|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów?? | |||
| nie |
|
166 | 30,35% |
| tak |
|
381 | 69,65% |
| Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: WAX - wątek zbiorczy
Jak dzisiaj ja otworzylam zeby podgrzac mleko to ladnie pachnialo
|
|
#1323 |
|
BAN stały
|
ja tez kupilam Wax, zorbilam tydzien temu trwała, no i trzeba troszke teraz wlosy odzywic. Na razie uzylam tego specyfiku raz i jestem zadowolona. Wloski slicznie sie po nim kręcą. Polecam!
|
|
|
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe jest zmianka....ale na pewno nie o szkodliwosci ten artykul przeczy yemu co pisalas tam jest wlansie napisane żeby MYŻ wlosy tak wiele razy zeby byly czysciutkie bo wtedy odzywki maja lepsze wchlanianie![]() ![]() ![]() ![]() ale zrezta nie wazne buzka
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe i dalej:P, wkleiłam te dwa myślniki o które mi chodizło i gdzieś indziej czytałam o szkodliwości,a le znaleźć nie mogę
![]() ![]() .
|
#1326 |
|
Zakorzenienie
|
nie dogadamy sie
widocznie inaczej interpretuje te 2 myslniki ale wierze,ze gdzies jeszcze takie cos moglas wyczytac w koncu rozne rzeczy pisza![]() a zreszta jezeli ktos myje wlosy codziennie to tez jusi uzywac raczej delikatnego szampnu<do czestego mycia> wiec cos w tym pewnie jest ![]() ![]() ![]()
|
#1327 |
|
Raczkowanie
|
Dołączam do grona Waxówek, dzis zakupiłam, po fryzurze na sobotnie wesele potrzebuje jakiejś terapii szokowej dla wlosów.
Dziwie się tylko, że narzekacie na zapach - zastanawiam sie czy to ta sama maska? Moja pachnie bajecznie.. |
|
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
adulka.p no różne rzeczy piszą
.Co do zapachu to każdemu się podoba co innego, mi też się już powoli zaczyna podobać zapach .
|
#1329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1. firmy Richards & Appleby - o tym głownie mowa w wątku - ten wax pachnie nieciekawie ale to jest ten standardowy 2. Firmy L'biotica - to jak niektóryrzy o nim mówią "podróba" Ja uzuwałam tego pierwszego zarówno do blond włosów jak i tego do wszystkich rodzajów i rzeczywiscie zapach nieciekawy, taki mdły Teraz kupilam "podróbe" do blond wlosow i zapach ma rewelacja ![]() A moim zdaniem efekt ten sam
|
|
|
|
|
#1331 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja kupiłam ten pierwszy, zapłaciłam 20,34 zl w aptece. Zapach mi się podoba. Nałożyłam ją wczoraj i efekt owszem, jest, ale nie piorunujący. Włosy są miłe w dotyku, rozczesały sie łatwo (rzadkość u mnie) i trochę się błyszczą, ale ja po myciu nałożyłam na nie pianke i wymodelowałam je, bo mam takie niezbyt długie i muszę je modelować, wiec może pianka troche tego blasku zabiła? W każdym razie chyba nie wytrzymam i skusze się jeszcze na Placente... |
|
|
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1335 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Moje jak się okazało to ta 'podróba'...---> L'biotica Czy to oznacza, że tak jak każda 'podróba' nie daje pożądanego efektu??
|
|
#1336 |
|
Rozeznanie
|
@ Carmel_00: Skoro zauważyłaś pozytywny wpływ na Twoje włosy, to chyba jednak daje
![]() L'biotica ma inny skład, niż ten pierwotny Wax, ale wiele Wizażanek sobie ją chwali - przede wszystkim za lepszy zapach. Ponadto nie ma w składzie SLS, który jest bardzo kontrowersyjny.. W działaniu ten Wax z L'biotici ponoć też niewiele ustępuje temu z Richards & Appleby, więc chyba nie ma się czym martwić
|
|
|
|
#1337 |
|
Przyczajenie
|
ufff... no to jestem spokojna
|
#1338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po pierwsze - "stary" wax jest zagranicznej firmy, a L'Biotica polskiej. Po drugie - "stary" wax ma inny skład niż wax polski. Po trzecie - jak dla mnie wax polski ma lepszy skład, bo nie zawiera SLS! |
|
|
|
|
#1339 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I pyt. drugie - jaką funkcje pełni ten składnik w szampopnach np. Gdzieś znalazłam, że ma właściwości spieniające, zatem czy szampon bez tych właściwości nadaje się do mycia włosów? |
|
|
|
|
#1340 |
|
Wtajemniczenie
|
ja właśnie zakupiłam po raz kolejny (po dluugiej przerwie - i niestety odczuwalnej dla moich wlosków
) WAX, ten "tradycyjny" i co mnie zdziwiło, ma on konsystencję wosku, prawie takiego jakiego używm do stylizacji (??) wcześniej używalam tego samego waxa i miał konsystencje jak normalna maska/odżywka. Ale jednak nie ma to jak wax
|
|
|
|
#1341 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o drugie pytanie, to z tego co wiem, SLS ma wlasciwosci pieniące i oczyszczajace (odtluszczające) niestety - dlatego zawiera go wiekszość szamponów, ale już w odzywkach jest rzadziej.. Ja go mam we wszystkich szamponach, w Waxie i np. w żelu do oczyszczania twarzy z La Roche Posay. |
|
|
|
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aha, ten SLS w szamponach jest jeszcze tolerowany, bo szampony trzyma się na głowie krótko, ale w odzywkach i maskach, które zazwyczaj nakłada się na dłuższy czas, już może stanowić pewne skutki uboczne. Jednak naszczęście jest wiele odżywek i masek które SLS nie zawierają. |
|
|
|
|
#1343 |
|
Rozeznanie
|
Ech no jeszcze zależy jakie szampony - bo ja np. Regenal Welli trzymam około dziesięciu minut na głowie
A też zawiera SLS. Do tego Wax 30 minut, inne szampony i odżywki około 3 minut - a taka perspektywa już nie wydaje się taka kolorowa..Chociaż ja mam raczej normalne, nie przetłuszczające się włosy i moge sobie poszukac jakiegos szamponu bez SLS, a już dziewczyny z przetluszczajacymi sie wlosami nie maja takiego wyboru, bo jednak szampony z SLS bardzo dobrze oczyszczaja z tluszczu..
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam wlosy przetluszcajace sie choc nie tak bardzo. i uzywam szamponu hipp-bez sls i wlosy mam baaardzo ladne
mieciutkie, pachnace i czysciutkie
|
#1345 |
|
Raczkowanie
|
Zastanawia mnie jedna rzecz: czy unikanie SLS w kosmetykach to taka sztuka dla sztuki, bo ponoć jest to substancja szkodliwa, czy faktycznie wyrządzić może nieodwracalne szkody w organiźmie. I czy te szkody sa większe niż zjadanie przeróżnych chemikaliów np. w żywności...
|
|
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
Jako nowa posiadaczka tego cudeńka czuję się zobowiązana do wyrażenia opinii.
Moje włosy po prawie rocznym maltretowaniu dzień w dzień prostownicą były w opłakanym stanie. Straciły blask, którego i tak wiele nie miały, zaczęły wypadac, łamać się. Szukałam więc ratunku dla nich. I znalazłam - WAX. Oczywiście odkryłam go dzięki wizażowi ![]() Włosy już po pierwszym użyciu stały się śliskie, lejące, gładkie, lśniące... CUDO! A tak poza tym, izulla też mnie to zastanawia
|
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
No i mnie to zastanawia
.Gdzieś na Wizażu przeczytałam wypowiedź, ze to substancja drażniąca i jak komuś nie szkodzi to można takich szamponów używać. Więc już nic nie wiem .
|
|
#1348 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny muszę się z Wami podzielić moim odkryciem
ostanio miałam przerwę w stosowaniu Waxa ale znów się o nim naczytałam i poprostu musiałam dziś użyć tylko, że troszkę inaczej niż zwykle...gdzieś na wizażu czytałam, że fryzjerka regenerując włosy najpierw nałozyła odżywkę, a potem przejechala po nich prostownicą...zainspirowa na tą metodą nałozyłam waxa na cale włosy, ale wiecej tak od połowy długości...głowę trzymałam w dół....potem to co mi "zwisało" zawinęłam w folię i od końcówek zaczełam kawałek po kawałku na chwilę ściskać prostownicą....następnie wszystko zwinęłam do góry, a resztę włosow przy skórze potraktowałam juz standardowo...czyli nagrzałam suszarką i zawinęłam w turban siedziałam w tym ok pol godz po wysuszeniu nie poznaję swoich włosów...zawsze mi sie puszyly i bylo ich pełno....a teraz są super gładkie, lejące i jedwabiste...takie o jakich marzyłam tą metodę stosowałam tylko raz i mam nadzieje, ze nie jest szkodliwa....ale skoro wax lubi ciepełko....
|
|
|
|
#1350 |
|
Rozeznanie
|
tak
czy niszczy nie wiem...stosowalam tyko raz... włosy teraz wyglądają na zdrowsze...i bez prostowania bardzo fajnie się ukladają...nic złego nie zauważyłam ale jak bedzie przy częstszym stosowniu...hmmm...z drugiej strony skoro fryzjerzy cos takiego stosują i to bezpośrednio na wlosy...oczywiście zdaję sobie sprawę, że oni mają profesjonalny sprzęt raz na jakis czas na pewno bardzo nie zaszkodzi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:58.

.

) WAX, ten "tradycyjny" i co mnie zdziwiło, ma on konsystencję wosku, prawie takiego jakiego używm do stylizacji (??) wcześniej używalam tego samego waxa i miał konsystencje jak normalna maska/odżywka. Ale jednak nie ma to jak wax