|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów?? | |||
| nie |
|
166 | 30,35% |
| tak |
|
381 | 69,65% |
| Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy
Cytat:
To jest niby apteka internetowa, ale zamawiając tam produkty nie płacisz za przesyłkę tylko odbierasz ją we wskazanej przez siebie aptece (wybranej z listy aptek w Twoim mieście na stronie doz'u). Ale widzę, że nie wszystkie pojemności tam są. Np. tego uniwersalnego jest tylko 480g i 70g. A gdzie się podziała pojemność 240g ?
Edytowane przez aeronauta Czas edycji: 2009-05-07 o 18:41 |
|
|
|
|
#3902 |
|
Zadomowienie
|
ja tez uzywam waxa ale zauwazylam ze najlepsze efekty daje jak mam go na wlosach podczas sauny
|
|
|
|
#3903 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o maseczkę WAX, to na mnie zadziałała. Mam po niej miękkie, lśniące i sypkie włosy. Pięknie się rozczesują, nie plączą się, nie elektryzują się. Używam jej od 10 kwietnia. Zauważyłam, że mam dłuższe włosy i urosły mi nowe.
Muszę przyznać, że po 2 zastosowaniach jej wypadło mi mnóstwo włosów, ale to normalne podobno, bo ta maska tak działa. Teraz widzę efekty i nie zamienię tej maseczki na żadna inną. Ja mam maseczkę o nazwie Henna Treatment Wax, czyli Wax zagraniczny do włosów ciemnych. Godny polecenia. |
|
|
|
#3904 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3905 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3906 |
|
Rozeznanie
|
Niektorzy maja saune w domu,no ale to nieliczne grono. Ja jestem ta szczesciara i kiedy tylko moge to nakladam odzywke i wchodze do sauny. Jednak dobrym sposobem jest tez nalozenie odzywki, zawiniecie wlosow w folie lub recznik i nagrzanie ich suszarka. Cieplo spraia, ze odzywka lepiej dziala.
|
|
|
|
#3907 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny.. A czy to możliwe, żeby po WAXie zrobiło mi się jakieś uczulenie czy coś? Bo WAXa mam, użyłam raz, ale zrobił mi się jakieś ropiejące strupy (opisywałam to już w innym wątku).. Ale jest też inna opcja, bo wprowadziłam wtedy inne 'nowości' i może to była minimalnie opóźniona reakcja na farbę do włosów... Generalnie już mi się wszystko praktycznie zaleczyło. Kiedy wszystko będzie ok mam zamiar znowu użyć WAXa, ale trochę się boję..
![]()
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
jest to możliwe, bo ten wax na SLS a to moze (ale nie musi) uczulać, zwłaszcza, że to sie wciera w skórę głowy
|
#3909 |
|
Zadomowienie
|
uzywam, raczej sporadycznie, ale dziala nawet, wlosy pieknie pachna, latwo sie rozczesuja nawet jak sa bardzo splatane, lepiej sie ukladaja, musze byc bardziej systematyczna
|
|
|
|
#3910 |
|
Rozeznanie
|
Ja tą maseczkę stosuje 3 lub 4 razy w tygodniu. Jak stan moich włosów będzie zadowalający, będę ją rzadziej stosować, np raz w tygodniu.
- Zapuszczam włosy - robię maseczki z żółtka, nafty , cytryny, olejku rycynowego, wcieram olejek rycynowy w skórę głowy, nakładam go na rzęsy, brwi i paznokcie (na noc), -piję drożdże, herbatkę z pokrzywy i herbatkę ze skrzypu polnego, - zażywam kapsułki radical, biorę falwit i tran w kapsułkach, - aktualnie robie miesięczną kurację z ampułek radical (teraz jestem w połowie kuracji), - myję włosy szamponem radical - nie suszę włosów suszarką, prostuję tylko raz w tygodniu albo rzadziej, - nie farbuję włosów |
|
|
|
#3911 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
wez pod uwage ile trzymiesz szampon na głowie a ile waxa
|
#3913 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- No też racja . No nic, mimo wszystko jeszcze raz spróbuje
|
|
|
|
|
#3914 |
|
Rozeznanie
|
Efekty są bardzo widoczne, mam mnóstwo nowych włosków na całej głowie. Bardzo mi się wzmocniły, lśnią, końcówki są pięknie odżywione. Warto było bo włosy szybciej mi rosną.
|
|
|
|
#3915 |
|
Konto usunięte
|
Moim zdaniem ten wax wpływa na prost. Jednak jestem zmuszona go odstawić, zużyłam pół pudełka. Zrobił mi się łupież i zaczęła mnie swędzieć skóra głowy. Nie wiem czy po tym, ale tak podejrzewam. Postanowiłam powrócić do polskiego waxa, który niestety nijak nie wpływa na porost moich włosów.
|
|
|
|
#3916 |
|
Rozeznanie
|
moj faworyt
|
|
#3918 |
|
Wtajemniczenie
|
Wygląda ciekawie, ale co to za firma? i czy jest on w Polsce? bo ja same angielskie informacje widzę..
Ok znalazłam na necie i widzę że to "zagraniczny" wax który niezbyt miło wspominam..Jakoś "polski" zdecydowanie lepiej mi podszedł (bez kołtunienia i wysuszenia) poczekam na opinie i może się skuszę. Jak na razie wykańczam Rainforest Edytowane przez Gosiurek Czas edycji: 2009-05-21 o 13:42 Powód: dopisek |
|
|
|
#3919 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj miałam drugie podejście do WAXA i żadnego uczulenia tym razem nie zaobserwowałam
..
|
|
|
|
#3920 |
|
Raczkowanie
|
kupialm u mnie w miescie dokladnie ta wersje: http://allegro.pl/item638392494_henn...je_opinie.html i jak na razie bez rewelacji. Użyłam jak na razie 2 razy, wiem, że trzeba dłużej używać dla efektów, ale po tych dwóch zastosowaniach nie zmieniło się nic. Za 1 siedziałam 15 min w zaparowanej łazience w czapce ( lol ) a za drugim 15 minut pod prysznicem przy gorącej wodzie więc zrobiłam sobie małą saunę. Przy zmywaniu były miękkie i gładkie, za to rano takie jak zwykle jeśli nie gorsze. ale dam mu jeszcze kilka szans, bo w końcu wydałam na to 25 zl, wr.
|
|
|
|
#3921 |
|
Przyczajenie
|
Podbijam watek na temat "waxa" firmy Beauty Formulas!
Czy ktoras z was ma jakiekolwiek doswiadczenia z ta odmiana waxa??? nie mam mozliwosci by kupic normalnego i to jedyna "wersja" waxa ktora tu znalazlam, ale sie boje experymentowac na resztce wlosow ktore mi sie jeszcze cudem na glowie trzymaja..baaaaaaaaaardzo bede wdzieczna za kazda opinie! ![]() ![]() ciao
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3923 |
|
Zadomowienie
|
byłam dziś w 3 aptekach i była tylko ta mała wersja
![]() i tak najbardziej wkurza mnie pytanie: do jasnych czy do ciemnych włosów ? odpowiadam : ten z brązowymi napisami ( raz tłumaczyłam panu w aptece, że nie ma do ciemnych włosów )jutro kolejne polowanie, pod obcięciu końcówek mam małą depresję, więc muszą szybko odrosnąć
|
|
#3924 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3926 | ||
|
Przyczajenie
|
W drogeriach jeszcze nie widziałam. Apteki, Allegro, a ostatnio @@@@@@@@@@! Byłam w szoku, jak zobaczyłam, że ta firma ma więcej kosmetyków niż tylko jeden wax.
---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
Jest porządny sklep z waxem (mnie na Allegro oszukali) @@@@@@@@ Nie wiem kto go prowadzi, z adresu wynika że ktoś inny niż importer, ale ceny mają wyjatkowo przyjemne Edytowane przez 'Estelle' Czas edycji: 2009-05-27 o 21:24 Powód: Edycja linków reklamowych |
||
|
|
|
#3927 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Dot.: Re: jedno pytanie odnośnie odżywki wax!
Cytat:
za dużo tego jak na pierwszy post
Edytowane przez 'Estelle' Czas edycji: 2009-05-27 o 21:25 |
|
|
|
|
#3928 |
|
Zadomowienie
|
no mam zapłaciłam
26, 05 zł.nie chciało mi się tłumaczyć, że nie ma WAXa dla ciemnych włosów , bo szkoda nerwów ![]() znalazłam zimową czapkę, powrót do historii mam nadzieję, że WAX znów przyśpieszy porost
|
#3929 |
|
Raczkowanie
|
Jagoda przyjemnego Waxowania!
![]() moglabys mi przypomniec - swiezo ptwarty Wax jest jasnego koloru - chodzi mi o to maź w srodku, nie o pudelko.. bo mi sie wlala woda do niego jakis czas temu i maseczka ma teraz taki rozowy odcien.. i wlasnie nie pamietam czy taki byl od poczatku czy to reakcja na wode ktora dstala sie do pudelka ;] |
|
|
|
#3930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:37.