|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów?? | |||
| nie |
|
166 | 30,35% |
| tak |
|
381 | 69,65% |
| Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: henna treatment wax
Cytat:
dopiero jeden raz użyłam i jest OK,chociaż niektóre dziewczyny pisały,że strasznie plączą się włosy,itp. wszystko zależy od włosów,więc nie masz się co martwić na zapas.
|
|
#1172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest tyle opini, że już się w tym wszystkim pogubiłam |
|
|
|
|
#1173 |
|
Wtajemniczenie
|
Moze to Was uspokoi ( tekst o Sodium Lauryl Sulfate)
http://ascosmetics.com.pl/Raport%20CIR.htm |
|
|
|
#1174 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szczególnie jeśli chodzi o olejek rycynowy i naftę kosmetyczną podobno błyskawicznie rosną włosy,ale strasznie się plączą.chciałabym,ale się boję
|
|
#1175 |
|
Rozeznanie
|
A PO ILU UŻYCIACH WAXU SĄ EFEKTY?
chodzi mi oczywiście o wzrost włosów
|
#1176 |
|
Raczkowanie
|
Ja używam wax'u i widze juz efekty, wlosy sa na pewno zdrowsze, jednak mialam tak zniszczone farbowaniem ze bez obcinania sie nie obeszlo
![]() Moje wlosy do lopatek mam teraz za ramiona (dluzsza czesc) a wycieniowana jest za ucho, więc teraz na prawde zalezmi na szybszym poroscie:/
|
|
|
|
#1177 |
|
Wtajemniczenie
|
ja trzymam wax na glowie bardzo długo, ofoliowana i przykryta ręcznikiem siedze czasami nawet godzinę, potem plucze dokladnie wlosy i czekam az wyschna
zadko kiedy używam suszarki czy prostownicy, jedynie na jakieś większe wyjścia a wydaje mi się że efektów żadnych i do tego od jakiegoś czasu łykam skrzyp...może takie te moje włosy są i już, poza tym nie wierzę aby zabiegami kosmetycznymi można było je np. zagęścić czy pogrubić |
|
|
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
ja kiedyś też trzymałąm waxa bardzo długo, godzine, półtorej ale zawuważylam ze wcale nie ma lepszych efektów, co wiecej mialam przesuszone. Gdzies wyczytałam ze jak dłużej trzymie sie odzywki, maseczki itp to wydziela sie jakis alkohol co wysusza wiec zaczęłam te 40 - 45 minut trzymać. Pogdrzewam za to je ze zdwojoną siłą i wydaje mi sie ze jest LEPIEJ
|
#1179 |
|
Zadomowienie
|
ja Waxa nakładałam roznymi sposobami i na rozny czas i na moje wlosy najlepiej dziala Wax jak go nałoze wg instrukcji na opakowaniu
i tak tez wam polecam aby nie kombinowac tylko wg instrukcji na opakowaniu nakładac
|
#1180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Po umyciu i czesaniu rzeczywiście włosy są lekko splątane, ale spokojnie da się wyczesać A efekt? Lśniące, nie puszące się włosy Polecam każdemu Tylko na drugi dzień zapach jest trochę dziwny, ale potem mija
|
||
|
|
|
#1181 |
|
Wtajemniczenie
|
ale SLS zawierają przecież wszystkie szampony,żele.Bardziej interesuje mnie,która wersja lepiej działa..
|
|
#1182 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
SLS jest w miarę nieszkodliwe w kosmetykach spłukiwanych (szampony) natomiast jego obecność w takich maseczkach jak WAX trzymanych -nawet 2 godz. na głowie - to już inna historia . I niestety prawdziwa : ja mam wyjątkowo wrażliwą skórę głowy i zawsze po oryginalnym wax-ie jak by nie był stosowany wypadało mi o wiele więcej włosów niż normalnie .Głowa mnie swędziała a włosy jak pierze . Teraz stosuję cynamonowy polski i nic takiego się nie dzieje . (Ale faktycznie u mnie sprawdza się tylko ta wersja pomarańczowa z cynamonem - pozostałe bez efektu ) . |
|
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
ja slyszalam,ze wlosy wypadaja po waxie oryginale,bo te oslabione wlosy wypadaja i "robia miejsce" nowym zdrowym i mocnym wlosom
|
#1184 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
wypadaja te ktore i tak by wypadly
nie zapominaj ze codziennie tracimy dziesiatki,jesli nie setki wlosow
|
|
#1186 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=108990 cały wątek o olejnku rycynowym
|
|
#1188 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zaraz posprawdzam wszystkie składy swoich kosmetyków i zastanowię się, co z nimi zrobić A, i ponawiam pytanie z poprzedniej strony - ma ktoś może porównanie starego i nowego waxa? Czy ten nowy ma mniej spektakularne działanie, niż ten stary, czy jednak podobnie działają?
|
|
|
|
|
#1189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zastanawiam się jak wax wpływa na przetłuszczanie, czy po użyciu będę miała z tym większy problem?? Mam sypkie i cieniutkie włosy i potrzebuję je wzmocnić i zagęścić, dlatego chciałabym spróbować kuracji waxem.
|
|
#1190 |
|
Wtajemniczenie
|
Blush - mysle że jeśli dokladnie go spłuczesz to ni epowinno byc zadnych problemow z przetluszczaniem
![]() A ja niedawno kupilam WAX i dzis uzylam go po raz trzeci włosy faktycznie miekksze, zdrowsze itp tylko tak jakby "placza sie??" da sie cos z tym zrobic?
|
|
|
|
#1191 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale to pewnie zależy od włosów. a może jakaś odżywka?
|
|
#1192 |
|
Zadomowienie
|
ja używam WAXA od stycznia. jedno jest pewne na pewno są duuużo zdrowsze. zero rozdwojonych końcówek, włosy są miękkie, trudno natomiast powiedzieć mi czy dzięki WAXowi rosną szybciej, gdyż jestem w trakcie hodowli i nie ścinałam od sierpnia zeszłego roku.
|
|
|
|
#1193 |
|
Raczkowanie
|
A czy WAX można używać na przedłużone włoski?
|
#1194 |
|
Raczkowanie
|
Niestet kupilam to w niemczech ale wolalabym polski Wax bo gdy w sobote zrobilam sobie to chodzilam caly dzien w tlustych wlosach a zmywalam dobra godzine
|
|
|
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio nie uzywalam waxu od okolo 3 tygodni... a wczoraj mialam chwile i zostawilam na wlosach pol godzinki
i efekt jest duzo lepszy niz trzymanie okolo godziny, nie wiem czy to wlasnie tu tkwil problem, czy moze wlosy sie przyzywczaily, a teraz znowu odzyly po waxie w kazdym razie polecam, ale mam zamiar kupic ten polski bez sls, bo mi sie konczy. mysle ze efekty beda jeszcze lepsze
|
|
|
|
#1196 |
|
Raczkowanie
|
Odpowie mi któraś z kobitek na ten temat?
|
#1197 |
|
Rozeznanie
|
jestem właśnie po drugim użyciu Waxa.
ostatni raz użyłam ok.tydzień temu,bo strasznie uciążliwe te nakładanie,no i zmywanie.. mam nadzieje,że włosy mi szybciej będą rosły,ale po tym jak urosną,raczej zrezygnuje z Waxa.
|
#1198 |
|
Rozeznanie
|
Madi195,nie mam pojęcia,ale chyba przy tych złączeniach nie można..
|
#1199 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,czy to normalne,że podczas nakładania Waxu,szczególnie na skórę głowy,czuć takie ciepło,lekkie pieczenie?
|
|
#1200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cieplo tak ale nie pieczenie... Pieczenie to przy trzymaniu odzywki ale takie bardzo delikatne jak sie w cieple trzyma
Zapuszczamy włosy!! So allein will ich nicht sein...Wo bistu du? Das Feuer liebt mich..HILF MIR! ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein wolte ganz allein sein.. Ich will ein Herzschlag kontrollieren Ich muss Zerstören!Neein! Nocny marek |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.

Jest tyle opini, że już się w tym wszystkim pogubiłam

i tak tez wam polecam aby nie kombinowac tylko wg instrukcji na opakowaniu nakładac
Polecam każdemu