|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów?? | |||
| nie |
|
166 | 30,35% |
| tak |
|
381 | 69,65% |
| Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: WAX - wątek zbiorczy
Cytat:
Wczoraj kupiłam polski wax do włosów przetłuszczających się, ciekawe czy w końcu zauważę konkretną poprawę... Jak na razie nic na dłuższą metę na moje stale przetłuszczające się kudły nie działa!
|
|
|
|
|
#2642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem,że zaniedbałam moje włoski , fryzjerka też była w szoku,że nie stosuję żadnych odżywek i maseczek dlatego ścięła mi gdzieś z 10cm włosów bo powiedziała,że są w opłakanym stanie, w sumie to mi nawet ich nie żal, wyglądały fatalnie, teraz to reszta włosów nawet lepiej się układa. Rozjaśnianie chyba jest najbardziej szkodliwe dla czupryny, na pewno bardziej od farbowania jej na ciemny kolor, ale nie wyobrażam już siebie w innym kolorze włosów niż blond po prostu lepiej się czuje. Zastanawiam się nad odżywką Kallos, ale ten olej kokosowy to też chyba dobry pomysł, sama natura, a więc nie powinien zaszkodzić włosom, a natłuszczenie to by im się przydało
|
|
|
|
|
#2643 |
|
BAN stały
|
nigdy nie wypadaly mi wlosy..do czasu...zaczelam uzywac wax i rowniez nie wypadaly postanowilam sprowowac odzywki kerastase do zniszczonych jest swietna lecz nie wiem czemu wlosy zaczely wylazic prawie garsciami przy myciu i czesaniu...wracam do waxa i sprawdze czy nadal tak bedzie...jk myslicie czemu tak sie dzieje???czy moze jest to efekt karmienia piersia??
![]() Polecam tez wszystkim kobietkom ktore maja suche wlosy by po stosowaniu waxa nalozyc jedwab chi farouk wloski sa po tym naprawde cudne...mmmmm |
|
|
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj wreszcie kupilam polskiego Waxa do suchych i zniszczonych
|
|
|
|
#2645 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2647 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dziewczyny, jeśli nie jesteście zadowolone z maseczki wax, to może chciałybyście wymienić ją na inny kosmetyk? Oczywiście na zasadach wizażowego targowiska
. W podpisie mam lin do mojego kramiku z kosmetykami. Może znajdziecie coś dla siebie |
|
|
|
#2648 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam pytanie do dziewczyn ze zniszczonymi włosami
Czy Wam też po użyciu tej maseczki tak okropnie uwidaczniają się rozdwojone końcówki? Stosowałam go dopiero 2 razy i za każdym razem zniszczone włosy jakoś tak dziwnie odstają, że nie wiem jak je przygładzić, żeby nie musieć zaraz znowu ich myć . Po pewnym czasie jest lepiej, ale co się nawkurzam to moje... Wiem, że na rozdwojone końcówki jedynym sposobem jest ścięcie, ale niedawno podcinałam i muszę odczekać. Też tak macie czy tylko moje włosy są jakieś takie dziwne?? P.S. Poza tym miękkość, zapach i połysk włosów są super . Używam polskiej wersji do włosów blond.
|
|
|
|
#2649 |
|
BAN stały
|
a na cym polega ta wymiana??czy ktoos zechce uzywany kosmetyk...tylko 2 rrazy?
|
|
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po pierwszym użyciu polskiego Waxa. Zauwazylam jak narazie same plusy, np. zapach i nakladanie jest o wiele przyjemniejsze, wlosy po wyschnieciu sa takie milutkie i gladkie, dobrze sie ukladaja. Nawet splukiwanie idzie mi szybciej. Mam nadzieje ze z kolejnymi razami bedzie coraz lepiej i moje wloski wreszcie sie zregeneruja.
Jedno spostrzezenie mam tylko do czepka foliowego dodawanego do kazdego opakowania. Zawsze zakladalam reklamowke i ogrzewalam suszarka, a gdy sciagalam to wlosy byly cieplutkie. Po czepku niestety byly bardzo 'letnie'. Zostane jednak przy foliowej reklamowce
|
|
|
|
#2651 |
|
BAN stały
|
.
|
|
|
|
#2652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz od roku czy jakoś tak farbuję ja ciemny, ale tym wcześniejszym rozjasnianiem też im za bardzo "nie pomogłam"... I teraz staram się ratowac jak tylko się da. Tym bardziej, że nie dość, że moje włosy są cienkie to jeszcze jest ich mało
|
|
|
|
|
#2653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz od roku czy jakoś tak farbuję ja ciemny, ale tym wcześniejszym rozjasnianiem też im za bardzo "nie pomogłam"... I teraz staram się ratowac jak tylko się da. Tym bardziej, że nie dość, że moje włosy są cienkie to jeszcze jest ich mało ![]() Cholera, i znowu po raz drugi to samo To pewnie przez ten komputer...
|
|
|
|
|
#2654 |
|
Raczkowanie
|
Kupiłam wax dopiero wczoraj i po pierwszym użyciu już głowa zaczęła mnie swędzieć - to chyba znaczy że działa. Mam w łazience jeszcze 4 odżywki
, więc postanowiłam nakładać wax tylko na skórę głowy (oszczędnie), a inną odżywkę na resztę włosów - wczoraj plancenta - cała garść, czekam aż to cholerstwo się skończy, bo już mi się znudziło (więcej nie kupię litrowej odżywki) i słabo działa.Nie obcinam do czerwca!!!
|
#2655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2656 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem tu nowa ,,,
mam zamiar sie zaopatrzyc w tego WAXA mam rozumiec ze w aptece ?moje wlosy sa dlugie ciemne czesto traktowane prostownica ktory WAX wybrać?
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem nic wiecej o twoich wlosach ale jesli ciemne i prostowane to najlepszy bedzie zagraniczny do wszystkich rodzajow, badz polski do wlosow suchych i zniszczonych (bo domyslam sie ze od prostownicy sa troche zniszczone)
|
|
|
|
#2659 |
|
Wtajemniczenie
|
oczekuje aby dzialal jak odżywka i chce przyśpieszyć porost!
|
|
#2660 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2661 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2662 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
hehe ten wax do ciemnych wlosow
podobniez takiego nie ma.... ![]() ale faktycznie panie farmaceutki zazwyczaj pytaja "do jasnych czy do ciemnych wlosow?"
|
|
|
|
#2664 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki słoneczko
|
|
#2665 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2666 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2667 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Re: jedno pytanie odnośnie odżywki wax!
dobre pytanie???
|
|
|
|
#2668 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Re: jedno pytanie odnośnie odżywki wax!
tylko w patekach?
|
|
|
|
#2669 |
|
Zadomowienie
|
taak
tylko w aptekach moj sie własnie skonczył i ide dziś kupić hehe ;P niech one rosną noo!!
|
#2670 |
|
Raczkowanie
|
Wax na skórę, placenta na końcówki. Ta druga jest tak gęsta że wcale na wax nie spływa. Więc cóż to takiego dziwnego??? wax swoje działa, placenta swoje działa. Oddzielnie.
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

Wczoraj kupiłam polski wax do włosów przetłuszczających się, ciekawe czy w końcu zauważę konkretną poprawę... Jak na razie nic na dłuższą metę na moje stale przetłuszczające się kudły nie działa!

Jak na razie po Biosilku mam fajne. Dzieki radzie Jolie2601 przed myciem nakładam na włosy rozgrzany olej kolosowy, trzymam na włosach ok pół godziny i to też sprawia, że włoski sa troche ładniejsze
, fryzjerka też była w szoku,że nie stosuję żadnych odżywek i maseczek
bo powiedziała,że są w opłakanym stanie, w sumie to mi nawet ich nie żal, wyglądały fatalnie, teraz to reszta włosów nawet lepiej się układa. Rozjaśnianie chyba jest najbardziej szkodliwe dla czupryny, na pewno bardziej od farbowania jej na ciemny kolor, ale nie wyobrażam już siebie w innym kolorze włosów niż blond
po prostu lepiej się czuje. Zastanawiam się nad odżywką Kallos, ale ten olej kokosowy to też chyba dobry pomysł, sama natura, a więc nie powinien zaszkodzić włosom, a natłuszczenie to by im się przydało

Teraz od roku czy jakoś tak farbuję ja ciemny, ale tym wcześniejszym rozjasnianiem też im za bardzo "nie pomogłam"... I teraz staram się ratowac jak tylko się da. Tym bardziej, że nie dość, że moje włosy są cienkie to jeszcze jest ich mało
?