|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów?? | |||
| nie |
|
166 | 30,35% |
| tak |
|
381 | 69,65% |
| Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
BAN stały
|
Dot.: WAX - wątek zbiorczy
podetne je jak mi juz urosna troche...bo jak podetne to znowu stana sie zbyt krotkie jak dla mnie..wiec pomecze sie z nimi a jak juz mi urosna odpowiednio to wtedy zetne te brzydkie koncowki a wtedy beda i dlugie i ladniejsze..nie wiem czy to najlepszy pomysl..ale tak pewnie zrobie
|
|
|
|
#1772 |
|
BAN stały
|
zapuszczam az do pasa brakuje mi jakies 10-15 cm wtedy bede zadowolona z dlugosci
|
|
|
|
#1773 |
|
BAN stały
|
Czy ktoras z was ma takie wlosy jak ja??Czyli za łopatki,porozdwajane mocno na koncowkach,dosc grube i falowane...Czy mozecie napisac jak na wasze tego typu wlosy dziala wax??
|
|
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
widze,ze na forum jestes nowa,wiec Ci podpowiem,ze jest opcja edycji,zamiast dodawac kilka postow pod soba....
a podobne wlosy do ciebie ja mam...a raczej mialam,bo teraz mam idealnie zdrowe co naprawde widacnie wiem czy wiesz,ale rozdwojone koncowki oslabiaja ogolnie wlosy naprawde polecam podciecie..nie mowie duzo,ale 1-2 cm naprawde duzo daje![]() i oczywiscie regularne uzywanie waxa do tego
|
#1775 |
|
BAN stały
|
wiem o tym ze sciecie pomaga ale jezeli zetne te 2 cm ktore rosly mi przez 1,5 miesiaca to przez ten czas za nim odrosna znowu sie porozdwajaja...i bym musiala scinac stale one by rosly a jak juz by odrosly to znow by sie porozdwajaly!!!Mialam obcinane jakies 2 miesiace temu i od tamtej pory znowu sa podobne wiec nie oplaca sie ich podcinac tylko poczekac az urosna jakies 10 cm i wtedy obciac te znisczone konce...takie jest moje zdanie
|
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
no jak tam chcesz
ale jezeli scinasz wlosy to pozneij trzeba je intensywnie nawilzac i regenerowac zeby sie nie rozwoily na nowo<wax, zerum na zniszczone koncowki, olej rycynowy >
|
#1777 |
|
BAN stały
|
i jezeli bym chciala miec super zdrowe to bym musiala obciac jakies 6cm...ale co z tego jakby byly takie krotkie....a zanim by te 6 cm odroslo to znowu by byly straszne od np.prostowania...lub poprostu z oslabienia...tp by bylo zupelnie bez sensu
|
|
|
|
#1778 |
|
BAN stały
|
stosuje teraz wax i olej ryc.zeby sie podregenerowaly i juz nie rozdwajaly a potem jak urosna to podetne i dalej bede uzywac waxa i oleju...
|
|
|
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
jezeli musisz sciac tak duzo to trzeba to robic stopniowo np co 2 miesiace centymetr...do tego intensywna kuracja nawilzajaco-regenerujaca i powinno byc ok
ale ja tylko mowie jak u mnie bylo..... a Ty i tak zrobisz co zechcesz
|
#1780 |
|
BAN stały
|
wspieram narazie jeszcze te nie porozdwajane...a te drugie moze wypadna jak beda oslabione zbyt mocno i wyrosna nowe zdrowsze....
) Ale ja kombinuje.....zobaczymy co z tego wyjdzie
|
|
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
moze powinnas tez je wzmacniac"od srodka"?? wypijac min 2 litry wody i do tego lykac np.belise?
|
#1782 |
|
BAN stały
|
ja nie musze scinac 6 cm bo tak zniszczonych to nie mam tylko dalam taki przyklad....ale ok 3 cm przydaloby sie....eee tam niech rosna jak zrobia sie jeszcze gorsze to wtedy wydam je na ściecie małe....
|
|
|
|
#1783 |
|
BAN stały
|
a co do tabletek czy tego typu wynalazkow to nie jestem za....nie lubie pic wywarkow albo łykac tabletek....jakos wydaje mi sie to na dluzsza mete uciazliwe bardzo
|
|
|
|
#1784 |
|
BAN stały
|
raczej jestem za wcieraniem roznych specyfikow w skore glowy..niz za tabletkami itp
|
|
|
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
