maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów??
nie 166 30,35%
tak 381 69,65%
Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-07, 16:06   #1741
Koko19
BAN stały

Dot.: WAX - wątek zbiorczy

Mam pytanie czy wam rowniez ciezko rozczesac wlosy po waxie??Ja czulam jakbym miala troszke pozlepiane i stad te ciezkie rozczesanie!!!
Koko19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-07, 16:20   #1742
dziuniaaa
Zakorzenienie

Mi się idealnie rozczesują.

włosy - zapuszczanie i dbanie
dziuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-07, 16:27   #1743
Koko19
BAN stały

Ja nalozylam razem z waxem troche olejku rycynowego wiec to moze dlatego tak sie rozczesywaly... heheh ja mam polski wax bo slyszalam ze jest lepszy...czekam na zmiany na lepsze....pora prostownicy powiedziec przerwa..
Stary 2007-09-07, 16:29   #1744
Koko19
BAN stały

I nie moge sprawic by te cholerne wlosy byly cieple po zdjeciu recznika..nie wiem jak wam sie to udaje bo mi to cieplo gdzies ucieka..a wlosy sa mokre i zimne.. POMOCY
Stary 2007-09-07, 19:19   #1745
Laity
Wtajemniczenie

Smile Dot.: WAX - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez Koko19 Pokaż wiadomość
I nie moge sprawic by te cholerne wlosy byly cieple po zdjeciu recznika..nie wiem jak wam sie to udaje bo mi to cieplo gdzies ucieka..a wlosy sa mokre i zimne.. POMOCY
A nakładasz bezpośrednio na włosy z Waxem jakąś folię?

Kurcze, ja niestety muszę trochę ograniczyć wcieranie Waxa w skórę głowy, bo już widzę, że się szybciej przetłuszczają

Laity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-07, 19:36   #1746
apollinka
Rozeznanie

GG do apollinka

ja po polskim waxie nie mam żadnych problemów z rozczesywaniem, bez problemu nawet palcami a i też z chęcią się dowiem jak dziewczętom pozostają włosy ciepłe. Ja nawet jak nakładam worek foliowy, podgrzewam, na to ręcznik to tylko przez 2 minuty czuje te fajne ciepełko a potem juz tak normalnie..
apollinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-07, 21:28   #1747
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie czy wam rowniez ciezko rozczesac wlosy po waxie??Ja czulam jakbym miala troszke pozlepiane i stad te ciezkie rozczesanie!!!
Moje są tak lekki i miękkie po tej masce, że rozczesują się same. Kilka ruchów głową i już są rozczesane.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-08, 10:39   #1748
Koko19
BAN stały

ile czasu trzymacie recznik w mikrofali zeby byl goracy ale zeby go nie spalic???
Stary 2007-09-08, 10:41   #1749
Koko19
BAN stały

i jeszcze jedno musi byc suchy czy wilggotny??wrzucony luzem czy w jakiejs misce???ale glupie ;pytaniahehhe
Stary 2007-09-08, 11:04   #1750
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Cytat:
ile czasu trzymacie recznik w mikrofali zeby byl goracy ale zeby go nie spalic???
Pierwsze słyszę o wkładaniu ręcznika do mikrofali Czego to ludzi nie wymyślą
magrest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-08, 13:11   #1751
blondi1234
Raczkowanie

Wystarczy nalozyc na wlosy foliowy czepek kapielowy lub zwyczajna folie/reklamowke, podgrzewac chwile suszarka a nastepnie zrobic turbanik z recznika.. Jesli wydaje wam sie ze wlosy maja za "zimno" to po 10-15 min sciagacie recznik, podgrzewacie znowu chwile i zakladacie turban..

Osobiscie nie probowalam podgrzewac recznika w mikrofalowce, bo balabym sie go spalic W zimie mozna polozyc recznik na grzejniku.. chociaz nie wiem jaki to ma sens skoro on i tak szybko "zzimnieje"

14.06 Moje włoski - 45 cm - wciąż za mało
blondi1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-08, 14:35   #1752
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

a ja wczoraj nałożyłam wax, potem foliową reklamówkę a na to czapkę zimową to jest lepsze od ręcznika-lepiej ciepło trzyma i nie spada z głowy
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-08, 14:50   #1753
Koko19
BAN stały

czy ktoras z was uzywa wax a pozniej prostuje wlosy???czy wlosy beda mniej sie niszczyc i rozdwajac??bo nie wiem czy ryzykowac i ;prostowac czy przestac stosujac wax??bez prostowania raczej ciezko wyjsc z domu z taka szopka..
Stary 2007-09-08, 20:37   #1754
Klementynka
Raczkowanie

maatko
co ja tu jeszcze ciekawego przeczytam ?
niedługo się dowiem, że najlepiej to wkładać całą głowę do mikrofali, co by jak najcieplej kudełkom było

Cytat:
czy ktoras z was uzywa wax a pozniej prostuje wlosy???czy wlosy beda mniej sie niszczyc i rozdwajac??bo nie wiem czy ryzykowac i ;prostowac czy przestac stosujac wax??bez prostowania raczej ciezko wyjsc z domu z taka szopka..
co do prostowania, to wax bynajmniej nie chroni włosów przed gorącą prostownicą, więc sam w sobie nie będzie zapobiegał niszczeniu i rozdwajaniu, jakie są następstwem stosowania prostownicy. wax ma przecie właściwości silnie regenerujące i takie tam.

pozdrawiam WaxPanny.
Stary 2007-09-09, 09:09   #1755
Koko19
BAN stały

to na jakis czas lepiej zrezygnuje z tej prostownicy..najwyzej bede chodzic w kitce..chyba ze sie poprawia na lepsze.... jeszcze do tego lada dzien urodzi mi sie dzidzia i wyssie wszystkie witaminy wiec to dopiero bedzie szopka....ale jak wiadomo nie ma nic wazniejszego od dziecka...
Stary 2007-09-09, 09:43   #1756
nati360
Zakorzenienie

dziewczyny wczoraj probowalam napisac, ale sie nie dalo...
juz po podsuszeniu szuszarka myjecie ponownie wlosy??tzn. splukuje sie ten WAX? bo ja nigdy wlosow nie susze a chcialabym kupic...
nati360 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-09, 09:56   #1757
Koko19
BAN stały

ja tez nigdy nie susze...a robie tak ze myje wlosy szamponem potem nakladam wax owijam wlosy folia lub recznikiem i susze recznik zeby bylo cieplo wlosom (choc i tak to cieplo mi ucieka)trzymam na wlosach ok pol godz (kazdy trzyma ile chce)nie ktorzy cala noc i potem splukuje ciepla woda i czekam az wyschna...
Stary 2007-09-09, 10:07   #1758
nati360
Zakorzenienie

Koko dzieki
takim o to sposobem zdecyduje sie na kupno, tylko jeszcze musze znalezc u siebie ten polski
nati360 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-09, 10:28   #1759
Koko19
BAN stały

ja kupilam go na allegro jakas apteka ma tam konto i wyslali mi w 2 dni juz mialam go w domu..zaplacilam 27zl za wszystko
Stary 2007-09-09, 10:33   #1760
Koko19
BAN stały

boje sie zaryzykowac kupic szampon bo mam swoj kadusa i mi bardzo odpowiada boje sie ze wax moze byc gorszy....zostane chyba przy tym kadusie do farbowanych bo ladnie tez chroni kolor
Stary 2007-09-09, 11:38   #1761
apollinka
Rozeznanie

GG do apollinka

mi babka u ktorej kupowałam wax polski powiedziała że szampon najlepiej kupić juz po skończonej kuracji waxem dla podtrzymania efektu, bo taka niby rolę ma ten szampon spełnić ale nie wiem, sama nie kupiłam go jeszcze
apollinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-09, 21:16   #1762
shemaletrouble
Raczkowanie

Kobietko nigdze nie imozesz znaljesc? ja mieszkam na wsi i w zielarskim go dostane jest zwykly i dla blondynek[mowie o czywiscie o polskim waxie] no wiec i chcialam wyrazic swoja opinie 1.po zagranicznym zero efektow a po polskim wlosy rewelecja ech mieciutkie pachnace gladkei
2.nie zawiera sls
3. jest duzo tanszy polecam
shemaletrouble jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-10, 10:22   #1763
emememsss
Raczkowanie

Kupilam obie wersje waxa do wlosow ciemnych: zagraniczna i polska. Przy uzyciu zagranicznej zauwazylam nasilenie sie wypadania wlosow, ale bez przesady, wlosy nie lecialy garsciami. Polski spisuje sie znacznie lepiej, wlosow wypada tyle ile zawsze przy myciu. Po 3 uzyciach nie widze jakichs powalajacych efektow, ale moje wlosy sa w tej chwili bardzo zniszczone, a ja nieobiektywna, bo pamietam w jakiej kondycji byly i ciagle mam zastrzezenia. Uzywac bede, bo nie mam wyjscia. Martwie sie wlasnie czy nie przeciaze wlosow ta intensywna pielegnacja i kuracja, ale nie potrafie sie powstrzymac widzac jakie sa wysuszone i oklapniete
emememsss jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-09-10, 10:34   #1764
Celestia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsss Pokaż wiadomość
Kupilam obie wersje waxa do wlosow ciemnych: zagraniczna i polska. Przy uzyciu zagranicznej zauwazylam nasilenie sie wypadania wlosow, ale bez przesady, wlosy nie lecialy garsciami. Polski spisuje sie znacznie lepiej, wlosow wypada tyle ile zawsze przy myciu. Po 3 uzyciach nie widze jakichs powalajacych efektow, ale moje wlosy sa w tej chwili bardzo zniszczone, a ja nieobiektywna, bo pamietam w jakiej kondycji byly i ciagle mam zastrzezenia. Uzywac bede, bo nie mam wyjscia. Martwie sie wlasnie czy nie przeciaze wlosow ta intensywna pielegnacja i kuracja, ale nie potrafie sie powstrzymac widzac jakie sa wysuszone i oklapniete
mi teraz tez wypadają mocniej niz zwykle i zastanawiam się czy to wina waxa czy moze olejku rycynowego
Celestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-10, 11:18   #1765
madzia.a
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez Celestia Pokaż wiadomość
mi teraz tez wypadają mocniej niz zwykle i zastanawiam się czy to wina waxa czy moze olejku rycynowego
Przecież to dobrze, że zaczęły mocniej wypadać, bo to oznacza, ze wax działa! Wypycha słabe włosy, które i tak by ci w najbliższym czasie wypadły! Większość szamponów i odżywek przeciw wypadaniu włosów działa w taki sposób! Teraz będą ci nowe włosy rosły!!!
madzia.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-10, 11:52   #1766
Koko19
BAN stały

Red face Dot.: WAX - wątek zbiorczy

ja tam bym chala zeby mi troche powypadaly bo mam ich dosc duzo a czym ich wiecej tym wiecej sie niszcza i wiecej sie rozdwaja no i wieksza szopka...
Stary 2007-09-10, 12:23   #1767
Maja 77
Zadomowienie

GG do Maja 77

Cytat:
Napisane przez shemaletrouble Pokaż wiadomość
Kobietko nigdze nie imozesz znaljesc? ja mieszkam na wsi i w zielarskim go dostane jest zwykly i dla blondynek[mowie o czywiscie o polskim waxie] no wiec i chcialam wyrazic swoja opinie 1.po zagranicznym zero efektow a po polskim wlosy rewelecja ech mieciutkie pachnace gladkei
2.nie zawiera sls
3. jest duzo tanszy polecam
No nie wiem, czy polski jest tak dużo tańszy, bo nie ma tej dużej pojemności co wax zagraniczny, dostępny jest tylko w opakowaniach 200 g (ja kupiłam za 15,50), a zagraniczny można kupić 500 g za ok. 27 zł, więc chyba zagraniczny jest jednak tańszy. Używałam jednego i drugiego, chociaż tego polskiego dopiero raz i działanie jest porównywalne z tym, że po polskim wypada mniej włosów ale jeżeli chodzi o moje kudły to chyba lepszy jest zagraniczny, bo sporo ograniczał ich przetłuszczanie. Jak skończę polskiego waxa to się jeszcze zastanowię, na razie skłonna jestem wrócić do zagranicznego.
Maja 77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-10, 16:05   #1768
Koko19
BAN stały

Drugi raz użylam waxa i mam wrazenie ze wysusza mi troche wlosy albo puszy bardziej...wlosy sie blyszcza ale te puszenie mnie załamuje ale trudno bede uzywac do konca moze cos sie zmieni...jak nie to juz nie wiem co moze podzialac.
Stary 2007-09-10, 16:47   #1769
Koko19
BAN stały

Czy ktoras z was ma takie wlosy jak ja??Czyli za łopatki,porozdwajane mocno na koncowkach,dosc grube i falowane...Czy mozecie napisac jak na wasze tego typu wlosy dziala wax??
Stary 2007-09-10, 16:49   #1770
adulka.p
Zakorzenienie

ja polecam podciecie wloskow zeby choc po czesci pozbyc sie rozdwojonych koncowek. Bo wax ani zaden inny kosmetyk ich nie poskleja..
Mi tez wax puszy wloski,ale dzieki niemu moje wloski byly miekkie i milusie

Najwazniejsze w życiu to nauczyć się, które mosty przekraczać, a które palić.
adulka.p jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości