maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów??
nie 166 30,35%
tak 381 69,65%
Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-23, 10:39   #2071
virka
Zakorzenienie

Dot.: WAX - wątek zbiorczy

Witam wszystkie znawczynie odżywek Wax

Mam do Was dwa pytania.

1. Który Wax jest do włosów wypadających (taki co jest polecany nawet po chemioterapii, bo podobno jest taki)? Bo namnożyło się tych Waxów i już straciłam rachubę. Strasznie mi zależy na odrastaniu nowych włosów. W innym wątku Aggie125 () poleciła mi: WAX Richard and Appleby dla włosów blond, czy to ten? Będę bardzo wdzięczna za informację.

2. Cały czas czytam, że szkodliwy jest ten składnik SLS i lepiej go nie używać w szamponach i odżywkach, a przecież Wax, posiada ten składnik. Więc jak się to ma do szkodliwości tego składnika? Czy ktoś może mnie oświecić i wtajemniczyć w ten składnik i jego obecność lub nie w produktach dla włosów.

Będę strasznie wdzięczna za odpowiedzi na moje pytania.

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-23, 11:05   #2072
malinka80
Raczkowanie

Smile Dot.: WAX - wątek zbiorczy

Jeśli chodzi o Waxa wzmacniającego odrost włosów to jest to właśnie Brązowy (Czarny) Wax zagraniczny, właśnie tej firmy o której pisałaś, tylko że ten ciemny.

Obczytaj sobie http://www.wax.com.pl/wax.html

Jeśli chodzi o składnik SLS... hm... ja mam takie podejście - zdrowy to on na pewno nie jest i na pewno jest to chemia. Ale z drugiej strony powiedz mi co w dzisiejszych czasach jest 100%-owo czyste i zdrowe.
Niektórych rzeczy po prostu trudno uniknąć.
malinka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-23, 11:10   #2073
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka80 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o Waxa wzmacniającego odrost włosów to jest to właśnie Brązowy (Czarny) Wax zagraniczny, właśnie tej firmy o której pisałaś, tylko że ten ciemny.

Obczytaj sobie http://www.wax.com.pl/wax.html

Jeśli chodzi o składnik SLS... hm... ja mam takie podejście - zdrowy to on na pewno nie jest i na pewno jest to chemia. Ale z drugiej strony powiedz mi co w dzisiejszych czasach jest 100%-owo czyste i zdrowe.
Niektórych rzeczy po prostu trudno uniknąć.
Dziękuję Ci za odpowiedź
Ta strona Wax'a dużo mi rozjaśniła
Z niej wynika, że wszystkie z tych odżywek się nadadzą...

Jeśli chodzi o składnik SLS też nie mam obsesji na tym punkcie, tylko chciałam poznać opinie na jego temat i jeśli można go unikać, to czemu nie.

Stary 2007-10-23, 12:00   #2074
malinka80
Raczkowanie

SLS ma przede wszystkim właściwości pienne i odtłuszczające, i dlatego też jest używany w różnego rodzaju kosmetykach. Naturalnym opowiednikiem SLS jest np. mydlnica.

O SLS jest trochę też napisane tutaj:
http://ascosmetics.com.pl/Raport%20CIR.htm

i tutaj: http://ascosmetics.com.pl/Raport%20CIR.htm
Stary 2007-10-23, 12:06   #2075
virka
Zakorzenienie

Ponownie Ci dziękuję
Znowu mnie trochę oświeciłaś

Wniosek taki, że są bezpieczne jeśli są zawarte w kosmetykach "do spłukiwania".

Stary 2007-10-23, 12:09   #2076
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Virka, na temat SLS zdania są podzielone, jedni uważają że to substancja rakotwórcza i kupuja tylko szampony bez tego składnika. Inni z kolei bagatelizuję sprawę.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-23, 12:14   #2077
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Virka, na temat SLS zdania są podzielone, jedni uważają że to substancja rakotwórcza i kupuja tylko szampony bez tego składnika. Inni z kolei bagatelizuję sprawę.
Ale ten SLS jest w tak wielu kosmetykach, że wręcz ciężko znaleźć kosmetyk bez tego składnika...Pozostałoby nie wiele kosmetyków do używania...Sama też, dzięki wizażowi zwracam na to uwagę i gdzie nie popatrzę na skład to SLS...

Stary 2007-10-23, 12:20   #2078
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Dlatego na niektorych wątkach dziewczyny wymieniaja się opiniami na temat np. szamponow bez SLS. Sama szczerze mówiąc nie zwracam na to uwagi. Gdybym zaczęła w ten sposób sprawdzać wszystkie kosmetyki, chyba bym oszalała. Zresztą kupując szampon, który ma z głową kontakt przez kilkanaście sekund to pół biedy. Gorzej, jesli SLS znajdowalby się w kosmetykach typu maska czy odżywka, którą trzyma się na głowie dłużej.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
Stary 2007-10-23, 12:25   #2079
dagna1
Zakorzenienie

jak ja uwielbiam wlosy,na ktore dzien wczesniej nalozylam wax. szkoda,ze nie mozna czesciej go stosowac
dagna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-23, 12:34   #2080
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego na niektorych wątkach dziewczyny wymieniaja się opiniami na temat np. szamponow bez SLS. Sama szczerze mówiąc nie zwracam na to uwagi. Gdybym zaczęła w ten sposób sprawdzać wszystkie kosmetyki, chyba bym oszalała. Zresztą kupując szampon, który ma z głową kontakt przez kilkanaście sekund to pół biedy. Gorzej, jesli SLS znajdowalby się w kosmetykach typu maska czy odżywka, którą trzyma się na głowie dłużej.
No właśnie i stąd wynikało moje pytanie o Waxa, którego trzyma się dłużej na głowie niż szampon...Tak teraz popatrzyłam sobie na skład polskiego Waxa (tego w saszetce) i on już nie zawiera SLS w składzie (za to sporo alkoholu...)

Stary 2007-10-23, 12:42   #2081
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

I dlatego dziewczyny dyskutowaly, czy lepszy WAX zagraniczny czy polski. Niektore pisaly, że polski wprawdzie nie zawiera SLS, ale jest za to mniej skuteczny. Ja stosuję zagraniczny raz w tygodniu - a co mi tam, lubię żyć ryzykownie i na krawędzi

Stary 2007-10-23, 12:57   #2082
virka
Zakorzenienie

Cytat:
I dlatego dziewczyny dyskutowaly, czy lepszy WAX zagraniczny czy polski. Niektore pisaly, że polski wprawdzie nie zawiera SLS, ale jest za to mniej skuteczny. Ja stosuję zagraniczny raz w tygodniu - a co mi tam, lubię żyć ryzykownie i na krawędzi
Ale ryzykantka z Ciebie
A skuteczność to pewnie jest i tak sprawą bardzo indywidualną

Stary 2007-10-23, 13:02   #2083
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Ale ryzykantka z Ciebie
A skuteczność to pewnie jest i tak sprawą bardzo indywidualną
Pewnie tak, bo dziewczyny też pisały, że im po WAXie wlosy leciały bardziej niż zwykle.

Stary 2007-10-23, 13:41   #2084
malinka80
Raczkowanie

Hm, myślę że nie ma co popadać w paranoję. Rzeczywiście Waxa trzyma się na głowie dłużej, ale z drugiej strony może właśnie dlatego jest napisane żeby stosować go nie częściej niż co 4-5 dni. Chemikalia są wszędzie - płyny do naczyń, proszki, płyny do płukania. Nie unikniemy tego.
Co do skuteczności. Wiadomo, że ze wszystkim jest jak z lekarstwami - nie wszystko jest dla wszystkich. Jednak skoro "zagramaniczny" Wax jest dla ludzi po chemii to coś znaczy.
Co do zwiększenia wypadania włosów - w wielu przypadkach dzieje się tak w pierwszej fazie stosowania wielu preparatów. Jeśli włos jest osłabiony i w fazie obumierania to lepiej żeby wypadł i zrobił miejsce dla młodych włosów.
Stary 2007-10-23, 13:53   #2085
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Hm, myślę że nie ma co popadać w paranoję. Rzeczywiście Waxa trzyma się na głowie dłużej, ale z drugiej strony może właśnie dlatego jest napisane żeby stosować go nie częściej niż co 4-5 dni. Chemikalia są wszędzie - płyny do naczyń, proszki, płyny do płukania. Nie unikniemy tego.
Co do skuteczności. Wiadomo, że ze wszystkim jest jak z lekarstwami - nie wszystko jest dla wszystkich. Jednak skoro "zagramaniczny" Wax jest dla ludzi po chemii to coś znaczy.
Co do zwiększenia wypadania włosów - w wielu przypadkach dzieje się tak w pierwszej fazie stosowania wielu preparatów. Jeśli włos jest osłabiony i w fazie obumierania to lepiej żeby wypadł i zrobił miejsce dla młodych włosów.
Nikt tu nie mówi o paranoi (przynajmniej ja nie )
Po pierwsze wiadomo w jakim świecie żyjemy i powietrze, którym oddychamy też jest skażone , a oddychać musimy.
Po drugie to co służy jednemu, nie musi służyć drugiemu i taka jest prawda.
Po trzecie nie jestem przeciwnikiem Waxa, wręcz przeciwnie zamierzam go stosować, a pytać i błądzić rzeczą ludzką

Stary 2007-10-23, 17:59   #2086
malinka80
Raczkowanie

No ależ oczywiście że pytaj .
Nie chodziło mi o to że popadasz w paranoję. Jeśli uraziłam to sorka. Niekiedy drażni mnie to podchodzenie do życia na zasadzie - tego nie wolno bo to, tamtego też nie należy bo jeszcze coś tam. Niestety w dzisiejszych czasach niektórych rzeczy się nie przeskoczy. Wiadomo że można unikać, ale z drugiej strony jeśli wiadomo że coś pomaga to wyeliminowywać tą rzecz z uwagi na jednen z powodów?

Ja Waxa jak najbardziej polecam. Dla mnie jedyną upierdliwą rzeczą jest to trzymanie w cieple przez pół godziny. No ale raz na tydzień da się to przeżyć
Stary 2007-10-23, 18:19   #2087
virka
Zakorzenienie

Cytat:
No ależ oczywiście że pytaj .
Nie chodziło mi o to że popadasz w paranoję. Jeśli uraziłam to sorka. Niekiedy drażni mnie to podchodzenie do życia na zasadzie - tego nie wolno bo to, tamtego też nie należy bo jeszcze coś tam. Niestety w dzisiejszych czasach niektórych rzeczy się nie przeskoczy. Wiadomo że można unikać, ale z drugiej strony jeśli wiadomo że coś pomaga to wyeliminowywać tą rzecz z uwagi na jednen z powodów?
W żadnym wypadku nie poczułam się urażona, tylko odpowiedziałam na Twój post celem wyjaśnienia mojego stanowiska w tej sprawie

Stary 2007-10-24, 08:04   #2088
Maja 77
Zadomowienie

GG do Maja 77

Cytat:
Maju, świetne odżywki ma Mrs. Potters'. Lubie też Timotei, choć to zależy, czego oczekujesz, czy tylko dobrego rozczesania, czy jakichs większych efektów. Co do Ziai bez spłukiwania - na opakowaniu masz informację, że w przypadku wlosów nadmiernie obciążonych mozna ją spłukać po 3-5 minutach.
Mimo wszystko mnie nie przekonałaś do odżywek Ziaji, nie ufam odżywkom, które się stosuje bez spłukiwania, ale jak komuś obciążają włosy to po 3-5 min. można spłukać. Nie mam tyle czasu, wpadam pod prysznic i nie stoję tam godzinami, a głowę myję na końcu więc odżywka musi działać szybko. Ale dzięki za odpowiedź.
Maja 77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-24, 09:45   #2089
Smile_Smile
BAN stały

http://www.pudelek.pl/artykul/5992/s...y_gasowskiego/

no dziewczyny, no to mamy dowód
Smile_Smile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-24, 10:26   #2090
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez Maja 77 Pokaż wiadomość
Mimo wszystko mnie nie przekonałaś do odżywek Ziaji, nie ufam odżywkom, które się stosuje bez spłukiwania, ale jak komuś obciążają włosy to po 3-5 min. można spłukać. Nie mam tyle czasu, wpadam pod prysznic i nie stoję tam godzinami, a głowę myję na końcu więc odżywka musi działać szybko. Ale dzięki za odpowiedź.
Skoro tak, to faktycznie nie ma sensu kupować Ziai - nawet przy spłukiwaniu producent zaleca 3-5 minut na głowie. Ja np. nakładam odzywkę, idę do kuchni wypić w spokoju herbatę i po paru minutach wracam. Ale np. odzywki Timotei są 1-minutowe i faktycznie, nie trzeba ich trzymać zbyt długo, 1-2 minuty wystarczą. Ewentualnie to nowe cudo, maska Garniera, która podobno działa w 1 sekundę...

A Gąsowski to może tego WAXA reklamuje? Zresztą jesli ktoś łysieje genetycznie, to żadne WAXy nie pomoga, tylko przeszczep włosów.

Edytowane przez Aggie125
Czas edycji: 2007-10-24 o 10:27 Powód: Dopisek
Stary 2007-10-24, 10:27   #2091
Koko19
BAN stały

ciekawe czy to co napisali o gasowskim to prawda czy to zasluga waxa???Z łysiny dalby takie wlosy???ciekawe...moze i to prawda ale jakos nie chce mi sie wierzyc
Koko19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-24, 12:19   #2092
agacior89
Zakorzenienie

GG do agacior89

Cytat:
Napisane przez Smile_Smile Pokaż wiadomość
Hahahahah.. Ja wiedziałąm ze pudelek to "sodoma i gomora", ale zeby fdo trgo stopnia..
Chyba że Gasowski naprawdę tak twierdzi i używa wax'a
agacior89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-24, 12:28   #2093
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe....jakoś strasznie trudno mi w to uwierzyć...
Ale kto wie...

Stary 2007-10-24, 13:02   #2094
izuu
Wtajemniczenie

GG do izuu

Cytat:

hahahaha wlasnie miałam wkleić ten link heheh rozwaliło mnie to
izuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-24, 13:51   #2095
maaatrusia
Raczkowanie

HAHAHA pudelek jest najlepszy
Stary 2007-10-24, 14:10   #2096
ajolka
Raczkowanie

GG do ajolka Send a message via Skype™ to ajolka

A ja dziś znowu kupiłam sobie dwie saszetki tym razem spotkałam do włosów przetłuszczających siecena szaszetki 2.20zl.
ajolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-24, 23:27   #2097
Choomik
Zadomowienie

GG do Choomik

Cytat:
No cóż... ostatecznie w Polsce w telewizji nie zarabia się milionów dolarów, ale z drugiej strony po co wydawać więcej kasy skoro można mieć cudowny środek za 20zł?

Swoją drogą ciężko wyobrazić mi sobie Gąsowskiego, czy jakiegokolwiek innego faceta z siatką i gorącym ręcznikiem na głowie, no ale to już inna historia
And show you that you can

There're no boundaries...
Choomik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-25, 08:14   #2098
Maja 77
Zadomowienie

GG do Maja 77

Cytat:
Napisane przez ajolka Pokaż wiadomość
A ja dziś znowu kupiłam sobie dwie saszetki tym razem spotkałam do włosów przetłuszczających siecena szaszetki 2.20zl.
Czekam na Twoje wrażenia po użyciu tego Waxa, ale po dwóch saszetkach to chyba nie ma się co spodziewać jakichś widocznych efektów. Nie mniej jednak napisz swoją opinię. Czekam niecierpliwie.
Maja 77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-25, 08:49   #2099
ajolka
Raczkowanie

GG do ajolka Send a message via Skype™ to ajolka

Cytat:
Napisane przez Maja 77 Pokaż wiadomość
Czekam na Twoje wrażenia po użyciu tego Waxa, ale po dwóch saszetkach to chyba nie ma się co spodziewać jakichś widocznych efektów. Nie mniej jednak napisz swoją opinię. Czekam niecierpliwie.
Oj wiadomo ze nie ma czego się spodziewać....kupiłam dwie bo zawsze lepiej wydać 2,20 niż 25złoty...żeby efekt był trzeba troche sie nasmarowacJutro robie maseczke na włoski i dam znać czy i jak zadziałało
ajolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-25, 09:42   #2100
virka
Zakorzenienie

Już sama nie wiem czy wcierać ten Wax, bo jak mi mają znowu zacząć wypadać włosy (jako te słabsze), a po mojej walce z wypadaniem i tak mi ich nie za wiele zostało. Możecie mi poradzić?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości