maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów??
nie 166 30,35%
tak 381 69,65%
Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-13, 21:41   #4471
Ceydaa
Raczkowanie

Dot.: maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy

Przed chwilą użyłam wax L'biotica i jestem przerażona ile włosów mi wypadło podczas spłukiwana, czy to normalne? Ciekawe czy z efektem będzie lepiej
Ceydaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-14, 19:36   #4472
Nancy_Franciss
Zadomowienie

Czy po spłukaniu waxa ,nakładacie jeszzce normalną odżżywkę na włosy? Np. taką ze spłukiwaniem ,bo slyszałam że wax bardzo wysusza włosy ,a ja bez tego mam suche więc pytam.

Edytowane przez Nancy_Franciss
Czas edycji: 2009-11-14 o 20:34
Nancy_Franciss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 13:31   #4473
mysia m
Zakorzenienie

wiecie co, byłam zmuszona kupic waxa l'biotici, bo się akurat w aptece treatment skończył. Stwierdziłam, ze fajnie, że cos nowego spróbuję. Wzięłam do suchych i zniszczonych. Byłam bardzo zadowolona z Medici, wiec myślałam, ze inny polski, tez będzie ok.. ale to tragedia! Użyłam 3 razy i chyba wyrzucę. Po pierwsze swędzi mnie głowa po jego nałozeniu okropnie! A skóra za uszami to juz nie do wytrzymania, wiec wnioskuję, ze mnie uczula. Po zmyciu, skóra głowy jest drażliwa i sedzaca jeszcze przez 2 kolejne dni. Po drugie, wypadają mi po niej włosy. Po zadnej odzywce nie miałam tylu włosów w sitku od wanny.. Po trzecie efekt pielęgnacyjny jest marny. Włosy się po niej elektryzują, są tak okropnie miękkie jak włosy dziecka- robi się puch. Bardzo jestem niezadowolona z tego produktu. Wracam do dwóch pozostałych waxów- tamte są genialne.

Edytowane przez mysia m
Czas edycji: 2009-11-27 o 13:33
mysia m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 13:49   #4474
Justynka1710
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nancy_Franciss Pokaż wiadomość
Czy po spłukaniu waxa ,nakładacie jeszzce normalną odżżywkę na włosy? Np. taką ze spłukiwaniem ,bo slyszałam że wax bardzo wysusza włosy ,a ja bez tego mam suche więc pytam.
Tak, ja zawsze nakładam po użyciu Waxa maseczkę nawilżającą
You're everywhere
But right now I wish you were here...
Justynka1710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 22:32   #4475
monia7121
Przyczajenie

Dot.: henna treatment wax

Cytat:
Napisane przez Izunia86 Pokaż wiadomość
Ja tez od niedawna stosuje Wax-a , ok trzech razy ja staosowalam a zauwazylam wyrazna poprawe kondycji wloskow A dziewczyny jak ja stosujecie ? Chodzi mi dokladnie o czynnosc po nalozeniu. Ja owijam glowe folia i ogrzewam suszarka ,nie wiem czy dobry pomysl ale nic innego nie przychodzi mi do glowy.

Jaką folię zakładasz na głowe?? Bo ja właśnie za bardzo nie wiem jak ogrzewać po nałożeniu ;//
monia7121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 18:29   #4476
tulula1227
Rozeznanie

Hej dziewczyny

Skonczylam wlasnie 2 opak. Wax-u.
UWazam, iz jako tako maseczka ta wlosy nie odzywia, zaobserwowalam nawet wysuszenie natomiast jezeli chodzi o porost... To jest zupelna rewelacja !!!
Srednio tak jak u kazdego czlowieka wlosy mi rosly ok 1cm na miesiac... A poniewaz sie farbuje, to widze ile maja cm moje odrosty... Staram sie nakladac farbe jak najrzadziej, wiec ostatnio nie farbowalam sie 1,5 miesiaca.... I wiecie co? Odrosty mialam dlugosci 3 cm ! Czyli dwa razy wiecej niz mialam zazwyczaj. |Ucieszylo mnie to bardzo, gdyz zapuszczam wlosy po niefortunnym wypadzie do fryzjerski, ktora sciela o wiele...wiele za duzo !

pozdrawiam i jezeli chodzi o porosto wlosow- polecam wax Tylko wtedy nakladajcie go tylko i wylacznie na skore glowy a nie na cala dlugosc wlosow.
Stary 2009-12-08, 19:05   #4477
Monian
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monia7121 Pokaż wiadomość
Jaką folię zakładasz na głowe?? Bo ja właśnie za bardzo nie wiem jak ogrzewać po nałożeniu ;//

ja nakładam taki czepek, który był dołączony do waxu , a na to ciepły ręcznik, wygrzany na grzejniku . I czasem jeszcze podgrzewam suszarką, jeśli mi się chcę
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 10:21   #4478
maallena
Przyczajenie

a ja worek foliowy (nieekologiczne...) i na to czapkę ogrzaną suszarką do włosów. po waxie trzeba koniecznie odżywkę do włosów, bo faktycznie wysusza trochę. a taki szybki porost wlosów przy konieczności farbowania u fryzjera na grube miliony wcale nie jest znowy taki wskazany
maallena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 16:52   #4479
pacia001
Przyczajenie

a jaki WAX jest według was najlepszy?
pacia001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 17:15   #4480
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pacia001 Pokaż wiadomość
a jaki WAX jest według was najlepszy?

kwestia indywidualna, nie da sie jednoznacznie stwierdzić który

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-10, 17:18   #4481
mysia m
Zakorzenienie

kurcze, ja stosuję waxa od września regularnie 2 razy w tygodniu i zero lepszego porostu. Marny 1,2 cm na miesiąc i ani milimetra więcej. I niewazne czy stosuję taki czy inny wax, włosy rosna wooolno. A robie wszystko tak jak nalezy, a wiec nakładam maskę i wcieram w głowę, czepek foliowy- podgrzewam suszarką przez 5 minut całosc i daje recznik z grzejnika. Zmywam po 15-30minutach a potem daje jeszcze zwykła odżywke, bo inaczej włosy troche sie puszą. Jesli chodzi o regenerację włosy wyglądaja bosko, są mięciuskie, gładkie lśniące i wspaniale się układają. I tyle. Porostu, kurka wodna, nie ma
Stary 2009-12-10, 17:24   #4482
stricte
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nancy_Franciss Pokaż wiadomość
to po co nakładac wax na włosy skoro wysusza?
Ja nakładam Wax treatement tylko na skalp a na długośc jakąś mocno nawilżająca maskę. Przecież jesli chodzi o porost to liczy się tu tylko skóra głowy, to co nałożymy na długośc nie ma wiekszego znaczenia.
Oszczędzam włosy, czas i pieniądze.
stricte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 14:05   #4483
Natalle
Przyczajenie

Witam.
Również stosuję Wax. U mnie to będzie już z pół roku. Z tym że mam słomiany zapał i często zapominam o tym, za co się wzięłam. W efekcie czasami miałam dłuższe niż tygodniowe przerwy w stosowaniu maseczki.
Jeśli chodzi o efekt wzrostu włosów. Trudno mi powiedzieć czy rosną szybciej. Moje włosy szybko niszczą się na końcach i łamią. Zapuszczam już od ponad roku, chodziłam regularnie do fryzjera w celu podcinania końcówek, ale od kiedy parę razy z rzędu podcięła mi więcej niż 3 centymetry, zaniechałam wizyt. Dla mnie 3 cm to przynajmniej 2 miesiące zapuszczania, więc póki co rosną mi takie zniszczone (ale rosną!). Postęp więc jest. Nawet znajomi z którymi widuję się bardzo często dostrzegają, że mam dużo dłuższe włosy. Tak jak jednak wyjaśniłam, nie wiem czy to zasługa WAXa czy braku kontaktu z nożyczkami
Jestem natomiast pewna, że WAX poprawił kondycję moich włosów. Są po prostu zdrowsze i silniejsze. Pozbyłam się problemu strąków. Zawsze mimo iż włosy miałam czyste, niczym nieobciążone, chwilę po rozczesaniu zbijały mi się w kilka kosmyków. Teraz mam włosy puszyste, sypkie. Myślę że efekt byłby jeszcze lepszy, gdybym stosowała maskę regularnie.
Jeśli chodzi o sposób używania, unikam zbyt długiego przetrzymywania maseczki na włosach. Mam potem problem ze spłukaniem jej i włosy szybciej mi się przetłuszczają. Zaraz po użyciu maseczki dużo włosów mi wypada. Sądzę jednak, że są to włosy martwe które wypadają w wyniku wmasowywania maseczki w skórę głowy. WAX z pewnością nie powoduje łysienia Po półrocznym stosowaniu mam puszek odrastających nowych włosów na całej głowie.
Naprawdę polecam tę maseczkę.
Stary 2009-12-27, 17:31   #4484
pink14
Przyczajenie

GG do pink14

Hi! ;D
Czytałam o łączeniu takich specyfików jak Treatment Wax i Seboradin.
I teraz pytanie... W jaki sposób je mieszać? Co pierwsze nakładać na głowę i w ogóle jak? ;D Z góry dziękuje za odpowiedz ;]
pink14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-28, 13:50   #4485
Ninedin
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny ! Chcę rozpocząć kuracjęWAX-em,mam farbowane włosy + odrost naturalnych. Scinam farbę stopniowo żeby wrócić do naturalnych włosów. Wiem, że jest Wax do blond włosów, ja mam coś w stylu miedzianego blondu plus odrosty ciemny mysi blond. Powinnam kupić ten przeznaczony do blondów?
Wątek strasznie długi nie przeczytałam jeszcze całości. Więć nie bijcie za to pytanie Czy po takiej kuracji Wax-em mogę ufarbować włosy. Na opakowaniu jest napisane "Henna", czy to taka henna jak do farbowania włosów? Sorry.. może to głupie pytanie, ale wolę się dowiedzieć niż ryzykować, że potem będę miała nie taki kolor jak trzeba. Na wszystkich farbach jest napisane żeby nie używać jeżeli była stosowana henna. Z góry dzięki za wytłumaczenie
Stary 2009-12-30, 19:23   #4486
linka2007
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tulula1227 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Skonczylam wlasnie 2 opak. Wax-u.
UWazam, iz jako tako maseczka ta wlosy nie odzywia, zaobserwowalam nawet wysuszenie natomiast jezeli chodzi o porost... To jest zupelna rewelacja !!!
Srednio tak jak u kazdego czlowieka wlosy mi rosly ok 1cm na miesiac... A poniewaz sie farbuje, to widze ile maja cm moje odrosty... Staram sie nakladac farbe jak najrzadziej, wiec ostatnio nie farbowalam sie 1,5 miesiaca.... I wiecie co? Odrosty mialam dlugosci 3 cm ! Czyli dwa razy wiecej niz mialam zazwyczaj. |Ucieszylo mnie to bardzo, gdyz zapuszczam wlosy po niefortunnym wypadzie do fryzjerski, ktora sciela o wiele...wiele za duzo !

pozdrawiam i jezeli chodzi o porosto wlosow- polecam wax Tylko wtedy nakladajcie go tylko i wylacznie na skore glowy a nie na cala dlugosc wlosow.

Bardzo się cieszę, że WAX działa w Twoim przypadku, na szybszy porost włosów
Moje włosy generalnie rosną dość szybko i dbam o nie.
Nie używam prostownicy, nigdy nie suszę ich suszarką, nie rozczesuję mokrych od razu po umyciu, nie szoruję ich ręcznikiem gdy są mokre, baaaaaaaaaardzo sporadycznie używam lokówki, kończę płukanie chłodną wodą- efekt? Są lśniące i wyglądają bardzo zdrowo
Jak mam dłuższe, to kręcą mi się na loki na koncówkach, gdy są krótsze- proste
I właśnie niedawno wybrałam się do fryzjerki, która ścieła mi je do brody i pocieniowała na całej długości - wyglądam jak emo chłopiec (mam 16 lat)
Dlatego też zakupiłam sobie WAX z allegro :
http://www.allegro.pl/item854842763_..._promocja.html
i mam nadzieję, że mi pomoże i moje włosy urosną jeszcze szybciej

Aczkolwiek nie wiem ile rosną na miesiąc,
ale jak pod koniec kwietna zrobiłam sobie boba ( najdłuższe włosy były do brody a najkrótsze do około połowy szyi, a nawet krótsze), to pod koniec wakacji miałam już włosy za ramiona

Tak jestem niemiłosiernie wkurzona na obecną fryzurę, że postanowiłam pić herbatę ze skrzypu i z pokrzywy (bo to podobno dobre na szybszy wzrost też) i może jakieś tabletki sobie jeszcze kupię
Może skrzypovita?

Pozdrawiam i życzę długich włosów na nowy rok)
linka2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 15:03   #4487
brzydkie
Rozeznanie

Zamierzam zakupić tylko lepiej maske czy odzywke? o lepsze wiem ,ze sa dwa rodzaje waxa ktory lepszy? czym sie roznią?

JESZCZE BĘDZIE PRZEPIĘKNIE, JESZCZE BEDZIE NORMALNIE.....
brzydkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 15:25   #4488
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brzydkie Pokaż wiadomość
Zamierzam zakupić tylko lepiej maske czy odzywke? o lepsze wiem ,ze sa dwa rodzaje waxa ktory lepszy? czym sie roznią?
Rozumiem, że Ciężko jest zauważyć wątek przyklejony u samej góry podforum nt pielęgnacji włosów Co prawda jego tytuł brzmi: "Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o WAX'ie... w pigułce", ale po co tam zaglądać, na pewno nie ma tam nic ciekawego

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=250363
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 13:42   #4489
mysia m
Zakorzenienie

Musze się pochwalic, że moje włoski trochę jednak ruszyły po tym waxie wreszcie. Co prawda przez 3 miesiące nie było żadnego rezultatu we wzroście, ale obecnie jest całkiem nieźle. Wczesniej rosły równiutko 1,2cm w 5 tygodni. Teraz ten sam okres czasu i 1,7 cm! Jupi
Stary 2010-01-15, 16:33   #4490
Gosia19011983
Rozeznanie

Zużyłam juz 3 opakowania waxa. Jestem bardzo zadowolona z jego działania. Włosy rosną szybko, są miękkie, wcale nie rozdwajają się. Zresztą ja bardzo dbam o włosy, używam tylko kosmetyków z apteki, piję skrzyp, pokrzywę i biorę witaminki. tak samo jak większosć wizażanek wcieram maskę w skórę głowy a na resztę włosów nakładam maskę np nivea albo inne, na to czepek, suszarka i ręcznik z grzejnika. Na mnie to działa.
- ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok.
- obecna długość to włosy do ramion.
CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE.
Gosi@
Gosia19011983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 20:39   #4491
maddzia007
Zakorzenienie

A ja dziś w końcu skończyłam duże opakowanie WAXa i bardzo się cieszę. Może jeszcze kiedyś do niego wrócę ale na pewno nie prędko bo średnio działał na moje włosy.
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 20:45   #4492
brzydkie
Rozeznanie

ja zakupilam jak stosowac czy po splukaniu waxa mozna nalozyc jeszce odzywke jedbaw i plyn do ukladania wlosow? ??????czekam an szybka odp bo zaraz nakladam;p/

Stary 2010-01-16, 20:48   #4493
Ombligo
Zadomowienie

Cytat:
ja zakupilam jak stosowac czy po splukaniu waxa mozna nalozyc jeszce odzywke jedbaw i plyn do ukladania wlosow? ??????czekam an szybka odp bo zaraz nakladam;p/
Można.

Ombligo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 21:32   #4494
brzydkie
Rozeznanie

kurcze mama mi kupila WAx sun nie zwrocila uwagi pisze ze typowo na lato najlepsze, chroni przed UV .. Ale tez regeneruje wlosy? w koncu wax to wax moj problem to glownie popalonie prostownica pomoze mi ten wax? chyba powinien;(
Co myslicie????????

Edytowane przez brzydkie
Czas edycji: 2010-01-17 o 21:44
Stary 2010-01-18, 15:21   #4495
linka2007
Rozeznanie

Właściwie to i zimą przedostają się promienie UV, więc w sumie...
Ale może kup sobie normalny, a ten zostaw na lato?
Jeśli Cię stać, oczywiście.
Ale myślę, że możesz używać teraz tej od słońca
Stary 2010-01-18, 16:04   #4496
brzydkie
Rozeznanie

Ochronba przed sloncem to jedna z funkcji to zostawi w koncu sklad tylko troche sie rozni zobacze jak to bd dzialac a na Ciebie jak wax dziala?

Stary 2010-01-18, 21:05   #4497
linka2007
Rozeznanie

Używałam go może z dwa razy na razie
No cóż... ja ogólnie mam włosy zdrowe i błyszczące, bo nie używam suszarek, prostownic, pianek, lakierów... etc. , więc mnie nie pytaj jak spektakularny będzie efekt, bo na mojej głowie nic sie nie zmieniło nadzwyczajnie.
Chodziło mi o to, żeby włosy szybciej rosły, a po dwóch razach to jeszcze nie mogę sie wypowiadać.

Moja siostra notorycznie używała prostownicy (codziennie) i miała strasznie zniszczone włosy. Po użyciu WAXa miała śliczne, błyszczące, lejące się i nie sianowate włosy.
Po 3 użyciu juz trochę mniej, ale i tak znaczna poprawa była
Używamy tego angielskiego, z ciemnymi napisami.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-22, 10:59   #4498
brzydkie
Rozeznanie

No zobaczymy czy mi pomoze. Ja mam siano, nie wlosy.
A ile trzymacie na glowie? ja okolo godzziny a moja fryzierka mowila ze jej corka cala noc pomocy strasznie wygladam szampony prosztujace cos dają?

Stary 2010-01-22, 11:19   #4499
Gosia19011983
Rozeznanie

Cytat:
No zobaczymy czy mi pomoze. Ja mam siano, nie wlosy.
A ile trzymacie na glowie? ja okolo godzziny a moja fryzierka mowila ze jej corka cala noc pomocy strasznie wygladam szampony prosztujace cos dają?
Ja trzymam 30 minut, nakładam na skalp, a na całą długoąć włosów nakładam jakiś balsam nawilżający. Po systematycznym stosowaniu na pewno zauważysz poprawę
- ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok.
- obecna długość to włosy do ramion.
CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE.
Gosi@
Gosia19011983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 13:21   #4500
brzydkie
Rozeznanie

NO dopiero 2 razy uzylam;p ile trzeba czekac na efekty?
zakladam czepek z minute ogrzewam suszarką

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości