|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Filtry Ochronne-zbiorczy
Cytat:
Fludi Antiox jakos specjalnie mega ochronny nie jest i nie bylo mowy zebym uzywala go na co dzien,poza tym lepszy efekt mialam uzywajac go w taki sposob choc ogolnie furory nie zrobil. Poza tym nie jest typowy preparat z filtrami wiec przymykam oko-to jest akurat moje zdanie
|
|
#3332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez mentha Czas edycji: 2010-06-21 o 08:47 Powód: skrót |
|
|
|
|
#3333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozliwe,ze masz racje ale tylko takie zastosowanie tego fluidu widzialam dla siebie
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam kremy na noc co mają filtry i kompletnie w niczym to nie przeszkadza
oczywiście nie wszystkie,tylko te które na dzień mi nie pasują
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
ja też krem Vichy Antiox spf 15 używałam na noc i się sprawdzal,wiadomo że nie nałoże sobie na noc typowego filtra SPF 50+ ale taki chyba w niczym nie szkodzi.w końcu w nocy tez jakieś promienie przenikają
Edytowane przez aaaania1989 Czas edycji: 2010-06-21 o 14:49 |
|
|
|
#3336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w przypadku VICHY SPF 12 jakos nie traktuje powaznie-ale powtarzam,ze to wylacznie moje zdanie![]() Cytat:
http://mediweb.pl/beauty/wyswietl.php?id=967
Edytowane przez Hexxana Czas edycji: 2010-06-21 o 12:21 |
||
|
|
|
#3337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
na przykład światło księżyca, bo to w sumie odbite światło słońca, wrrr
|
#3339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co jak się ma zasłony? Rolety i głowe pod kołdrą???
|
|
#3340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To prawda dziewczyny SPF na noc jest bezpodstawny i obciaza skore. Kiedy ona ma w ogole odpoczac jak caly dzien z gruba warstwa filtra a potem noc to samo? |
|
|
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
ale ten Vichy z SPF 15 to prawie nic...a na dzień za bardzo się swiecił.Natomiast na noc bardzo fajnie rozpromieniał skórę ,rano była super Ej..no moze sa takie ortodoksyjne filtromaniaczki co to nakładają na noc SPF 50+
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
Przegonie Was zaraz na plotkowy
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
Hexx czemu?przecież to bardzo pouczająca dyskusja
![]() ![]() ![]()
|
#3344 |
|
Przyczajenie
|
A ja mam może takie głupie pytanie, ale... Co z dłońmi? Są jakieś kremy z filtrem na dłonie? Używacie? Coś na ten temat z waszego punktu widzenia może?
|
|
#3345 | |
|
DOMator
|
Cytat:
|
|
#3346 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3347 | |
|
DOMator
|
Cytat:
Jeśli jednak wybierzesz się na plażę, to mimo fotostabilności reaplikacja co 2 godz i po kąpieli jest konieczna, bo słońce wówczas działa na maxa
|
|
#3348 |
|
Raczkowanie
|
Odnośnie filtrów na noc, to ja używam na noc Ziaji med na trądzik różowaty, a on ma SPF 6. Myślicie, że może szkodzić? Bo jestem z niego zadowolona, ale stosować mogę tylko na noc, bo na dzień mi się pogryzie z wyższym filtrem (a i konsystencja nie sprzyja stosowaniu na dzień). właśnie kończe opakowanie i mam zagwozdkę czy kupować w takim razie następne?
|
|
|
|
#3349 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Taka utylizacja nietrafionych kremideł przypomina mi dowcip, którego bohater zjada proszki z domowej apteczki o krótkim terminie ważności. Zupełnie niepotrzebnie, ale szkoda, żeby się zmarnowały Tyle że ładowanie na skórę każdego nieuzasadnionego miligrama substancji o właściwościach takich jak filtry nie jest zabawne. ---------- Dopisano o 02:17 ---------- Poprzedni post napisano o 01:44 ---------- Cytat:
Cytat:
Nie bawię się w to. Nie toleruję też filmu, który zostawiają typowe kremy ochronne. Staram się smarować czymś regenerującym na noc. Czaasem coś nawilżającego w ciągu dnia po myciu dłoni lub aby zapobiec pierzchnięciu (taka pielęgnacja jest wynikiem lenistwa, zniechęcenia i rozczarowania lansowanymi na Wizażu teoriami). |
||||
|
|
|
#3350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ja do dłoni używam drogeryjnego filtra do ciała - obecnie garniera 50+dla dzieci, jak mi się skończy to kupię chyba sorayę 60.
|
|
#3351 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do filtra, ja wychodze z zalozenia, ze fitlr 6 to jak zero, czyste maslo shea ma w sobie filtr 6 zupelnie z natury i jakos nikt sie nie glowi czy nakladac to na siebie. Sam krem wchlania sie na cacy (przynajmniej u mnie) wiec nie widze mozliwosci, zeby en filtr faktycznie mial realny wplyw na obciazenie skory. Ale ja go nie uzywam regularnie na noc, chociaz od czasu do czasu mi sie zdarzy. Z czym Ci sie pogryzie na dzien? |
|
|
|
|
#3352 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny... a ja mam problem z nakładaniem mojego filtru SPF50+ firmy iwostin...
Po nałożeniu odczekuję zawsze kilkanaście minut,żeby potem przyprószyć twarz pudrem bo się niemiłosiernie świeci... ale po pzyprószeniu i odczekaniu paru minut ten puder się tak jakby wtapia/wchłania w filtr i twarz dalej się swieci... Może ja tego filtra za dużo nakładam? Filtromaniaczki ile wy nakładacie?Możecie mi przybliżyć proporcje? Świecę się jak "świczka" w dodatku właśnie po kilku minutach od nałożenia filtra robią mi się takie smugi białe (tak jak byście maznęły się lekko zwykłym kremem i jakbyście go nie roztarły...)Co robić?
|
#3353 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do ilości... trudno mi określić na oko bo akurat używam mocno płynnego fluidu Antka, ale dziewczyny chyba kiedyś pisały o małej wisience . Nie chcę wprowadzić Cię w błąd, ale wychodzi bodajże 1-1,25 ml. Poprawcie mniej jeśli się mylę. Niestety są filtry bardziej i mniej bielące. Z Iwostinem nie miałam do tej pory przyjemności obcować. Ale czytałam opinie, że kwalifikuje się do tych pierwszych. Podobnie wygląda sprawa ze świeceniem. Pozostaje tylko metoda dokładnego rozcierania smug |
|
|
|
|
#3354 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mozna kupic jakiś tani, poręczny filterek np. Sorayę 30 w tubce i uzywać po każdym myciu - tak jak zwykły krem do rąk. Edytowane przez Shee'naz Czas edycji: 2010-06-22 o 15:20 |
||
|
|
|
#3355 |
|
Raczkowanie
|
czy krem ochronny soraya do twarzy z filtrem 30 jest stabilny?
Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi. bede wdzieczna za wytlumaczenie co oznacza okreslenie ze owy filtr jest stablilny. tu podaje link to zdjecia. nie wiem czy sie wyswietli. http://www.*************/img/kosmety...ya_2005_4.jpeg Pozdrawiam
|
|
|
|
#3356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Jest stabilny, jak wszystkie filtry Sorayi (zawierają Uvinul A Plus). A fotostabilność oznacza, ze filtr nie traci właściwości ochronnych pod wpływem promieni słonecznych.. Oprócz Uvinulu stabilne chemiczne filtry to Tinosorby i Mexoryle - ich nalezy szukac w składach porzadnych kosmetyków słonecznych ![]() Polecam przejrzenie wątków redakcyjnych, temat był poruszany mnóstwo razy i na wszystkie sposoby |
|
|
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
to że producent coś napisał na opakowaniu to nie znaczy że ma to sens... niektóre preparaty z kwasami nie mają ostrzeżenia o konieczności używania filtrów albo mają kwasy +jakieś żałośnie niskie spf i polecane są na dzień
![]() ja się prychylam do zdania menthy, jeśli ten krem ma filtry chemiczne to nie potrzebnie wprowadzany zbęda chemię do organizmu..
|
#3359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez aaaania1989 Czas edycji: 2010-06-22 o 18:25 |
|
|
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do filtrów na noc to ja nie wiem po co jeszcze te dodatkowe, nawet minimalne ilosci, ale oczywiście każdy robi co chce, ja filtrów na noc używać nie zamierzam (z tym że ja generalnie jestem zwolenniczką bardzo naturalnej pielegnacji)i w ogóle nie rozumiem o co Ci chodzi w ostatnim zdaniu
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.

oczywiście nie wszystkie,tylko te które na dzień mi nie pasują
a w przypadku VICHY SPF 12 jakos nie traktuje powaznie-ale powtarzam,ze to wylacznie moje zdanie

. Jest stabilny, jak wszystkie
21.06.2014r.