|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów?? | |||
| nie |
|
166 | 30,35% |
| tak |
|
381 | 69,65% |
| Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: WAX - wątek zbiorczy
kupilam wax i mam zamiar dzis pierwszy raz go uzyc. na opakowaniu jest 6024EXP0110 oraz MAN140106. mozecie mi powiedziec ktora to data koncowa a ktora wyprodukowania? proszee
|
|
|
|
#2192 |
|
Raczkowanie
|
Ta druga raczej nie jest końcowa bo teraz mamy 2007 rok a tam jest 06, więc pewnie pierwsza jest końcowa, a druga to data wyprodukowania.
|
#2193 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a kilka wypowiedzi wyżej wytłumaczyłam to innej Wizazance ![]() zerknij wyzej
|
|
#2194 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2195 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() gorąco polecam WAXa wszytskim wizażystkom. Używam go zawsze po wakacjach kiedy po działaniu słońca i słonej wody moje włosy wyłażą po prostu garściami. Zawsze pomaga
|
|
|
|
|
#2196 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
no ale dobrze, ze juz sie upewniłas i wszystko wiesz ![]() ![]() ![]()
|
|
#2197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2198 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
|
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
Eco Wax jest hypoalergiczny, wiec pewnie jest przeznaczony do wrazliwej i delikatnej skory glowy , czytalam ze nie ma tez barwnikow
|
|
|
|
#2200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A działa tak samo jak ten czarny badz pomarańczowy?
|
||
|
|
|
#2201 |
|
Wtajemniczenie
|
[Jednak zakupię tego uniwersalnego zagranicznego..bo ostatnio fajnie działam na moje włoski..ale strasznie mi się przetłuszczają
czy ten polski dla włosów przetłuszczającym się pomaga cos??czy o tylko taki pic na wode??
|
|
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy ma któraś z Was foto tej odżywki? i cena jaka jest?
bo dziś w aptece widziałam jakiś szampon WAX za 14 zł z groszami, ale pisało na nim tylko WAX, nie Henna Treatment Wax. Czy to jest to? |
|
|
|
#2203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poczytaj na poprzednije i przedostatniej stronie..tam były zdjęcia wszyskich waxów i podział na polkie i zagraniczne waxy
|
|
|
|
|
#2204 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale jak poczytałam sobie etykietki z szamponów i odżywek Loreal elseve to w każdym z nich także był alkohol, więc czy tamte też szkodzą? Ja nie zauważyłam tego na szczęście Sądzę, że jest on albo niezbędny albo daje lepszy efekt... Ale nie znam się
|
|
|
|
|
#2205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
komuś kto ma problemy ze skora glowy (nadmierny łojotok, podrażnienie) to wtedy moze zaszkodzic, ale jak nie masz takich problemow to nic nie powinno Ci sie stac alkohol napewno jest potrzebny w kosmetykach (ale po co to nie wiem) i czasem moze nawet pomoc np. jak cethyl alcohol ktory jest ponoc nawilżaczem (?)
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
Cetyl Alcohol stosowany jest przy tlustej, zanieczyszczonej skorze. Uzywany m.in. w odzywkach i maskach dla kazdego typu wlosow.
Dzieki niemu emulsje dobrze sie rozprowadzaja i wchlaniaja, nie pozostawiajac tlustego filmu. Skladnik o wlasciwosciach wygladzajacych. Alcohol jest bardzo dobrym srodkiem rozpuszczajacym dla licznych substancji, w roztworze wodnym od 15% jest mocnym srodkiem konserwujacym i dezynfekujacym. Etanol ze wzgledu na swoje tonizujace, oczyszczajace, odtluszczajace, odswiezajace dzialanie jest glównym skladnikiem w kosmetyce. |
|
|
|
#2207 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanie - to dla mnie bardzo wazne!!! czy mozliwe aby po waxie zaczely mi wypadac wlosy czy to poprostu zbieg okolicznosci????
|
|
|
|
#2208 |
|
Rozeznanie
|
jakieś 4 miesiące temu wzielam sie za swoje wloski, zaczelam sotosowac nafte, WAXa, lykac skrzyp, odstawilam suszarke i prostownice. efektoem sa cudne wloski, mieciutkie, lsniace. moja mama jest pod wrazeniem, chociaz zawsze twierdzila ze jesli dalej bede suszyc wlosy z uporem maniaka, to w koncu bede lysa. ale naprawde wartoooo
![]() p.s. wiem ze to nie ten temat, ale polecam serum z jedwabiem joanny (ta nowa seria) jest poprostu wspaniale
|
|
#2209 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
Tak słyszałam- czy to prawda... nie wiem
|
|
|
#2210 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2211 |
|
Rozeznanie
|
Zapomniałam zdać relacji z działania szamponu WAX
![]() Zapach niezbyt ładny. Mycie nie sprawia przyjemności, bo szampon jest rzadki, nie pieni się za dobrze, włosy nie są gładkie w myciu... ALE po myciu... Ślicznie mi się włoski błyszczą ![]() Błyszczą mi się praktycznie zawsze (tak mam już chyba na stałe ), chyba od odżywek i skrzypovity, ale ten szampon ten połysk wzmocnił Włoski są miękkie itp Więc jak na razie jestem zadowolona Mam nadzieję, że po użyciu maski będę mieć odnowione kudełki
|
|
|
|
#2212 |
|
Raczkowanie
|
ale mnie poprostu wychodza garsciami!! jestem zalamana. kupilam ampulki vichy i inneov (wydalam wszystkie pieniadze jakie mialam
i nie wiem czy odstawic wax czy uzbroic sie w cierpliwosc. nie chce byc lysa (((((((((( jezeli ktos tak mial po waxie to prosze niech mi cos powie i doradzi!
|
|
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale myślę, że przede wszystkim zachowaj spokój Wejdź na ten wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=70767&page=151 Tam jest wiele cennych rad dotyczących wypadających włosów, poczytaj sobie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2214 |
|
Wtajemniczenie
|
własnie trzymam sobie waxika..tęskniłam za zapachem
![]() byłam w aptece i poprosiłam o waxa w ciemnym opakowaniu..a farmaceutka "ten do ciemnych tak?" to mówię tak bo po co się kłócic.. widać że nawet farmaceutki się nie znają na tych rodzajach waxów, niektóre dzieczyny mogą nie wiedzieć że nie ma osobnego waxa do ciemnych włosów..![]() ja postanowiłam intensywniej dbać o włoski..zobaczymy na ile starczy mój zapał ![]()
|
|
|
|
#2215 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja jak kupowalam wax ,to tez sie tak pytala. juz tez sie nie chcialam klocic ![]() ![]() ![]()
|
|
#2216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2217 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
dla wszystkich tych ktorym wypadaja wlosy po WAXIE- spokojnie, to mija
![]() mi juz minelo a tez bylam przerazona. Srednio wypadaja do ok 5 uzycia odzywki...potem jest coraz lepiej nie ma co panikowac. Za to widze duzo malych odstajacych nowych wloskow
|
#2219 |
|
BAN stały
|
kupilam dzis na probe zagraniczny wax...duzo gorzej smierdzi od polskiego..fuujjj...i za 200g dalam 20zl !!!A ile u was kosztuje zagraniczny??wydawalo mi sie ze taniej
|
|
|
|
#2220 |
|
jak promyczek słońca....
|
Mam pytanie: czy po tym środku można normalnie farbować włosy farbą lub rozjaśniaczem? Czy jest w tym jakaś henna?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:18.

czy ten polski dla włosów przetłuszczającym się pomaga cos??czy o tylko taki pic na wode??