maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów??
nie 166 30,35%
tak 381 69,65%
Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-11, 08:22   #2641
Maja 77
Zadomowienie

GG do Maja 77
Dot.: WAX - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez karoolaaa Pokaż wiadomość
stosowala moze ktoras z Was Wax z serii moc natury(zielony) do wlosow ze skłonnoscia do wypadania? Jak efekty ? Zawsze uzywalam tego pomaranczowego,ale teraz dla odmiany chcialabym wyprobowac zielony
Ja używałam, ale szczerze mówiąc nie zauważyłam jakichś spektakularnych zmian, ani mniejszego wypadania ani lepszej regeneracji. Wg mnie lepiej (na moje włosy) działa Wax zagraniczny (brązowy) ale na każdą inny wax działa inaczej, najlepiej wypróbować samemu. Wczoraj kupiłam polski wax do włosów przetłuszczających się, ciekawe czy w końcu zauważę konkretną poprawę... Jak na razie nic na dłuższą metę na moje stale przetłuszczające się kudły nie działa!
Maja 77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-11, 11:35   #2642
alunialunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
No wiesz co?? Rozjaśniane włosy bez odzywki?? !! To teraz będziesz musiała szczególnie zadbać o włoski i poświęcić im trochę czasu Bardzo dobrze wiem jak to jest jak się ma suche i sztywne włosy, właśnie od farbowania Teraz farbuję wprawdzie na ciemny kolor, więc nie niszczą sie (chyba) tak bardzo jak rozjaśniane, ale każda farba ma jakiś negatywny wpływ na włosy, więc kiedy się je farbuje trzeba szczególnie pamiętać o pielęgnaćji. Ja swoje farbuje co miesiąc, więc przez ten miesiąc między jednym a drugim farbowaniem staram sie dbac o nie "jak cholera" Jak na razie po Biosilku mam fajne. Dzieki radzie Jolie2601 przed myciem nakładam na włosy rozgrzany olej kolosowy, trzymam na włosach ok pół godziny i to też sprawia, że włoski sa troche ładniejsze Tak więc powodzenia

Wiem,że zaniedbałam moje włoski, fryzjerka też była w szoku,że nie stosuję żadnych odżywek i maseczek dlatego ścięła mi gdzieś z 10cm włosów bo powiedziała,że są w opłakanym stanie, w sumie to mi nawet ich nie żal, wyglądały fatalnie, teraz to reszta włosów nawet lepiej się układa. Rozjaśnianie chyba jest najbardziej szkodliwe dla czupryny, na pewno bardziej od farbowania jej na ciemny kolor, ale nie wyobrażam już siebie w innym kolorze włosów niż blond po prostu lepiej się czuje. Zastanawiam się nad odżywką Kallos, ale ten olej kokosowy to też chyba dobry pomysł, sama natura, a więc nie powinien zaszkodzić włosom, a natłuszczenie to by im się przydało
alunialunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-12, 11:42   #2643
Koko19
BAN stały

nigdy nie wypadaly mi wlosy..do czasu...zaczelam uzywac wax i rowniez nie wypadaly postanowilam sprowowac odzywki kerastase do zniszczonych jest swietna lecz nie wiem czemu wlosy zaczely wylazic prawie garsciami przy myciu i czesaniu...wracam do waxa i sprawdze czy nadal tak bedzie...jk myslicie czemu tak sie dzieje???czy moze jest to efekt karmienia piersia??

Polecam tez wszystkim kobietkom ktore maja suche wlosy by po stosowaniu waxa nalozyc jedwab chi farouk wloski sa po tym naprawde cudne...mmmmm
Koko19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-12, 13:24   #2644
zapaałka
Zakorzenienie

Dzisiaj wreszcie kupilam polskiego Waxa do suchych i zniszczonych Mam nadzieje ze bede sie o nim wyrazac w samych superlatywach. Zagraniczny Wax nie przyprawil mnie o zachwyt, uzywalam tylko ze wzgledu na miekkosc wlosow po jego uzyciu. Od dzisiaj zaczynam atak na moje wlosy i bede na biezaco zdawac relacje
Stary 2008-01-12, 14:32   #2645
Koko19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez zapaałka Pokaż wiadomość
Dzisiaj wreszcie kupilam polskiego Waxa do suchych i zniszczonych Mam nadzieje ze bede sie o nim wyrazac w samych superlatywach. Zagraniczny Wax nie przyprawil mnie o zachwyt, uzywalam tylko ze wzgledu na miekkosc wlosow po jego uzyciu. Od dzisiaj zaczynam atak na moje wlosy i bede na biezaco zdawac relacje
mnie tez zagraniczny nie zachwycil stoi n pulce cale oopakowanie i nie rusze go wiecej...uzywam polskiego duzo duzo lepiej regeneruje suche wlosy..zuzylam juz 2 opakowania i bede nadal
Stary 2008-01-12, 15:10   #2646
zapaałka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koko19 Pokaż wiadomość
uzywam polskiego duzo duzo lepiej regeneruje suche wlosy..zuzylam juz 2 opakowania i bede nadal
oo w takim razie czekam z niecierpliwoscia na efekty Zuzylam chyba z kilogram zagranicznego waxa, wlosy moze i sa bardziej miekkie, ale tylko po zastosowaniu i rosna nowe (ale tak mam zawsze ), niestety zadnej regeneracji nie zauwazylam
Stary 2008-01-12, 16:44   #2647
madzia.a
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Dziewczyny, jeśli nie jesteście zadowolone z maseczki wax, to może chciałybyście wymienić ją na inny kosmetyk? Oczywiście na zasadach wizażowego targowiska. W podpisie mam lin do mojego kramiku z kosmetykami. Może znajdziecie coś dla siebie
madzia.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-12, 19:10   #2648
Ann_ka
Raczkowanie

A ja mam pytanie do dziewczyn ze zniszczonymi włosami Czy Wam też po użyciu tej maseczki tak okropnie uwidaczniają się rozdwojone końcówki? Stosowałam go dopiero 2 razy i za każdym razem zniszczone włosy jakoś tak dziwnie odstają, że nie wiem jak je przygładzić, żeby nie musieć zaraz znowu ich myć . Po pewnym czasie jest lepiej, ale co się nawkurzam to moje... Wiem, że na rozdwojone końcówki jedynym sposobem jest ścięcie, ale niedawno podcinałam i muszę odczekać. Też tak macie czy tylko moje włosy są jakieś takie dziwne??

P.S. Poza tym miękkość, zapach i połysk włosów są super . Używam polskiej wersji do włosów blond.
Ann_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-12, 21:58   #2649
Koko19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez madzia.a Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jeśli nie jesteście zadowolone z maseczki wax, to może chciałybyście wymienić ją na inny kosmetyk? Oczywiście na zasadach wizażowego targowiska. W podpisie mam lin do mojego kramiku z kosmetykami. Może znajdziecie coś dla siebie
a na cym polega ta wymiana??czy ktoos zechce uzywany kosmetyk...tylko 2 rrazy?
Stary 2008-01-13, 21:55   #2650
zapaałka
Zakorzenienie

Jestem po pierwszym użyciu polskiego Waxa. Zauwazylam jak narazie same plusy, np. zapach i nakladanie jest o wiele przyjemniejsze, wlosy po wyschnieciu sa takie milutkie i gladkie, dobrze sie ukladaja. Nawet splukiwanie idzie mi szybciej. Mam nadzieje ze z kolejnymi razami bedzie coraz lepiej i moje wloski wreszcie sie zregeneruja.

Jedno spostrzezenie mam tylko do czepka foliowego dodawanego do kazdego opakowania. Zawsze zakladalam reklamowke i ogrzewalam suszarka, a gdy sciagalam to wlosy byly cieplutkie. Po czepku niestety byly bardzo 'letnie'. Zostane jednak przy foliowej reklamowce
Stary 2008-01-13, 23:14   #2651
Koko19
BAN stały

.
Stary 2008-01-14, 16:43   #2652
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alunialunia Pokaż wiadomość
Wiem,że zaniedbałam moje włoski, fryzjerka też była w szoku,że nie stosuję żadnych odżywek i maseczek dlatego ścięła mi gdzieś z 10cm włosów bo powiedziała,że są w opłakanym stanie, w sumie to mi nawet ich nie żal, wyglądały fatalnie, teraz to reszta włosów nawet lepiej się układa. Rozjaśnianie chyba jest najbardziej szkodliwe dla czupryny, na pewno bardziej od farbowania jej na ciemny kolor, ale nie wyobrażam już siebie w innym kolorze włosów niż blond po prostu lepiej się czuje. Zastanawiam się nad odżywką Kallos, ale ten olej kokosowy to też chyba dobry pomysł, sama natura, a więc nie powinien zaszkodzić włosom, a natłuszczenie to by im się przydało
No, ja mam wrażenie, że po tym oleju kokosowym jakieś takie fajniejsze włosy sie robią, takie gładsze w dotyku, nie są takie szorstkie A co do farbowania, ja tez kiedyś farbowałam na jasny blond, tzn taki złoty, ale tez sporo jasniejszy od mojego naturalnego. W zasadzie to zaczełam farbowac włosy w wieku 15 lat więc trochę je już zdązyłam zmęczyć Teraz od roku czy jakoś tak farbuję ja ciemny, ale tym wcześniejszym rozjasnianiem też im za bardzo "nie pomogłam"... I teraz staram się ratowac jak tylko się da. Tym bardziej, że nie dość, że moje włosy są cienkie to jeszcze jest ich mało
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-14, 17:06   #2653
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alunialunia Pokaż wiadomość
No, ja mam wrażenie, że po tym oleju kokosowym jakieś takie fajniejsze włosy sie robią, takie gładsze w dotyku, nie są takie szorstkie A co do farbowania, ja tez kiedyś farbowałam na jasny blond, tzn taki złoty, ale tez sporo jasniejszy od mojego naturalnego. W zasadzie to zaczełam farbowac włosy w wieku 15 lat więc trochę je już zdązyłam zmęczyć Teraz od roku czy jakoś tak farbuję ja ciemny, ale tym wcześniejszym rozjasnianiem też im za bardzo "nie pomogłam"... I teraz staram się ratowac jak tylko się da. Tym bardziej, że nie dość, że moje włosy są cienkie to jeszcze jest ich mało

Cholera, i znowu po raz drugi to samo To pewnie przez ten komputer...
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-15, 08:39   #2654
nioniol
Raczkowanie

Kupiłam wax dopiero wczoraj i po pierwszym użyciu już głowa zaczęła mnie swędzieć - to chyba znaczy że działa. Mam w łazience jeszcze 4 odżywki , więc postanowiłam nakładać wax tylko na skórę głowy (oszczędnie), a inną odżywkę na resztę włosów - wczoraj plancenta - cała garść, czekam aż to cholerstwo się skończy, bo już mi się znudziło (więcej nie kupię litrowej odżywki) i słabo działa.

Nie obcinam do czerwca!!!
Stary 2008-01-15, 09:09   #2655
*sloneczko*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nioniol Pokaż wiadomość
Kupiłam wax dopiero wczoraj i po pierwszym użyciu już głowa zaczęła mnie swędzieć - to chyba znaczy że działa. Mam w łazience jeszcze 4 odżywki , więc postanowiłam nakładać wax tylko na skórę głowy (oszczędnie), a inną odżywkę na resztę włosów - wczoraj plancenta - cała garść, czekam aż to cholerstwo się skończy, bo już mi się znudziło (więcej nie kupię litrowej odżywki) i słabo działa.

Nie obcinam do czerwca!!!
nic dziwnego ze cie glowa swedziala.. po takim czyms..
*sloneczko* jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-15, 14:11   #2656
imago84
Wtajemniczenie

jestem tu nowa ,,,
mam zamiar sie zaopatrzyc w tego WAXA mam rozumiec ze w aptece ?
moje wlosy sa dlugie ciemne czesto traktowane prostownica
ktory WAX wybrać?
Stary 2008-01-15, 14:41   #2657
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez imago84 Pokaż wiadomość
jestem tu nowa ,,,
ktory WAX wybrać?
Tak w aptece. A czego oczekujesz od waxa? Bo prawie każdy dziala inaczej
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-15, 15:39   #2658
zapaałka
Zakorzenienie

Cytat:
ktory WAX wybrać?
Nie wiem nic wiecej o twoich wlosach ale jesli ciemne i prostowane to najlepszy bedzie zagraniczny do wszystkich rodzajow, badz polski do wlosow suchych i zniszczonych (bo domyslam sie ze od prostownicy sa troche zniszczone)
Stary 2008-01-15, 17:40   #2659
imago84
Wtajemniczenie

oczekuje aby dzialal jak odżywka i chce przyśpieszyć porost!
Stary 2008-01-15, 19:19   #2660
*sloneczko*
Zadomowienie

Cytat:
jestem tu nowa ,,,
ktory WAX wybrać?
idz do apteki i popros o wax do wlosow ciemnych tyle wystarczy
Stary 2008-01-15, 22:46   #2661
Koko19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez *sloneczko* Pokaż wiadomość
idz do apteki i popros o wax do wlosow ciemnych tyle wystarczy

TO BYLO DOBRE HAHAAHHA TO WYGRALO
Stary 2008-01-15, 23:16   #2662
*sloneczko*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Koko19 Pokaż wiadomość
TO BYLO DOBRE HAHAAHHA TO WYGRALO
co ??
Stary 2008-01-16, 07:48   #2663
Goniak2
Zakorzenienie

hehe ten wax do ciemnych wlosow
podobniez takiego nie ma....
ale faktycznie panie farmaceutki zazwyczaj pytaja "do jasnych czy do ciemnych wlosow?"
Goniak2 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2008-01-16, 08:56   #2664
imago84
Wtajemniczenie

dzieki słoneczko
Stary 2008-01-16, 10:17   #2665
*sloneczko*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Goniak2 Pokaż wiadomość
hehe ten wax do ciemnych wlosow
podobniez takiego nie ma....
ale faktycznie panie farmaceutki zazwyczaj pytaja "do jasnych czy do ciemnych wlosow?"
ja tak zwykle mowie i zawsze dostaje to co chce
Stary 2008-01-16, 10:17   #2666
*sloneczko*
Zadomowienie

Cytat:
dzieki słoneczko
nie ma sprawy powodzenia w szukaniu
Stary 2008-01-16, 10:22   #2667
Magdzia20012
Raczkowanie

GG do Magdzia20012 Send a message via Skype™ to Magdzia20012
Dot.: Re: jedno pytanie odnośnie odżywki wax!

dobre pytanie???
Magdzia20012 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2008-01-16, 10:23   #2668
Magdzia20012
Raczkowanie

GG do Magdzia20012 Send a message via Skype™ to Magdzia20012
Dot.: Re: jedno pytanie odnośnie odżywki wax!

tylko w patekach?
Magdzia20012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-16, 11:11   #2669
LifeIsSoSad
Zadomowienie

taak tylko w aptekach

moj sie własnie skonczył i ide dziś kupić hehe ;P
niech one rosną noo!!
Stary 2008-01-16, 11:43   #2670
nioniol
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *sloneczko* Pokaż wiadomość
nic dziwnego ze cie glowa swedziala.. po takim czyms..

Wax na skórę, placenta na końcówki. Ta druga jest tak gęsta że wcale na wax nie spływa. Więc cóż to takiego dziwnego??? wax swoje działa, placenta swoje działa. Oddzielnie.

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości