|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów?? | |||
| nie |
|
166 | 30,35% |
| tak |
|
381 | 69,65% |
| Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: WAX - wątek zbiorczy
mOje podcinac co pol roku i nic nie urosnie
|
#2522 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, słyszałam,że wax sprawia,że włosy bardziej się kręcą. było to w tym wątku ale może z jedno zdanie od jednej wizażanki a nie wiem czy to prawda?
|
#2523 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2524 |
|
Rozeznanie
|
Wax na pewno nie sprawia ze wlosy sie bardziej kreca, lecz przeciwnie-w druga strona, czyli rozkreca krecone :/ tak akurat bylo w moim przypadku i wstawilam dzisiaj odpowiednia opinie temu czemus....grrrrr
|
|
|
|
#2525 |
|
Wtajemniczenie
|
hyhy posłuchałam się Waszej rady, sciełam końcówki ale efekt opłakany ;( poszłam do mamy zeby mi scieła 2 cm a ta poleciała po calosci i 8 cm mi scieła no bo krzywe były :| aż sie popłakałam ze złości .... ;( zapuszczałam tyle czasu zeby miec do połowy pleców a tu mamusia psikusa zrobiłam i teraz mam ledwo za ramione :| :| olejek rycynowy przyspieszy troche ich porost ?
|
|
|
|
#2526 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2528 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2529 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja po WAX-ie nie zauważyłam wielkiego rozprostowania na mojej głowie. Wręcz przeciwnie - włosy ładnie zbierają się w loki i mniej się puszą.
|
#2530 |
|
Raczkowanie
|
Mówiąc obcięcie miałam na myśli fachowe podcięcie przez fryzjera najlepiej poleconego przez kogoś i dobrego....W domu to najwyżej mozna maszynką kogoś przejechać...
|
|
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm jestem zdziwiona tak duza iloscia wypowiedzi dziewczyn z kreconymi, ktore zauwazyly efekt rozprostowywania. Dopiero dzieki pierwszej wypowiedzi na ten temat wpadlam na trop co szkodzi moim lokom
Do tej pory nie znalazlam tu ani jednej wypowiedzi na ten temat, bo gdyby byla to pewnie w zyciu nie zdecydowalabym sie na uzywanie wax...Niestety jest duzo efektow, ktore mi sie podobaja: wax pobudzil moje cebulki i w miejscach przy czole, gdzie bylam troszeczke lysawa wyrosly mi male wloski. Mam bardzo duzo antenek i bardzo duzo mlodych wlosow...Nie wiecie jak dlugo powinno sie stosowac kuracje waxem dla utrzymania efektow? Chcialabym sobie zrobic teraz przerwe i wrocic do niego za np. rok. Mozna tak? |
|
|
|
#2532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytam zawsze uwaznie takie rzeczy, ale liczylam na jakies obserwacje z zycia wziete Bo nie zawsze to co pisze producent jest zgodne z tym, co sie dzieje w rzeczywistosci. Bardziej ufam wizazankom Choc fakt faktem, chyba czas na odstawienie i wymeldowanie sie z tego watku czolem dziewczyny!
|
|
|
|
|
#2534 |
|
Raczkowanie
|
a właśnie sobie porównuje wax zielony z brązowym.
zielony uzyje pod koniec tygodnia pewnie. wiecie..patrze sobie na składy obu waxów i zielony ma tylko 1 skądnik mniej. nie ma w nim C.I 73015. zapach brązowego bardziej mi sie podoba. pachnie jak (ktos na wizazu tak kiedys stwierdzil) jak ruski krem ![]() ale lubie ten zapach. zielony tak nie pachnie ![]() zdam relacje jak juz go wyprubuje po raz pierwszy nie moge sie doczekac
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
Mi wax prostuje wloski, ale mi to pasuje
ostatnio clay cza so nim mysle i pamietam zeby stosowac
|
|
#2536 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) to z dlugosci obciela tylko ze 2-3 cm tak jak chcialam ale za to przy twarz...masakra z jednej strony dluższe z drugiej krótsze Musialam sama poprawiac.