wlosy trzeba wzmacniac zarowno od srodka jak i z zewnatrz
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
Koko19 nie spamuj tak, prosze Cie bardzo
Co minute piszesz nowy post, w którym jest jedno zdanie i na dodatek jest ono kontynuacją twojego poprzedniego zdania w poprzednim poscie. To jest strasznie irytujące Napisz wszystko co chcesz i dopiero "wyślij", a jak czegoś zapomniałaś to skorzystaj z przycisku "edytuj" i dopisz co brakuje, a nie produkuj bezsensowne posty jeden pod drugim. Zaśniecasz forum w ten sposób
|
|
|
|
#1787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1788 |
|
BAN stały
|
ok bo ja tu nowa jestem i nie wiem jak sie dopisuje zapomniana tresc!!!!!
|
|
|
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1791 |
|
Raczkowanie
|
tzn nie wiem jak to jest w innych miastach ale u mnie w aptekach zagraniczny wax ten maly kosztuje 24 zl a polski w zielarskim 15
|
|
|
|
#1792 |
|
BAN stały
|
jeda po drugim zastosowaniu waxa widze efekt i po podgrzaniu recznika....no i cos zaczyna sie zmieniac na lepsze po waxie
|
|
|
|
#1793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Tak więc, czy belisa mi pomoże na mój problem?
|
|
|
|
|
#1794 |
|
Zadomowienie
|
Wax chyba troszkę działa - mieszam do z olejkiem rycynowym i jajkiem. Takiej mikstury używam już od 2 miesięcy. Jednak nie zauważyłam, żeby taka mieszanka nawilżała moje lekko kręcone i suche na końcach włoski. Wczoraj zakupiłam maskę nawilżającą rigenol. Napisze jak zauważę jakieś efekty.
|
|
#1795 |
|
Raczkowanie
|
Hmmm, po kolejnym zastosowaniu jestem juz prawie przekonana, ze wax jest troche przereklamowany. Owszem, wlosy blyszcza i sa miekkie, ale poza tym zadnych wiekszych popraw nie zauwazam. Moje krecone wlosy robia sie po nim totalnie sianowate. Nie zauwazylam tez, zeby jakos specjalnie regenracyjnie wplywal na partie wysuszone farbowaniem. Bede uzywac dalej, bo to po prostu kolejne nalozenie, kolejny etap zabawy tym specyfikiem, poza tym mam inne kosmetyki nawilzajace wlosy. No i licze na to, ze wplynie na szybszy porost wlosow. Ale gdybym chciala regenerowac je tylko ta maseczka - bylabym mocno rozczarowana.
|
|
|
|
#1796 |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
Ja niestety jestem rozczarowana waxem (starym). Mimo, że przestrzegałam instrukcji trzymania, ogrzewania etc. ;-) włosy po spłukaniu wyglądały jak siano, o zgrozo, gdzie się podział ich dawny blask...? Niestety kupiłam dużą tubę 240 i jestem rozczarowana. Może jeszcze raz spróbuję, chyba, że już całkowicie się zdenerwuję ;-) Za tą pojemność zapłaciłam 17 zł, nie wiem czy to dużo, czy nie. Przyznam się, że przeczytałam wszystkie posty odnośnie tego tematu, całe 58 stron ;-) Pozdrawiam i zazdroszczę tym, którym faktycznie pomógł...
|
|
|
|
#1797 |
|
Raczkowanie
|
a ja po ponad miesiącu stosowania jestem zadowolona. Włosy szybko rosną i wyglądają na zdrowsze i nie wypadają tak jak kiedyś. Dodatkowo biorę skrzyp
|
#1798 |
|
Rozeznanie
|
Dziwczyny! Jezeli mam farbowane włosy na rudo to jaki Wax powinnam kupic ?
Bo nie chce ich przyciemnić ewentualnie rozjasnic :P? Aha i jeszcze głupie pytanie czy moje stosowac skprzepovite przy tabletkach antykoncepcyjnych:P |
|
|
|
#1799 |
|
Raczkowanie
|
rummi ja tak mam tabletki antykoncepcyjne i skrzyp i nic się nie stało
|
#1800 |
|
Rozeznanie
|
;]A wAx sie naklada na włosy mokre ,wilgotne czy suche?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.

co naprawde widac

) Ale ja kombinuje.....zobaczymy co z tego wyjdzie

Co minute piszesz nowy post, w którym jest jedno zdanie i na dodatek jest ono kontynuacją twojego poprzedniego zdania w poprzednim poscie. To jest strasznie irytujące