób, którym często szkoda czasu, by poświęcić chwilę na przejrzenie zasobów wizażu

Ależ oczywiście, że można edytować posty, wielokrotnie widzę na dole wiadomości adnotację "edytowane przez<<autor postu>>" ot, chociażby tytaj --> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3040
Zatem to raczej nie wina zapominalskiego moderatora
wydaje mi sie zse moja wypowiedz nie byla kierowana do ciebie to raz, a dwa kazdy ma inne spojrzenie na forum i nie masz prawa go podwazac
Stary 2008-08-06, 12:26   #3369
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
wydaje mi sie zse moja wypowiedz nie byla kierowana do ciebie to raz, a dwa kazdy ma inne spojrzenie na forum i nie masz prawa go podwazac
A mi się wydaje, że jeśli kierujesz do kogoś wypowiedź, to powinnaś to zrobić przez PW. Wypowiadając się publicznie musisz liczyć się z faktem, że każdy ma prawo wejść w dyskusję z Tobą, gdyż nie jest to Twoje prywatne poletko i każdy ma prawo skomentować to co napisałaś. W końcu to jest właśnie FORUM, a nie chat na privie.

Dwa, nigdzie nie podważam czyjegoś spojrzenia na forum, ba - wręcz przecież potwiedziłam twoje, z zaznaczeniem jednak pewnej wiele znaczącej różnicy. Jeśli wg Ciebie to forum służy do zadawania w kółko tych samych pytań, to niestety, zmuszona jestem poinformować Cię, że źle obrałaś target.

EOT. Proponuję wrócić do właściwego tematu wątku i zastosować się do reguł panujących na tym forum, tak przecież ładnie opisanych tutaj ---> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219266 , z którymi, nota bene, powinnaś zapoznać się I ZASTOSOWAĆ zanim cokolwiek zostało przez Ciebie napisane.
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 12:32   #3370
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
rejestrując się na forum, na któym panują pewne zasady powinnaś je zaakceptować i się do nich dostosować. Nie na odwrót. Widzę, że moje prośby i zwracanie uwagi nie przynoszą efektów. Zatem zapoznaj się porszę z ogolnym regulaminem forum https://wizaz.pl/forum/announcement.php?f=17&a=13
i zasadami panującymi na forum fryzjerskim https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219266
Oczywiście nie musisz ich przestrzegać ale pamiętaj, że ich łamanie jest karane.

Temat uważam za zamknięty. Jeśli masz jakieś wątpliwości proszę pisać na PW

edit: widzę, że Estelle mnie ubiegła
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-08-06, 14:40   #3371
Elie
Rozeznanie

Po pierwsze, możemy rozmawiać tutaj o WAXie?
Po drugie, na niektórych pod forach jet możliwość edytowania, tutaj np. nie ma - chyba nie tylko ja nie mam Na metamorfozach też nie mam edycji, a bodajże na modzie jest.
Stary 2008-08-06, 15:24   #3372
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Po pierwsze, możemy rozmawiać tutaj o WAXie?
Po drugie, na niektórych pod forach jet możliwość edytowania, tutaj np. nie ma - chyba nie tylko ja nie mam Na metamorfozach też nie mam edycji, a bodajże na modzie jest.
nic ani nikt nie stoi na przeszkodzie żeby o waxie rozmawiać. W końcu do tego stworzony jest ten wątek. Powyższa dysputa (która powinna się odbyć na PW a nie tutaj) została mam nadzieję zakończona. Na metamorfozach od dawna nie ma edycji. Tutaj za to jak najbardziej jest. Chyba tylko Ty jej nie masz. Zwróć się do Złosia (bądź na technicznym) z pytaniem dlaczego owej funkcji nie posiadasz- na pewno da się to "naprawić"
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-08-06, 19:20   #3373
Lauren M3
Raczkowanie

skro juz rozmawiamy o waqxie to mam pytanie..czy jest jakas dziewczyna, ktorej wax nie pomagal?? a może za krotko uzywam...bo szczerze nie wisze zadnych olsniewających rezultatow...a moze zbytnie dbanie o wlosy obciazanie olejkami maskami przynosi zle efekty ??
Stary 2008-08-06, 19:27   #3374
Zu2ia
Rozeznanie

mi nie pomogl. tez juz to pisalam wczesniej. za pierwszym uzyciem, fakt byly jakies bardziej miekkie. ale odzywienia, przyspieszenia porostu nie zauwaylam. uzywalam tego zagranicznego tylko. teraz jak skoncze moje zapasy, moze kupie polski, zeby porownac.

Moje Kochanie
Zu2ia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 19:42   #3375
Lauren M3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zu2ia Pokaż wiadomość
mi nie pomogl. tez juz to pisalam wczesniej. za pierwszym uzyciem, fakt byly jakies bardziej miekkie. ale odzywienia, przyspieszenia porostu nie zauwaylam. uzywalam tego zagranicznego tylko. teraz jak skoncze moje zapasy, moze kupie polski, zeby porownac.
ja uzyałam go kilka razy dopiero, ale moje wlosy nie sa jakies lepsze...chyba nawet bardziej matowe, ale ja juz mam manie ale jesli wypróbujesz polski to daj znac czy był lepszy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-06, 19:55   #3376
lusia9090
Raczkowanie

Cytat:
skro juz rozmawiamy o waqxie to mam pytanie..czy jest jakas dziewczyna, ktorej wax nie pomagal?? a może za krotko uzywam...bo szczerze nie wisze zadnych olsniewających rezultatow...a moze zbytnie dbanie o wlosy obciazanie olejkami maskami przynosi zle efekty ??

jezeli maski i olejki nakladasz w odstepach to na pewno wlosy nie sa obciazone wies zza pierwszym razem tez nie widzialam swietnych efektow ale za 2 - 3 juz byly cierpliwosci
Stary 2008-08-06, 19:57   #3377
Lauren M3
Raczkowanie

No ja chyba npawde cos przesadzam, bo na noc nałożyłam olej rycynowy a rano po umyciu głowy WAX'A i jeszcze odżywke :Pa możesz mi tylko powiedziec jakich konkretenie można sie efektów spodziewać ?
Stary 2008-08-06, 20:03   #3378
lusia9090
Raczkowanie

Cytat:
No ja chyba npawde cos przesadzam, bo na noc nałożyłam olej rycynowy a rano po umyciu głowy WAX'A i jeszcze odżywke :Pa możesz mi tylko powiedziec jakich konkretenie można sie efektów spodziewać ?

oj obawaiam sie ze to juz zawiele dla Twoich wlosow uzywaj raz wax'a za kilka dni olejek a w miedzy czasie jezeli mysjesz wlosy to normalna odrzywke i po takich miksturach co robisz nie mozna spodziewac sie nic dobrego
Stary 2008-08-06, 20:06   #3379
Lauren M3
Raczkowanie

no chyba masz racje, bo ostanio mam w coraz gorszym stanie wlosy....na poczatku mojej regeneracji włosów używalam tylko jajka i oliwy z oliwek, ale to krótkotrwały efekt, bo jak sie nie zrobi przed nastepnym myciem to wlosy sa znów normalne....
Stary 2008-08-06, 20:11   #3380
Jolie2601
Zakorzenienie

Zagraniczny wax ma tylu zwolenników co przeciwników. Jeśli chcesz dobrego nawilżenia i odżywienia i przy okazji czegoś co nie obciąża to spróbuj polskiego do suchych i zniszczonych. Występuje w saszetkach więc w przypadku gdy się nie sprawdzi nie wyrzucisz kasy w błoto.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-08-06, 20:13   #3381
Zu2ia
Rozeznanie

Cytat:
ja uzyałam go kilka razy dopiero, ale moje wlosy nie sa jakies lepsze...chyba nawet bardziej matowe, ale ja juz mam manie ale jesli wypróbujesz polski to daj znac czy był lepszy
oj to moze potrwac, bo mam do zuzycia dwie maski i 4 odzywki

Moje Kochanie
Zu2ia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 20:16   #3382
Lauren M3
Raczkowanie

Może spróbuje poprostu rzadziej go uzywac, bo lubie przesadzic
Stary 2008-08-06, 20:24   #3383
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Może spróbuje poprostu rzadziej go uzywac, bo lubie przesadzic
ale z waxem zagranicznym lepiej nie przesadzać- bo można nieźle nabroić. Trzeba go stosować wg zaleceń producenta- nie częściej i nie dłużej jak te 15-30 min
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-08-06, 20:34   #3384
Lauren M3
Raczkowanie

ale jak juz sie troszkę nabroiło to chyba da sie to jakoś..tak zrobic żeby bylo dobrze jeśli sie zmieni dawkowanie?
Stary 2008-08-06, 20:41   #3385
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
ale jak juz sie troszkę nabroiło to chyba da sie to jakoś..tak zrobic żeby bylo dobrze jeśli sie zmieni dawkowanie?
daj włosom chwilę odpocząć (przynajmniej kilka dni). Potem stosuj waxa wyłącznie wg informacji z opakowania. Poza tym jak stosujesz maski z jajkiem, rycyną etc to po myciu nakładaj zwykłą odżywkę (nic co ma działaś na cebulki) co za dużo to nie zdrowo. Bardzo możliwe również, że ten wax zwyczajnie nie jest dla Ciebie. Wtedy trzeba będzie szukać dalej.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-08-06, 20:45   #3386
Lauren M3
Raczkowanie

Mam nadzieje, że jednak sie okaze, że jest bo troche kosztowal
Stary 2008-08-06, 20:45   #3387
99GirlOoo99
Rozeznanie

ja własnie mam jescze w zapasach wax zagraniczny brazowy, i srednio mi służył ,dlatego dzis kupiłam wax polski, taki zielony do włosów przetłuszczajacych sie i mam nadzieje ze ten lepiej podziała na moje włosy
i tak sie zastanawiam czy nie dac tego zagranicznego w skóre głowy, a polski tylko na włosy no nic, chyba tak zrobie i po skonczeniu napisze jak ten zielony wax sie sprawdził
Stary 2008-08-06, 20:50   #3388
Lauren M3
Raczkowanie

no to pisz pisz ja chętnie sie dowiem, bo nie chce wydać bez sensu kolejnych 35 zł
Stary 2008-08-07, 00:31   #3389
Elie
Rozeznanie

Lauren M3 zdecydowanie za dużo używasz! WAX 35zł? No co Ty? Ja kupuje te chyba największe opakowanie za 20-25zł maksymalnie.
WAX jest ciężką odżywką i stosowanie z nim olejku rycynowego i odżywki, to przesadzone zapychanie włosów, nie dziwne, że nie ma efektów Przy intensywnej kuracji można stosować krótkotrwale waxa trochę częściej, a później to 1 x na tydzień wystarczy, moim zdaniem.

A poza tym nawet najcudowniejsza rzecz, nie każdemu pasuje Ja najczęściej spotykam się z opiniami, że dziewczynom o cienkich, rzadkich włosach z natury WAX nie pomaga, jest zbyt ciężki, a dziewczyny o włosach gęstych, czy grubych z natury, które są np. aktualnie osłabione, to pomaga :P
Może trochę zbyt podizał w typie białe-czarne, ale naprawdę tak zaobserwowałam
Stary 2008-08-07, 11:37   #3390
19nana86
Przyczajenie

Dziewczynki a mam pytanie. Zaczelam miesiac temu kuracje Wax'em i Skrzypovita. Do tego olejek rycynowy z żółtkiem (olejek w srode i Wax w sobote). Wyczytalam kiedys, żeby sprawdzic stan jako taki włosa nalezy wyrwac (u mnie to akurat wypadaja wlosy wiec specjalnie sie nie musze nacierpiec przy wyrywaniu:P) i pod szkłem powiększającym porównać włos u cebulki z końcówką włosa. Zauwazylam ze przy koncowce mam grubsze wlosy niz u cebulki!! Nierodwojone oczywiscie. Czy to normalne? Jak nie nałoże odżywek na swoje włosy i tylko szamponem umyje to mam efekt jakby suchych włosów. Co ja mam z tym zrobic? Moze mam łuski włosów niezamknięte? Ja juz zgłupiałam
19nana86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości