|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Filtry Ochronne-zbiorczy
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- a otwarty filtr jaki okres czasu jest wazny?bo cos mi sie obilo,ze pol roku...
![]() |
#3483 |
Zakorzenienie
|
Na opakowaniu kosmetyku powinien być taki symbol jakby słoiczka z uchyloną/otwrtą pokrywką i na tym jakaś cyfra, np 6, 12, 24. Cyfra ta oznacza ile miesięcy po otwarciu kosmetyk jest dobry.
#3484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny widzicie jeszcze avenki z tamtego roku na all?albo gdziekolwiek czy są dostępne?bo ja już tylko trafiam na te nowe ![]()
![]() |
#3486 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że powyższe właściwości i mnóstwo innych dowodzą, iż styl pielęgnacji oparty na stosowaniu takich kosmetyków systematycznie jest oderwany od rzeczywistości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Zadomowienie
|
hej
![]() Z filtrami jestem zupełnie początkująca (tzn filtrów używam codziennie i od dawna ale nie specjalnie znam się na składach itp) dlatego moje pytanie może się wydać wam głupawe ![]() ![]() Przez cały rok używam najsilniejszych filtrów głównie aptecznych (np Bioderme), wiem, że "zwykłe" podkłady destabilizują filtr - mimo to używam podkładu na filtr mniej więcej 2-3 razy w tygodniu. Czy jeśli bym chciała przejść jesienią na kurację kwasami (np kwasem mlekowym w jakiś ludzkich stężeniach) to czy takie dajmy na to trzy dni w tygodniu z podkładem (zawierającym mike,talk) byłoby względnie bezpieczne? Pozostałe dni z samym filtrem, a na słońcu jestem baaardzo mało. Jak uważacie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3488 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
UWAGA dałam za niego w jednej aptece 67 zł a w innej 54 ![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- w zalezności od aptek - 67 zł i 54 ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3489 | ||||
Matka Smoka
|
Teoretycznie tak. Ale zalezy kogo, jak zawsze
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja go testowałam przez ostetnie kilka dni i mam mieszane uczucia: ![]() -śmierdzi alkoholem -jest wodnisty i ciężko mi oszacować ilość wsmarowaną, podejrzewam, że daję go dużo mniej niż Sorayi, bo mam wrażenie że twarz jest mokra -świecę się jak latarnia (soraya, iwostin to pikuś przy tym), więc wrażenie lekkiego nie mam ![]() -kolor ładnie wtapia mi się w cerę, nie widać granicy między filtrem a skórą No i nie wiem czy go kupować czy nie. Chciałabym coś barwionego, żeby w upały odpuścić sobie kilka warstw, ale idealny on nie jest a próbek innych barwionych nie mogę upolować ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Zakorzenienie
|
Ineso, bo to chyba zalezy od rodzaju cery jaki masz, ja się siece owszem, ale wchłania mi sie fajnie i jest lekki glow
![]() ![]()
#3491 |
Matka Smoka
|
A u mnie on bardzo lekko kryje, mniej nawet niż kremy tonujące.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3492 |
Zakorzenienie
|
A mieszasz z białym czy na czysto kładziesz?
#3493 |
Zadomowienie
|
witajcie filtromaniaczki!
od jakiegoś roku kocham swoją bladą cerę i namiętnie się filtruje... początkowo byla to Bioderma AKN 40 ... teraz przeszlam na antka 50+ (fluid) mimo,że mam cere b. suchą wybieram te do cery mieszanej,ponieważ niektóre filtry zapewniają taki blysk,że moja twarz wygląda jak wysmarowana maslem... stąd mam 2 pytania: 1. czy którą z was zapchal antek 50+ fluid? mam ostatnio jakiś dziwny wysyp,myśle że to jego sprawka... 2. czy polecacie jakiś filtr do cery suchej ale nie dający efektu tluszczu na buzi-wiecie o co chodzi ![]() z góry dziękuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ad.2. Lierac 50 + ![]() ![]()
![]() |
#3495 |
Matka Smoka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czy stosował ktoś filtry eucerinu?
![]() |
#3497 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Zakorzenienie
|
ja mieszam, u mnie ładnie kryje leciutko...
![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- a dziewczyny mam pytanko, szukam czegoś do ciała do opalania maximum 30, wiem, że vichy ma jakiś nowy krem do opalania w takiej dużej tubie, chyba 400 ml, może mniej.... słyszała która o takim, bo szukam na necie i coś znaleźc nie mogę hmmmmmmmm ![]()
#3499 |
Matka Smoka
|
Ja niestety potrzebuję wyrównania cery - mam cienie pod oczami, zaczerwienienia, przezroczystą skórę i widoczne żyłki.
---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Ja bym nie wywalała kasy na Vichy tylko kupiła Ikeę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3500 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ikee najbliżej mam we wrooo,a do wroo po 20 zł bilet, więc jak zsumuje hmmmmmmmmmmmm pomyslę a ta polena eva do ciała ejst? fajnie pachnie??? Bo, że dobry filtr to juz tu czytałam ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3501 |
Matka Smoka
|
No to ta Ikea, o której kilka postów wyżej trwała dyskusja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Konto usunięte
|
Znalazłam Ikeę na allegro
![]() ![]() http://www.allegro.pl/item1102331734...20_200_ml.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Matka Smoka
|
Lotion, nie olejek.
Za tą cenę już mi się mniej podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3504 |
Konto usunięte
|
Napisali olejek, a napisów nie mogę dostrzec na opakowaniu, za małe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Matka Smoka
|
Nie ma. Są tylko dwa rodzaje mleczka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny chcę kupic barwiony filtr-może troszkę zakryje mi przebarwienia i nie będę musiała się bawic w filtr plus puder tymabrdziej,że teraz avenka nie przyjmuje kolorówki każdej;/i wacham się między antkiem barwiącym,a biodermą-w kwc tylko bioderma ma recenzje.
Może któraś z was ma porównanie co do tych dwóch filtrów??a może jest jeszcze jakiś inny godny polecenia fikltr barwiący?
#3507 |
Raczkowanie
|
Przepraszam, że wtrącam się z pytaniem, ale nie mogłam znaleźć informacji a nie znam się specjalnie na składach. Kupiłam sobie ziaję sopot sun wysoka ochrona na usta i na znamiona, w celu używania pod oczu. Filtr, który używam Soraya Spf 45, funduje mi w tych okolicach mega podrażnienie. Widziałam tą zaiaję na KWC, więc pomyślałam co mi szkodzi spróbować, tym bardziej że nie są to duże koszty. Niestety już w domu zauważyłam, że jest obniżony faktor na SPF 30 i chyba inny skład:
Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Cera Microcristallina (Microcrystalline Wax), Paraffin, Titanium Dioxide, Alumina, Simethicone (A)*/ Titanium Dioxide, Silica, Dimethicone (B)*, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Cyclomethicone, Lanolin. Cera Alba (Beeswax), Tocopheryl Acetate, PEG-8, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Citric Acid, Aroma (Flavor). * składniki A lub B, patrz przy kodzie serii - u mnie jest A Mam pytanie czy są tu filtry stabilne, czy stosując w okolicach oczu nie zrobię sobie krzywdy ??? Będę bardzo wdzięczna za pomoc. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 |
Konto usunięte
|
Ja tu widzę tylko filtr mineralny (?) Titanium Dioxide... albo jeszcze się nie obudziłam
![]() EDIT: Aha i ten Ethylhexyl Methoxycinnamate też jest filtrem... https://wizaz.pl/chemia/view.php?id=915 Ale to nic wielkiego, z tego co się orientuję... Edytowane przez 1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab Czas edycji: 2010-07-06 o 11:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Zadomowienie
|
i Ethylhexyl Methoxycinnamate - ale to niezbyt dobra wiadomość, bo to tylko filtr uvb i na dodatek dość kontrowersyjny jeśli sobie dobrze przypominam
#3510 |
Raczkowanie
|
Czyli pod oczy myślicie, że nie wystarczające to jest?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:26.