![]() |
#181 |
Zadomowienie
|
Dot.: Suknia ślubna odpowiednia do figury
To może teraz ja, nie zaczęłam jeszcze nawet szukać sukni - zaczęłam za to się odchudzać. Jestem przerażona opowieściami o paniach, które z pogardą spoglądają na dziewczyny większe niż 38. Ja noszę 42, jestem wysoka - 175 cm, problemem jest brzuszek w talii mam 84 cm i wałeczki
![]()
![]() |
#182 |
Zadomowienie
|
ellena witaj w klubie, też zaczęłam walkę z kg, muszę się chyba bardziej zmobilizować tak aby przez 3 miesiace przynajmniej 10 kg zrzucić (narazie poszło 5). Już mam plan treningowy do dotychczasowego codziennego jeżdżenia na rowerku dołączę siłownię 2 razy w tygodniu i basen raz w tygodniu no i muszę odstawić bułeczki i chlebuś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ellena - moja rada jest na teraz, a nie na jak schudniesz ![]() ![]() Jeśli chodzi o fałdki na brzuchu, to polecam gorsecik ze stalkami pod suknię. Suknia też ewentualnie może mieć stalki, by nie dała się łatwo zginać w brzuszku. Dobrze też wybrać niejednolity materiał (np. pokryty koronką) tam, gdzie może się coś pofałdować ![]()
![]() |
![]() |
#184 |
Zadomowienie
|
Mam raczej ramiona takie same jak biodra - średnio szerokie, wcięcie w talii, tylko o kilka rozmiarów za dużo
![]() ![]() Bardzo podobają mi się sukienki 2 i 3, wiesz może jakich firm są?
![]() |
#185 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny widzę, że doradzacie naprawdę fachowo, więc ja też proszę Was o radę. Mam 152 cm, ważę ok. 53 kg, biust 75 B, trochę szerokie ramiona i niestety wystający brzuszek
![]() Co byście mi mogły doradzić? Podobają mi się albo sukienki z szerokim dołem albo skromne i proste, ale nie w stylu rybki. Pomóżcie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny...Słuchajcie.. mam 173 cm wzrostu biust 75 C<90> pas 72 biodra 89 cm..Mam szersze ramiona i wystające boczki<TZW.SCHABIKI>..Suk nię chciałabym z większym delokdem żeby uwydatnic biust gdyz nie jest zbyt duży..sukni nie mogę miec obcisłej o okolicach pasa bioder gdyż moje boczki wystają i nie wygląda to łądnie
![]() ![]() czy ktoś mi pomoże?
Iwona O. Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-01-14 o 23:37 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | ||
Wtajemniczenie
|
Obie pochodzą od projektantki Tara Keely.
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#188 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jesteś wysoka i to jest twój plus. Ja mam takie same wymiary przy wzroście 165cm i nie narzekam. I jakie małe piersi! Masz idealny rozmiar piersi! Tak w ogóle to wolałabym zobaczyć twoje zdjęcie, bo pewnie nie masz też szerokich ramion, a tylko kompleksy ![]() Jeśli chodzi o dół sukni - jest praktycznie dowolny, choć jeśli masz szerokie ramiona, to lepiej, by był choć troszkę szerszy niż one. Za szeroki też nie jest dobry. Mając szerszy dół, góre możesz też wybierać prawie dowolnie. Pas - spokojnie może być obcisły. Dekolt - najlepszy będzie V, bo i podkreśli piersi, i ukryje ramiona. Możesz też wybrać dekolt typu sweatheart i ramiączka spaghetti. Jeśli w ten sposób ukryjesz ramiona, to dół może być troszkę węższy. Przykładowe dekolty V:
![]() |
![]() |
#189 |
Wtajemniczenie
|
Przykładowe suknie z dekoltem sweetheart.
(Unikaj dekoltów-golfików, i krótkich ramiączek-motylków opadających na ramiona)
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
Rav widzę, że jesteś specem w tej dziedzinie- podrzuć mi jakiś link z sukniami rybkami bardzo proszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Wtajemniczenie
|
Dorinka - linków byłoby spoooro, bo większość projektantów ma u siebie rybki. Wrzucam za to link do naszej wizażowej galerii rybek ->o tutaj<-, i doklejam tam swoje najładniejsze kolekcje rybkowe z dysku (koniec strony).
![]() |
#192 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny!
Jestem tu nowa i od razu bardzo mi się spodobał ten wątek, bo zupełnie nie wiem jaką suknię wybrać do mojej figury. Oto moje wymiary: wzrost 158 cm biust: B75 biodra: 95 talia: 70 w pasie: 81 Co o tym myślicie? Będę bardzo wdzięczna za jakieś fotki ![]() Pozdrawiam, Asia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Wtajemniczenie
|
lostsheep
Jesteś niziutka, i masz ładne wcięcie w talii. Będzie do ciebie pasował praktycznie każdy typ sukni, byleby nie miał szerszego dołu niż suknia w stylu A. Ponieważ masz dosyć drobniutkie piersi, polecałabym coś w stylu tych sukni - o prostym, lekkim fasonie:
![]() |
#194 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Ci bardzo bardzo bardzo za poradę! Na szczęście Twoje propozycje nie rozmijają się z moim gustem, więc jestem bardzo szczęśliwa
![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
Hej jestem tu nowa, ale równie zainteresowna
![]() Szukam czegoś specjalnego (jak kazda ![]() ![]() poradzicie? Uwielbiam suknie duze, typu princess i ze wstążkami...ale czy do mnie pasuja?:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
Koona ja też miałam takie same zapatrywania na modele sukien jak ty i mam podobne wymiary.Pytałam tu o porady i wniosek jest jeden niskie dziewczyny nie wyglądają dobrze w sukniach typu "princess".
Jeżeli twierdzisz że brak ci wcięcia w talii najlepszym rozwiązaniem będzie suknia "empire" charakteryzująca sie podwyższonym stanem co wydłuza optycznie sylwetkę i jest przewżnie z lekkich tkanin.Myśle ze to najlepsza opcja dla ciebie bez ramiączek z prostym gorsetem wtedy biust wydaje się na większy. Możesz też poeksperymentować z sukniami obcisłymi z kokardą w talii ktora uwidoczni ją oraz z sukniami ktore rozszerzają sie poniżej talii co nieskruci cie optycznie Powodzenia! ![]()
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
[quote=butters;6473531]Koona ja też miałam takie same zapatrywania na modele sukien jak ty i mam podobne wymiary.Pytałam tu o porady i wniosek jest jeden niskie dziewczyny nie wyglądają dobrze w sukniach typu "princess"..........
Butters , dziękuję za odpowiedź. ![]() Do tego wielkiego dnia mam jeszcze sporo czasu, ale powoli zabieram się do poszukiwań. Największym moim zmartwieniem jest mój wzost 158 ![]() A mój narzeczony 193, chciałabym optycznie zniwelować tą różnicę (oczywiście w grę wchodzą też wielgachne obcasy ![]() ![]() Chciałabym przede wszystkim wyglądać najładniej jak się da (marzenia jak każdej panny młodej ![]() Zastanawiam się, czy taka góra tworząco coś w rodzaju golfiku (jaką załaczę) nadaje się dla niskiej dziewczyny. Czy to pomniejsza biust? Ja nie mam miseczkę B ale ok. 65 pod biustem (numeracja satników to najczęściej 70-75 i są na mnie za szerokie) chętnie eksponuję biust ![]() A może taką maleńką jak ta ostatnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
Suknia ślubna odpowiednia do figury
Koona!nieżle mamy podobne wymiary ja tez 158 wzroscik itd coś nie chce mi sie wierzyc ze figurki Ci brak
![]() A propos tego dekoltu to dziewczyny odradzają, no ale i tak fajniejszy jest gorset ![]() Napewno znajdziesz coś pięknego!a no to wedy wrzuć fotke oki?ja tez bede lookać za super suknią Pozdrawiam Może takie sukienki dla drobnych dziewczyn??sama nie wiem moze ktos bardziej doswiadczony cos wie na ten temat?czekamy ![]() Swoją drogą Koona w tej drugiej fajnie byś wygladala przy wysokim facecie. buty ma kosmiczne, ale poczekajmy aż profesjonalista coś doradzi ![]()
"الرجل مجاملة : الشكل الأنيق من الباطل". Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-02-07 o 01:37 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
Powodzenia buttery
![]() Jutro jadę do pewnego salonu gdzie MOŻNA poprzymierzać uknie, mma nadzieję ze wypatrze coś, a chociaż krój w którym będzie mi dobrze.. ![]() Załączam takie które mi się podobają, ostatnia zwala z nóg (przynajmniej mnie ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
Fajne,fajne a mi sie najpardziej ta podoba no ale coz nie dla mnie
![]() Daj znać co na ciebie pasowalo itp. jestem bardzo ciekawa
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
Ot
Koona!
Koniecznie zajrzyj na http://biusciaste.prv.pl i http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=50580. Jest tam mnóstwo infomacji, gdzie można kupić staniki z obwodami poniżej 70 ![]() Pozdrawiam. PS Przepraszam za OT, ale nie mogę patrzeć, jak inni cierpią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziękuję Ci bardzo ![]()
![]() |
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki co poradzicie drobnej pannie młodej-rozmiar 36,wzrost 168,mam tylko jeden mankament-szerokie ramiona i do tego bardzo duże wcięcie w talii,które te szerokie ramiona jeszcze podkreśla! jaki powinien być dekolt żeby optycznie poprawić taki mankament?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
Butters ta suknia z różowymi kwiatami piękna (szczególnie dół) a cóż, nie dla 158
![]() Te sukienki z rocięciami gdzie je znalazłaś (jaka firma- tej drugiej sukni)? Pochodzę z centrum, życie prowadzę w stolicy ale obecnie jestem na emigracji w Anglii ![]() Adra 19 Dzięki wiekie, zaraz sprawdzam ![]()
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
Suknia ślubna odpowiednia do figury
Koona! ta druga suknia jest z salonu Raul Novias jest jak się nie myle koło Warszawy w Minsku Mazowieckim
Kalinka! Jesteś wysoka więc na twoim miejscu poeksperymentowałabym z sukienkami z rozkloszowanym dołem, ktore zniwelują optycznie efekt szerokich ramion. Na temat dekoltow nie wiem za dużo ale jak coś znajdę to napisze na forum. Znalazłam lekarstwo na szerokie ramiona.Na Wizażu oczywiście ![]() Pomona będzie sukienka z dekoltem w kształcie serca. Suknia odpowiednia do figury Niska panna młoda Panie szczupłe, ale niezbyt wysokie, będą sprawiały wrażenie wyższych, wybierając suknię o podwyższonej linii talii. Drobne panny młode powinny wybrać kreację gładką, w stonowanych kolorach, z małą ilością detali. Korzystnie prezentują się także w obszernych sukniach z falbanami i szerokim dołem, uszytych ze zwiewnych, cienkich i lekkich materiałów. Czy to jest możliwe?moze ktos wrzucic przyklady takich sukni?
"الرجل مجاملة : الشكل الأنيق من الباطل". Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-02-07 o 01:38 Powód: post pod postem! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
A niech to...
![]() ![]()
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Nie wal tak mocno bo Cię głowa będzie bolała
![]()
![]() |
![]() |
#209 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zadomowienie
|
Czy taka sukienka bedzie pasować do drobniutkiej i niskiej osoby 158cm, 50 kg, biust 80 B?Za wszystkie odpowiedzi bardzo dziekuje
![]() suknia2.JPG |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.