|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów?? | |||
| nie |
|
166 | 30,35% |
| tak |
|
381 | 69,65% |
| Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy
Czyli wax wcale nie jest taki super?
|
|
|
|
#4892 |
|
CORELIPS
|
jest
|
|
|
|
#4893 |
|
Rozeznanie
|
W sumie ja używam go już ponad tydzień i nakładam co drugi dzień, ale spektakularnych rezultatów nie widzę. Może za często go nakładam?
|
|
|
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
Sylvia, rozumiem, że moje rocznee doświadczenie w używaniu tego kosmetyku jest mało wiarygodne?
VanilQ, Tobie może ta maska pasować, u mnie nic nie zdziałała- nie przyspieszyła porostu, w dodatku włosy u nasady łamały mi się tylko i wyłącznie dzięki temu produktowi A nie mam jakichś bardzo cienkich, słabych włosków, więc byłam zszokowana dłuższym działaniem Waxa.
|
|
|
|
#4895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4897 |
|
CORELIPS
|
ja dzisiaj nałożyłam znowu dwie łyżeczki waxu (do blond, bo skonczyl sie moj ulubiony do ciemnych, w sumie - czy to ma jakas roznice?) i pedze zmyc za minutke. nakladam ZAWSZE na calosc, i na skalp, i na dlugosc
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4898 |
|
Raczkowanie
|
Ja skończyłam opakowanie WAX'u do blond i niezamierzam kupna kolejnego. Na moje włosy nie działa w żaden sposób, przyznam, że się zawiodłam. Włosy nie rosną szybciej, nie są ani miększe, ani odżywione.
|
#4899 |
|
Raczkowanie
|
Ja skończyłam jakiś czas temu WAXa do ciemnych, mimo, że jestem blondynką i byłam bardzo zadowolona, czułam na głowie 'jeżyka' więc nieźle rosły Zamierzam zaopatrzyć się w nowe pudełeczko tej boskiej maski
Edytowane przez Harribetka Czas edycji: 2011-02-20 o 12:17 |
|
|
|
#4900 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam po prostu pecha do kosmetyków do włosów
|
#4901 |
|
Zadomowienie
|
ja w zeszłym tygodniu kupiłam waxa zagraniczngo. jestem po 1 użyciu i rożnicy po zastosowaniu nie wiziałam. może to kwestia czasu. ale mi to nic nie pomaga.
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
|
|
#4902 |
|
Raczkowanie
|
Kilka razy spotkałam się z negatywnymi opiniami na temat WAX'a. Nie na wszystkie włosy działa.
|
#4903 |
|
CORELIPS
|
a ja przyznaję, że to pierwsze takie negatywne opinie.
informacje o obciążaniu są mi tylko jako tako znane..
|
|
|
|
#4904 |
|
Zadomowienie
|
myślę, że po pierwszym zastosowaniu wielkich efktów nie mogłam się spodziewac. tak to z moimi włosami jest. mam nadzieję, że mi pomoże przy regularnym stosowaniu.
właściwie nie było źle. nie były obciążon ani nic. nawet fajne w dotyku były, ale bez szału
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
|
|
#4905 |
|
Raczkowanie
|
Część dziewczęta
Tak sobie czytam ten wątek od jakiegoś już czasu i miałam różne wrażenia co do skuteczności tej maski. Jednakże stwierdziłam że ta maska jest typowo regenerująca włosy i to zadanie spełnia bardzo dobrze. (kondycja moich włosów się poprawiła) Przestałam już się łudzić że będę miała po niej lśniące włosy i jedwabne jak na reklamach, bo od takiego efektu są inne kosmetyki Tak więc życzę cierpliwości bo tylko dłuższe stosowanie daje efekt.---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- A i warto chyba wspomnieć, że siedzę teraz z waxem na głowie i dodatkowo z CZEPKIEM TERMICZNYM Efekt takiego delikatnego a równomiernego podgrzewania jest świetny i oczywiście nie tracę czasu na ręczniki itp tylko mogę pisać tu do was i w między czasie jeszcze pomalować paznokcie
|
|
|
|
#4906 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
ten wax nic nie daje oprócz bardziej miekkich włosów. mi przynajmniej 2 razy więcej włosów zaczęło po nim wypadać i wcale szybciej nie rosną! Poczytajcie sobie opinie na temat zachwalanie produktów w internecie i nie wierzcie w każde słowo zachwalające ten produkt tylko udajcie sie do lekarza. TYLE W TEMACIE!!! |
||
|
|
|
#4907 |
|
CORELIPS
|
niegdyś też nakładałąm co drugi dzień, nic złego z włosami się nie działo!
ja już sama nie wiem ![]() chyba włosy inaczej reagują tylko, bo używany co tydzień wax jakoś mniej mi służy teraz. |
|
|
|
#4908 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I nie unoś się tak, bo Ci żyłka pęknie. Tyle w temacie.Poza tym nie we wszystko co piszą na opakowaniach trzeba wierzyć.
|
|
|
|
|
#4909 |
|
Przyczajenie
|
witam !
![]() ostatnio czytałam o "cudach" jakie sprawia keratyna. (keratyna hydrolizowana) ? co myślicie o dodaniu jej do WAXa ? ![]() czy któraś z was stosowała kiedyś ? |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4910 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trochę kultury w słowie pisanym i ogłady. ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- A co do tej keratyny hydrolizowanej to wydaje mi się, że można by ją dodać do waxa, ale raczej nie do całego pojemnika od razu ( chyba że masz małe pudełko). Najlepiej wymieszać ją z waxem zaraz przed nałożeniem, bo wyczytałam gdzieś że powinno się ja przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniczku. Jednakże ja osobiście kupię sobie tą keratynę i wymieszam ją z jedwabiem do włosów (może jeszcze z czymś innym Dzięki że wspomniałaś o tej keratynie Bardzo mi się spodobała i na pewno ją kupię.
|
|
|
|
|
#4911 |
|
Raczkowanie
|
Uzywam waxa dosc dlugo i musze powiedziec, ze stan moich wlosow troche sie poprawil wiec cos tam dziala chyba..
Tylko mam problem, a wlasciwie pytanie Do ilu miesiecy po otwarciu mozna go uzywac? Szczerze, nie pamietam kiedy go kupilam, czy mniej niz rok temu czy wiecej Teraz wygrzebalam go z szafki po dlugim czasie nieuzywania i nie mam pewnosci czy jest jeszcze dobry... Niby nie smierdzi, wyglada ok, data waznosci jest do 02. 2013...
|
|
#4912 |
|
CORELIPS
|
Imo spoooookojnie możesz używać
|
|
|
|
#4913 |
|
Raczkowanie
|
No to sprobuje, mam nadzieje, ze wlosy mi nie wypadna...
|
|
#4914 |
|
CORELIPS
|
w najgorszym wypadku pozwiesz mnie do sądu wizażowego!
![]() btw, ja się dopiero oswoiłam z myślą, że niemało mamy tu silaxane, cyclomethicone.. nie pamietam czy parabeny tez sa w mojej masce treatment. jakos mnie to odrzucilo. ale jakiś lepszy WAX nie ma silikonow z tego co pamietam, wiec sie w niego zaopatrze. na kwiecien
|
|
|
|
#4915 |
|
Przyczajenie
|
http://allegro.pl/henna-treatment-wa...486341949.html
Możecie powiedzieć mi czy to oryginał czy podróbka?? Kupiłam właśnie, ale koleżanka mówi mi że to może być podróbka bo jej odżywka wygląda tak samo ale u góry jest napis PILOMWAX.
|
|
#4916 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() są po prostu rożne wax'y
|
|
#4917 |
|
Zakorzenienie
|
a maske biovax miala któras z was?
pewność siebie i radość życia. dbam o siebie. rozwój intelektualny/praca/mod. Edytowane przez Śnieżka Czas edycji: 2011-03-10 o 17:19 |
|
|
|
#4918 |
|
CORELIPS
|
nie.
![]() który wax ma najmniej silixone?
|
|
|
|
#4919 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny własnie kupiłam sobie to "cudo" i to za 10,94zł /250ml.
Zobaczymy jak na moje włosy podziała mam bardzo suche końcówki po rozjaśnianiu z czarnych na jaśniejsze. Zdam relacje bo zaraz idę go nałożyć.
|
|
|
|
#4920 |
|
Zakorzenienie
|
ja uzywam od nowgo roku i raz w tygodniu kładę maskę i spaceruję z turbanem na głowie po domu min. 3 godziny... jakos poprawy nie widzę.
może efekty zobaczę dopiero za 3,4 miesiace?? uzywam bo uzywam... fajnie byloby jakby faktycznie zadziałał.
![]() "Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna." Paulo Coelho Edytowane przez stokrotenka18 Czas edycji: 2011-03-16 o 15:59 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

VanilQ, Tobie może ta maska pasować, u mnie nic nie zdziałała- nie przyspieszyła porostu, w dodatku włosy u nasady łamały mi się tylko i wyłącznie dzięki temu produktowi
Ja skończyłam jakiś czas temu WAXa do ciemnych, mimo, że jestem blondynką i byłam bardzo zadowolona, czułam na głowie 'jeżyka' więc nieźle rosły