|
|
|
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
oj na podcinanie samemu nie ma co ryzykowac... zawsze wyjdzioe cos nierowno i trzeba i tak sciac wiecej... a co do fryzjerow to wystarczy powiedziec mniej niz sie chce a zetna mniej wiecej po Twojej mysli
ale poszlam do fruzjera na podciecie 1cm koncowek... teraz mam do lopatek ale stosuje wax (zielony ) i jestem zadowolona... wlosy z tego co widze tez mi rosna szybciej i co wazne rosna tez nowe |
|
|
|
#2539 |
|
Przyczajenie
|
ja juz nie raz podcinalam sama sobie koncowki, ale raz spapralam sprawe i przestalam to robic
podcinam sama tylko swoja grzywke.bylam tydzien temu u fryzjera by podciac wlosy i wrocic do naturalnego koloru. fryzjerce mowilam zeby sciela mi max. 2-3 wlosow, ale sciela mniej co mnie dziwi, bo fryzjerzy maja sklonnosc do scinania duzo wiecej wlosow. powiem nawet, ze praktycznie nie widac tego ze sa podciete ;| ale jaja byly z rozjasnieniem wlosow. nie wiem czy to przez waxa czy ja mam takie wlosy, ale w ogole sie nie chcialy rozjasnic. nie dzialal rozjasniacz ani to cos co barwnik sciaga ;/ dopiero po drugiej aplikacji rozjasniacza cos ruszylo ;| a dodam ze z czarnego chcialam przejsc do ciemnego blondu
|
|
|
|
#2540 |
|
Wtajemniczenie
|
macie racje dziewczynki
tylko że mi się srednio usmiecha wydać 30 zł na podciecie 2 cm :P bo taniej nigdzie nie ma :Pkiiiciiia hehe widze ze masz podobne "zmartwienie" co ja z tym obcienciem włosów ;] a ze sie zapytam jeszcze ... w jaki sposób podgrzewacie ten wax na głowie ? w wannie siedziec 20 min to troche przydługo jak dla mnie :P |
|
|
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
A dla mnie to WAX jest zadowalajacy bo mam piekne lsniace wloski po nim!
a to oznacza ze wloski rosna
|
|
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja grzeje czapke zimowa na grzejniczku nakladam wax na wlosy na to cieplutka czapke i do wanny
|
|
|
|
|
#2543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ze np jakis skladnik ulatuje itp..
|
|
|
|
|
#2545 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2546 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
jejku! jak to wszystko przeczytałam to mi szczęka opadła
! Lecę do apteki!
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2548 |
|
Wtajemniczenie
|
no to jest sposób z tym podgrzaniem !
bo ja to z suszarka sie meczyłam ... ble :P dzieki
|
|
|
|
#2549 |
|
Rozeznanie
|
do tej pory uzwyalam brazowego waxa. ale mam tez zielony i chcialabym na jakis czas odstawic brazowy zeby wlosy sie nie przyzwyczaily. czy zielony tez przyspiesza porost wlosow? i ten do blond tez?
|
|
#2550 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki, a ja mam takie pytanie- natknelam sie w watku na wzmianke o nakladaniu waxa na rzesy... w jaki sposob wy to robicie
macie wtedy zamkniete oczy? i jak nakladacie ten wax- pedzelkiem, palcem, czy jak? bo jakos nie potrafie sobie tego wyobrazic, a nie chce sama probowac zeby nie zrobic krzywdy oczom.. z gory dzieki za wskazowki |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

Do tej pory nie znalazlam tu ani jednej wypowiedzi na ten temat, bo gdyby byla to pewnie w zyciu nie zdecydowalabym sie na uzywanie wax...

Czytam zawsze uwaznie takie rzeczy, ale liczylam na jakies obserwacje z zycia wziete

) to z dlugosci obciela tylko ze 2-3 cm tak jak chcialam ale za to przy twarz...masakra z jednej strony dluższe z drugiej krótsze
ale stosuje wax (zielony