|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów?? | |||
| nie |
|
166 | 30,35% |
| tak |
|
381 | 69,65% |
| Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: WAX - instrukcja obsługi.
SLS jest szkodliwy jesli jest uzywany w odzywkach bez splukiwania. Jesli potem sie to plucze to nie ma problemu
![]() a wlasciwie... co w dzisiejszych czasach nie jest szkodliwe?!
|
#2312 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Re: WAX - instrukcja obsługi.
w dzisiejszych czasach praktycznie wszystko jest nafaszerowane chemia ;p
ale uzycie SLS bardzo mnie zdziwilo w skladzie pasty do zebow ;| |
|
|
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: WAX - wątek zbiorczy
Kupiłam dziś Waxa, ale wybaczcie, wątek jest za długi, bym go przeczytała teraz
a więc takie podstawowe pytania -> jak robicie by ręcznik był ciepły? Suszarką podgrzewacie? Co się stanie, jeśli będę używała waxa więcej niż raz w tygodniu? ![]() albo jeśli przetrzymam dłużej, niż te zalecane na opakowaniu 30 min? ![]() nie bijcie, bo na pewno te pytania się już powtarzały ![]() ![]()
|
|
|
|
#2314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- WAX uzywany zbyt często albo trzymany na włosach zbyt długo może je obciążyć, a więc efekt będzie odwrotny od zamierzonego.
|
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli jakbym na umyte włosy położyła ręcznik, a potem wiała suszarką na to, to ok?
|
|
|
|
#2316 | ||
|
Zakorzenienie
|
SLS to środek pieniący - stąd w pascie do zębów
![]() Cytat:
A co do waxa to jesli bedziesz go trzymac dluzej niz na opakowaniu może "wyżrec" Twoje wlosy a nie odżywic, a jeśli bedziesz go używac częściej niz pisze na opakowaniu - wlosy oklapną i beda szybciej sie przetluszczacCytat:
), z tego co pisała kiedys Aggie125 - gęstnieją, a poza tym "sie" regeneruja |
||
|
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2318 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
a więc wszystko wiem - dzisiajh pierwsza próba
|
|
|
|
#2319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja probowalam sobie wloski podgrzewac pod turbanem suszarka,ale jakos niesprawnie mi to szlo i sobie troszke glowke poparzyam I tak myslalam,jak podgrzac reczniczek Na grzejniku,to za slabo sie podgrzeje.Juz mi puscily wodze fantazji i myslalam o mikrofalowce A tu taki prosty sposob.Dzieki
|
|
|
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
A ja na włosy pokryte waxem nakładam jednorazówkę, potem podgrzewam to suszarką, a potem zakładam ręcznik i ciepełko się utrzymuje
|
|
|
|
#2321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tą mikrofalowką to fajny pomysl. Myślisz ze można by spróbowac z piekarnikiem?![]()
|
|
|
|
|
#2322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I tak juz latam z workami na glowie (przy nakladaniu masek,zeby nie splynely) A jak sobie robie fryz,to ze slimaczkami,albo papilotami...Moj brat i tak juz patrzy na mnie z politowaniem Ale kazdy sposob jest dobry,byle tyklko WAX dzialal,jak trza
|
|
|
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
Wam też ten Wax tak amoniakiem czy czymś brzydko pachnie?
![]() ![]() Ja ledwo wytrzymuje ten odór
|
|
|
|
#2324 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2325 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2326 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
))To działa!!! |
|
|
|
|
#2327 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Hmmm zastanawia mnie fakt że maska Wax jest tak niesamowicie popularna a o szamponie mozna przeszukać setki stron co juz praktycznie zrobiłam i nie znalazłam prawie nic Proszę Was Na pewno niejedna osoba chętnie przeczyta coś o tym szmponie który tak kusi z półek ![]() A może ktoś się pokusi o wprowadzenie szamponów wax i polskiego waxu do KWC? ja nie umiem a ciekawe byłoby porównanie tych dwóch waxów w ocenachMi np Treatment Wax niezbyt odpowiada - mimo podgrzewania, potem dłuuugiego spłukiwania włosy są nieładne i okalpnięte i to przez kilka nastepnych myć a jedyne inplus to chyba rzeczywiście powstają nowe włoski ale przy częstym stosowaniu - ale przede wszystkim po WAXIE wypadaja mi włosy 3x bardziej używam juz drugie opakowanie i zawsze jest ten sam efekt - widocznie jest zbyt cięzki do moich cienkich włosów
|
#2328 |
|
Przyczajenie
|
Raczej w aptekach też stosowałam tą odżywkę do moich zniszczonych rozjaśnianiem włosów jest rewelacyjna..... polecam
|
|
|
|
#2329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() tak do kompletu
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj pierwszy raz użyłam waxa, jakoś mimo nagrzewania suszarką, ręcznik nie trzymał ciepła, ale cóż
może się niedługo wprawię ale faktycznie włosy po nim są przylizane, oklapnięte i w ogóle mało fajne ale trzeba czekać na efekty jakieś pozytywne
|
|
|
|
#2331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobre
![]() Cytat:
Cytat:
Wydaje mi sie ze jesli trzyma sie ta godzine to nie powinno zaszkodzic, a przynajmniej nie tak bardzo ale po co ryzykowac? 30 min spokojnie wystarcza.
|
||
|
|
|
#2332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten co mam, bo zuzylam go moze w 1/3. Mam nadzieje, ze ten zielony bedzie lepszy, bo nie stac mnie na wieczne eksperymenty, a z drugiej strony duzo dobrego slyszalam o waxie i nie chcialabym go jeszcze spisywac na straty... |
|
|
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co mnie wkurza...? Że ciezko jest dobrac odpowiedni kosmetyk na podstawie opinii innych, bo co jednym pomaga innym moze zaszkodzic
W tym momencie nie pracuje i taka odzywka za 25 zl to nie sa dla mnie grosze... A nie moge non stop kupowac nowych rzeczy a potem wyrzucac bo sie okaze, ze nie sa dobre dla moich wlosow :/ Czytalam jeszcze ze dobry jest krem z placenty firmy kallos albo jakas maseczka mleczna tej samej firmy, co sadzicie? Chyba, ze jest jakis osobny watek na ten temat to poprosze o adres ![]() Dodam, ze mam wlosy cienkie i farbowane, w dodatku ostatnio zaczely sie przetluszczac i elektryzowac
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-> http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ht=szampon+waxFinlora http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ght=kallos+wax |
|
|
|
|
#2335 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję ale to jest właśnie to "praktycznie nic" o którym pisałam ![]() Czyli rzeczywiście mało kto uzywa tego szamponu szkoda - myślałam że może będzie sympatyczny i mniej obciążający niż maska ale jakoś szkoda mi inwestować tak w ciemno
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe to nie pomoglam
a szukalas czegos w tym watku? Pamietam ze dziewczyny pisaly o szamponie aczkolwiek tez niewiele
|
|
|
|
#2337 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2338 |
|
Raczkowanie
|
Szukałam po przeróżnych wątkach wpisując frazę szampon Wax
komuś tam się podoba komuś tam nie podoba i wszystko ![]() no trudno - L'biotica w takim razie nie zarobi chyba że zdecyduję się spróbować, wtedy na pewno wprowadzę Waxa do bazy KWC z recenzją ![]() pozdrawiam
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2340 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nic szczególnego nie zauważyłam, może są ciut bardziej miękkie (?)...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

A co do waxa to jesli bedziesz go trzymac dluzej niz na opakowaniu może "wyżrec" Twoje wlosy a nie odżywic, a jeśli bedziesz go używac częściej niz pisze na opakowaniu - wlosy oklapną i beda szybciej sie przetluszczac

I tak myslalam,jak podgrzac reczniczek

Ale kazdy sposob jest dobry,byle tyklko WAX dzialal,jak trza 
Na pewno niejedna osoba chętnie przeczyta coś o tym szmponie który tak kusi z półek 
używam juz drugie opakowanie i zawsze jest ten sam efekt - widocznie jest zbyt cięzki do moich cienkich włosów