Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. III - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-17, 12:06   #361
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. III

Cytat:
Napisane przez Smarfetka Pokaż wiadomość
świetna, paznokcie się nie rozdwajają i nie łamią, a lakier trzyma się na paznokciach ok. tygodnia
które z tych?
http://allegro.pl/item1177111502_nai...cie_promo.html
http://allegro.pl/item1179621717_uwa..._promocje.html
może wypróbuje

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 12:10   #362
kasieni887
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Czekoladowa1 Pokaż wiadomość
Taki pędzelek byłby dobry do nakładania korektora pod oczy? http://allegro.onet.pl/item118683862...nding_eye.html
ja w ogóle się na tym nie znam
takiego zwyklego korektora w sensie w sztfcie pltynie itp w sumie to nie wiem ale ja nakladam pedzelkiem do cieni ze sztucznego wlosia takim zwyklym za ok dyche jak czytalam o pedzlach itd to te docienie maja zastosowanie wlasnie : do cieni lub do korektora do korektora i podkladu musza byc z syntetycznego wlosia zeby nie "pily" ci kosmetyku i zeby sie nie niszczyly bardzo:P

kasieni887 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 12:11   #363
Smarfetka
Zakorzenienie

http://allegro.pl/item1177111515_nai...w_nailtek.html to, ponieważ ten lakier mleczny malujesz na odtłuszczonego paznokcia, potem 2 warstwy lakieru kolorowego, a na to 2 warstwy tego lakieru bezbarwnego, i codziennie przez 7 dni domalowujesz kolejną warstwę bezbarwnego na koniec wszystko zmywasz, i znów malujesz jak na początku i tak przez min. 4 tygodnie
Smarfetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 12:15   #364
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
http://allegro.pl/item1177111515_nai...w_nailtek.html to, ponieważ ten lakier mleczny malujesz na odtłuszczonego paznokcia, potem 2 warstwy lakieru kolorowego, a na to 2 warstwy tego lakieru bezbarwnego, i codziennie przez 7 dni domalowujesz kolejną warstwę bezbarwnego na koniec wszystko zmywasz, i znów malujesz jak na początku i tak przez min. 4 tygodnie
czyli codziennie bardzo długo schnie?

Stary 2010-08-17, 12:26   #365
Smarfetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
czyli codziennie bardzo długo schnie?
chwilkę
Stary 2010-08-17, 12:35   #366
Czekoladowa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasieni887 Pokaż wiadomość
takiego zwyklego korektora w sensie w sztfcie pltynie itp w sumie to nie wiem ale ja nakladam pedzelkiem do cieni ze sztucznego wlosia takim zwyklym za ok dyche jak czytalam o pedzlach itd to te docienie maja zastosowanie wlasnie : do cieni lub do korektora do korektora i podkladu musza byc z syntetycznego wlosia zeby nie "pily" ci kosmetyku i zeby sie nie niszczyly bardzo:P
Do mineralnego korektora, konsystencja kremowa

Czekoladowa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 12:45   #367
Coldplay
Wtajemniczenie

Helloo
Jak zwykle naskrobałyście tyle że nie wyrabiam z odpisywaniem

Cytat:
Napisane przez sloneczko1987 Pokaż wiadomość
Witajcie!
Postanowiłam, że i ja dołączę do waszego grona. Będzie mi bardzo miło, jeżeli mnie przyjmiecie

2 ostatnie maseczki mają albo bardzo podobny skład albo wręcz ten sam. Używam tych mlecznych maseczek od wielu lat. Ja kupuję je w hurtowni fryzjerskiej. 1 litr starcza mi na jakieś 2 miesiące- są tanie, a mam bardzo długie włosy, więc sobie nie żałuję. Generalnie włosy sa po niej mięciutkie i pachną jeszcze wtedy , gdy wstaję rano następnego ranka. Nie będą obciążały, pod warunkiem, że nie nałożysz maski od samej nasady i dokładnie wypłukując. Ja często nakładam ta maseczkę, na to torebka foliowa i kiedy mi się nie spieszy, albo siedzę w domu trzymam ją na głowie bardzo długo.
Przyznaję, że przez kilka miesięcy zdradzałam ta maseczkę na rzecz L'oreala, który moim zdaniem jest znacznie lepszy. Niestety przy moich włosach zestaw: szampon, odzywka i maseczka starczają na 3-4 tygodnie, a niestety bez promocji cała linia jest za droga.

Używacie chusteczek samoopalających do twarzy? Jak się spisują? Boje się przebarwień na buzi, a mam skłonności do piegów i raczej nie opalam twarzy( korzystając z solarium wyłaczam lampy na twarz, na słońcu zawsze krem z filtrem i kryjący podkład). Opaleniznę wyrównuję balsamami brązującymi, tylko prawda jest taka, że przy wakacyjnej opaleniźnie na ciele efekt po posmarowaniu twarzy jest zbyt delikatny. Ehhh dodam, że jestem brunetką i opalam się dość szybko. Generalnie bez makijażu(podkład) nie wychodzę, ale w sytuacjach awaryjnych miło byłoby nie straszyć obcych bladą buzią
Witamy
Dzięki za info
Co do chusteczek samoopalających to używałam jakiś czas temu Vichy, też mam skłonność do piegów i żadnych przebarwień nie zauważyłam . Ja miałam odcień najjaśniejszy, ale mam bladą karnację, a skoro mówisz że jesteś opalona z wyjątkiem buzi to polecam odcień medium .

Cytat:
Witaj
nie, to nie ja w avku
jeśli chodzi o chusteczki to używam z dax cosmetics, dają dośc delikatny efekt, mocniejsze są SunOzon z rossmanna nie pozostawiają smug
jeśli chodzi o lokówkę to może lepiej kręcić włosy prostownicą? masz prostownicę? spójrz na ten filmik (akurat nie robie identycznie jak na filmiku, po prostu wywijam inaczej prostownice i nie zawijam włosów) http://www.youtube.com/user/rosebud1.../3/aYn4QQWmWzk

oo może wkleje Wam jak mi wyszło (1raz robiłam loki prostownicą )
yy ale dawno temu to było

Cudnie Ci to wyszło!
Ja kiedyś próbowałam pokręcić swoje włosy prostownicą ale jestem kompletnym beztalenciem jeśli chodzi o układanie, kręcenie, itp. włosów więc nic mi z tego nie wyszło.. ale pooglądam filmiki na YT i może spróbuję jeszcze raz bo efekt jest boski

Cytat:
Taki pędzelek byłby dobry do nakładania korektora pod oczy? http://allegro.onet.pl/item118683862...nding_eye.html
ja w ogóle się na tym nie znam
Jak najbardziej się nadaje
Tym bardziej że z włosia syntetycznego, ktoś wyżej już napisał że do podkładu i korektora tylko takie.

Cytat:
Napisane przez magne Pokaż wiadomość
Wróciłam właśnie od dermatologa . Przepisał mi jakąś maść, ale muszą ją zrobić i dopiero jutro odbiorę, cynk w tabletkach ,suplementy na włosy,skórę i paznokcie i olej z wiesiołka. Strasznie dużo tego wszystkiego. A najbardziej to się boję ,że mnie po nich wysypie na twarzy.

A ten korektor z maybelline nadaje się do bardzo jasnej cery ?

Ja mam jasną cerę - widać na zdjęciach i mam odcień 03 Sand, który jest jasny i pasuje idealnie .

Cytat:
Napisane przez izeczkaaa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Dziś mam wolne i cały dzień tylko dla siebie
W planach ćwiczenia:
-bieżnia 30 min.
-hula hop 20 min.

I w końcu muszę się wybrać na podcięcie końcówek, bo naprawdę nie wyglądają już najlepiej
Też niedługo idę.. brr.. Nie cierpię chodzić do fryzjera

Cytat:
Napisane przez pettiteAngel Pokaż wiadomość
Tak i muszę powiedzieć, ze się sprawdziła! Schudłam z talii do 60cm (z 65) w niecały tydzień. tyle, że łączyłam dietę z ćwiczeniami
organizm potrzebuje jakieś ok. 25kal na spalenie białka więc to czysta korzyść
Plus działanie na cellulitis - przeczytałam o tym w "urodzie'. Coś w tym musi być, bo faktycznie miałam ładniejszy tył.
Musze wrócić na dukana.

ja tez mam nyxa circus.

Dzisiaj idziemy z tż-tem na Incepcje wreszcie uwielbiam Leo Dicaprio.
No to chyba czas na Dukana .

Masz circusa? Ja się zastanawiam nad Orange Soda i tym właśnie. Nie wiem który ładniejszy

Też bym z chęcią poszła na Incepcję . Średnio przepadam za DiCaprio, ale film z tego co widziałam - świetny

Cytat:
świetna, paznokcie się nie rozdwajają i nie łamią, a lakier trzyma się na paznokciach ok. tygodnia
Oo, to chyba też sobie kupię
Coldplay jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-17, 12:53   #368
Marzeniatko
Zakorzenienie

pettiteAngel zabiłaś mnie tą talią z 65na 60 ja próbowałam dukana, ale zawsze jak go zacznę to mam jakąś imprezę i po dukanie

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 13:03   #369
Coldplay
Wtajemniczenie

Marzeniatko - śliczne zdjęcie masz w avatarze
Stary 2010-08-17, 13:07   #370
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Coldplay Pokaż wiadomość
Marzeniatko - śliczne zdjęcie masz w avatarze
dziękuję

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 13:11   #371
zmija19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Jakie kolory bluzek pasują do zielonej dżinsowej mini spódniczki? Widziałam fajną, ale były tylko zielone i myślę, żeby jutro sobie kupić, ale nie wiem w ogóle do czego mi będzie pasować
A tak przy okazji, możecie polecić jakiś fajny, dobry i nie drogi korektor pod oczy, który zakryje te okropne sińce? I czy dobrym pomysłem jest kupienie przeze mnie perełek brązujących? Bo mam bardzo jasną karnację i nie wiem czy to będzie dobrze wyglądać....
ja polecam dermacol- to podkład ale na korektor idealny
zamiast perełek brązujacych moze uzyj zlocistych lub rozswietlajacych perełek z avonu
Cytat:
Napisane przez liptontea Pokaż wiadomość
loluska nie wiem dlaczego tak mi się wydaje, ale naprawdę masz coś z Jessici Biel wspólczuje Ci tej wizyty u ortodonty, też miałam mieć jutro, ale przełożyłam na czwartek. nie chce mi się o tym nawet myślec
też to zauważyłam, masz cos z niej- tez bym tak chciała bo ona jest bardzo sliczna
Cytat:
Napisane przez sloneczko1987 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się nad zakupem lokówki. Marzą mi się piękne loki a'la Kim Kardashian. Tylko nie mam pojęcia jaką grubość kupić- muszę pooglądać filmiki ze stylizacjami na youtubie Tylko problem w tym, że chciałabym lokówko- prostownicę. Nie wiem czy to będzie dobry pomysł i rzeczywiście zaoszczędzę kupując 2 w jednym, a w rzeczywistości wywalę pieniądze w błoto. Kochane możecie coś polecić? Jakiej grubości Wy macie swoje lokówki i jakich firm?

:
ja swoja lokówke kupilam jakoś 2 lata temu bo zamarzyło mi sie miec kręcone włosy i puki co - pokeciłam wlosy tylko raz nie chce mi sie siedziec godzine i włosy krecic zreszta teraz przy moich krótkich to niemozliwe

Cytat:
Witaj
nie, to nie ja w avku
jeśli chodzi o chusteczki to używam z dax cosmetics, dają dośc delikatny efekt, mocniejsze są SunOzon z rossmanna nie pozostawiają smug
jeśli chodzi o lokówkę to może lepiej kręcić włosy prostownicą? masz prostownicę? spójrz na ten filmik (akurat nie robie identycznie jak na filmiku, po prostu wywijam inaczej prostownice i nie zawijam włosów) http://www.youtube.com/user/rosebud1.../3/aYn4QQWmWzk

oo może wkleje Wam jak mi wyszło (1raz robiłam loki prostownicą )
yy ale dawno temu to było
sliczne loki
Cytat:

loki prostownicą robi też Mungo: http://mungolife.blogspot.com kiedyś wstawiała nawet filmik jak robi swoje loki i jakich kosmetyków używa
lubie mungo jej styl itp - zawsze taka usmiechnieta na tcy zdjeciach
Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość
buahot,
takie zdjęcia mnie dołują zamiast motywować, ehh nigdy nie będę miała takiego tyłka
Jestem załamana, dostałam dzisiaj odmowną decyzję reklamacji etorebki
e tam jak sie chce to sie osiągnie efekt- moze nei bedziesz miec super wypukłej pupy jak kim kardashian ale przy regularnych cwiczeniach gwarantuje Ci ze pupa sie ujedrni i podniesie o 2cm
zmija19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-17, 13:13   #372
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Coldplay zmija19 dziękuje

Przyszła szminka z bourjois, ma piekny transparentny kolor taki perłowy nude

Edytowane przez buahhot
Czas edycji: 2010-08-17 o 13:23
Stary 2010-08-17, 13:28   #373
Coldplay
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marzeniatko Pokaż wiadomość
dziękuję

Nie ma za co

Cytat:
Coldplay dziękuje

Przyszła szminka z bourjois, ma piekny transparentny kolor taki perłowy nude

wchodziłam na tą aukcję i zastanawiałam się czy jej nie kupić.. ale ostatecznie wezmę chyba jednak nyxa tylko cały czas zastanawiam się nad kolorem
Stary 2010-08-17, 13:30   #374
angelwithoutsoul
Raczkowanie

pettiteAngel 60 w talii? Toć to idealna miara, gratulacje A diete stosujesz razem z ćwiczeniami? Czy stawiasz tylko na dukana

25.10. Pijam pokrzywę
21.11. Kuracja 3miesięczna Merz Special
Dbam o włosy i cerę
Zakupoholiczka

Mój cel: Być idealną...
angelwithoutsoul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 13:38   #375
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
Nie ma za co

wchodziłam na tą aukcję i zastanawiałam się czy jej nie kupić.. ale ostatecznie wezmę chyba jednak nyxa tylko cały czas zastanawiam się nad kolorem
circe jest chyba chlodniejsza od orange soda, ale nie jestem pewna, musiałabyś porównać zdjęcia szminek

Stary 2010-08-17, 13:39   #376
Coldplay
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angelwithoutsoul Pokaż wiadomość
pettiteAngel 60 w talii? Toć to idealna miara, gratulacje A diete stosujesz razem z ćwiczeniami? Czy stawiasz tylko na dukana

Napisane przez pettiteAngel
Tak i muszę powiedzieć, ze się sprawdziła! Schudłam z talii do 60cm (z 65) w niecały tydzień. tyle, że łączyłam dietę z ćwiczeniami.

Edytowane przez Coldplay
Czas edycji: 2010-08-17 o 13:45
Stary 2010-08-17, 13:40   #377
kwiatuszek10031989
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny jakieś dwa dni mnie tu nie było a tu juz trzecia część idziecie jak burza

Dzisiaj zrobiłam sobie kąpiel stóp w oliwce i nasmarowałam je balsamem i są takie super mięciutkie... Wypiłowałam też pazurki, umyłam włoski, nałożyłam odżywkę nawilżającą i spłukałam herbatką rumiankowo pokrzywową są niesamowicie lśniące i pachnące

teraz lecę po ketospray do apteki bo lekarz mi przepisał na to nieszczęsne kolano...mam nadzieję że pomoże...

Nie mogę się doczekać wyjazdu na wakacje z Tż...to już w niedzielę chociaż jadą też jego rodzice to mimo wszystko bardzo się cieszę bo dawno nie byliśmy nigdzie razem... obawiam się tylko że nie będzie wolnych pokoi i będziemy musieli wziąć jeden 4 osobowy. Mama Tż ma dzwonić bo ma namiary od znajomej, więc dziś się wszystko wyjaśni... Trochę głupio byłoby w jednym pokoju z rodzicami Tż spać...mam nadzieję ze do tego nie dojdzie...
kwiatuszek10031989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 13:42   #378
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

kwiatuszku,
w jakiej oliwce moczyłaś stópki? Bo też bym chciała
Stary 2010-08-17, 13:47   #379
Coldplay
Wtajemniczenie

Cytat:
circe jest chyba chlodniejsza od orange soda, ale nie jestem pewna, musiałabyś porównać zdjęcia szminek

o, mam tu dwie aukcje, na jednej orange na drugiej circe.. cudne są obie , orange jakby jaśniejsza ??

http://allegro.pl/item1181251371_nyx...towa_nowa.html

http://allegro.pl/item1191668146_szm...nude_lips.html
Stary 2010-08-17, 14:06   #380
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

piękne te kolorki aż mi się zachciało.
Stary 2010-08-17, 14:08   #381
Coldplay
Wtajemniczenie

Cytat:
piękne te kolorki aż mi się zachciało.

noo, piękne piękne, tylko który piekniejszy?
Stary 2010-08-17, 14:09   #382
Czekoladowa1
Wtajemniczenie

Cytat:
o, mam tu dwie aukcje, na jednej orange na drugiej circe.. cudne są obie , orange jakby jaśniejsza ??

http://allegro.pl/item1181251371_nyx...towa_nowa.html

http://allegro.pl/item1191668146_szm...nude_lips.html
Ja dla siebie biorę Circe. Kierowałam "się zasadą. że do ciepłej tonacji cery wybieramy pomadki beżowe z tonacji żółtej, brzoskwiniowej czy nawet pomarańczowej. Jeśli chodzi o typ chłodny to pomadka powinna mieć w sobie pigment różowy."

A tutaj daję link do bloga z notatką z której korzystałam, naprawdę pomocny

Stary 2010-08-17, 14:16   #383
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

fajny blog. Ale te kolory, normalnie zakochałam się. Może się skuszę.

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

czyli dla mnie bardziej orange soda?
Stary 2010-08-17, 14:18   #384
Czekoladowa1
Wtajemniczenie

Cytat:
fajny blog. Ale te kolory, normalnie zakochałam się. Może się skuszę.

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

czyli dla mnie bardziej orange soda?
Jeśli 'jesteś' ciepła to tak

Stary 2010-08-17, 14:24   #385
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

tak, raczej ciepła
Mam tendencje do zapominania o ustach, kiedy robię makijaż. Muszę to zmienić
Stary 2010-08-17, 14:27   #386
izeczkaaa
Raczkowanie

Cytat:
Zaciekawiłaś mnie tą odżywką. Ale jak tak codziennie dokładasz 1 warstwę bezbarwnego to czy nie robi się płytka paznokciowa taka... jakby to powiedzieć... gruba? Czy wtedy nie jest łatwo zdrapać lakier, albo czy on nie odpryskuje? Nie wiem czy się dobrze wyraziłam o co mi chodzi.
Stary 2010-08-17, 14:30   #387
Shadii
Wtajemniczenie

Ładne te szminki

Cytat:
tak, raczej ciepła
No cóż, ja też tylko pomadka i już. Może powinnam je jakoś czasem podkreślać...

Shadii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-17, 15:00   #388
Coldplay
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja dla siebie biorę Circe. Kierowałam "się zasadą. że do ciepłej tonacji cery wybieramy pomadki beżowe z tonacji żółtej, brzoskwiniowej czy nawet pomarańczowej. Jeśli chodzi o typ chłodny to pomadka powinna mieć w sobie pigment różowy."

A tutaj daję link do bloga z notatką z której korzystałam, naprawdę pomocny

Dzięki
Tylko kurcze, ja jestem chłodna czy ciepła
Stary 2010-08-17, 15:00   #389
Smarfetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izeczkaaa Pokaż wiadomość
Zaciekawiłaś mnie tą odżywką. Ale jak tak codziennie dokładasz 1 warstwę bezbarwnego to czy nie robi się płytka paznokciowa taka... jakby to powiedzieć... gruba? Czy wtedy nie jest łatwo zdrapać lakier, albo czy on nie odpryskuje? Nie wiem czy się dobrze wyraziłam o co mi chodzi.
fakt, paznokcie wtedy są grube, bo masz na nich ok 15 warstw lakieru, ale lakier nie odpryskuje, jedynie ok 6-7 dnia coś się może dziać z nim niedobrego. zależy to też od stanu paznokci, moje były w bardzo złym stanie, rozdwajały się jak tylko wychodziły za opuszek i dlatego podczas pierwszej kuracji już po 5 dniach musiałam zmazać, bo taka jakby pajęczyna się zrobiła na rogach paznokci, potem było już tylko lepiej

gdzieś na wizażu jest wątek o tej odżywce, poczytaj sobie
Stary 2010-08-17, 15:03   #390
Coldplay
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tak samo
najwyższy czas na zmianę

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
fakt, paznokcie wtedy są grube, bo masz na nich ok 15 warstw lakieru, ale lakier nie odpryskuje, jedynie ok 6-7 dnia coś się może dziać z nim niedobrego. zależy to też od stanu paznokci, moje były w bardzo złym stanie, rozdwajały się jak tylko wychodziły za opuszek i dlatego podczas pierwszej kuracji już po 5 dniach musiałam zmazać, bo taka jakby pajęczyna się zrobiła na rogach paznokci, potem było już tylko lepiej

gdzieś na wizażu jest wątek o tej odżywce, poczytaj sobie

a nie schodzi Ci ten lakier?
ja jak nałożę 4 warstwy - baza + 2 warstwy lakieru + przezroczysty, to po 2 dniach lakier sam się "odkleja"
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości