|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów?? | |||
| nie |
|
166 | 30,35% |
| tak |
|
381 | 69,65% |
| Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy
ja również kupiłam - u nas za 480g dałam 28 pln; oczywiście farmaceutka usiłowała mi wmówić, iż to opakowanie z brązowymi napisami jest wyłącznie do ciemnych włosów, ale że się uparłam, łaskawie zaczęła czytać etykietkę i w końcu przyznała mi rację... pozostawie to bez komentarza;
jestem już nawet po pierwszym użyciu i mogę powiedzieć, że włosy są po WAXie rewelacyjne! co prawda moje włosy były w dobrej kondycji, gdyż odkąd przestałam farbować naprawdę odżyły i nawet mam "grzywkę" nowych 2cm włosków, ale po WAXie zwiększyły optycznie objętość, a o to mi chodzi właśnie; będę używać co 4 dni w nadziei, iż po jakims czasie włosy odrosną (te, co wypadły po ciąży); |
|
|
|
#4622 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- od marca 2009 roku nie susze, i nie prostuje włosów; - od 2006 roku ich nie farbuje - zapuszczam włoski - ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok. - obecna długość to włosy do ramion. CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE. Gosi@ |
|
|
|
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale najsmutniejsze jest to, że nawet wypowiedziec poprawnie nazwy nie umieją. Zdarzyło mi się to kilka dobrych razy. Mówię pani w aptece, że chcę" 'łoks' do włosów zniszczonych' na co ta pani poprawia mnie" chyba chce pani Waks, bo łoksa nie mamy".. ja mówię, że to się tak z angielskiego czyta bo łoks to wosk, a ona że "angielskiego to ja nie znam".
|
|
#4624 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4626 |
|
Rozeznanie
|
łoks, hahaha
|
|
#4627 |
|
Wtajemniczenie
|
kupilam waxa do wlosow blond? tzn ze ten z ciemnymi napisami tez jest do blondu?
pytam bo ja sie malo orientuje narazie, pierwszy moj zakup to byl ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- wax zmienilo opakowanie? bo moje jest inne niz to na kwc? |
|
|
|
#4628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakie masz opakowanie?
|
|
#4629 |
|
Wtajemniczenie
|
hmm juz wiem, mam waxa z rainforest ;> ale ze mnie gapa :P
|
|
|
|
#4630 |
|
Rozeznanie
|
Czyli że wax do włosów ciemnych ich nie przyciemnia?
W wątku o naturalnym przyciemnieniu włosów pisali, że przyciemnia, więc przyszłam tu. A tu piszecie, że nie przyciemnia. To co w końcu?
|
|
|
|
#4631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4632 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki - już znalazłam w wątku o wax-ie że jest wax rainforest, który jest specjalnie do ciemnych i podkreśla ich kolor
|
|
|
|
#4633 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Re: jedno pytanie odnośnie odżywki wax!
ja mam WAX do ciemnych wlosow i jestem zadowolona.elektryzowaly sie jedynie po pierwszym uzyciu. Wlosy sa po nim sprezyste... ale musze go raz w tyg stosowac.pozdrawiam
|
|
|
|
#4634 |
|
Raczkowanie
|
a właśnie, przypomniało mi się, że po pierwszym użyciu również mi się włosy mocno elektryzowały
obecnie WAXa używam co 2 mycie, włosy nadal są ekstra - a zatem moje zadowolenie po pierwszym użyciu nie było spowodowane sugestią a prawdziwymi efektami ![]() |
|
|
|
#4635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Niestety moja przygoda z WAXem już się zakończyła i nie była to dobra przygoda. Nie wiem co jeszcze robię w tym wątku. Chyba czytam jak mogłoby być, a nie jest Ale każde kudełki są inne. Moje akurat nie lubią WAXa. Czytam sobie i cieszę się waszymi dobrymi efektami.
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
a jak powinnam wymawiać?
szczerze mówiąc mam certyfikat CAE i FCE i byłam przekonana, że po angielsku - brytyjski angielski to wax tak się czyta... ale siara..
|
#4637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poprawną wymowę angielskich wyrazów można sprawdzić, chociażby, na www.wordreference.com (fajne jest to, że można odsłuchać wersję angielską i amerykańską, w ogóle to jeden z moich ulubionych słowników internetowych). Ale spoko, każdy miał na pewno podobne wpadki i to nawet z certyfikatami C2 czy po studiach filologicznych. Człowiek nie słownik
|
|
|
|
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie przejmuj się. Dla pani w aptece czy "łaks", czy "łoks" i tak nie zrozumie. A język uczony w PL brzmi trochę inaczej niż język żywy. Do nauczycieli pretensje trzeba mieć ![]() A poza tym to żebyśmy nie wiem ile się uczyły i zdobywały certyfikaty, to jest jednak język obcy i zawsze się jakiś błąd może zdarzyć. Nie ma co sie przejmować. Człowiek na błędach sie uczy
Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy, rude pochodzą od kotów. 61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013Edytowane przez kocurzyca Czas edycji: 2010-03-17 o 22:47 |
|
|
|
|
#4640 | ||
|
Zakorzenienie
|
och mam nadzieję
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziękuję dziewczyny za otuchę, bo strasznie głupio mi sie zrobiło.
|
|
#4641 |
|
Przyczajenie
|
Witam Dziewczyny. Chciałabym aby moje włosy szybciej rosły. Rosną dość wolno,mogłyby również się nie łamać ^^. Nie dokońca się znam więc proszę o pomoc - którego rodzaju WAXa mam użyć z moim problemem?
|
|
|
|
#4642 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i do ciemnych wlosow. http://allegro.pl/item954974667_trea...ne_apteka.html Działają podobnie ale z tego co mi powiedziano ostatnio to jakims tam skladnikiem sie roznia dlatego powinno sie kupowac wg.koloru wlosow,aczkolwiek nie jest to przymusowe ja mam do ciemnych i jestem zadowolona.szkoda ze tylko mozna 1 raz w tyg uzywac jesli sie ją stale stosuje. a czy wlosy po niej rosną?pobudza cebulke wlosa ale tempo to kwestia indywidualna.Sa osoby ktore twierdza ze w ogole im nie przyspieszylo porostu.Moze sprobuj olejek AMLA.nie kupisz w aptece ale np na internecie ale ponoc dziala tez na porost wlosow.pozdrawaim ***
|
|
|
|
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na tej aukcji jest źle napisane, polecam wątek podwieszony o Waxach, tam wszystko jest wyjaśnione
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4644 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4645 |
|
Przyczajenie
|
Ja jestem jasną blondynką i miałam wax ale ten uniwersalny chyba, w każdym razie nie ten do blond. Niczego nie przyciemnił spoko, wręcz wydaję mi się że 'wydobył' kolor moich włosów
Specjalnych super rezultatów nie ma, prócz tego że miałam wrażenie że szybciej mi rosną. Pozdro ![]() a z Pani z apteki się uśmiałam |
|
|
|
#4646 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie Wizażanki
![]() We wtorek po raz pierwszy użyłam słynnego WAXu, z zamiarem zakupienia go nosiłam się już przeszło pół roku. Nareszcie mogłam przetestować i po pierwszym razie jestem zadowolona. Co prawda czuję, że włosy są lekko przesuszone ale za to idealnie mi się skręciły (mam kręcone włosy ale przeważnie nie byłam zadowolona z ich wyglądu), stały się sprężyste i miłe w dotyku. Mam nadzieję, że włoski dzięki temu zaczną mi szybciej rosnąć i nie będą się rozdwajać. btw. odżywkę kupował szwagier, więc nie wiem jak wymówił pewnie waks, ale dostał to co chciałam
|
|
|
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
Stosuję wax od ponad pół roku i już nigdy sie z nim nie pożegnam, bo się uzalezniłam od cotygodniowego rytuału, ale nie o tym chcę napisac
Stosuje od 2-3 miesiecy zamiennie wax henna treatment ciemny z l'biotica do blondu. Po pierwszym mam śliczne włosy, po drugim się trochę pusza i zażółca mi odcien :/ niby ma rozjaśniac, ale jakos są bardziej rudawo-żółtawe. Wole linię regenerującą niz przeznaczoną do wybranego koloru włosów. Dodam, ze do kazdego mycia uzywam fioletowego szamponu z joanny i po treatment nie mają tego żołtawo-rudego 'swądku' a po tym do blond, tak :/
|
|
#4648 |
|
Raczkowanie
|
Ja kupiłam na próbę małe pudełeczko 70 g dałam 11,70.
Używam go już 3 tygodnie i widzę duże zmiany moje włosy stały mocniejsze, mięciutkie, błyszczące. Nie żałuję że go kopiłam i polecam.;] |
|
|
|
#4649 |
|
BAN stały
|
Czy wax z proteinami mlecznymi nadaje sie do ekstramalnie suchych włosów? A moze lepiej wax z aloesem? Mialam 2 tyg przerwy i wlosy zrobily mi sie porowate..
|
|
|
|
#4650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie się nie sprawdził, w ogóle jak dla mnie waxy L'Biotiki jakoś szczególnie nie nawilżają, ale są tacy, u których nastąpiła znaczna poprawa stanu włosów po tym waxie latte |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80
- 82
15.04.2013
ale siara..
21.06.2014r.